@White_Widow: Jah, al pa da udobno ni urejeno

Meni se zdi sploh nenavadno to pojmovanje, da naj bi bilo ličenje urejenost oz. če nisi napacan z barvo, nisi urejen

To je zame bolj stvar osebnih navad in preferenc oz. kakor je kdo navajen, ne zdi se mi pa, da če ženska doma nima pudra na faci, ni urejena. Saj obstaja tudi cel kup žensk, ki se sploh nikoli ne ličijo (tud npr. sodnice, zdravnice, ki imajo vsakodnevno stik z ljudmi, pa so sicer lepo urejene), saj to je njihov obraz, madona, ne more biti simbol neurejenosti

Dobro, to razumem, da če je nekdo navajen na ličila vsak dan, se bolje počuti z njimi, tudi sama se največkrat, samo ne bi pa tega štela pod definicijo urejenosti (oziroma obratno, neurejenost ob izostanku ličil), bolj pod lepšanje / okraševanje kot piko na i
No, sama sem pa doma ponavadi v kakšni luštni barvasti bombažni oblekci, ki jih kupim prav za ta namen, s spetimi lasmi na tilniku, da me ne motijo. Ličim se pa za doma ne, ker rada vsaj takrat pustim koži, da normalno diha (sploh če ima človek kdaj kak mozoljček, prasko ali hrasto na koži, je fino izkoristit prost dan doma ravno zato, da ti ni treba česa basat gor in se hitreje zaceli

... bi bila že res kriza, če bi se sama pred sabo skrivala in se 'lepšala' s kemijo za v ogledalo, pa tudi občutljive oči imam in nosim leče.. tukaj dajem prednost zdravju) oz. da se mi ne lomijo trepalnice po nepotrebnem. Če grem pa vmes npr. do trgovine, se pa opremim vsaj s korektorjem in glossom, včasih tudi z maskaro, če me prime.. česar si nato ob prihodu nazaj domov ne odstranjujem isti hip (pač počakam do večera in sem naličena doma). Aja, če pa dobim kak obisk (ki je vedno skrbno načrtovan in najavljen, presenečenj ne sprejemam, nismo tako navajeni

), se pa ponavadi uredim ravno tako, kot če bi šla nekam ven (torej oblačila, make up, prav tako nisem v copatiih, temveč v ustreznih čeveljcih, ki pašejo zraven, drugače bi hecno izgledal cel outfit=PP). Ne vem, jaz se tako najbolje počutim oz. mi je v veselje

No, to velja seveda za kakšne daljše obiske s postrežbo, praznovanja, če mi samo starši na hitro kaj prinesejo ipd., tega ne izvajam, hehe..
EDIT: Evelyn, si me prehitela; ja, to tudi meni ni jasno.