Kontracepcijske tabletke

Za dušo in telo.
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
BLUBABY
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a BLUBABY »

Dead_kid napisal/-a:Kolk je narobe, če tabletko vzameš z zamudo 4ih ur?

Se bom navezala na to vprašanje..Jz sm pa pozabila tabletko vzet...okol 12ur kasnej sm jo vzela..zto me zanima, če mogoče ktera pametna glavca ve, če se zanesljivost fuul zmanjša z upoštevanjem tega, da fant med spolnim odnosom vedno doživi izliv zunaj mene..
la rožica
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: wonderland

Neprebrana objava Napisal/-a la rožica »

jst sm je že dostikrat za 12ur al pa celo kej več pozabla pa je blo use ok. ni panike...
pomojm morš kr enpar tabletk spustit da rata nevarno..
..grešiti je človeško, občutek pa je božanski..
la rožica
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: wonderland

Neprebrana objava Napisal/-a la rožica »

mily napisal/-a:Menstruacijo se lahko prestavi na dva načina. Lahko predčasno nehaš jemati tabletke (največ en teden manj). Tako si jo prestaviš na prej in imaš potem mir. Lahko pa po končani tablici takoj začneš še naslednjo tablico in ješ koker dolg pač želiš prestaviti menstro. Ampak naj ne bi več kot eno dodatno tablico. To vse ponavadi piše v navodilih. Jst tako ne jem več tabletk, ampak ko pa sem, sem raje en teden manj jemala, ker če sem podaljšala, sem bla cela napihjena. Na morju pa to ni glih lušn

a si jo pol dobila na isti dan (3. dan po zadnji tabletki npr) al kšn dan kasneje??
..grešiti je človeško, občutek pa je božanski..
chiqqa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a chiqqa »

jz sm ene parkt pozabla po največ 10 ur pa ej vse dobr..pa skor zmer vame spusti..odvisn kko nama paše :P
linnka*
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a linnka* »

mily napisal/-a:Aja, pol pa tko povej :) . Klič svojega gin. in mu povej da hočeš prestavit. Dal ti bo tabletke namenjene temu (niso kontacepcijske). Reče se jim Primolut-Nor. Ješ jih lahko 10 dni in to dvakrat na dan po eno tabletko. Itak jih je po 20 pakiranih. Začneš jih pa jesti mislim da ene 3 dni pred pričakovano menstruacijo. Sej ti bo razložu.

Te tabletke sem 1x dobila, ko več kot 2 meseca nisem imela menstruacije (diagnoza: stres in preskok ciklusa) in mi jih je ginekologinja predpisala za sprožitev. Jemala sem jih en teden po dve na dan in nato sem jo po dveh dneh dobila. Tako, da pomoje jih ni treba točno par dni pred menstrucijo začeti jemat, ampak enostavno ko jih nehaš, nato dobiš.
Uporabniški avatar
Slatkica
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Slatkica »

Zopet imam problem. :(

Danes sem imela s kondomom zaščiten spolni odnos. KT namreč ne jemljem, ker v bistvu nimam resnega fanta (torej nimam niti rednih spolnih odnosov) in se mi za te redke priložnosti bzv zdi vsaki dan jemati tablete. :oops:

No torej ... Vse lepo in prav ... Dokler ne ugotoviva na koncu, da v kondomu sploh ni izliva :? ... Sicer je možno, da je kondom obrnil, ko ga je vzel dol, ampak se vseeno bojiva, da je kondom počil ... Čeprav ni bilo videti.

Zanima me, kako je s temi tabletkami po spolnem odnosu - urgentna kontracepcija kao ... Grem h ginekologinji in jih dobim na recept brez doplačila ali kako? :oops:
chiqqa
Cosmofrik
Cosmofrik

če si iz LJ, pejt na metelkovo, prec spodi desno, na une 'šalterje' pa res da rabš urgentno tabletko..in se bosta mau pogovorle pa te bo zapisala nekam..nerabš imena pa priimka in to bo to
Uporabniški avatar
Slatkica
Sramežljivka
Sramežljivka

Hvala :) ... Ampak sem iz MB ...
chiqqa
Cosmofrik
Cosmofrik

Slatkica napisal/-a:Hvala :) ... Ampak sem iz MB ...

potem pa če mate kej podobnega tistmu 'ta glavnemu' zdravstvenem centru kjer maš notr za odvisnike od drog, okulista, ginekologa, dispanzerje..oz. na sploh nejbol tam kjer imate sistematske preglede al pa si jih že mela ;))

drugače pa kr do dzravnice lepo al pa v bližnjo lekarno pa se bogo anrest :)
mily
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a mily »

linnka* napisal/-a:
mily napisal/-a:Aja, pol pa tko povej :) . Klič svojega gin. in mu povej da hočeš prestavit. Dal ti bo tabletke namenjene temu (niso kontacepcijske). Reče se jim Primolut-Nor. Ješ jih lahko 10 dni in to dvakrat na dan po eno tabletko. Itak jih je po 20 pakiranih. Začneš jih pa jesti mislim da ene 3 dni pred pričakovano menstruacijo. Sej ti bo razložu.

Te tabletke sem 1x dobila, ko več kot 2 meseca nisem imela menstruacije (diagnoza: stres in preskok ciklusa) in mi jih je ginekologinja predpisala za sprožitev. Jemala sem jih en teden po dve na dan in nato sem jo po dveh dneh dobila. Tako, da pomoje jih ni treba točno par dni pred menstrucijo začeti jemat, ampak enostavno ko jih nehaš, nato dobiš.

JA točno, te tablete so tut za sprožitev ciklusa, če ima ženska težave. To je potem že kot zdravljenje. Sej za prestavit je ista fora, amapk ne vem kok si mislala, da ni treba točno par dni pred menstruacijo začet, ampak kadarkoli?? Si mislala, da si jo prestaviš na prej in ne na kasneje?? To je verjetno tudi možno, ne vem. Zarad tega je pa fajn it za vsako stvar h gin.

Ena je še vprašala kdaj potem dobiš - od 2 do 7 dni po zadnji zabletki. Tako piše v navodilih. Ponavadi pa je to en tretji dan ja.
Uporabniški avatar
Slatkica
Sramežljivka
Sramežljivka

chiqqa napisal/-a:
Slatkica napisal/-a:Hvala :) ... Ampak sem iz MB ...

potem pa če mate kej podobnega tistmu 'ta glavnemu' zdravstvenem centru kjer maš notr za odvisnike od drog, okulista, ginekologa, dispanzerje..oz. na sploh nejbol tam kjer imate sistematske preglede al pa si jih že mela ;))

drugače pa kr do dzravnice lepo al pa v bližnjo lekarno pa se bogo anrest :)

Kako se pa sploh reče tem tabletam in koliko sploh stanejo, če bi šla kar v lekarno? :oops:
*hox*
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a *hox* »

^^ Ti sam pejt tja, pa povej zakaj jih rabiš, pa ti bojo že oni tam dal ene. Drugač pa imena ti ne bi znala povedat, ker imajo ene 3 različne vrste tabletk. Niso pa nič za plačat. :)
Uporabniški avatar
Slatkica
Sramežljivka
Sramežljivka

Hmm ... v lekarni so zastojn? Hjo ... kr bed mi je že gnjavit o tem. :(
*hox*
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a *hox* »

^^ To so ubistvu itak navadne KT, tko da če bi lepo prosila v lekarni in pač povedala situacijo, mislim da bi jih dobila. :) Lahko greš pa magar k šolski zdravnici, al pa pač v katerokoli ginekološko ambulanto.
Uporabniški avatar
Slatkica
Sramežljivka
Sramežljivka

*hox* hvala. :)

V bistvu imam že doma Logest KT, ampak jih nisem začela jemati, ker sm takrat šla narazen s fantom.

Torej, kako bi morala vzeti te tabletke (no, če jih sploh lahko :?:). :oops:
Zaklenjeno