Kontracepcijske tabletke

Za dušo in telo.
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
razmazena_maca
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a razmazena_maca »

blazne škode načeloma ne bo. to je že oni znani ginekolog stanko pušenjak na veliko govoril, da punce ne veste, da med jemanjem KT ni menstruacije, ker ženska ne ovulira, ampak prekinitvena krvavitev, ko pade raven hormona in poči žilica in ne jajčece. to ni nevarno, se pa dogaja enkrat na mesec pri KT zato, ker so ženske "čustveno navezane" na svojo menstruacijo(znak zdravosti in nenosečnost, ker pri nosečnosti ne pade raven hormona, ampak se vzdržuje, ker pri jemanju KT imaš iste hormone kot, ko si noseča) in zaradi izogibanja prekoncentriranosti hormonov(da jih imaš čim manj). škoda bo torej ista kot pri jemanju KT(torej na rodnost ne bo vpiva).
KittyKiss
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a KittyKiss »

Nč ne vpliva? Torej se bo tist sranje zgoščen k ubistvu preprečuje zanositev pr kt kr lepo nabiral in nikol izločl? :S
Uporabniški avatar
razmazena_maca
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a razmazena_maca »

kako sranje? maternična sluz navadno ostane malo bolj zgoščena pri KT, ampak izločanje le-te ni nujno za zdravo funkcioniranje rodil. to se ne akumulira, ampak ostaja nespremenjeno v določeni količini, magari 10 let če je treba.
@smrketka@
Debatorica
Debatorica
Kraj: ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a @smrketka@ »

ne vem no, za moje pojme to sploh ni zdravo. že tko te tabletke niso prov naravne za telo, da pa povzročiš namerno da je nimaš tri mesece ali več, pa pomoje ni dobr. jst se bojim da jo bo enkrat to dohitelo in bo mela resne težave.k slej ko prej se ti telo maščuje za vse napake
rEbEcCa
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: okolica Celja

Neprebrana objava Napisal/-a rEbEcCa »

Js sm si prestavla menzo, tko da sm pojedla prvi paketek in takoj za tem jem že drugega, in sm mela vmes en dan tak rjavo-rdeč izcedek, zdej pa spet vse normalno. Do konca mam še ene 10 tabletk, in zdej me je fant ful prestrašu in dela paniko, če sm noseča. Res pa je da me mal ledvice bolijo,križ, pa lulat hodm zadne tri dni bolj pogosto in za piko na i mi je blo dans slabo (pač me je bolel trebuh) in glava in zdej je vse narobe :( Ma katera kake izkušnje s tem? Sm pisala že pod eno temo "izcedek", pa ni odgovora, tak da prosim, če katera kaj ve,... Hvala!
Uporabniški avatar
metuljčica*
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a metuljčica* »

Če jih redno jemlješ, skoraj ni možnosti, da bi bila noseča. Nosečniški znaki (slabost, pogosto uriniranje) se pa ne pojavijo tako hitro. :wink:
Uporabniški avatar
miska20
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: prelepa Dolenjska

Neprebrana objava Napisal/-a miska20 »

ziher je to že kje blo, sam res nimam časa vseh 228 strani pregledat :D
danes bi morala uzet 1. tabletko, pa sm jih doma pozabla, jst pa u lj in ni mšans da pridem do njih, k grem šele jutr domov(sej vem, totalno neodgovorno :( )pa me zanima, al to pomeni, da moram nta mesec nujno še kondom uporabljat, glede na to, da jih jemljem že 2 leti skos..
Gost

Neprebrana objava Napisal/-a Gost »

miska20 napisal/-a:ziher je to že kje blo, sam res nimam časa vseh 228 strani pregledat :D
danes bi morala uzet 1. tabletko, pa sm jih doma pozabla, jst pa u lj in ni mšans da pridem do njih, k grem šele jutr domov(sej vem, totalno neodgovorno :( )pa me zanima, al to pomeni, da moram nta mesec nujno še kondom uporabljat, glede na to, da jih jemljem že 2 leti skos..

Lej, to, da jih jemljes ze dve leti ti ne daje nobene garancije, da bos po pozabljeni tabletki se vedno zascitena. Saj ti lepo v navodilih pise. Tako, da ja, kondom obvezen!
~NIA~
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a ~NIA~ »

Lillu napisal/-a:Mene pa ful neki zanima oz. me bolj skrbi..

Mam kolegico, ki jemle KT ene 3mesce neprestano ker noče met menstre (nevem kaj jo je pičlo :? ) Zanima me če je to kej nevarno, če bi imela kakšne posledice k bi nehala jemat oz. ko bi hotla met menstro ???

Hvala za odgvore

oh god!!! pa kok je stara pa kdo ji jih je predpisaw?!?!
drgač ja, moja mama si je pred par leti prestavla z njimi menstruacijo 10 dni dlje kot bi smela (zarad morja) in imela kasnej FUL probleme kr so se ji hormoni čist pomešal in vse je mela zmežlan in je bla skos pr dohtrjih
Uporabniški avatar
densy
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a densy »

yarina tabletke so pa 9 € pa še mal. a se sam men zdi da so ble prejšn mesc še 8,5€. :? pismo drago je tole skos bl
katrin21
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a katrin21 »

Punce se opravičujem, če je vprašanje že blo...gotov je blo :) ...ampak ta tema je reeees dolga.
Sama jemljem tabletke Lindynette 20 in to sedaj dva tedna od začetka zadnje menstruacije.
Imam sicer nekaj stranskih učinkov...občasna slabost in rahla krvavitev...predvidevam, da bo vse to ponehalo, vsaj tako piše v navodilih.
Mi pa nekaj ni jasno. Normalno naj bi vsaka punca dobila menstruacijo na 28 dni. V navodilih pa piše, da 21 dni jemlješ tabletke, na kar nastopi krvavitev? in s tem narediš sedem dnevno pavzo, ter nato spet nadaljuješ. To se pravi, da ob jemanju tabletk prva krvavitev nastopi po 21 dneh in ne 28?
In v primeru, da te krvavitve ne bo oz. bo kak dan zamujala...še vedno to škatlico jemljem 21 dni, naredim sedem dnevno pavzo in potem spet jemljem naprej...ne glede na menstruacijo?

Hvala vam za odgovore...zlate ste. :wink:
Uporabniški avatar
Maychy
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Se selim...

Neprebrana objava Napisal/-a Maychy »

Fora ni v tem, da dobiš menstruacijo na 28 dni, ampak da pri tabletkah ciklus traja 28 dni. Z menstruacijo vred. Tako se tudi čas cikla če nisi na tabletkah recimo šteje od prvega dne menstruacije do prvega dne naslednje.

Ker si na tabletkah boš menstruacijo dobila najbrž 3. ali 4. dan 7-dnevne pavze, tabletko pa vzameš 8. dan, ne glede na menstruacijo.
--- Evil Is Just A Point Of View ---

--- Don't tell me the sky is the limit, there are footprints on the moon! ---
~NIA~
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a ~NIA~ »

densy napisal/-a:yarina tabletke so pa 9 € pa še mal. a se sam men zdi da so ble prejšn mesc še 8,5€. :? pismo drago je tole skos bl

zakaj si pa ne zrihtaš unih brezplačnih?
mimikad
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: bregovi Kolpe

Neprebrana objava Napisal/-a mimikad »

densy napisal/-a:yarina tabletke so pa 9 € pa še mal. a se sam men zdi da so ble prejšn mesc še 8,5€. :? pismo drago je tole skos bl

Res so se podražjale. :evil: Sem pogledala na račun in so ble 8.74 €. So pa res drage, na žalost mi prejšne niso ugajale tak da sem zamenjala na Yarino, ki so pa žal plačljive. :roll:

NIA....nekaterim plačljive na žalost ne ustrezajo in verjami, da dam rajš 10 € za Yarino, kot pa da imam vsakodnevne glavobole, slabosti in nasploh slabo počutje. Ni lepo če po vsakem obroku gledaš al boš bruhal al ne.
Gost

Neprebrana objava Napisal/-a Gost »

mimikad napisal/-a:

Res so se podražjale. :evil: Sem pogledala na račun in so ble 8.74 €. So pa res drage, na žalost mi prejšne niso ugajale tak da sem zamenjala na Yarino, ki so pa žal plačljive. :roll:

NIA....nekaterim plačljive na žalost ne ustrezajo in verjami, da dam rajš 10 € za Yarino, kot pa da imam vsakodnevne glavobole, slabosti in nasploh slabo počutje. Ni lepo če po vsakem obroku gledaš al boš bruhal al ne.

Jaz imam zadnji mesec Yasminelle, stanejo 9 eurov, kar se mi zdi veliko, ampak glede na to, da se boljse pocutim, je vredno denarja.
Zaklenjeno