Imate prave prijatelje/prijateljice?

Zadovolj(e)n/a v postelji.
Mimi_M
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Primorska

Neprebrana objava Napisal/-a Mimi_M »

Imam dve dobri prijateljici iz gimnazijskih let in eno malo boljšo kolegico, s katero sva se spoznali pri študentskem delu v istem podjetju. Pa seveda sestro. Z nekaj sodelavkami se dobro razumemo tudi na osebni ravni, si precej zaupamo itd, ampak naše druženje večinoma ostaja znotraj službe.
Z najboljšima prijateljicama imamo pa tak odnos, kjer nobena od nobene ničesar ne pričakuje vnaprej kot samoumevno, tako da pač lahko mine tudi dalj časa, ne da bi se slišale, videle (to zadnje sploh redko, ker živimo dokaj daleč narazen), pa ne bo nobene zamere ali slabe volje, še manj očitkov.
Meni to največ pomeni :) , ker vse drugo bi me omejevalo in kljub temu da smo najboljše prijateljice, bi počas znorela, če bi se od mene stalno pričakovalo, da letam sem in tja na kofetke, pa da sem dolžna koga poklicat toliko in tolikokrat na teden :roll: ...
Itak imamo vsaka svoje življenje in oromno komuniciramo tudi preko mailov in ne glede na čas, ki mine, ne da bi bile v kontaktu, med nami potem ni nobene razdalje v smislu, da bi se odtujile, če se dlje časa ne vidimo ali slišimo.
a_pikica_a
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a a_pikica_a »

Meni se je zelo težko družiti z osebami, ki ful zapravijo. Sej ne da bi bila jaz škrta, daleč od tega.
Sam da greš ven v kino, pred kinom kupiš še za 10 eurov sladkarij, potem greš v kino, po kinu na pijačo, potem še na en topel sendvič :tot:, pa ni dovolj, še en sendvič ipd. In to vsakič.
I can resist anything but temptation. Oscar Wilde
snezinka*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a snezinka* »

a_pikica_a napisal/-a:Meni se je zelo težko družiti z osebami, ki ful zapravijo. Sej ne da bi bila jaz škrta, daleč od tega.
Sam da greš ven v kino, pred kinom kupiš še za 10 eurov sladkarij, potem greš v kino, po kinu na pijačo, potem še na en topel sendvič :tot:, pa ni dovolj, še en sendvič ipd. In to vsakič.

to vrjetn zna bit problem. odvisn je od tega kakšne hobije maš oz. kaj s prjatli običajno počneš. men je recimo še bolš, če se dobimo pr men doma, kot pa u kafiču, u kino grem pa enkrat na svete cajte s prjatli. sam se pol več zaprav za športne hobije na katere tut hodm s prjatli (npr. smučanje), sam to bi tut brez njih, tk da je vseeen. :)
[vanessa]
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: In your worst nightmare near hell :)

Neprebrana objava Napisal/-a [vanessa] »

js mam 3 prijateljice, puhno kolegou in še več znanceu :D

z dvemi (k so tudi moje cimre) se poznamo od 10. leta, čeprou se prva 4 leta nismo štekale (z eno smo se celo sovražle).. njim vse zaupam in mi stojijo ob strani in smo dale res že ful skozi.

trejto pa poznam od 1. letnika SŠ in smo tudi zdej sošolke (mamo različno družbo, ma k smo v LJ gremo večkrat skupi vn).. njej tudi marsikej povem, čeprou me je 1x ful zajebala.. sam sm ji oprostila, kr pač ni blo vredno.. tudi ona mi stoji ob strani in me tolaži v težkih trenutkih.. je pa ful težka osebnost tko da mi gre dosti krat tko na živce da rabim neki dni "oddiha" :D

tudi js nimam dobrih izkušenj s frendicami zto zdej ful težko zaupam ljudem..

se pa zgodi da lih kaki kolegici zaupam neki, kar frendicam nbi.. sam kolegic ne obravnavam isto :wink:
Everything is okay in the end.. If it's not okay then it's not the end.
Uporabniški avatar
nItY
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: za obzorjem

Neprebrana objava Napisal/-a nItY »

js sama mam eno prjatlco, k ji povem res ama-čisto vse :) in ena drugi praktično že misli beremo... vse druge pa sprejemam kot res dobre prjatlce oz. znanke...
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a Tamala_mrha »

Pri meni je s tem nekako tako... Jaz sem že od nekdaj bolj za to, da grem ven žurat med ljudi, se pravi v nek fajn lokal, kjer skos dogaja in potem nadaljujemo žur v katerem izmed diskačev. Pač, raje grem pit, da se mam fajn, ne da se ga napijem, da hodit ne bi mogla ali pa bi polovico stvari, ki sem jih imela, pozabila nekje, zabluzila s kr enim tipom, ki mi trezni sploh ne bi bil všeč ipd. Moja kolegica, s katero sem nekako največ skupaj, ker z drugimi nimam nič skupnega, pa je bolj za to, da gre nekam pit (ne vem, vodko ali jegra ali si skadit jolo), nekje zunaj po nepotrebnem zmrzuje, da pije cenejšo pijačo (iz trgovine), ker pravi, da ji ni za it v lokal in plačevat drago pijačo (vse kar je v lokalu za pit je zanjo že fensi :roll:), na koncu pa itak zapravi isto ali pa še več za tisto pijačo iz trgovine in da si priskrbi đoint kot če bi šla v lokal, kjer bi spila par pijač in se mela prav tako fajn. Ampak ji očitno ni do tega, kakor komu. Torej, glede žuranja nimam družbe s podobnimi interesi, ostali kolegi pa so bolj kampanjski za žuranje. Ko nima kdo s kom iti ven, gremo skupaj, drugače ne. Ponavadi še najraje grem s sestro nekam ven, ker mava podobne želje kam in kako. :wink: Glede pravih prijateljic pa bi se itak dalo razpravljati... Do zdaj sem imela dve dobri prijateljici, a se ne vidimo dosti, ker ima vsaka svoje obveznosti. Drugače pa mi niso kul ljudje, ki jih smatram za prijatelje in nikakor nočejo vklopit v družbo mojih ostalih kolegov. :roll: Medtem, ko se jaz vedno prilagajam drugim in spoznavam nov folk preko kolegice. Ne morem se družit tudi z nekom, ki je škrt in vedno gleda na vsak € oz. nikamor zato noče it.
Anelise
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a Anelise »

mam 4 dobre prijateljice,ki so si med seboj fuuuuul razlicne..skupno majo sam to,da niso hinavke in da se lahk na njih obrnem kadarkoli za karkoli..

sm pa pred kratkim naredila vecjo selekcijo.. ko sm ugotovila,da me nekatere,k sem jih smatrala za (dobre) frendice sam izkoriscajo (no,my fault,da sm pustila,da pride do tega),sam jemljejo,nc pa dajo kontra oz.ne vlagajo v odnos..in pol jih vidis,kk jokcajo,kolk malo je pravih prjatlov.. yeaah,baby,exactly..jst pa se ne grem takih igric..zivljenje je prekratko,da bi cas zapravljala s napacnimi osebami..
Uporabniški avatar
Schmetterling
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Schmetterling »

tud zame je. če pomislem, moj fant moj najboljši prjatelj. Sva bla sošolca v gimnaziji in predn sva začela hodit, sva bla tud kolega 3 leta... in če bi šla slučajno narazn, bi sigurno ostala dobra prjatla, ker enostavno ne bi mogla brez njega. pa še njegovi 3 prjatli in punca od enga od teh so tud moja družba, hodmo skupi ven, na morje itd.
poleg tega mam prjatlce iz gimnazije, s katerimi smo ohranle stike - od teh se z eno full razumem, se dostkrat slišva itd. V glavnem fajn prjatlca... pa še ostale 2, k se dobimo parkrat na leto.
Tud za cimre bi lahko rekla da so prjatlce, pa par kolegic poznanih iz različnih krajev/obdobij...k se pač dobimo parkrat na leto itd. Mi je čist fajn.
se mi pa zdi, da se maš fanta, s katerim se full dobr razumeš, maš z njim nek tak prjateljski odnos, in s katerim mata še skupno družbo (za žurat itd...) ne rabiš nekih zaupnih prjatlc s katerimi bi se družla full pogosto, klepetala celo večnost po telefonu... js sm to mela, preden sem bla z mojim fantom, zdej mam pa njega za to :)Odvisno tud, kak človek si.
Uporabniški avatar
Seyfullah
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a Seyfullah »

Jst mam pa sam eno in to zelo dobro prijateljico,poznava se že od prvega razreda OŠ in ji lahko res VSE zaupam in vedno mi pomaga tako kot jaz njej....Ostale no ja sj mam kolegice,sam k se je velikokrat izkazalo kok je folk pokvarjen in ko obrneš hrbet ti nož direkt not zarijejo in sm mal skeptična zarad tega,ne dovolim vsakemu blizu...Že od malih nog se raje družim s fanti,ker ni hinavščine in je veliko več zabave kot pa s puncami k sam gledajo kako je kera namazana in oblečena FUCK THAT!
***Everything is possible...Impossible just takes a while longer***
...Princeska...
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a ...Princeska... »

[quote="Seyfullah"]Jst mam pa sam eno in to zelo dobro prijateljico,poznava se že od prvega razreda OŠ in ji lahko res VSE zaupam in vedno mi pomaga tako kot jaz njej....Ostale no ja sj mam kolegice,sam k se je velikokrat izkazalo kok je folk pokvarjen in ko obrneš hrbet ti nož direkt not zarijejo in sm mal skeptična zarad tega,ne dovolim vsakemu blizu...Že od malih nog se raje družim s fanti,ker ni hinavščine in je veliko več zabave kot pa s puncami k sam gledajo kako je kera namazana in oblečena FUCK THAT![/quote]

podpis pod tole :wall: !
Baby if I act like that, flipping my blond hair back...
Uporabniški avatar
Smeška.
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: KP - LJ

Neprebrana objava Napisal/-a Smeška. »

okoli 5 pravih prijateljev imam..
sicer pa meni najbolj rabi človek, ki razume da nisem vedno v volji pošiljat preko msna, mailov itd konstantne updejte o mojem življenju, da sem si kupla 3 pare nogavic za samo 2.99€, da ima moja mačka nahod itd..

včasih je dovolj da s kom samo sedim zraven, da je ob meni in mi ne teži, da začutim bližino in sprejemanje..

ko nekdo, s kom se družim spozna da stojim ob strani ko treba, da tak človek naredi isto zame - to je pravi prijatelj.

malo offtopic sicer, ampak pač to je produkt manjšega filozofiranja o prijateljih ki sem ga imela sama s seboj :)
chiqqa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a chiqqa »

zanimivo =) sej jz tut nobenga ne ubdejtam s takimi bedarijami, kok so ble kšne nogavice pa da ma mačka nahod LOL...
a potem so to tiste družbe, ks edijo na kavi v tišini eno uro in vsaka zase kadi čik in pije.. jz ne bi mogla :)..raj potem sama sedim doma za laptopom pa je lol
MonteneGrina
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a MonteneGrina »

Sama trenutno imam ze nekaj casa..(dobrih 9 let) najboljso prijateljico... Res je vredna zaupanja...Ponoci jo lahko kadarkol poklicm use... Res hvala bogu... k se tezko dobi tok dobro prjatlco :D sm zlo hvalezna
mam pa tud prjatlco... mislm samo se pozdravim je ne zaupam ji vec.... mislna sm da je res uredu... use sva si zaupale... Potem pa izveeem da se dopisuje z mojim bivsim s katerim sm zacela spet mutit.... Ona se pa dopisuje z njim in oblac nevem kaksne kratke majcke pa to.. da ga napali...Res prjatlca in pou :( razocarala me je fuul.... govori o njemu take stvari samo da bi me odvrnila od njega a sama se mece po njemu.... Res v danasnjih casih je tezko dobit res dobrega prijatelja.... Drugac pa ja najbolj si sam zaupas pa use.... Mamice so tud dobre.... jst moji mami use zaupam... ker vem da je najboljsa in mi zeli v zivljenju le najboljse :D :D
Izziv je v tem, da ostaneš to kar si, v svetu, ki te poskuša narediti takšnega, kot so vsi drugi!
Uporabniški avatar
vseenomiska23
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a vseenomiska23 »

Jaz mam pa dve najboljši prijateljici, ki jima res povem čisto vse. ena izmed njih je tudi moja sestra :hearts:
orhideja1
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a orhideja1 »

Zares pravo prijateljico, ki si vse zaupava imam eno. Potem pa še nekaj prijateljic, ki se malo manj družimo in malo manj zaupamo. Imam tudi par prijateljev s katerimi imam občasno kontakte.

Načeloma sem zato, bolje malo in te boljše. Je pa kriza, ko se začnejo poročat, selit v drugi kraj, imeti otroke in potem se stiki manjšajo in oddaljujejo.
Odgovori