Matura [Združena tema]

Od šolanja do uresničitve karierne poti.
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
tammyka
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a tammyka »

Anxious napisal/-a:Baje sta pri slovi dva kompleta vprašanj in bo drug teden use drugač. Sicer ne vem kok je to res, k pol se noben ne bi učil tisto kar je blo ta teden haha

... na beda ... kaj pa matematika?
Uporabniški avatar
barby*
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a barby* »

^angleščine se ti ni treba učit, znaš kokr si se naučila v teh letih, pesmce pa si lahko na hitr prebereš ;)
srečno ju3 ;)
Self-respect is the fruit of discipline; the sense of dignity grows with the ability to say no to oneself.
A. J. Heschel
Uporabniški avatar
tammyka
Komunikatorka
Komunikatorka

Anxious napisal/-a:Ja, ni problema. Sam pač ni se mi dal, če ne bi nobena rabla :wink:
Drugač pa ne sekiri se. Js pol stvari al pa še več niti prebrala nisem pa mi je šlo dokaj fajn z izjemo drugega vpr. Pa še smejal smo se k nism mela pojma haha. Pa je reku na konc da nisem glih blestela ampak da tut ni tko slabo kot sem rekla da znam. Učila sem se pa tko sam učer popoldne.

Ammm listek je bil 26.

1. Koti v trikotniku, zunanji, notranji, kolk je njihova vsota in za dokazat da je vsota notranjih kotov pač tolk kot je :D . Zraven je bla e čist uizi naloga: alfa= 40°, beta`= 130°.....kolk je gama

2. Izpelji formulo za polovične kote in natančno izračunaj: sin22,5°

3. Permutacije s ponavljanjem in brez ponavljanja.....pač kaj je to, kolk jih je
Pa primera: kolk permutacij iz črk besede USPEH in JUHUHU

To je to, pa usaj men so ful pomagal in sm bla čist sproščena čeprov nism mela pojma tko da bo šlo :wink: .

Moj sošolc je mel isti listek kot freaky.

Pol pa še en listek je bil:
1. injektivna, surjektivna funkcija....pač kaj je to pa še nek primer
2. Kaj so stacionarne točke....pa nek primer za zračunat ekstrem (ne vem al maksimum, minimum,...)
3. Kompleksna števila ( a veš tisto ko maš v knjigi za višji k maš zadnje vpr. pri kompleksnih mislm da....neki za narisat.) Pa še neki uizi primer za narisat.

Jooo k bi js ta listek dobila bi dobila 20% sigurn. Vso srečo drugač

To maš ti oboje za VR, ne? Ka sicer so listi za OR ločeni od onih za VR?
Uporabniški avatar
Anxious
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Bela Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a Anxious »

Ja, oboje za VR. In ja, mi smo meli dve mizi z listki. Na eni so bli za VR, na drugi pa za OR.

Ja, sam mi mamo take glupe teme pr angli ene da ne morš blefirat. Npr. History of dreams, life of Shakespeare pa tko. Joooj ka bi jo ustrelila :(
Uporabniški avatar
tammyka
Komunikatorka
Komunikatorka

punchka napisal/-a:ja isto kot v knjigi :P
1. Lastnosti osnovnih računskih operacij v N? (+ 3 simple nalogice za zračunat in uporabit pravila)
2. Nariši pravokotni trikotnik in višino na hipotenuzo. Koliko podobnih trikotnikov dobiš? Utemelji. (+ dobiš podan kot alfa in moraš zračunat vse ostale)
3. Kako se racionalna/polinomska fja obnaša v okolici ničel, kako rešujemo racionalne/polinomske neenačbe? (+ racionalna neenačba za rešit)

Tooook lahko :D

kok je bla št. listka za to vpr.?
Uporabniški avatar
miikena
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a miikena »

Tammyka, so ločeni listi, ja.
Mislim, pri nas pri angleščini so bili, tko da sklepam, da so pri matematiki tudi. ;)

Barby, ah, če ma kdo pretirano veselje do učenja, si lah kak članek al pa kej tko o kaki od tem komot še prebere, da dobi kako idejo, o čem bi se dalo razpredat, pa si sproti mogoče kak bolj strokoven izraz za kakšno stvar zapomne pa pol lah uporabi .. Drgač se pa čudežev res ne da več narest. :)
Listen to the energy within. Go confidently in the direction of your dreams. Live the life you've imagined!
Uporabniški avatar
little bee
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a little bee »

jst mam eno vprašanje glede matematike!

nekatera vprašanja majo več možih odgovorv (npr. Kako rešujemo sistem dveh linearnih enačb?). tle so pač razloženi štirje načini reševanja. a mormo mi znat vse načine al si pač lahko zbereš enga in pol tistga razložiš?
cebelcca
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a cebelcca »

Po moje lahko razložiš sam enga, pa ostale sam našteješ. Sam nisem pa čist ziher. Vso srečo :)

ZA slovo pa...nas je 25, tko da pol neb smel listkov zamenjat. Kar še niso mel bom predelala, ostale pa sam preletela in upala na najboljše :D Hvala za pomoč pa vso srečo vem k še niste končale :kleeblatt:
Sure I can accept that we're going nowhere, but one last time let's go there...
~Mishka~
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a ~Mishka~ »

Jz sm pa kooooonc z maturoo :tanz: it feels good... :D
Sm mela slovo dons in me je blo ful strah, ampk mi je najbolsa kolegica rekla, da nej potegnm tist listk k se mi bo smeju in ne morm verjet ampak je delval... :eek: :P Dobila sm Salomo (sm jo mela za referat) pa modernizem v sodobni slov. knj. :eek: :D
Even though you’re love is gone,
Even though it’s said and done,
You’re still the only one,
It’s all for you...
Uporabniški avatar
miikena
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a miikena »

Cebelcca, kaj to so meli eni danes, eni mate jutri?
Če ni v istem dnevu pomojem ziher zamenjajo, ker je res preveč časa vmes za informiranje, da bi kr pustil stvari. Razen če ne?
Beats me. :)
Listen to the energy within. Go confidently in the direction of your dreams. Live the life you've imagined!
Uporabniški avatar
**SiMoN@**
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a **SiMoN@** »

~Mishka~ napisal/-a:Jz sm pa kooooonc z maturoo :tanz: it feels good... :D
Sm mela slovo dons in me je blo ful strah, ampk mi je najbolsa kolegica rekla, da nej potegnm tist listk k se mi bo smeju in ne morm verjet ampak je delval... :eek: :P Dobila sm Salomo (sm jo mela za referat) pa modernizem v sodobni slov. knj. :eek: :D

Jst sm isto mela Salomo za referat, in mi nekako najbolj leži :D Ko bi tut jst mela tako srečo jutri :D
~Mishka~
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a ~Mishka~ »

Pod stevilko 24 je :wink:
Bom drzala pesti za vse k mate se ustne :)
Even though you’re love is gone,
Even though it’s said and done,
You’re still the only one,
It’s all for you...
Uporabniški avatar
**SiMoN@**
Kofetarica
Kofetarica

Na žalost Mi tale številka nič ne pomeni, ker so od šole do šole različne te oznake, k ne?
Lizzyka*
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: *dreams*

Neprebrana objava Napisal/-a Lizzyka* »

**SiMoN@** napisal/-a:Na žalost Mi tale številka nič ne pomeni, ker so od šole do šole različne te oznake, k ne?

ne ker so to listki direkt z rica...se ti napis ric skos smehla..hehe...jutr mam ingliš...huh..improvizacija je tanartabulš :D upam
I Just Like Being Imperfect!!
Uporabniški avatar
**SiMoN@**
Kofetarica
Kofetarica

Aja? Tut na POM?
Pr naših k so mel psiho je še pred njimi rezal vprašanja, katere jim je on dal na pripravah. Nisem vedla da za ustne tut na RIC-u pripravljajo vprašanja.
Zaklenjeno