Kontracepcijske tabletke

Za dušo in telo.
Zaklenjeno
PlayLejdi
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a PlayLejdi »

Zanima me ena stvar. Pred časom sem začela jemat prvič kontracepcijske tabletke logest. Sem bila v zvezi, pa sem se končno odločila za to vrsto zaščite. Sedaj pa sem na žalost spet postala samska...in tako najbrž tudi bolj malo spolno aktivna. A naj jemljem tabletke še naprej?
KittyKiss
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a KittyKiss »

Hja plej lejdi..če si jih mela izključno za spolne odnose.. in če mislš, da kej lhmal neboš mela..potem odnehej ane..zakaj bi jih brezveze jemala?
PlayLejdi
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a PlayLejdi »

KittyKiss napisal/-a:Hja plej lejdi..če si jih mela izključno za spolne odnose.. in če mislš, da kej lhmal neboš mela..potem odnehej ane..zakaj bi jih brezveze jemala?

Ja, zdaj sem jih imela kar pogosto...saj tako je ko si v zvezi. Sedaj pa sem samska...in bo najbrž ful redko, da bo prišlo do spolnega odnosa...dokler nebom našla novega. V tem takem je potem boljše prenehat, ali? A to kaj vpliva name, da jih preneham jemat, pa sem komaj pri koncu prve škatlice?
Uporabniški avatar
Maychy
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Se selim...

Neprebrana objava Napisal/-a Maychy »

Heh, ja... tko sem jih jaz že 2x nehala jemat. Ker kao ne bom kmalu imela spet odnosov... Potem sem pa dobila novega fanta po nekaj mesecih in je bil premor res kratek. Ampak... Po drugi strani sem pa čist vesela, da je bil :wink:

Če si šele 1. škatlico pojedla, pa mislim, da bi bilo bolj pametno, da nehaš. Začneš lahko spet ko bo treba :P
--- Evil Is Just A Point Of View ---

--- Don't tell me the sky is the limit, there are footprints on the moon! ---
astra_mb
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a astra_mb »

zanima me, če obstajajo tabletke samo za prestavitev menstruacije...
ima katera izkušnje z njimi, kako se jih jemlje pa kako se imenujejo?
...i still believe in your eyes...
there is no choice, I belong to your life...
because I will live to love you someday...
you'll be my baby and we'll fly away....
Angel girl
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Izbrisana land
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a Angel girl »

mARTy___ napisal/-a:hm, se je za vprašat zakaj današnje čase ima toliko deklet take probleme z menstruacijo. in kaj ni to žalostno? vedno več je punc, ki se morejo "zdravit" in veliko jih je, ki potem niti otrok ne morejo imet... čudno se mi zdi zakaj je tako... stress?

ok, off topic

Te problemi so že kar nekaj časa prisotni pri meni, ubistvu praktično odkar imam menstruacijo. Ne bi rekla, da je to ravno povezano s stresom, prej bi rekla da je prirejeno. Žalostno ali ne ja ne vem kaj s tem misliš. Žalostno je tudi da veliko ljudi kadi, pa ne misli nehat. Tko da s tem glih ne bomo. Je pa seveda bedno, ker niso ravno prijetne te zadeve za nobenga. To da nekatere ne morejo imeti otrok je druga zgodba ki tukaj nima kaj dosti veze.
Uporabniški avatar
metuljčica*
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a metuljčica* »

Jaz sem pa nehala jemati KT, ker je telo začelo zadrževati vodo - kar napihnjen trebuh sem dobila :? , ki je zdaj izginil.
Poleg tega se mi bolje zdi, da ne jem vsak dan teh hormonov - saj vem, da danes jemo že polno razne kemije v hrani, pa vseeno...
Uporabniški avatar
SweetNumb
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: My field of paper flowers

Neprebrana objava Napisal/-a SweetNumb »

Ok. jemlem tabletke logest in v navodilih piše, da če se hoče prestavit dan menstruacije, pač vzameš v 7-dnevnem premoru tabletko prej - ne pozneje. Da pač ta premor skrajšaš. In jaz sem vzela tabletko 1 dan prej, kot je premor. Potem, naslednji dan po drugi kontr' t. pa sem imela. odnos. Je zaradi skrajšanega odmora možnost za zanositev kaj večja. Ker ste govorile,da če vzameš tabletko med menstr. moraš še 1 teden uporabljat dodatno zaščito, al to velja, samo za prvo škatlo, ko začneš jemat kontr.

Hvala za odgovore :oops:
Uporabniški avatar
Maychy
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

To velja samo za prvo škatlico, ko začneš jemat. Ker si premor skrajšala bi moralo biti vse v redu.

Jaz sem pa ta mesec čist skenslala premor, ker grem na morje in bi ravno morala dobit M. Sem brala, da ste nekatere kljub temu dobile M... Upam, da se to meni ne bo zgodilo. :(

tinchy18
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Zasavje

Neprebrana objava Napisal/-a tinchy18 »

Maychy napisal/-a:To velja samo za prvo škatlico, ko začneš jemat. Ker si premor skrajšala bi moralo biti vse v redu.

Jaz sem pa ta mesec čist skenslala premor, ker grem na morje in bi ravno morala dobit M. Sem brala, da ste nekatere kljub temu dobile M... Upam, da se to meni ne bo zgodilo. :(

Ja jaz sem jo kljub temu dobila in imela do konca tablice jo, nato sem jo pa še v premoru imela... ne prakticiram tega skenslanja premora nikoli več.. 1mesec menstro imet je groza... :roll:
Uporabniški avatar
Maychy
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Ojej :( Jah, js upam na najboljše. Nisem še nikoli tega naredila in upam, da bo kul... Če ne pa... Kopanje s tamponom, I guess... Čeprav jih res ne maram :?

Uporabniški avatar
br0ken heart
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a br0ken heart »

Maychy napisal/-a:To velja samo za prvo škatlico, ko začneš jemat. Ker si premor skrajšala bi moralo biti vse v redu.

Jaz je v takih primerih nisem dobila
Hello, 911. I''m on fire!
linnka*
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a linnka* »

^^jaz jo tudi, v tem primeru, nisem dobila. Sem pa imela ves ta čas (14 dni, za kolikor sem si jo prestavila) občutek kot da jo imam-boleči jajčniki, občasno krči... :?
Uporabniški avatar
punkie_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a punkie_ »

freaky napisal/-a:^^Čist je odvisn od posameznika. Js vem, da ne grem več na tabletke, pa če me prisiljo. Zame je blo preveč stranskih učinkov pa tut zdrave mi niso. Preveč hormonov za moj telo. :wink: Na srečo sm zdj slišala za eno kontracepcijo, more bit kr fajna. Zdj čakam, da mi bo ena kolegica poročala, kako in kaj. Drgač se pa strinjam, kondomi so ful nepraktični.

kašno, če lahko zvemo?
freaky
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a freaky »

U Sloveniji jih še ni, je pa ginekolog reku, da naj bi pršli septembra k nam. Drgač so pa to eni obročki, ki nekak delujejo isto kot tableti. Daš ga v nožnico na prvi dan menstruacije in ga maš 3 tedne not potem je pa enotedenska pavza.
How many years can some people exist before they're allowed to be free?
The answer, my friend, is blowin' in the wind.
Zaklenjeno