Kontracepcijske tabletke

Za dušo in telo.
Zaklenjeno
*Ela*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a *Ela* »

Lumpyka napisal/-a:Zdj mam pa še jst par vprašanj...
Najprej sm jedla tablete Logest 2 leti, sm nardila 6-mesečno pavzo, zdj sm pa spet šla k ginekologinji in mi je predpisala Cilest... te jem 2 meseca, pa trenutno nimam spolnih odnosov in jih v bistvu ne rabm, pa še zvedla sm, da potem po prenehanju ful mozoljev dobiš ipd...
Torej kaj mi priporočate... jih nej še naprej jemlem? Ali jih raje neham? A je to vredu, k jih jem sam 2 mesca pa d bi jih zdj spet prenehala, pa mogoče pol čez pol leta spet začela?
Hvala že vnaprej za odgovore.
pomojem jih dalje jej...kr nikoli ne veš :wink: pa še urejeno menstruacijo boš mela...drugače pa se sama odloči kr najbol veš če maš kake stranske učinke al pa kake probleme po nehanju jemanja tablet
as if.
Uporabniški avatar
Miškolina
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a Miškolina »

Joj punce ne bit tko hude no, spominjate me na uno babo k mi je dala tisti dve tabletki na Metelkovi... mela sva kondom sam se je snel ona pa me je takoj k sm stopla not že začela nadirat, da se to ne dela brez kondoma pa bla bla bla...
men je tud rekla da lahko pol bruham sam se nism niti mal čudn počutla še vn sm šla :)
glede tega da dobiš mozolje po tem ko nehaš s tabletkami, jst sm jih začela množično dobivat zdj ko jih jemljem, pa še jem k en pujs :D

Irika: Kok stare ženske pa lahko to jemljejo? A je to samo za une v menopavzi? Se jih lahko jemlje skupaj z kontracepcijskimi tabletami?
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a kr.ena »

...
Zadnjič spremenil kr.ena, dne 01. Jan. 2009 22:52, skupaj popravljeno 1 krat.
MIGRENA
Cosmofrik
Cosmofrik
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a MIGRENA »

kr.ena napisal/-a:samo še čakam, da mi brki zrasejo.

:rofl: :rofl: :rofl: ok to je pa izjava tedna... upam, da nauš misnla, da se tebi smejem sam si res dobr povedala.

Nekej bi še prašala:
A mogoče kera ve po kolkem času se priporoča oz. je dobr nehat tabletke jest al pa pauzo narest? K vrjetn jih nemorš kr cel lajf jest :gruebel: ?
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a kr.ena »

...
Zadnjič spremenil kr.ena, dne 01. Jan. 2009 22:52, skupaj popravljeno 1 krat.
MIGRENA
Cosmofrik
Cosmofrik
Kontakt:

Ja sej jest mam tut tako ginekologinjo, ki me dobesedno založi z njimi. Sicer mam Logest, ki nej bi vsebovale manj teh hormonskih zadev ampak veeno...
¤MiSsY¤
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Litija
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a ¤MiSsY¤ »

Kukr jz vem v danasnjih časih ni več potrebno delati pavze pri jemanju tabletk, ko so le te vsebovale več hormonov pa je po določenem času to bilo potrebno.......

moja ginekologinja je pa faca...... č ji sam omenš, da ne bi več jemala takoj.... ooooooooooooo a bomo mel dojenčka ( :lol: BOMO) .... - primer moje sestrične :P
miss missy
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a miss missy »

Baje, da naj bi se jemale le 8 let... tako je rekla frendica, ko je prišla od ginekologa in je ji predlagal naj preneha, ker jih jemlje že več kot 8 let.
The key is, never stop doing what you love!
katrin21
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a katrin21 »

Tako je, res ni treba biti strog za vsako stvar. Anchi lahko mi verjameš, da zelo zelo skrbim za svoje telo in nisem ravno naivna najstnica je pa dejstvo, da nekaterih stvari še ne vem in sem zato vprašala. Ne vem pa od kje podatek, da bi jaz to storila. Sicer pa, ravno zaradi tega strahu pred neg. reakcijo, ljudje ne upajo spraševat in so potem nevedni in potem je še večji problem. Pa dosti o tem, da ne zaidemo iz teme. Vseeno še enkrat hvala za odgovor! :wink:
daylight
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Obala

Neprebrana objava Napisal/-a daylight »

Novo vprašanje:

se eno vprasanje, ki je verjetno ze blo..
pred kratkim sem menjala tabletke.. in zdaj me zanima ce morava s fantom kondome
uporabljat ali smo zasciteni vseeno?
pa oprostite ce je ze blo.. :oops:
Irika
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Irika »

Miškolina napisal/-a:Irika: Kok stare ženske pa lahko to jemljejo? A je to samo za une v menopavzi? Se jih lahko jemlje skupaj z kontracepcijskimi tabletami?

Ti izdelki so za punce od pubertete naprej......kapsule pa so tudi za ženske,ki so prišle v menopavzo(samo je drugačn način uporabe)!!

Sej vse to piše na njihovi strani

Ciao,ciao
MIGRENA
Cosmofrik
Cosmofrik
Kontakt:

daylight napisal/-a:se eno vprasanje, ki je verjetno ze blo..
pred kratkim sem menjala tabletke.. in zdaj me zanima ce morava s fantom kondome
uporabljat ali smo zasciteni vseeno?
pa oprostite ce je ze blo.. :oops:

Ja, če zdej ješ druge tabletke ni panike - sta zaščitena. Če jih pa še nisi začela po pa le poskrb še za dodatno zaščito.

Pa, da naute zdej kere mal bolj nove tukej misnle, da vas nadiramo al kej podobnga, da smo sami zmaji kle pa da nč nesmete prašat...

Sam včasih je človk res živčen k bere kok se majo ene mal rade in jejo tabletke (une jutranje) k bombone in se jim to nezdi nč kej tazga :eek: al pa sexajo vsepovprek brez zaščite in poj šokirano sprašujejo, če so lahko noseče :roll: ... nevem, ampak jest mislm, da če se čutš prpravljenga za sex poj morš tut mal mislt (pred samim dejanjem) na posledice oz. jih že prej preprečt! Ne pa poj uni bedni izgovori: če pa nisva mogla nehat al pa si neučakan (WTF?!)
Madona sej nismo več otroc!!!
Še bolj butaste so mi pa tiste (sori na izrazu, ampak prov moram rečt) 14 letne mule k sexajo sam zato, da se poj lah pohvaljo s kermu vse so in kolkrat v bistvu pa še same nevejo kaj to sex sploh je :roll:
Uporabniški avatar
Anchi
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a Anchi »

Sj sm se opravičila Katrin21, ker sm tako odreagirala, ampak mene resnično žalosti že samo dejstvo, da nekdo, ki hoče začet seksat (ali bognedaj ki že seksa), postavi vprašanje, če je že katera načrtno zaradi NEUČAKANOSTI se odločila, da bo vzela jutranjo tabletko.
Če seksaš, bi morala vedet vsaj nekaj o jutranjih tabletkah, ker kot pravim, najprej se je treba pozanimat o zaščiti in šele potem seksat.

Zaradi neučakanosti in podobnih malomarnosti se pa potem razvije debata, kot se razvija v SPLAVU na tem forumu...
Zapisuj rane v pesek in srečo v kamen. (anonimo)
¤MiSsY¤
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Litija
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a ¤MiSsY¤ »

Ej a kera ve, če lekadol plus C vpliva na tabletke? (logest), tok da bi mogla uporabljat se drugo zascito...

V navodilih pise, da ce pač jemljem KT naj se posvetujem z zdravnikom...... sam lekadol plus C je ja neki tok običajnega........
Uporabniški avatar
-=beiba=-
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a -=beiba=- »

Novo vprašanje:

ja, al pa aspirin... a to kej vpliva? :?

dons sm zvedla, da recimo če jemlješ KT pa slučajno zanosiš in da maš (lahko) pol še ene dvakrat menstruacijo... ammm??? :? :?
....non sholae sed vitae discimus....
Zaklenjeno