Za nocoj samo še to- Slovaška je država, Idaho pa del ZDA. To je kot bi Američana vprašal, kje je Prekmurje. Seveda, vem, da so razlike v površini enormne, ampak politično gledano. Meni osebno se zdi, da spada k splošni izobrazbi, da poznaš države sveta in njihovo lokacijo. (Sem imela to srečo, da so nas še v osnovni morili z republikami in avtonomnimi pokrajini SZ, tako da sem zdaj na tekočem z novo geografijo na tem področju

)
Še nekaj primerov... spoznala sem Američana, ki je potoval iz Benetk do Budimpešte in dokler ga nisem jaz "razsvetlila", je bil prepričan, da se vozi skozi Švico, Avstrijo in Češko. Pač, se zgodi. Ampak njemu je bilo totalno vseeno, saj to pa itak ni pomembno.
Tudi v Evropi je ogromno ljudi, ki grejo vsako leto na dopust na Maldive, Kapverdske otoke... pa jih sploh ne zanima, kje to je- pač usedeš se na letalo in si tam. To je meni neka skrajna aroganca do vsega, kar je zunaj tebe... in glede tega prav gotovo prednjačijo Američani.
Praviš, da ne žališ, ampak s sarkazmom odgovarjaš na naivnosti... nekoga označiti za naivnega, ker ne deli tvojega prepričanja, je tudi žalitev...
Ali pač- sem naivna, ker verjamem, da so vsi ljudje enaki, da imajo enake pravice do zdravstvenega varstva in izobrazbe, kdor pa z lastno pametjo ali večjo pridnostjo zasluži več, lahko to potroši za "luksuz"- potrošništvo, cunje, potovanja, boljši avto... kljub progresivnim davkom bo v seštevku še vedno bogatejši- kar se denarja tiče. Raje ne bi zdaj o notranjem bogastvu....
Seveda se pa danes socialni sistem ruši, tudi zaradi nelojalne konkurence iz držav tretjega sveta (tema o švic fabrikah na tem forumu). Ampak to ne spada več sem.
Malo nižje govorimo tudi o nataliteti... eden od mojih razlogov je tudi to, da se mi zdi ta svet preveč pokvarjen, da bi rojevala otroke vanj....