Kontracepcijske tabletke
-
- Debatorica
- Kraj: ljubljana
jao ta fora da ful prestavljaš menstro s tabletkami ful ni zdravo. jst sm nek brala, da recmo to lahko narediš enkrat letno, maximalno da podaljšaš za eno tablico, ampk to res v skrajnih primerih. ker ni naravno da tako ekstremno urejaš menstro.
tko da takih zadev nikakor ne upoštevat, sj že sama ideja se sliši res nora in nezdrava.
enkrat sm prov vidla u eni nanizanki, se mi zdi da je blo Močno zdravilo, k je ena prostitutka probala do maximuma podaljševat da ne bi mela menstre. in je pršla u bolnico k je grozn krvavela, pa ful je bla neki panika.tko da ok, sj je bil to film, sam skor kr verjamem da se to res lahko zgodi
tko da takih zadev nikakor ne upoštevat, sj že sama ideja se sliši res nora in nezdrava.
enkrat sm prov vidla u eni nanizanki, se mi zdi da je blo Močno zdravilo, k je ena prostitutka probala do maximuma podaljševat da ne bi mela menstre. in je pršla u bolnico k je grozn krvavela, pa ful je bla neki panika.tko da ok, sj je bil to film, sam skor kr verjamem da se to res lahko zgodi
Jst si menstro ponavadi prestavim enkrat na leto, v poletnem času-zato da jo na morju ne bom imela... no in letos sem si jo ravno zdajle, pač naprej jemljem drugo tablico kontracepcijskih...problem je v tem, da sem menstruacijo kljub temu da jemljem tabletke dobila...ima mogoče katera izkušnje s tem?
Logest težava
Sem prebrala, da je ena rekla, da naj bomo vsaj tok odgovorne, da jih jemljemo. Ja, se strinjam, sam se pa tud zgodi.
Jaz sem šla od doma in so ostale v torbici doma in potem nisem vzela dveh. Ko sem danes zjutraj prišla domov, sem takoj vzela manjkajoči dve, pa me zdaj zanima, če je to ful štala. Najbrž, da ne, ker sem brala o ženskah, ki jih jejo po tri mesece hkrati, pol tud mene ne bo pobral od dveh....No, mi je jasno, da je verjetnost zaščite velik manjša, sam me zanima, če sem v težavah, ker sem vzela pol kr dve.
Ampak vseeno, dejte mi mal povedat in pomagat, punce, ker nikol prej nisem pozabila... Jem pa Logest, k so najbolj lahke...
Hvala.
Jaz sem šla od doma in so ostale v torbici doma in potem nisem vzela dveh. Ko sem danes zjutraj prišla domov, sem takoj vzela manjkajoči dve, pa me zdaj zanima, če je to ful štala. Najbrž, da ne, ker sem brala o ženskah, ki jih jejo po tri mesece hkrati, pol tud mene ne bo pobral od dveh....No, mi je jasno, da je verjetnost zaščite velik manjša, sam me zanima, če sem v težavah, ker sem vzela pol kr dve.
Ampak vseeno, dejte mi mal povedat in pomagat, punce, ker nikol prej nisem pozabila... Jem pa Logest, k so najbolj lahke...
Hvala.
^^ Tudi jaz jemljem kt logest. Zraven sem dobila neko brošuro v kateri piše nekako tako: če si pozabila vzeti samo eno tableto(zamuda več kot 12 ur)vzemi izpuščeno tableto in naslednjih 7 dni uporabljaj dodatno zaščito. če si pozabila vzeti več kot eno tableto pa se posvetuj z zdravnikom.
v zadnji številki cosma (str.166) pa je tako: izpuščena 1 tabletka - takoj ko boš lahko vzemi dve- izpuščeni dve tabletki - vzemi dvakrat po dve tabletki in sedem dni uporabljaj kondom.
sama ne vem, katera bolj drži ali ne, če nisi prepričana, pokliči ginekologa. on bo že najbolje vedel.
v zadnji številki cosma (str.166) pa je tako: izpuščena 1 tabletka - takoj ko boš lahko vzemi dve- izpuščeni dve tabletki - vzemi dvakrat po dve tabletki in sedem dni uporabljaj kondom.
sama ne vem, katera bolj drži ali ne, če nisi prepričana, pokliči ginekologa. on bo že najbolje vedel.

“Fashion does not only exists in dresses;
fashion is in the air, it is brought in by the wind,
one feels it coming, breathes it in,
it is in the sky and on the pavement,
it depends on ideas, customs, and happenings” - Coco Chanel
fashion is in the air, it is brought in by the wind,
one feels it coming, breathes it in,
it is in the sky and on the pavement,
it depends on ideas, customs, and happenings” - Coco Chanel
^^ in namesto nje v ordinaciji čepi nadomestna ginekologinja. vsaj tako bi moralo biti.
če že dalj časa jemlješ tabletke, potem verjetno nebi smelo bit kj preveč narobe. če si začetnica, par dni seksej s kondomom al pa ne seksej.
kolkrat kj seksate v taki vročini, nama se sploh ne da, sam leživa v postli pa gledava Tv kot stara zakonca
če že dalj časa jemlješ tabletke, potem verjetno nebi smelo bit kj preveč narobe. če si začetnica, par dni seksej s kondomom al pa ne seksej.
kolkrat kj seksate v taki vročini, nama se sploh ne da, sam leživa v postli pa gledava Tv kot stara zakonca

Dva dni zaporedoma sem vzela tabletki 3-4 ure poznej kot običajno...vem da v navodilih piše da če pozabiš da ni panike če vzameš v roku 12ih ur po običajnem času, potem pa nadaljuješ vsak dan tko k prej... kaj pa če dva dni zapored vzameš poznej? je zaščita kej manjša? sej vrjetno ni krize, sam bi useen rada bla čimbol zihr, sej veste...
LoveLy* napisal/-a:no mene pa zanima če tablete Nalgesin S kaj zmanjšajo zaščito tabletk?
te tablete uporablam proti glavobolu
pa tudi lekadol uporablam
Nikjer še nisem zasledila kaj takega. Kolikor vem, vplivajo samo nekateri antibiotiki, pa tako simple zdravilo kot Rupurut - tega moraš vzeti vsaj par ur pred ali po kontracepcijski. Analgetiki pa po moje ne vplivajo.
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
Naughty_ napisal/-a:Jz sm pa začela yarina jemat kšn dobr mesc nazaj...pa se mizdi da mam kar odenkrat ful več mozoljevpa newem a nj počakam še kšn mesec al nj jih neham jest...
a ma kšna podobne izkušnje...a nj ne bi mele ravno obratn učinek?
teoretično nej bi mele obraten učinek, trenutno pa se tvoje telo na njih še navaja. če si začela jemat tabletke samo zarad težav s kožo, pol se o tem raj pogovor z ginekologom.