Nujno potrebujem - zdravstveni nasveti
bula-otečena leva noga
BULA - OTEČENA LEVA NOGA
js imam pa problem in sicer zadnje čase opažam, da imam levo nogo od kolena navzdol nekoliko debelejšo kot desno..ko sem se učeraj masirala s kremo pa sem opazila, da me ob močnem pritisku kar nekoliko zaboli, zdi se mi da je tam kar nekakšna bulica, opazila sem tudi, da imam mogoče tam tudi ob stisku celulit, ki ga na desni ni...ima mogoče katera podobne izkušnje?je katera že kdaj slišala za kaj podobnega??
js imam pa problem in sicer zadnje čase opažam, da imam levo nogo od kolena navzdol nekoliko debelejšo kot desno..ko sem se učeraj masirala s kremo pa sem opazila, da me ob močnem pritisku kar nekoliko zaboli, zdi se mi da je tam kar nekakšna bulica, opazila sem tudi, da imam mogoče tam tudi ob stisku celulit, ki ga na desni ni...ima mogoče katera podobne izkušnje?je katera že kdaj slišala za kaj podobnega??
-
- Cosmopolitanka
- red*cherry
- Kofetarica
hmm..to da mam eno nogo malo debelejšo sem opazila mogoče kake pol leta nazaj..ampak se s tem nisem kaj preveč obremenjevala..od učeraj pa sm opazila, da me ob močnem pritisku malo boli, pa čutim kt da bi imela eno zatrdlino oz. kej podobnega...na desni nogi pa tega ni..
je pa če zmerim obseg noge leva mogoče za okorg 1 cm debelejša..
je pa če zmerim obseg noge leva mogoče za okorg 1 cm debelejša..
- red*cherry
- Kofetarica
-
- Cosmopolitanka
red*cherry napisal/-a:To da maš nogo debelejšo, pomeni, da maš na tisti nogi bolj razvito mišico.
ni mus.
Verjetno maš debelejšo zarad zastajanja vode, kar pa je posledics ravno tistega tujka (bulice) al pa kakšne poškodbe. Jaz mislim, da se ti je zamašila kakšna pora in je nastala bulica z vodo (in lahko tut malo gnjoa). Podobno pač podkožnim mozoljem. Ponavadi tudi bolijo na dotik. Moja znanka je to mela na stegnu, in mislim, da celo dve bulici. Je pa šla potem k kirurgu, ki ji je preprosto odstranil.
Vsekakor pa pojdi k zdraviku.
Pojdi čim prej k zdravniku. Če gre za večjo bulo (ne kot mozolj ali kaj podobnega) je možno, da gre za kakšen strdek v mečni veni! Ali jemlješ kontracepcijske tabletke ali pa veliko sediš? Neko znanko so takole ves čas hecali, da ima eno nogo debelejšo od druge ... Dokler ni izvedela, da ima vensko trombozo ...
najprej hvala za odgovore!!najbrž bom res šla kr h zdravniku..
drugače pa je ta moja bula čisto podkožna- nič kot kak mozolj al pa kej..sam pač ena zatrdlina.. ena punca me je vprašala če veliko sedim- trenutno res sedim 8ur v službi, ampak delam šele 1 teden- torej to ne bi smel biti razlog? kontracepcije ne jemljem že približno 2 leti..
kako pa zgleda ta venska tromboza? se to opazi na nogi?
drugače pa je ta moja bula čisto podkožna- nič kot kak mozolj al pa kej..sam pač ena zatrdlina.. ena punca me je vprašala če veliko sedim- trenutno res sedim 8ur v službi, ampak delam šele 1 teden- torej to ne bi smel biti razlog? kontracepcije ne jemljem že približno 2 leti..
kako pa zgleda ta venska tromboza? se to opazi na nogi?
- red*cherry
- Kofetarica
Ja ma če maš trombozo, mislim, da ti noga rata otečena in te fajn boli tako kar naenkrat, ne pa že pol leta... Čeprav bogve kolk vrst teh stvari je, svašta se dogaja, pejt k dohtarju pa ti bo povedal, tuk kake zatrdline, bunkice in podobno se kar nardijo brez veze. Jst mam eno tako pod rebri (1 cm premera), pa je kr neki baje..hrustanc al nek izrastek na mišici al kaj pa jst vem. 

-
- Cosmopolitanka
Moj brat ima tko pod kolenom eno bulico, ki se mu je nardila na kosti. Ene vrste zatrdlina. Ga ful boli na dotik, ampak se na da nič nardit. Pazit mora, da tja ne dobi kakšnega udarca in to je to.
No jaz jo mam eno v hrbtu, v ledvenem predelu. Ampak je le maščobna kroglica. Tko je zdravnica rekla. Jo pa imam že ene 5 let, nič ne boli, se premika, ime ji je pa Ruby.
He, he ji pravm kroglica za srečo. Me nič ne moti, tko da sm jo kr na mir pustila.
No jaz jo mam eno v hrbtu, v ledvenem predelu. Ampak je le maščobna kroglica. Tko je zdravnica rekla. Jo pa imam že ene 5 let, nič ne boli, se premika, ime ji je pa Ruby.

dermatologinja - rdeč podočnjak
RDEČ PODOČNJAK
je katera ki ve zakaj se mi je pred 2 dnevi pojavil
rdeč podočnjak pod levim očesom. usak dan je hujši!
pod desnim očesom pa imam velik navaden podočnjak.....
ampak.. nikoli nimam podočnjakov
spim dovolj, jem sadje in zelenjavo, pijem,.. use delam kot ponavadi
zdaj pa karnaenkrat udari use u obraz ven ...
je katera ki ve zakaj se mi je pred 2 dnevi pojavil
rdeč podočnjak pod levim očesom. usak dan je hujši!
pod desnim očesom pa imam velik navaden podočnjak.....
ampak.. nikoli nimam podočnjakov
spim dovolj, jem sadje in zelenjavo, pijem,.. use delam kot ponavadi
zdaj pa karnaenkrat udari use u obraz ven ...