Klepetalnica #115

Klepetalnica, info, humor in ogromno drugih zanimivih reči...
Odgovori
Ananhas
Cosmofrik
Cosmofrik

Re: Klepetalnica #115

Neprebrana objava Napisal/-a Ananhas »

Kul. :)
Z ruščino te bodo brez problema tudi v Ukrajini razumel.
Uporabniški avatar
Led Zeppelin
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a Led Zeppelin »

Je pa res nekaj, trenutno delam v nekemu projektu kjer je veliko ljudi iz raznih ruskih satelitov, noben ne zna angleško, vsi znajo rusko.... pa se vseeno da zmeniti, če lepo govoriš počasi, se da ugotoviti kam gre smer pogovora.

Tega s poljakom recimo ne moreš :D.
Cause the sweetest kiss I ever got, is the one I've never tasted.
Ananhas
Cosmofrik
Cosmofrik

V to kozo se pa mal tezje postavim. :D
Uporabniški avatar
Led Zeppelin
Cosmopsiho
Cosmopsiho

_patchouli_ napisal/-a:
Led Zeppelin napisal/-a:Je sama Evropa na grozni lokaciji :D, pod sabo imamo celino ki poka po šivih glede števila ljudi,

A to misliš Afriko? Ker Afrika nima problema s prenaseljenostjo. Evropa ga ima (s strahom pred afriškimi prebivalci in svojo lastno prenaseljenostjo). V bistvu, delež svetovnega prebivalstva, ki živi v Afriki se je v zadnjih stoletjih zmanjšal, verjetno predsem na račun naraščaja prebivalstva v globalnem severu. Kar se gostote prebivalstva tiče, v Afriki živi na kvadratnem kilometru 87 ljudi, v Evropi pa 188. Indija sama po sebi ima več prebivlcev kot Afrika, pa je slednja devetkrat večja. Kar se naravnih resursov tiče, globalni sever porabi več kot polovico le-teh, kljub temu, da predstavljamo le okoli 20% svetovnega prebivalstva. Kjub temu pa vlade po Evropi spodbujajo rodnost v svojih državah, a pošiljajo v Afriko denar za projekte, ki bi ustavili rodnost. Evropa je sama svoj problem, kar seješ, to žanješ, al kaj. Afričani nimajo nič s tem. #justsayin

To se zavedam, Evropa je ful poseljena, ampak generacije upadajo, medtem ko v Afriki čeprav upadajo, padajo iz cifer kot je iz 7 otrok na 4 :D.

https://www.theguardian.com/global-deve ... -challenge

----------------------------------------------------------
the past year the population of the African continent grew by 30 million. By the year 2050, annual increases will exceed 42 million people per year and total population will have doubled to 2.4 billion, according to the UN. This comes to 3.5 million more people per month, or 80 additional people per minute. At that point, African population growth would be able to re-fill an empty London five times a year.

From any big-picture perspective, these population dynamics will have an influence on global demography in the 21st century. Of the 2.37 billion increase in population expected worldwide by 2050, Africa alone will contribute 54%. By 2100, Africa will contribute 82% of total growth: 3.2 billion of the overall increase of 3.8 billion people. Under some projections, Nigeria will add more people to the world’s population by 2050 than any other country.

----------------------------------------------------------------------

Zavedam se stvari ki so jih kolonialne dežele naredile v Afriki, in zavedam se nepravične razporeditve virov.

Problem pa nastane tu: Ljudje smo precej sebična bitja, in ko bo prišlo do situacije da bi se morali mi odpovedati čemu, ali da bi morali spremeniti mišljenje in pristop k problemu, ga ne bomo, oziroma bomo šli še v kontra rešitve.

Tomahawki, droni, tehnološke vojne, zidovi, bog ne daj še kakšna biološka orožja.

Tako da, tukaj jaz nisem preveč optimističen, itak je jasno da bomo globalne klimatske spremembe prvo najbolj hudo prizadela ravno regije ki so že zdaj suhe in revne, zaradi česar se bo moralo seliti na milijone ljudi. In če pogledamo primer Sirije, ki je 23 milijonska...in kakšno sranje se zgodi, že če samo 1 milijon ljudi pride v Evropo, ko se folku dobesedno zjebe v glavah, se moramo vprašati kaj se bo zgodilo če pride ne vem 10 milijonov ljudi.

Teta Evropa pozabi na človeške pravica, izvoli se oreng desnica, Evropa ni glih dobra ko se izvoli desnica, in začne se sranje.

In to je moje mišljenje glede problema, bolj se bojim človeške narave kot česarkoli. Evropa in zahod je liberalen do trenutka ko nam je udobno, jitro se pozabi da je zgodovina naše celine napisana z krvjo in tisočletji vojn.
Uporabniški avatar
_patchouli_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Na soncni strani Himalaje

Neprebrana objava Napisal/-a _patchouli_ »

Se strinjam s tabo, v bistvu. Samo to klasično tlačenje Afrike v nek sterotip me je zmotilo, sploh, ker Afrika niti ni tak problem. Afrika je en precej velik kontient, s hitro rastočim gospodarstvom in naravnimi viri. Rast prebivalsva se pa ustavlja, ko si ugotovil, in naravni prirastek se bo še naprej zmanjševal z dvigom gospodarske rasti.
Kar pa se priseljevanja v Evropo tiče, Evropejci smo kolonizirali pol sveta, a smo še leta 2017 dovolj arogantni, da sebe vidimo kot rešitelje eksotičnih rjavih ljudstev; ljudi, ki pa trkajo na naša vrata, pa kot nadlogo.
Saj je zajebana situacija, ampak žal z globalizacijo pridejo tudi pojavi kot je migracija. Globalizacije se pa ne bo dalo več obrniti, treba bo najti način, da živimo v takem svetu.
Dobra stran je, da ko ljudje sami sebe zbrišemo s planeta, bo le-ta lahko končno spet zadihal in si opomogel. Upam, da bo naslednja dominantna vrsta (ščurki?) malo bolj pametna od nas.
Uporabniški avatar
Led Zeppelin
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Konsenza ne bo, sem delal na takih področjih da vem kakšni ljudje delajo tam, in ja :D.

Človeštvo nima ravno nekega briljantnega renomeja ko pride do tega, da moramo rešiti nesoglasja v smeri nadaljevanja same vrste in ne le naroda.Nasploh smo zelo plemenski, delimo se še po regijah, vaseh in delih vasi, kako smo potem sposobni prečkati še verska, barvna, politična in etična merila.

Naša najlepša kvaliteta je obenem tudi najslabša, potreba po več, več denarja, več ujetih rib iz oceanov, večje hiše. Tukaj se ne grem nekega alturizma, ampak mirno lahko rečem, da ljudje ki se zavedajo tega, in so nekako izstopili iz tega sistema, so šibki, lepo pride en ki je fizično dominantnejši, ali samo da je lahko nasilen, in jih premaga.

Intelektualci in razni borci za pravice imajo udobje, ko se jim to dovoli, v trenutku ko se pokaže sranje ali možnost za profit nekaterih, ti ljudje lepo izginejo.

Tako da kot si rekla, edina pozitivna misel pri vsem tem je ta, da world keeps on turnin :D.

Mi je pa ta misel, da si ljudje na zahodu zaslužimo to kar k nam prihaja, zaradi kolonializma in vsega hudega kar smo naredili ljudem po svetu, mi je malo tako...Sploh Slovenci, hlapci vsem imperijem, moji predniki so si lahko izbrali samo kak prah bodo kašljali, svinec ali premog :D.

Problem globalizacije je pa itak viden povsod, vsi bi imeli le najboljše stvari, noben ne razmišlja da pridejo tudi konsenzi s tem.

Meni so vse te stvari fascinantne, in pri vsem tem, je pametno ohraniti del humorja, ker drugače hitro postane turobno.

Mogoče kdo ki bere kar pišem, misli da sem cinik ali da se naslajam nad dejstvom da mislim da se bodo stvari zgodile...ampak, upam da se motim bolj kot karkoli na temu svetu, želim si da bi se čez 30 let tolkel po glavi zakaj moram brati članke o projekcijah globalnega segrevanja, forumov o populaciji, ali kot sem danes bral o članku vodilnih strokovnjakov o jedrskemu orožju, da je 50-50 šansa da bo v naslednjih 10 letih ali malfunkcija nečesa, ali pa bo neka skupina dobila jedrsko sposobnost in uničila mesto do 50k.

Hepi tajmz.
Uporabniški avatar
_patchouli_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Jaz vztrajno ponavljam ljudem, da nisem cinik, ampak realist :)
Mogoce je zvenelo, kot da privoscim zahodnemu svetu prihajajoce sranje, ampak (nam) ne. Itak ne. Ampak si zasluzimo ali ne, trenutno politicno stanje je pac realnost in je posledica preteklih dejanj. Plus, sami volimo svoje politike, tako da cisto brez kontrole tudi nismo.
Ananhas
Cosmofrik
Cosmofrik

rešeno.
Zadnjič spremenil Ananhas, dne 13. Maj. 2017 12:01, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
_patchouli_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Mene pa nekaj zanima... Z možem se začetek naslednjega meseca seliva v drugo stanovanje. Ravnokar naju je oskrbnik sedanjega stanovanja klical, da bodo verjetno prišli novi potencialni najemniki gledat stanovanje. OK, ampak meni niti pribljižno ni do tega, da kr en neznan folk hodi meni v stanovanje. Sploh, ko mene ni doma. Če bova doma, bi že potrpela, ampak doma sva bolj malo. Sicer razumem lastnike, ker bi si najbrž radi čimprej zagotovili nove najemnike, ampak to ni moj problem, a ne?! Kakšne so navade glede tega? A lastniki stanovanj kažejo stanovanja, ko so prejšnji najemniki še notri? Skrbi me predvsem, ker imava mačka, ki se takoj, ko se ponudi priložnost, izmuzne skozi vhodna ali balkonska vrata, če ljudje ne pazijo. A lahko preprosto poveva lastniku, da nočeva nikogar v stanovanju?
Uporabniški avatar
Led Zeppelin
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Razloži mu da to ni štala in da se ne prodajajo prašiči.

Povej mu da naj ti javi kdaj bo imel potencialne najemnike, in ob katerih datumih in urah bi prišli da uskladite urnike, da pač ne moreš dovoliti da se srehajajo brez tvoje vednosti tujci v stanovanju ki je trenutno še v tvojemu najemu, notri so pa tvoje stvari in žival.
Uporabniški avatar
_patchouli_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Fora je v tem, da tu se recimo kar na vrata bloka obesi napis, da se oddaja taksno-in-taksno stanovanje. Potem pa vecina ljudi, ko isce stanovanja, se zapelje po soseski in ko vidijo napis, gredo vprasat vratarje. Ponavadi imajo vratarji kljuc in jim kar takoj pokazejo stanovanje. Ampak vsa stanovanja, ki sva jih midva gledala, so bila ze prazna.
Mah saj nimajo rezervnih kljucev, jih pac ne bova dala. Kaj pa mi morejo. Ne vem, kdo bi bil bolj zivcen zaradi tujcev v stanovanju, jaz ali macek :)
Ananhas
Cosmofrik
Cosmofrik

Exit napisal/-a:hihi bi potem za mene rekla, da sem riba? :D

Ananhas napisal/-a:Exit a ti si riba? :D

sem te že pred časom vprašala. :P

Če berem priznanja, se mi zdita ti in hayley taki tipični predstavnici na momente...tko prikupno zblojene :D

Rada imam ribe, jih imam med najboljšimi prijateljicami in v familiji, tako, da jih kar hitro prepoznam, seveda normalno, da je še dosti drugih dejavnikov in faktorjev, ki vplivajo na karakterje, samo zanimivo, ribice so si v marsičem podobne...
Res tople osebe, ful sočutne, najboljše sogovornice ko pride do čustvenih zadev, rade pomagajo, zelo ženstvene. So pa tudi neodločne, ne marajo prizadet ljudi, zato velikokrat raje potiho trpijo, iz istega razloga so lahka tarča za manipulatorje. Na momente rade furajo safr, dramatične. Zato včasih rabijo ljubkovalno brco v rit in postavitev na realna tla. :D Pa ja, definitivno umetniške - vse ribe, ki jih poznam se ukvarjajo z neko umetnostjo, če ne poslovno pa vsaj ljubiteljsko. :)

Jaz sem škorpijonka btw. :D
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a hayley »

Zanimivo, to je dejansko identičen opis kot prebereš o ribah v čisto vseh horoskopih. Js pa v bistvu skor cel lajf nisem poznala oz. imela med bližnjimi nobene ribe, vsaj ženske ne.

So še kakšna druga znamenja, za katera se ti zdi, da jih hitro prepoznaš in si ugotovila znamenja še kakšnih drugih uporabnikov?

Exit napisal/-a:pa zanimivo je, da imam med dobrimi prijateljicami veliko bikov pa strelcev. načeloma pa imam najraje bike, ker mi delujejo tko zelo močne osebnosti, družinske, in se lahko zaneseš na njih 1000% in se v njihovi družbi počutiš varne.

ponavljam

ooo Exit kko si pa tle kjut opisala bike, ker je glih moj fant bik :D
Moji najboljši prijateljici sta pa rak in dvojček tko da se očitno z njimi ujamem, sploh rakov - žensk poznam ful in so vse ful prijetne osebe.
Škorpjon je pa spet eno tako znamenje, ko ne poznam skor nobenga ali pa ne vem da so..
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
Ananhas
Cosmofrik
Cosmofrik

Ja, saj to je zanimivo - jaz sem opisala svoje frendice in sestro, potem pa gre v bistvu za tipične lastnosti rib in te osebe so tudi dejansko ribe.

Ne na forumu niti ne, ker večina folka premalo piše, da bi se dobil nek pravilen vtis...

Izven foruma pa dokaj uspešno spoznam tudi leve (središče pozornosti, ego), mi grejo po večini na živce. :D
Firestorm
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Firestorm »

Vprašanje.
Ima slučajno kdo od vas izkušnje z oddajo svojega stanovanja (LJ) samo med poletjem? Recimo za mesec ali dva?
A je sploh kaj povpraševanja v tem času, ker grejo študentje itak domov, tako da nanje ni ravno za računati.
In na katero spletno stran daste oglas?
Če ima kdo kakršnokoli izkušnjo s tem, lahko tudi iz druge roke, naj prosim pove :)
Odgovori