Nujno potrebujem - zdravstveni nasveti

Za dušo in telo.
Zaklenjeno

a si grizete ??

da
22
51%
sem si
5
12%
ne
16
37%

Skupaj glasov: 43

Uporabniški avatar
emkica
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a emkica »

ja no pr meni tudi...v bistvu se mi je pojavl takrat k sva se po npr. nekaj tednih spet vidla :D
Sekhmet
Debatorica
Debatorica
Kraj: Trbovlje

Neprebrana objava Napisal/-a Sekhmet »

To so glivice :wink:
Ei incumbit probatio qui dicit, non qui negat!
*hox*
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a *hox* »

^^ Niso. Sem bila pri ginekologu in ni nič narobe.
girl19
Sramežljivka
Sramežljivka

bula-otečena leva noga

Neprebrana objava Napisal/-a girl19 »

BULA - OTEČENA LEVA NOGA

js imam pa problem in sicer zadnje čase opažam, da imam levo nogo od kolena navzdol nekoliko debelejšo kot desno..ko sem se učeraj masirala s kremo pa sem opazila, da me ob močnem pritisku kar nekoliko zaboli, zdi se mi da je tam kar nekakšna bulica, opazila sem tudi, da imam mogoče tam tudi ob stisku celulit, ki ga na desni ni...ima mogoče katera podobne izkušnje?je katera že kdaj slišala za kaj podobnega??
polly-polly
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a polly-polly »

A je bulica na sprednji strani, malo pod kolenom, na kosti? Moj brat ima nekaj podobnega, ne spomnem se več imena, ampak ne da se kej velik nardit. Če je to to.
Lahko pa je kakšna cista, to se pa, mislm da reši s punktacijo.
girl19
Sramežljivka
Sramežljivka

aha vidim da sem pozabla napisat..ubistvu je na zadnji strani noge..
Uporabniški avatar
red*cherry
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a red*cherry »

Ja kolk časa pa maš že oteklino in bolečino?
girl19
Sramežljivka
Sramežljivka

hmm..to da mam eno nogo malo debelejšo sem opazila mogoče kake pol leta nazaj..ampak se s tem nisem kaj preveč obremenjevala..od učeraj pa sm opazila, da me ob močnem pritisku malo boli, pa čutim kt da bi imela eno zatrdlino oz. kej podobnega...na desni nogi pa tega ni..
je pa če zmerim obseg noge leva mogoče za okorg 1 cm debelejša..
Uporabniški avatar
red*cherry
Kofetarica
Kofetarica

To da maš nogo debelejšo, pomeni, da maš na tisti nogi bolj razvito mišico. To da te boli, te zdej po moje še bolj, ker sigurno tisto skoz tipaš in masiraš-men se že ob najmanjšem pritisku nardi modrica. Če pa tipaš prav bulo, da je res totalno drugačno od vsega, pač pejt vprašat zdravnika.
polly-polly
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

red*cherry napisal/-a:To da maš nogo debelejšo, pomeni, da maš na tisti nogi bolj razvito mišico.

ni mus.

Verjetno maš debelejšo zarad zastajanja vode, kar pa je posledics ravno tistega tujka (bulice) al pa kakšne poškodbe. Jaz mislim, da se ti je zamašila kakšna pora in je nastala bulica z vodo (in lahko tut malo gnjoa). Podobno pač podkožnim mozoljem. Ponavadi tudi bolijo na dotik. Moja znanka je to mela na stegnu, in mislim, da celo dve bulici. Je pa šla potem k kirurgu, ki ji je preprosto odstranil.

Vsekakor pa pojdi k zdraviku.
Uporabniški avatar
ženska
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Prelepa Gorenjska

Neprebrana objava Napisal/-a ženska »

Pojdi čim prej k zdravniku. Če gre za večjo bulo (ne kot mozolj ali kaj podobnega) je možno, da gre za kakšen strdek v mečni veni! Ali jemlješ kontracepcijske tabletke ali pa veliko sediš? Neko znanko so takole ves čas hecali, da ima eno nogo debelejšo od druge ... Dokler ni izvedela, da ima vensko trombozo ...
girl19
Sramežljivka
Sramežljivka

najprej hvala za odgovore!!najbrž bom res šla kr h zdravniku..
drugače pa je ta moja bula čisto podkožna- nič kot kak mozolj al pa kej..sam pač ena zatrdlina.. ena punca me je vprašala če veliko sedim- trenutno res sedim 8ur v službi, ampak delam šele 1 teden- torej to ne bi smel biti razlog? kontracepcije ne jemljem že približno 2 leti..
kako pa zgleda ta venska tromboza? se to opazi na nogi?
Uporabniški avatar
red*cherry
Kofetarica
Kofetarica

Ja ma če maš trombozo, mislim, da ti noga rata otečena in te fajn boli tako kar naenkrat, ne pa že pol leta... Čeprav bogve kolk vrst teh stvari je, svašta se dogaja, pejt k dohtarju pa ti bo povedal, tuk kake zatrdline, bunkice in podobno se kar nardijo brez veze. Jst mam eno tako pod rebri (1 cm premera), pa je kr neki baje..hrustanc al nek izrastek na mišici al kaj pa jst vem. :roll:
polly-polly
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Moj brat ima tko pod kolenom eno bulico, ki se mu je nardila na kosti. Ene vrste zatrdlina. Ga ful boli na dotik, ampak se na da nič nardit. Pazit mora, da tja ne dobi kakšnega udarca in to je to.

No jaz jo mam eno v hrbtu, v ledvenem predelu. Ampak je le maščobna kroglica. Tko je zdravnica rekla. Jo pa imam že ene 5 let, nič ne boli, se premika, ime ji je pa Ruby. :D He, he ji pravm kroglica za srečo. Me nič ne moti, tko da sm jo kr na mir pustila.
Uporabniški avatar
_lala_
Sramežljivka
Sramežljivka

dermatologinja - rdeč podočnjak

Neprebrana objava Napisal/-a _lala_ »

RDEČ PODOČNJAK

je katera ki ve zakaj se mi je pred 2 dnevi pojavil
rdeč podočnjak pod levim očesom. usak dan je hujši!
pod desnim očesom pa imam velik navaden podočnjak.....

ampak.. nikoli nimam podočnjakov

spim dovolj, jem sadje in zelenjavo, pijem,.. use delam kot ponavadi
zdaj pa karnaenkrat udari use u obraz ven ...
Zaklenjeno