Južnjaki

Vse o politiki od svetovne do domače
Zaklenjeno

Kakšni se vam zdijo 'južnjaki'?

So čist v redu ljudje
48
42%
Na živce mi grejo
49
43%
Nimam mnenja
18
16%

Skupaj glasov: 115

*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *purple* »

Ja oni se tko med sabo kličejo.

lubenić vse lepo in prav, ampak tlele si pa v temo udarla...
kukr jst vem je beseda šiptar žaljivka zanjih...imela sem fanta makedonca, in je bil on in cela gruča njegovih kolegov blazno alergična na besedo šiptar...in zihr se ne ličejo tkole med sabo... :roll:

Drgač sm se pa sladko nasmejala ravno ob tem vprašanju...ker se res ne spomnm da sm srečala nekoga na ić, da bi mel dobro službo
več al mnj same čistilke in sami gradjevinci

kaj pa Janković, Ačimovič, Dabanovč, Zahovič, Jonas Žnidaršič, ipd...
jst jih kar dost na IČ poznam in so zelo uspešni z zelo uspešnimi službami..
Recimo od bratranca žena-Matijevič, dela na sedežu evropske unije v Bruslju...In še jih je...
To žal spet ni res...

in sploh nevem kaj se mate za obremenjevat s tem...Pač je tak kakršen je...Iz mesa in krvi kot vsi skupaj...Mene tud čistilke s svojimi naglasi sploh ne motjo...Prav nasmejem se jim zmeri rada in zmeri mi polešajo dan...Tista neuravnovešena mularija je pa itaq razred zase...tle nč ne bomo spremenil...preposto ignorirat jih je treba...in to je to...
mislm nevem no...jst nikol nism ljudi ocenjevala po govorici/videzu...pa boli mene če govori srboslovenkohrvaškoruščino....Če je kul je kul... :?
jullia
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a jullia »

*purple bitch* napisal/-a:
Ja oni se tko med sabo kličejo.

lubenić vse lepo in prav, ampak tlele si pa v temo udarla...
kukr jst vem je beseda šiptar žaljivka zanjih...imela sem fanta makedonca, in je bil on in cela gruča njegovih kolegov blazno alergična na besedo šiptar...in zihr se ne ličejo tkole med sabo... :roll:

to je pomoje čisto od vsakega posameznika odvisno. obstajajo verjetno tudi srbi, ki so alergični na besedo čefur, moje sošolke so se pa čisto z veseljem drle ena za drugo "đe si mi čefurka". (kar pa še ne pomeni, da jaz ne bi fasala batin, če bi počela isto :) )
lubenica
Debatorica
Debatorica
Kraj: lublana

Neprebrana objava Napisal/-a lubenica »

teb frederic sploh nemislm več odgovarjat,ker to kar ti nakladaš je itak en bull shit...
whatever :roll:
ti govoriš svojo verzijo zgodovine, kdo iz druzga štaba,bi ti pa lahko tud svojo povedu...

s svojim postom si lepo nakazu,kolk si alergičn na čefurje,samo preberi si svoje sranje gor

drgač pa,whatever

kar se tiče šiptarjev,makedonc ni isto kot šiptar.veliko šiptarjev živi v makedoniji in zarad tega so makedonci valda alergični na to,ker šiptar je šiptar,makedonc je pa makedonc.
jst sm večkrat slišala ko so si šiptarji govorili med sabo šiptar,ne vem zakaj je to tko,bom se pa pozanimala,kaj dejansko ta beseda pomeni,ker se do zdej nism

kar se tiče jankovičev,dabanovičev...so prlezli,pa lej kako jih vsi pluvajo...sam zato ker jih je gručica uspela,še ne pomen da tega nacizma tuki ni..
jst poznam zelo veliko primerov,ko jje nekdo ostal brez službe samo zato ker je na ić.
pa by the way,žnidaršič je slovenski priimek,jonas je slovenc.pa če je š pred ić,to ni isto kot ić :roll:
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

ja jst vidim veliko razliko v tem, da se one same med sabo zajebavajo s tem, kot pa če bi nekdo zunanji reku njim kej tazga...vseeno vedo kakšen je pomen izrečene besede...zihr ne bodo lepo pogledale nekoga, ki jim bo zabil kšno krepko na račun njihovega porekla....in tudi makdeonci/albanci ne bodo ravno veseli, da bo nekdo za njimi vpil šiptarji, šiptarji... :roll:
mi se tud med sabo kličemo kurbe/avše/psice ipd...ampak vse to je zgolj zajebancija in te pravice nima kar vsak...če bi mi nekdo zunenji reku kej od tega, bi mi fajn pritisk zavrel...sploh pa nekdo ki me ne pozna in ocenjuje po nevekakšnih kriterijih da sem jaz kurba/psica, da je on šiptar/čefur....
sej pravm...človek je človek..un, tret, stoti...Nevem zakaj se bi mogl izločvat čefurje, šiptarje ipd.....zakaj kitajcev noben ne zmerja s kšnimi zmerljivkami... :?
in tle gre spet za posploševanje, ker pa vsi južnjaki tud niso slabi...nekatere mam clo rajš od slovencev :wink:
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

lubenica napisal/-a:kar se tiče jankovičev,dabanovičev...so prlezli,pa lej kako jih vsi pluvajo...sam zato ker jih je gručica uspela,še ne pomen da tega nacizma tuki ni..
jst poznam zelo veliko primerov,ko jje nekdo ostal brez službe samo zato ker je na ić.
pa by the way,žnidaršič je slovenski priimek,jonas je slovenc.pa če je š pred ić,to ni isto kot ić :roll:

jah....jankovič, dabanovič, ačimovič, zahovič, simeunovič, udovič, handanovič..pa še jih je...

no niso lih peščica :wink:

ampak, ok razumem tud diskriminacijo, da folk ostaja brez službe...ampak jst bi raj ostala brez službe, kot pa da bi delala v podjetju kjer so sami rasisti :wink:
lubenica
Debatorica
Debatorica

*purple bitch* napisal/-a:ja jst vidim veliko razliko v tem, da se one same med sabo zajebavajo s tem, kot pa če bi nekdo zunanji reku njim kej tazga...vseeno vedo kakšen je pomen izrečene besede...zihr ne bodo lepo pogledale nekoga, ki jim bo zabil kšno krepko na račun njihovega porekla....in tudi makdeonci/albanci ne bodo ravno veseli, da bo nekdo za njimi vpil šiptarji, šiptarji... :roll:
mi se tud med sabo kličemo kurbe/avše/psice ipd...ampak vse to je zgolj zajebancija in te pravice nima kar vsak...če bi mi nekdo zunenji reku kej od tega, bi mi fajn pritisk zavrel...sploh pa nekdo ki me ne pozna in ocenjuje po nevekakšnih kriterijih da sem jaz kurba/psica, da je on šiptar/čefur....
sej pravm...človek je človek..un, tret, stoti...Nevem zakaj se bi mogl izločvat čefurje, šiptarje ipd.....zakaj kitajcev noben ne zmerja s kšnimi zmerljivkami... :?
in tle gre spet za posploševanje, ker pa vsi južnjaki tud niso slabi...nekatere mam clo rajš od slovencev :wink:

sej pravm da makedonci pa albanci ni isto.makedonci so v glavnem pravoslavci.medtem ko za šiptarje niti ne vem kaj so..
jst mislm da šiptar ni grda eseda, da to dejansko pomeni, da je nekdo prebivalc kosova.pa ne morm zdej rečt kosovčanu da je albanc,če pa ni iz albanije..mal nelogično...
sploh ni point v temu kakao koga kličeš,ampak v tem, kaj se skriva za tem.če ti nekdo reče:kjes čefurka,pa se smeje pa je odkrit pr tem,mene pa tud najbrž druge ˝čefurj˝to ne mot.
če pa nekdo govori za tvojim hrbtom o teb kot o čefurju,je pa to čiz neki druzga
najbl me je zmotil pr tej zemi,ko je avtorica že s svojim naslovom in s svojimi vprašanji,nardila en velik stereotip.
mislm halo-ali vas moti,ko čefurji poslušajo naglas muzko(stereotip je že v vprašanju kot vidš,se prav čefurji poslušajo naglas muzko,tkko kot črnci recimo ne vem kaj,hodjo anokol z orožjem)
v vseh vprašanjih so skriti stereotipi in napeljevanja.
potem pa razni pametnjakoviči odgovarjajo na ta vprašanja
kot recimo nia,ki je blazno pametna kot vedno :roll:
ali pa frederic,ki ima neke teorije o zaroti o veliki srbiji in hrvaški,ki jih je pobral na tvju,kot vsi drugi retardiranci,ki nimajo pojma kaj se je dol dogajal
tko k ena moja kolegica,ki je nardila izjavo stoletja,ko je prjavla, da so slovenci premagal srbe v enm tednu vojne(sam ne vem kako jim je to ratal,glede na to da slo sploh ni mela vojske takrt pa glede na to,da so se pa zenimi hrvati in bosanci boril 5 let)
al pa še ena njena pametna,ko je izjavila, da je kosovo blo del albanije,pa so ga srbi prevzel,kdo ve kdaj :roll:
to so čisti primeri folka k nima pojma o zgodovini,pojma o čemerkoli,potem pa sam neki vn fukne,pa sploh ni važn al je pru al ne,pa misl da je bog i batina,pol pa hvala bogu še naprej druge uči tega(prjatle,otroke...)
in zarad tega tud mamo tele stereotipe.in zarad tega je tud vse tko kot je...sej ni čudn da so vojne pa da je vse narobe,če pa več al mn vsi prenašajo take neumnosti iz roda v rod
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

tud taki morjo obstajat, da se jst komu narežim :D
jullia
Debatorica
Debatorica

lubenica napisal/-a:jst mislm da šiptar ni grda eseda, da to dejansko pomeni, da je nekdo prebivalc kosova.pa ne morm zdej rečt kosovčanu da je albanc,če pa ni iz albanije..mal nelogično...

glede na to, da je albanija shqipëria po njihovo, so pomoje šiptarji kar vsi albanci, ne samo tisti s kosova.
pa zakaj jim ne moreš tako rečt? v republiki srpski tudi živijo srbi, pa čeprav je to del bosne in hercegovine.

kar se pa verskega vprašanja tiče, pa mislim, da so albanci muslimani, samo ne me zabesedo prijet, ker nisem ziher.
bejbika
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a bejbika »

jullia napisal/-a:glede na to, da je albanija shqipëria po njihovo, so pomoje šiptarji kar vsi albanci, ne samo tisti s kosova.
pa zakaj jim ne moreš tako rečt? v republiki srpski tudi živijo srbi, pa čeprav je to del bosne in hercegovine.

ja, pa še nobenega nisem slišala, da bi nekomu z Banja Luke rekel Srb .. jst mojmu vedno pravm Bosanac :lach: , čeprau je bosanski Srb (ok, ne on, starši njegovi ;) )
ribicaX
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Prelepa Dolenjska

Neprebrana objava Napisal/-a ribicaX »

bejbika napisal/-a:
jullia napisal/-a:glede na to, da je albanija shqipëria po njihovo, so pomoje šiptarji kar vsi albanci, ne samo tisti s kosova.

ja, pa še nobenega nisem slišala, da bi nekomu z Banja Luke rekel Srb .. jst mojmu vedno pravm Bosanac :lach: , čeprau je bosanski Srb (ok, ne on, starši njegovi ;) )

isto rečm tud jst svojmu :D pol mi pa nazaj prbije, da on ni bosanc, ampak bosanski srb :D kar je, baje, razlika.
jullia
Debatorica
Debatorica

ribicaX napisal/-a:isto rečm tud jst svojmu :D pol mi pa nazaj prbije, da on ni bosanc, ampak bosanski srb :D kar je, baje, razlika.

u ja. ornk razlika. bosanci in bosanski srbi se teoretično sploh ne marajo (teoretično pravim zato, ker je to nekakšna splošna resnica. 100% pa obstajajo tudi taki, ki se čisto lepo štekajo in se na politiko in zgodovino 20. stoletja ne ozirajo).

bejbika, jst mam par frendov točno iz banja luke (no, od tam so njihovi starši, oni so tu rojeni), pa za nič na svetu ne bi rekli, da so karkoli drugega kot srbi. bosanski srbi sicer, ampak še vedno srbi. očitno je tukaj tudi čisto vse odvisno od posameznika.
bejbika
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a bejbika »

ja, julia, jst vem, kaka je razilka ... hočem samo to povedati, da ljudje vsem govorimo Bosanci ...
ti lahko enmu dopoveduješ, da to ni isto, pa bo vseeno reku bosanskemu Srbu Bosanc ...
lubenica
Debatorica
Debatorica

glede na to, da je albanija shqipëria po njihovo, so pomoje šiptarji kar vsi albanci, ne samo tisti s kosova.

kar se pa verskega vprašanja tiče, pa mislim, da so albanci muslimani, samo ne me zabesedo prijet, ker nisem ziher.

--
no če je pa tko,pa še en dokaz da lahko šiptarju rečš šiptar.sej sm vedla da je neki v zvezi s tem imenom...da izhaja iz te besede

se prav šiptarju lah rečš in albanc in šiptar,nobeno ni žaljivo.
ČAPAC pa je,čeprou sm že prej trazložila da se to uporablja za ns ta južne...

pa še to,zdej k smo razčistil da šiptarju lah rečš šiptar in bobu bob :razz: ,še bolj potrjuje da bosancu,hrvatu,srbu ne morš reč čefur,ker oni kokr jst vem ne prhajajo iz Čefurije..
sploh pa za hrvate še nism slišala, da bi jim kdo reku čefur,to se v glavnem govori sam srbom pa bosancem

kar se tiče pa bosanski srb pa to,jst prvič slišem da bi nekoga motil,če mu rečš bosanc in ne bosanski srb???sm dost v stiku s tem folkom,pa mislm da so taki pa res redki k jih to moti
aja pa še to,šiptarji so večih ver..maš muslimane,pravoslavce,itd
Zadnjič spremenil lubenica, dne 05. Nov. 2006 15:11, skupaj popravljeno 1 krat.
lubenica
Debatorica
Debatorica

bejbika napisal/-a:ja, julia, jst vem, kaka je razilka ... hočem samo to povedati, da ljudje vsem govorimo Bosanci ...
ti lahko enmu dopoveduješ, da to ni isto, pa bo vseeno reku bosanskemu Srbu Bosanc ...

če mu rečš bosanc nisi velik zgrešila,če mu pa rečš čefur,je pa to druga zgodba,kokr sm že povedala
lubenica
Debatorica
Debatorica

jullia napisal/-a:
ribicaX napisal/-a:isto rečm tud jst svojmu :D pol mi pa nazaj prbije, da on ni bosanc, ampak bosanski srb :D kar je, baje, razlika.

u ja. ornk razlika. bosanci in bosanski srbi se teoretično sploh ne marajo (teoretično pravim zato, ker je to nekakšna splošna resnica. 100% pa obstajajo tudi taki, ki se čisto lepo štekajo in se na politiko in zgodovino 20. stoletja ne ozirajo).

--
to sploh ni res...pa o kerih bosancih ti govoriš?muslimanih?bosanc je namreč splošno ime za prebivalce bosne, v kateri ćživijo vse narodnosti...

če se pa muslimani pa srbi štekajo,to je pa čist odvisno od vsazga posameznika..po mojih izkušnjah se dost dobr štekajo..je pa odvisn kam prideš...men (pa še veliko drugim ki žvijo v bosni)recimo tist folk v banja luki itak ne sede,k se sam neki preseravajo...velik bolj kvalitetni ljudje so v okolici,pa na selih,manjših mestih
Zaklenjeno