Fant musliman

Pomoč iz čustvenih stisk.
Odgovori
Uporabniški avatar
missy*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a missy* »

a ni ramadan tko, da se od soncnega vzhoda do soncnega vzhoda pac ne sme jesti, piti, spolno obcevati? ljupckanje pa ne spada med spolno obcevanje, itak pa lahko po soncnem zahodu sexas :D
Uporabniški avatar
missy*
Kofetarica
Kofetarica

Muslimani so pa itak taki, da bos mogla delat kar bo on rekel :D ne vsi muslimani, ampak te, ki so ful verni, kot tvoj npr. Sicer pa Ramadan traja samo 3 dni :D

in ja, za verne muslimane si manj vredna..
Uporabniški avatar
ryu10kyu
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: Sonce

Neprebrana objava Napisal/-a ryu10kyu »

Ramadan je za muslimane mesec očiščenja, tako kot je pri kristijanih post...ogromno naše kulture izhaja iz islama...kajti nekdaj so naše kraje naseljevali turki...vse do Francije. Ogromno afriških držav je islamskih, pod kar lahko smatraš da je ogromno črncev islamistov. Niso samo arabske države podržene islamu.
...islam je izredno čista vera in ima stroga načela.
Bajram je čas praznovanja. Alkohol je v muslimanskih državah prepovedan, prav tako ne jedo svinjine ker je umazana žival(kao).

Sam sem ateist ampak spremljam vse žive vere in poberem iz njih tisto kar meni paše...nisem ujetnik religije ampak imam svojo religijo znotraj sebe :wink:
Žene so zato, da jih ljubimo, ne pa da bi jih razumeli. Oscar WILDE
Uporabniški avatar
g00fy_qa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a g00fy_qa »

element10 napisal/-a:V bistvu se zadeve ustavijo samo pri veri, glede tega mava pa dost problemov... od tega a se sploh lahko poročiva, kakšne vere bi bili otroci...
Sicer je pa tako, da si pač on sam nekako izbere, kaj bo počel - odločil se je da se drži ramadana, hkrati pa npr. sploh ne moli. Tudi družina je zelo liberalna, pravi da bi me sprejeli tudi če sem ateistka, brat npr. sploh ni poročen z muslimanko... Torej neko "izbiro" glede tega kaj bo počel vseeno ima in nihče m ne diktira, da me ne sme poljubiti - to si je izbral sam in lahko tudi sam to spremeni, če seveda želi.. Nihče ga ne bo zaradi tega obsojal ali karkoli in mi zato ni jasno - če se lahko odloči, da ne bo molil, ker nima časa, zakaj se potem ne more odločiti, da bo tudi mene poljubil, ker me toliko časa ni videl?

Ok, torej se je odločil, da mu vera pomeni več od tebe. Kaj tu ni jasno? Raje je zvest religiji, čeprav ga nihče ne sili da spoštuje njene zakone, kot pa mu pomenijo tvoje želje in bližina s tabo. Očitno mu pač nisi na prvem mestu. Kaj to pomeni in če lahko to toleriraš pa sama veš.
As the shadow follows the body,
As we think, so we become.
Uporabniški avatar
missy*
Kofetarica
Kofetarica

aja, mesec dni, sem zamesala z bajramom :D ampak vseeno se lahko je, pije in seksa po soncnem zahodu :D
Uporabniški avatar
ryu10kyu
Cosmofrik
Cosmofrik

missy* napisal/-a:aja, mesec dni, sem zamesala z bajramom :D ampak vseeno se lahko je, pije in seksa po soncnem zahodu :D
Ob bajramu ljudje na veliko jedo baklave in te fore in tudi seksa se lahko po mili volji.
Problem je v tem da ta dotični moški sploh ne bi smel seksati z njo dokler nista poročena...če se že tako blazno drži teh zakonov katerim je zvest. :wink: Če ni devica tudi eno kamelo ne bi dal zanjo da sem musliman :rofl: :lach:
Uporabniški avatar
missy*
Kofetarica
Kofetarica

zgleda sploh ni tako veren, kot pravi, in jaz bi se takega ze zdavnaj odkrizala :D saj pa ja ni edini :D

ryu10kyu ateist je tisti, ki ni veren - se pravi, ne verjame v nic, dokler sam tega ne vidi...ne verjames v vesolje? :D
Uporabniški avatar
ryu10kyu
Cosmofrik
Cosmofrik

Ramazán (ali ramadán) je deveti mesec v muslimanskem letu. Takrat je predpisan strogi post od zore do mraka. To je tudi čas duhovnosti in očiščevanja.

V času posta, od sončnega vzhoda do zahoda, je prepovedano jesti, piti, kaditi in spolno občevati. Konča se s tridnevnim praznovanjem, s tako imenovanim bajramom.

Ramazánski bájram (arabsko عيد الفطر,Ejd ul Fitr) je muslimanski praznik, ki pomeni konec postnega časa (ramazana) in ga praznujejo po pojavu mlade lune, ki pokaže, da se začenja nov mesec. Verniki gredo v mošejo na posebne molitve, potem pa se začnejo proslave, prirejajo zabave in pojedine ter obdarujejo drug drugega.

Kopiral iz wikipedije!
Uporabniški avatar
ryu10kyu
Cosmofrik
Cosmofrik

missy* napisal/-a:zgleda sploh ni tako veren, kot pravi, in jaz bi se takega ze zdavnaj odkrizala :D saj pa ja ni edini :D

ryu10kyu ateist je tisti, ki ni veren - se pravi, ne verjame v nic, dokler sam tega ne vidi...ne verjames v vesolje? :D

Kaj pa sem potem? :gruebel:
Ja saj vem da naj bi ateist tisti ki v nič ne verjame...nisem pol nič očitno :lach:
Uporabniški avatar
missy*
Kofetarica
Kofetarica

pac nisi nobene vere :)
besedo ateizem si vecina ljudi narobe predstavlja
Mahagonij
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: LJ

Neprebrana objava Napisal/-a Mahagonij »

missy* napisal/-a:
Kaj? Ateist je tisti k ne verjame v boga. Kaksno vesolje? Sama beseda pomeni "brezboznik". Tocno to in nic drugega. "ne verjame v nic, dokler sam tega ne vidi" si pa kr lepo iz riti potegnila.
Uporabniški avatar
metuljčica*
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a metuljčica* »

^ Zdajle sem se pa narežala :D
Uporabniški avatar
kajira
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a kajira »

hehe ja, sej ze samo ime pove: a-teist, torej tisti, ki zavraca obstoj boga. vera v vesolje ali kaksno objektivno resnico tle nima veze. budizem je recimo ateisticna religija, ker ne priznavajo boga. jasno?
Uporabniški avatar
missy*
Kofetarica
Kofetarica

Saj ne, da imam doma ene 6, 7 knjig o verah po svetu, med njimi je tudi ateizem - ki pa je v vseh knjigah opisan enako: brezverstvo, ne samo v boga, ampak v vse, dokler ne vidis na svoje lasne oci (sem spada vesolje, bog, jezus, itd.) pa se smejte kolikor se hocete.
Mahagonij
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: LJ

Neprebrana objava Napisal/-a Mahagonij »

missy* napisal/-a:Saj ne, da imam doma ene 6, 7 knjig o verah po svetu, med njimi je tudi ateizem - ki pa je v vseh knjigah opisan enako: brezverstvo, ne samo v boga, ampak v vse, dokler ne vidis na svoje lasne oci (sem spada vesolje, bog, jezus, itd.) pa se smejte kolikor se hocete.
To so velike neumnosti:
Ateizem je po definiciji, po samem pomenu besede iz stare grscine, kjer pridevnik "atheos" pomeni "brezbozen", oziroma ce pogledamo sodoben pomen angleske besede "atheist", je "one who denies or disbelieves the existence of God". Torej boga...in samo boga, ne pa neverovanje v vse nadnaravno. Boli me k***c ce mas 100 knjig k pise drugac.
Ze samo dejstvo, da ateizem pristevas med religije mi pove, da pojma nimas ti in tvoje knjige. Ateizem je odsotnost verovanja, torej ne more bit vera. Ateizem ni vera, da ni boga, ampak prepricanje, da ni boga.

Pa kaj je s tabo pa tem vesoljem, zakaj naj bi ateist ne verjel v obstoj vesolja? Mislim, kaksne neumnost.
Odgovori