Kdaj imeti otroka?

Pomoč iz čustvenih stisk.
Odgovori
Uporabniški avatar
piškotek*
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Primorska

Neprebrana objava Napisal/-a piškotek* »

Nisem rekla da boš tarnala in imela 101 pripombo zaradi tega in ne jezi se. Te sploh ne obsojam, da si tako mlada želiš imet otroke, ker to tvoja stvar.
Samo zanima me kaj boste rekle čez 10 let.
(s)mej se
barbika_444
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a barbika_444 »

Kaj bom rekla čez deset let? Uh ker lep sončen dan :) Pa še na govorilne je treba.

Ne verjamem, da je veliko žensk, ki otroka imajo, nato pa čez deset let obžalujejo.
Uporabniški avatar
piškotek*
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Primorska

Neprebrana objava Napisal/-a piškotek* »

Zakaj misliš, da sem s tem misila na obžalovanje.
Mogoče bo rekla uf kako je fajn, da se bila mlada mamica.

Ene v vsaki stavri vidite samo slabo.
(s)mej se
Uporabniški avatar
Liefde
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Nizozemska

Neprebrana objava Napisal/-a Liefde »

Men je všeč videt kakšno mlado mamico(25, pa naprej...do 30 leta), jst tud delam na tem da bom mlada mamica :D
"Življenje je kot ljubezen; ni lahko in mirno stanje, ampak težka in čudovita pustolovščina."
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a jullia_ »

~NIA~ napisal/-a:nočem nobenga užalt, ampak kam se vam tako mudi imet otroka? sej če s partnerjem namerava ostat skupi, bosta skupi tud čez 3,4 leta?
nevem no, kaj boste na boljšem z otrokom? kaj je prevladujoč plus da maš froca na začetku faxa???

Kaj je pa na splošno prevladujoč plus tega, da imaš otroka?

Sicer se pa strinjam z *malo*. Novembra v 1. letniku pač ne moreš vedet, koliko cajta in energije ti bo faks v resnici vzel. Zato se mi to, da bi človek takrat planiral otroka, zdi precej neumno.
To, da bi pa dojenčka imel proti koncu faksa, pa sploh ne. 4. letnik -> 1x še ponavljaš (če nisi tega že izkoristil, eni smo pridni :) ) -> absolvent. Imaš 3 leta časa z otrokom. Porodniška je pa 1 leto.
Je res, da si na porodniški čisto frej, tu pa faks delaš, ampak meni se zdi to še vedno povsem izvedljivo.

Pozor! Zgornji odstavek je pisan za fakse, ki se jih da delat brez obvezne prisotnosti. Da se ne bi slučajno spet našlo cel kup takih, ki imajo vsak dan 6 ur obveznih vaj, in mi oporekalo. Imamo pač različne študije.
~NIA~
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a ~NIA~ »

[qu----
Zadnjič spremenil ~NIA~, dne 03. Avg. 2010 10:29, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a red_rose »

NIA ti tega ne razumes ker si ga ne zelis :) one si ga zelijo in jim je to zadosten in edini plus, ker imajo ze tudi vse ostalo verjetno porihtano (zveza, finance...) jaz bi ga takoj imela ce bi si ga zdaj zelela (valda ce bi bil tut fant za). ne bi razmisljala o nobenih plusih in minusih :D saj tudi pri 35ih so plus in minusi za imet otroka :D
A diamond is nothing more than a chunk of coal made good under pressure.
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a jullia_ »

Saj to. Objektivno gledano je otrok itak v vseh življenjskih obdobjih en velik pain in the ass. Če ni lačen, je pokakan, vmes pa veliko joka.

NIA, kar poskusi nekoga, ki si želi otroka, prepričat, da naj ga še 5 let nima. To se mu bo zdela cela večnost in ves ta čas bo nesrečen, ker mu bo nekaj manjkalo.
Mati narava je že vedela kaj dela, ko nam je dala materinski nagon. Če bi se v celoti razumsko odločali za otroke, bi najbrž že izumrli (beri tisto zgoraj o lakoti, joku in posranih plenicah).
In ne, materinski nagon ni v ničemer podoben želji imeti slona :D
Uporabniški avatar
MolliKa
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a MolliKa »

~NIA~ sploh ne vem kako lahko primerjaš željo po slonu in željo po otroku, to sploh ni primerjave...heh!

Kakšen drug razlog pa je še lahko da maš otroka kukr pa da si ga ŽELIŠ? Da ga boš mu da boš dnar dobu, ker je tko zmenen da pol otrok dobi dnar?

K začutš to, začutš...k boš SAMA na tem boš vidla ;) Ampk itak smo si med sabo različni...joooj kuko bi blo odlgočasno na svetu če bi vse hkrati si želele otroka in vse pri npr.30:S

Liefde naj vama čimprej rata :) kolk časa pa že delaš na tem? :)
Uporabniški avatar
Liefde
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Hvala....šele na začetku...dva meseca :D
"Življenje je kot ljubezen; ni lahko in mirno stanje, ampak težka in čudovita pustolovščina."
Uporabniški avatar
MolliKa
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a MolliKa »

Pa še nč ni ;) kolk si pa stara?:D

Midva sva misla uauuuu takoj že ratal k je zamujala takoj pru mesc, bi zdj lahko mel že neki mescou staro dete:) pa naja je pol presenetla...zdj naja pa še zmeri vsak mesec presenet:(
Uporabniški avatar
evva
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a evva »

js sm stara 24 let, fanta mam že skor 8 let in niti slučajno še nimam želje po otroku, ker se želim najprej sama razvit kot oseba, še čim več doživet, se še čim več novega naučit, da bom potem res lahko tud svojemu otroku ponudila čim bolj kvalitetno starševstvo in ga naučila o vrednotah. Moja filozofija življenja ni taka, da ljudje živimo samo zato, da imamo potomce, jaz živim prvenstveno zato, da bom jaz srečna in zadovoljna. trenutno počnem stvari, ki me veselijo in osrečujejo, okrog sebe imam ljudi, ki me osrečujejo in v tistem trenutku, ko bom začutila, da bo otrok tisti, ki mi bo prinesel srečo, ki si jo bom v določenem trenutku želela (in če bom seveda za to psihično, fizično ter finančno sposobna), se bom odločila zanj. Nikakor pa ne bom imela otroka samo zato, ker družba (starši, sorodniki, prijatelji) to pričakuje od mene, niti ne zato, ker bom stara ŽE 28 ali 29 ali 30 let! Niti ne zato, ker imam fanta že skoraj 10 let in tudi ne zato, ker bova npr. s fantom že živela skupaj! Ma pa seveda vsak drugačno filozofijo. Jaz poznam precej punc, ki so moja generacija ali še mlajše, pa že imajo enega otročka ali dva, ampak to so večinoma punce, ki so samo srednjo šolo končale. Poznam pa tud eno, ki se je vpisala na faks, potem je zanosila, postavla šolo na klin za dve leti in sedaj je pridna mamica-študentka. Pač vsak naj dela kakor njemu odgovarja.
~NIA~
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a ~NIA~ »

------------
Zadnjič spremenil ~NIA~, dne 03. Avg. 2010 10:29, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Liefde
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Mollika ..... 26... :)

Psiha tud dela svoje, pričakuješ pa te preseneti in nič, ampak bo, počasi :wink:
kinna
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a kinna »

:bussi: upam da čimprej uspe liefde!!!! botra bom, botra bom :D

drugače pa je za otroka najbolše, če se rodi v ljubeznivi in skulirani družini-torej fantu in punci, ki ga bosta lahko normalno preskrbela, mu nudla, vse kar mu morata in podobno...
Odgovori