Matura [Združena tema]
tok kokr se letos veselim počitnc se jih nism še nikol...pa tok k jih letos rabm jih tut še nism nikol
in letos bodo daljše kot kadrakol:)
jaaaauu (skor da se rima, a ne?

Love rules the court, the camp, the grove and men below, and saints above; For love is heaven and heaven is love. Sir Walter Scott
**SiMoN@** napisal/-a:cotkica napisal/-a:Js sm imela v soboto, 9.6. slovo. Dobila sem pa Krst pri Savici. Najprej sem mogla prebrat pesem (odlomek) in povedat obnovo. Drug del je bil slovnica. Sem imela precej u izi. Opredelit sem mogla kam spada besedilo, poiskat števnike, najdt eno napako v besedilu, povedat značilnosti tega besedila (bilo je obvestilo). To je blo pa vse.
Nič pretresljivega no. Vsaj zame ne, ker sem res znala Krst. Slovnica je bla pa tut smešno lahka.
Si imela kej podobna vprašanja tem(take nam je naša prfoksa dala:
1. Glasno preberite odlomek
2. Kakšna je zunanja zgradba epske pesnitve?
3. Označite Črtomirja v odnosu do svojih tovarišev in v odnosu do Bogomile. Razložite Črtomirovo resignacijo.
4. Kaj je tema Uvoda in Krsta? V Uvodu in Krstu poiščite vrh dogajanja. Kako imenujemo tako stopnjevalno dogajanje? Kakšno je sporočilo epa?
5. Označite dobo romantike na Slovenskem!
Men so tale naša vprašanja k nam jih je dala čit nekam mim usekanaZa slovnico nam je pa čist drgač oblubljala kokr vam. Nam je oblubila odvisnike, priredja, podredja, s-strukture, nč ni pa rela o tem, da bi mel kako besedilo za "obdelovat"
Ne, vprašanja pri književnosti niso toliko natančna (vsaj pri meni niso bila). Sicer js sem vse to povedala in verjetno če ne bi, bi me dodatno vprašala. Če vam je dala taka vprašanja, je pametno da se jih naučiš, ker bo verjetno dajala podvprašanja, če ne bos vsega povedala.
So pa tudi notri odvisniki, priredja ipd. Ponavadi, če maš težko zgodbo al pa pesem maš potem lahko slovnico, ali pa obratno. Js nisem slovnice nič gledala, ko sem šla na ustnega.
Joooo jz mam dons ustne, šla sem vse teme enkrat skoz, zdej grem drugič. prebrala sm knjige, sam me je strah, da dobim kr ena vprašanja pa sm knjigo prebrala pa bo kej tok bednega da nam znala nič povedat. Drugače me angle sploh ni strah, ker znam nabijat in kar je najbolj pomembno - znam tud po anglešk nabijat
upam da se mi bo v tistih 15ih minutah k mam cajt za pripravo odprlo kej in da bom razturala....... kakšna pa so kej una 3. vprašanja pr angli? a opisat koga, pa kak dogodek al kaj ?

- **SiMoN@**
- Kofetarica
- **SiMoN@**
- Kofetarica
Hej, a ma še kera mato jutr pa bolj ne zna kot zna
dejte nooooo haha
Drugač pa tretje vpr. pri angli dobiš odlomek pa morš povedat kaj se tam dogaja. Pomoje use kar ti pade na pamet.
Aja pa če je kdo že mel anglo plis povejte kere slikce pa odlomke ste kej duble.
Vem da so slikce grafiti, ženska ki bere časopis, froc z tv dalincom, froc ki igra violino, kamere in fotoreporterji, ženska z zelenjavo, neki o aidsu, gasilca ki gasita + posledice potresa....
dejte še ve kej napisat

Drugač pa tretje vpr. pri angli dobiš odlomek pa morš povedat kaj se tam dogaja. Pomoje use kar ti pade na pamet.
Aja pa če je kdo že mel anglo plis povejte kere slikce pa odlomke ste kej duble.
Vem da so slikce grafiti, ženska ki bere časopis, froc z tv dalincom, froc ki igra violino, kamere in fotoreporterji, ženska z zelenjavo, neki o aidsu, gasilca ki gasita + posledice potresa....
dejte še ve kej napisat