mmmiha napisal/-a:Očitno je res težava v tem, da sem bil tako dolgo v vezi. Težava je še toliko hujša, ker stanujeva v sosednjih blokih in se zlo pogosto srečujeva. In vedno ko jo vidim izgleda zlo dobro, občasno še pošlje kakšen sms zato mislim, da želi, da sva spet skupaj.
Zato se včasih sprašujem ali je mogoče to tista ljubezen, če te nekdo vizualno izjemno pritegne (čeprav mislim, da je to delno posledica navajenosti, še iz veze), ampak mislim, da bi blo potem spet vse isto.
Pri tej novi je težava v tem, da mi razpoloženje niha; včasih se mi zdi super in me full pritegne, spet drugič pa sploh ne... zdaj pa ne vem ali je to posledica, da je nisem navajen al pač to ni to.
Kolikor sem razumela... bivša punca stanuje v sosednjem bloku, se pogosto srečujeta in občasno se še kontaktirata. Dobivaš občutek, da bi rada bila znova s teboj. A rekla bi, da "pogreta stara juha ponavadi ni dobra". Očitno še nisi prebolel bivše punce in pogosto primerjaš vse z njo. Seveda pa nova punca ni njena kopija, zato te vse, kar ji ni najbolj podobno, večkrat odvrne, te moti, ti ni všeč... To se marsikomu nehote dogaja, ki še ni prebolel bivše ljubezni.
Logično je, da te mora partner tudi vizualno privlačiti, a rekla bi, da so pomembnejše osebnostne lastnosti. Te ponavadi ostanejo bolj ali manj enake, čeprav se z leti tudi človek osebnostno spreminja. Vendar se pa vizualno skoraj vsakdo bistveno spremeni, kar je logično (na primer z leti, s staranjem in tega ne moreš preprečiti).
Če si v dvomih glede svoje sedanje punce, zakaj potem rineš v zvezo, hočeš biti z njo? Zakaj ne počakaš, da bi najprej sploh prebolel bivšo punco? Na silo ne gre nič, saj sam vidiš.