Kako prepričati srce, da neha ljubiti?

Pomoč iz čustvenih stisk.
Uporabniški avatar
Roberta R.
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a Roberta R. »

a ni ta tema mal prestara za odgovore, glede na to da se punca ne oglasi več?
(__/)
( o.O)
(")_(")
This is Bunny. Copy and paste bunny into your signature to help him gain world domination.
merisima
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a merisima »

Tak je...če maš ti nekoga rada, NE BOŠ PREPRIČALA SRCA, DA NEHA.
Moja zgodba...pred 4letih sm zabluzla z enem tipu, ki mi je bil res kul...zgodla se je ljubezen na prvi poljub.vse je blo kul...dobivala sva se nekaj mesecev in je šel...hotla ga pozabit, ne mislit na njega...in ravno ko mi je do neke mere uspelo se mi je od nekod pojavil...poklical me je...dobila sva se in spet vse po starem...nekej mescev kul, pol pa spet šel in jaz ga pozabljala.probala dat šanso komu drugem...in končno mi nekak rata in spet on...pa spet izgine...pa pride...
bil je čas, ko sm ga kao sovražla...glumla, da ga...in v tem času me je poklical...in spet se najdem z njim...tokrat skor sto posto prepričana da se bo čez 3,4 mesce zgodlo vse pos tarem, a sm se zmotla...sva srečn par in tud živiva skup.
po 4 letih dvomov, truda in solz so se stvari uredile.vem, da se je splačalo potrpet...trud se mi obrestuje.
merisima
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a merisima »

Tak je...če maš ti nekoga rada, NE BOŠ PREPRIČALA SRCA, DA NEHA.
Moja zgodba...pred 4letih sm zabluzla z enem tipu, ki mi je bil res kul...zgodla se je ljubezen na prvi poljub.vse je blo kul...dobivala sva se nekaj mesecev in je šel...hotla ga pozabit, ne mislit na njega...in ravno ko mi je do neke mere uspelo se mi je od nekod pojavil...poklical me je...dobila sva se in spet vse po starem...nekej mescev kul, pol pa spet šel in jaz ga pozabljala.probala dat šanso komu drugem...in končno mi nekak rata in spet on...pa spet izgine...pa pride...
bil je čas, ko sm ga kao sovražla...glumla, da ga...in v tem času me je poklical...in spet se najdem z njim...tokrat skor sto posto prepričana da se bo čez 3,4 mesce zgodlo vse pos tarem, a sm se zmotla...sva srečn par in tud živiva skup.
po 4 letih dvomov, truda in solz so se stvari uredile.vem, da se je splačalo potrpet...trud se mi obrestuje.
Uporabniški avatar
Roberta R.
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a Roberta R. »

uf 4 leta.. sm mislla sm js potrpežljiva k sm čakala leto in pol :D no ampak men se je obrestoval v obratnem smislu.. da sm v času ko ga "ni blo" spoznala super poba s kterim sva zdej že leto in pet mesecev skupej..
(__/)
( o.O)
(")_(")
This is Bunny. Copy and paste bunny into your signature to help him gain world domination.
Tysia
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Tysia »

»a ni ta tema mal prestara za odgovore, glede na to da se punca ne oglasi več?«

Po mojem mnenju ne, ker se lahko veliko deklet najde v opisani situaciji.

»Kako iz tega kroga?«

Goofy_qa, Leyla in QueenBitch so ti dale dobre nasvete (no, pa tudi ostali niso bili ravno slabi).
Če pa želiš prekiniti ta krog, ti predlagam, da se vprašaš, zakaj se rada trpinčiš sama sebe. Če ne najdeš odgovora na to v konkretnem primeru s fantom, poskusi poiskati nek podoben problem na drugem področju v življenju, ter tam išči odgovor. Potem ga prenesi na ljubezensko področje.
Nato pa sledi delo na sebi, ki bo verjetno na začetku dokaj mučno (lahko pa tudi ne), vsaj dokler deloma ne »spremeniš možganov«, mišljenja.

Vem, da se je lahko delati pameten, ko sam nimaš takega problema. (še :D)Hm, veš kaj sem se še spomnila? Poizkušaj se postaviti v vlogo objektivnega opazovalca in tako rešiti problem. Predstavljaj si na primer, da si svetovalka in da pride k tebi neko dekle s prav takim problemom (lahko tudi prijateljica). Potem ji svetuj, kar se da natančno. Odgovore si tudi zapiši. Potem pa se v resničnem življenju probaj ravnati po njih.

Razen, če bi rada še malo uživala v trpljenju. :) Jaz včasih sem, zanalašč. :)
xxwoman
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a xxwoman »

Jaz ga nisem nehala ljubiti. Sem se trudila in se spravljala ob živce, ker mi ni uspelo. Po dveh letih pa sem si rekla, da ljubezen ni nič slabega in sem se sprijaznila z njo. Ko sem se nehala obremenjevati s tem, sem tudi manj razmišljala o njem in sčasoma me je minilo in sem se lahko zaljubila v drugega. Tistega pa imam še vedno rada... ampak si ne želim več, da bi ga imela, ker vem, da bi spet imela probleme z njim.
Uporabniški avatar
kiny
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: over the rainbow

Neprebrana objava Napisal/-a kiny »

S časom boš pozabila. Navem probaj vsak dan bolj pozablat na njega. Če pa je skoraj vedno prisoten v bližini se boš pa ti morala umaknt ker drugače ga boš res res res težko prebolela.
Uporabniški avatar
*Lilli*
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a *Lilli* »

Ni se mi dal postov brat vse za nazaj..niti ne vem, kakšen problem ima punca...se bom pa bolj osredotočila na naslov teme oz. na vprašanje, ki ga je avtorica zastavila.
Prepričati srce, da mora nehat ljubit, ne moreš! To pride z časom..je pa odvisno od vsakega posameznika koliko cajta rabi, da pozabi nekoga...sam da bi pa prav lahko nekoga izbrisal iz preteklosti pa, itak da ni mogoče!

Ne bom se delala tukaj pametne, ker sem tud sama pred nekaj dnevi mela manjšo krizo...pa tud jaz še nimam vsega popolno razčiščenega pri sebi :?
Mi je pa popolno jasno to, da svojga srca ne bom nikoli mogla prepričat v to kar mi pravi razum...pa se tud več ne trudim...brez veze je delat nekaj proti sebi. Ma najboljši recept se je zamotit z nečim..da maš čim manj cajt za premišljevat in se obremenjevat, kako hudo ti je...čas pa itak dela čudeže..tko vsaj pravijo in pol že mora bit nekaj na tem :D
tally weijl
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: maribor

Neprebrana objava Napisal/-a tally weijl »

probaj se zaposlit z čim več drugimi stavrmi, vem da je težko sem sama na istem vendar pride dan ko mislim da sem močna da sem lahko brez njega potem naslednji dan pa sem obupana najrajše bi se zaprla v sobo in nikoli več prišla ven. upam da mi bo uspelo, prav tako pa tebi
Odgovori