Priznam, da... #21

Pomoč iz čustvenih stisk.
Odgovori
mmm
Cosmofrik
Cosmofrik

Re: Priznam, da... #21

Neprebrana objava Napisal/-a mmm »

* Ti jamraš nad svojim partnerjem in ne zdi se mi prav, da nimaš časa zase. (Medtem ko on zase ima.)
* Saj pred časom sem te tukaj že zagovarjal, samo pač imam pomisleke ali si srečna ali ne, zato sem te provokativno vprašal

* Ja, meni je bilo sprva težko, ker je imela otroke in se je sklicevala na njih, da zaradi tega nima nikoli nič časa, da bi 1x samkrat šla z mano na dejt. Se je pa vmes izboljšalo, otroci so postali večji in je bilo lažje. Nekaj pomoči je bilo, prav veliko pa tudi ne.

* Pač, motilo me je, da je po službi zahtevala, da redno hodim domov, ne pa kdaj na kako pijačo s sodelavci. Ali pa prijatelji.
* Čeprav, glede tega prihajanja domov je po mojem čist prav imela.

* Tko da ta del sva nekak uskladila. Potem je pa prišlo do tega, da je prosti čas raje preživljala ob svojem delu v tujini, enkrat pa je celo odpotovala s prijateljico, ker jaz kao nič ne znam zorganizirat. Skratka, poleg tega, da me je začela sovražit vsak dan bolj, se me je začela izogibat. Saj morda je to že skoz počela, samo na začetku se je sklicevala na otroka, potem pa na svoje hobije, delo, prijatelje... in pač ostala nama je skupna hiša in maček in jaz doma hišnik (jaz), ko nje ni bilo... in 1x mi je bilo - tudi meni - končno dovolj :evil: :)
"Tema je tvoja svetloba.
Tvoje omejitve so tvoje iskanje." (Rumi, 42)
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a hayley »

- pokazi mi kako drugace drugi zivijo, jaz ne vidim ne poznam nobenega, ki bi bolje, ce gledam te, ki so brez pomoci ostalih/ babic in zivijo samo s svojim delom in ne financno pomocjo familje… Je pa veliko ljudi, ki zivijo financno se veliko slabse, ali pa si zenske niti ne morejo privoscit it na skrajsani delovni cas…
- kar ni nujno za zapravit, kot je za razne varuske, cistilke, smo do zdaj prisparali… ker ne zasluzimo tako ogromno in nam noben ne bo placal v prihodnosti novih avtov, popravil avtov, stanovsnja, prenove stanovanja kot mi sami in nimamo od kje vzet, kot da sparamo…. Ali so v tvoji glavi vsi bogatasi z nekimi lukuznimi zivljenji? Poleg tega dajemo mesecno okrog 2000e samo za najemnino s stroski in vrtec…
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
mmm
Cosmofrik
Cosmofrik

* Ne zdi se mi poštena obdavčitev vrtca, to je npr. da bo mayaeb, kjer sta oba z bogate familije (sori za izpostavitev in če si narobe predstavljam :twisted: sej mogoč je fejk profil, ker videl je nism nikol; čeprav je kar vztrajna na tem forumu, mogoč si kej kdaj zmisli, ampak po mojem kar drži, da ji gre dobro materialno v lajfu), plačevala isto za vrtec kakor bi plačeval verjetno jaz, če bi si našel žensko z neko spodobno službo. Pa recimo, da jaz in moja žena tako kakor hayley in njen doktor, ne bi imela nekega zaledja familij.
* Pol tud mnogi kriminalci, ki jih ni malo, zlasti v LJ ne, so vsi na socialni pomoči in plačujejo bolj malo za vrtec, vozijo pa ta hude BMW-je...
* Pač ni pošteno, da režim udarja po intelektualcih in jih slabi, podpira pa bogatune, pa mnoge priseljene kriminalce - ampak ja, zdej berem, sicer bolj počasi knjigo, kako je že leta 1994 bilo jasno, da je slovenska tranzicija failala... Fouche je bila neprimerljivo boljša literature od te... sicer pa Fouche v 19. stoletju piše kako je Ljubljana v podnu, ker je tukaj bil zelo kratek čas upravnik... tko je pač z mladimi državami, kdo bi vedel ali bomo kdaj imeli kaj svojega ali pa nas bojo razprodali, nam uničili kulturno identiteto in jezik (zato je morda ta forum dober, da pišemo v našem lepem slovenskem jeziku :D :cool: ; oz. si bomo sami uničili identiteto, ker nimamo otrok... in na koncu bo še mmm izbral kako priseljenko, ker je pač že dost obupan in če se kera zagrebe zanj in bo kazala interes, je pač dost verjetno da ne bo kompliciral :twisted: ) in spet priključili h komu

* Tko da, hayley, če mene vprašaš, jaz mislim da so vse tukaj na forumu bogatejše od mene. Jaz živim v čisto majhnem stanovanju (besede bivše), pa sem še daleč od tega, da bi to odplačal. Nimam otrok in če bi se mi kaj posrečilo bi pa verjento podobno kot vidva, fasal maksimalen obrok vrtca. Ker svoj denar služim pošteno, obdavčeno, ženske mi ga pa very easy vzamejo po drugi strani :mad: :evil:

* Glede tvojega - še zadnjič. Jaz ti samo privoščim, da si srečna.
* Zasluži več, OK, super, tudi dela več. Upam, da na koncu to gre za družino in si pošteno delite.
* Če si on lahko vzame en dan za hobi, si lahko vzameš tudi ti.

* Samo to sem ti hotel povedati. Če ni tako, verjamem da je lahko težko, ampak čas je, da se postaviš zase in začneš problematizirati. Ker na forumu si napisala, da ti ni ql, da bo danes pol dneva vzel za hobi in da moraš ti planirati morje, ker on nima časa. Ti si to napisala.
* Je pa moj problem, če sem se preveč zapičil v to in v tem primeru se ti opravičujem.

-----

* Sicer pa meni niti najmanj ni lahko. Mama je končno tudi v penziji, sedaj so vsi v penziji v familiji razen mene. Namesto da bi uživala nas je vse nekaj prestrašila z zdravniškimi pregledi, s katerimi je čakala dokler je delala do zadnjega. Do penzije.
* Sem se prvič zamislil, da bo ornk sranje s sestro, v kolikor bi mama hitro preminula. Pojma nimam koliko časa bo še živela v penziji. (Ampak k sreči zgleda, da ni nič akutnega. Sicer je pa imela že en resen zaplet v času korone, pa jaz nisem skapiral kako resno je bilo in sem takrat celo zavrnil obisk pri njej.)
* In ker sem direkten človek bom tej razvajeni sestri povedal, da mi je vseeno koliko je bolna in v kakem osebnostno-psihičnem stanju je. Hitro se lahko zgodi, da bova ostala zgolj še jaz in ona. In naj neha manipulirat in naj začne razmišljat o tem. Ker glede na to, da se 10+ let grozno, res grozno, obnaša do mene, zaradi njenega slabega počutja ne morem normalno hoditi na obiske domov, točno vem, da bo vse pozabila, če bi naenkrat ostala sama in bi me začela izrabljati oz. prositi za to in ono. Sedaj pač samo za računalnik.
* Jaz ne vem kaj/kako bom, če bi imel ženo bogato kot mayaeb, bi mi bilo vseeno, v trenutnem stanju pa hočem tudi jaz kvalitetno živet in kaj dedovat in res ne bom preživljal nekoga, ki je bil tko grozen do mene. Čeprav, so to težke stvari, ker na cesti je tud ne bi rad pustil :( :/
* Skratka, ko/če preveč razmišljam o tem, mi ni OK. In sem tako staršem kakor starim staršem, ki so še vsi živi, ampak hitro se lahko stvari spremenijo, že rekel, da oni morajo urediti te stvari in dedovanje in vse.
* Se pa precej bojim, da ne bojo uredili nič, ker so nesposobni (žal), pač mama, ki je kakršna je, pa vendar ona edina shendla s sestro... mogoče ima vsega dovolj tudi ona pa hoče zboleti in oditi na drugi svet. Bi ji pa zameril, če bi odšla in stvari pustila v stanju v kakršnem so.
* No čas je, da začnem z vsemi o tem govorit.
"Tema je tvoja svetloba.
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a hayley »

- ja to glede vrtca je tudi tako, a placujes visoko najemnino, ali ti da familja flet, a ti familja placa nevem katere vse vecje stroske za otroka, zivis zastonj pri starsih…nic ne upostevajo ne npr. , samo dohodek..
- drzava zelijizbrisati srednji sloj menda..

- jah bedno glede familje in sestre

- tamali je pa dns vec kot 3x bruhal in 3x drisko imel, na koncu se v pon pomoznosti ne bom mogla v sluzbo, oz po teh pravilih 48 ur ze ne…, ni pa videt da bi imel posebno vrocino, nisem merila in ravnokar spet, ene 4. , spet ga bom mogla it preoblacit in tusirat
- sem mu pa dala ze 1,5 nekega probiotika do sedaj… do 2 se da za otroke nad 1 letom in odrasle na dan…
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
mmm
Cosmofrik
Cosmofrik

hayley napisal/-a: 12. Apr. 2025 15:52 - drzava zelijizbrisati srednji sloj menda..
To se govori za vse države, zdaj koliko je res, ne vem. Intelekt in kreativnost prihajajo iz srednjega sloja, to so recimo visokošolski profesorji, ali pa doktorji medicine ali pa dobri inženirji.

Intelektualci lahko (v prostem času) rodijo nove ideje, le-te pa lahko ogrožajo obstoječi red oz. tiste izkoriščevalske elite.

Po drugi strani sem pa enkrat v enem komentarju bral, da nikjer drugje na svetu življenje ni tako kvalitetno kot v (zahodni) Evropi. Pač, poglej si prosti čas in kaj vse lahko počneš v prostem času, bližino vrtec, kvaliteto šol, zdravstva... v Ameriki sicer ljudje zaslužijo več, a pregorevajo od dela oz. marsikaj ni zrihtano...
- jah bedno glede familje in sestre
Saj to ni nič novega, sem pa v času korone jamral kako sem bogi, ker sem ostal sam(ski) in nekak nisem mogel veliko časa preživljati doma z družino, četudi razštelano. Lahko bi za vikende hodil tja spat, pa se tam s sorodstvom ali pa s sošolci iz srednje družil..

Zdaj pa pač prihaja do tega, da 1x se bo zgodilo, da bova ostala s sestro sama. In prav je, da neham jamrat in to začnem urejat.

1x si rekla, da naj o tem govorim s psihoterapevtom. Kaj dosti posluha nisem glede tega pri njih nisem dobil, kar sem občasno pri katerem probal. Ker v končni fazi je potrebno urediti tudi materialna razmerja, ne zgolj vleči črt(e).

Me pa to seveda frustrira, ker če mi bo družina zbolevala, ne vem koliko časa se bom lahko še "igral" v lajfu z ženskami, tistimi ki si jih delim z bogatimi :oops: :mrgreen: , kjer se pretvarjam, da imam več, kakor dejansko imam... saj ta hip nimam problema, a zavedam se, da ne bo večno sladko.

Saj zaenkrat jaz živim en lajf in oni drugega, tako s(m)o hoteli, tako pač je. Jaz sem se precej navadil tako.
"Tema je tvoja svetloba.
Odgovori