Jaz imam isti problem. Hodim naokoli spraševat, kličem in pošiljam prošnje, pa me redno (ne na podjemno pogodbo ali napotnico, ki je niti več nimam) ne zaposlijo nikjer. Iz Zavoda sem se izpisala, ker so me pošiljali na same delovne preizkuse (1-mesečne), po katerem te delodajalec lahko brez slabe vesti odpusti in zapiše, da si nesposoben za to vrsto dela, pokasira pa neko subvencijo od države/Zavoda. Doma sem pa v takih krajih, kjer so sami pajzli in tja res ne grem delat.
Delala bi lahko v strežbi (v dobrem - dnevnem lokalu - kavarni, kjer tudi redno plačujejo), kot sobarica, na recepciji ali v turistični agenciji, saj imam srednjo turistično šolo. Angleško obvladam, nemško nekoliko manj.
A ne odpre se nobena možnost! Zdaj imam možnost bivanja v Mb, kjer je tudi več možnosti za zaposlitev, vendar me zanima, če mi kakšna Mariborčanka lahko priporoči kak kafič, kjer laufa (da ni nerednih plačil), da iščejo redno kelnarco, ne študentko, in da ni odprt pozno v noč (do 10.00 najdlje), ker sem že delala v dveh lokalih do polnoči, a je v prvem šef od mene zahteval, da takrat zaprem vrata in spustim žaluzije in goste spustim noter, da bi bilo kar se da več prometa, zadnja šefica pa je imela odprto do 2h zjutraj in preden se je njena družba spravila od tam in sem počistila cel lokal, je bila ura že 3.30.

Urna postavka pa tako nizka da brezveze sploh omenjati.
Je pa res, da jaz ne zbiram. Marsikdo viha nos in noče v kelnarijo (z diplomo ali celo brez), a meni ni problem, dokler so fer šefi in sodelavci.