Kontracepcijske tabletke
-
- Cosmopolitanka
- Kraj: 3milimetre v zraku
- Kontakt:
all*starka napisal/-a:koki90 napisal/-a:Kaj pa glede tabletke + kajenje. Em...zato, ker so mi rekl de to ni lih priporočljivo, sicer sama kadim zaenkrat zelo redko. Tako da....samo za informacijo?
ja fanj bi blo da ne bi kadila...
sej piše v navodilih nekaj od tega, preberi si. mogoče zato ker si bolj izpostavljen kakim boleznim? ne vem no![]()
če bi blo kej resnega, bi te pomoje pri ginekologu opozorili na to!
Uff... glerde cigaretov in KT je pa takole. NIkakor ni priporočljivo da kadiš, ker to dvoje v povezavi lahko tvori krvne strdke. Js sama sicer kadim in se zavedam rizika. Neumna sem, vem ja... samo kadila sem že preden sem začela jemati KT. Me je pa ginekologinja prej opozorila, da naj kajenje počasi omejujem, nato pa opustim, če mislim dolgo jemati KT.
My dreams are my reality...
-
- Debatorica
- Kraj: ljubljana
evonja napisal/-a:mene pa sam neki zanima...prvi mesec imam tablete,in zdej sm porabla en pokec ne,zdej pa je že drug dan pa še ni menstruacije,kaj zdej to pomne,jo lahko tut 3 dan dobim,ali je sploh ne,gelde na to da prvi mesec jemlem?
v navodilih bi ti mogl pisat v kolkem času dobiš menstruacijo. pr men piše 2-4 dneh, dobim jo po 4 dneh. mal navodila preberi, mogoč boš pa še kaj novega zvedela
jullia_ napisal/-a:ok, vsak po svoje, ampak... a boš res raje trpela zaradi žlez na joškah, kot pa 9 evrov na mesec reskirala? to še štirje kofeti niso.
saj rečem, da sem zdaj začela nove tabletke jemat, pa bom potem videla rezultat. če mi bojo te ugajale, jih bom imela naprej, ne glede na ceno. 9 evrov mesečno pa bom tud pozabila....pa bom lahko brez skrbi seksala.

*pupika* napisal/-a:all*starka napisal/-a:koki90 napisal/-a:Kaj pa glede tabletke + kajenje. Em...zato, ker so mi rekl de to ni lih priporočljivo, sicer sama kadim zaenkrat zelo redko. Tako da....samo za informacijo?
ja fanj bi blo da ne bi kadila...
sej piše v navodilih nekaj od tega, preberi si. mogoče zato ker si bolj izpostavljen kakim boleznim? ne vem no![]()
če bi blo kej resnega, bi te pomoje pri ginekologu opozorili na to!
Uff... glerde cigaretov in KT je pa takole. NIkakor ni priporočljivo da kadiš, ker to dvoje v povezavi lahko tvori krvne strdke. Js sama sicer kadim in se zavedam rizika. Neumna sem, vem ja... samo kadila sem že preden sem začela jemati KT. Me je pa ginekologinja prej opozorila, da naj kajenje počasi omejujem, nato pa opustim, če mislim dolgo jemati KT.
Aha aha...no vredu potem, ker meni sam ginekolog ni velik povedal in sem več stvari zvedela od sovrstnikov in navodil. Ma moraš samo omejiti ali je najbolje če sploh nehaš? Sama sem že dosti zmanjšala porabo. Ampakkdaj bi pa kr še in še...in me je zdej začel mal skrbet

Hvala za odgovore;)
-
- Cosmopolitanka
- Kraj: 3milimetre v zraku
- Kontakt:
Veš, da je najboljše, če prenehaš... to bi blo itak tabolš
sam js vem, da to ne gre. In tud js sem sam omejila. Kaj nej... sej vem, da morem nehat kadit. Ne samo zaradi KT, ampak na splošno zarad zdravja... sam kaj hočemo. Sej bom.
Drugače pa omejit ja... mislim, da nebi smelo bit več kot 1/2 škatle na dan...

Drugače pa omejit ja... mislim, da nebi smelo bit več kot 1/2 škatle na dan...
My dreams are my reality...
Mogoče ktera od vas punc jemlje ortanol za želodčno kislino?Jz sm ga sedaj začela jemati, vendar me skrbi ker dobivam zelo zelo zmedene odgovore v lekarnah na vprašanje ali to zdravilo zmanjša zanesljivost kontracepcijskih tablet ali ne.Pol jih je reklo da ja, nekaj pa jih je reklo da zagotovo da ne. Mogoče veste na koga se lahko še obrnem?
- rammsteingirl
- Cosmopolitanka
- Kraj: Gorenjska
Punce, a katera ve ali lahko KT dobim tudi brez recepta, torej da jih kupim v lekarni? Pozabila sem iti po recept, v soboto jih moram spet začeti jemati, jutri pa delam dopoldne ravno tedaj, ko je ginekolog odprt in nikakor ne morem priti v času tja.
Ker ne bi rada prestavljala za brezveze in tabletke začela jemati kasneje, me zanima ali katera ve, če se jih da kupiti v lekarni?
Lepo prosim za odgovor.
Ker ne bi rada prestavljala za brezveze in tabletke začela jemati kasneje, me zanima ali katera ve, če se jih da kupiti v lekarni?
Lepo prosim za odgovor.

- metuljčica*
- Cosmofrik