Kontracepcijske tabletke

Za dušo in telo.
Zaklenjeno
ŽuŽa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a ŽuŽa »

la rožica napisal/-a:NOVO VPRAŠANJE: prestavljanje menstuacije s kt

ker grem kmalu na morje in bi morala m dobit ravno v tem času, me zanima, katera vrjanta za prestavljanje m je bolša in kakšne izkušnje imate z njo..

a) če naredim 7 dnevni premor prej..torej ne vzamem zadnjih nekaj tabletk..
-lahko spustim cel zadnji teden, ali je to preveč?
-se vam je v takšnem primeru m pojavila na isti dan kot
običajno-(npr. 3. dan odmora?)-ali kasneje?

b) če nadaljujem z naslednjo škatlico brez 7 dnevnega premora...
-so se vam v tem primeru pojavile umesne krvavitve?

torej..prosim tiste, ki ste to že počele, da mi poveste vaše izkušnje, mnenja..

lp

Jst sm si lani predstavla enkat za okol en tedn pa je blo use vredu. In tud zdele trenutno jemlem že nasledno škatlico (uzela jih bom 6). Je pa tud odvisn od ženske, ene majo vmesne krvavitve, ene pa ne.
Uporabniški avatar
Stella*
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Stella* »

hey.
vidim da imate nekatere isto težavo ko jst. imam še 3 tabletke preden da naredim pavzo,namenjeno menstruaciji. zdaj se mi je pa prvič zgodilo, da sem jo dobila že kr zdej,kljub temu da mam še 3 tabletke do konca! ponavadi pa dobim M šele kakšne 3 dni ko jih že neham jesti!
če se je kateri že zgodilo to naj prosim pove kaj je lahko narobe, ker me je malo strah!
p.s. ali je možno da je takšna sprememba zaradi hitrega hujšanja?
lep dan vsem!***
Uporabniški avatar
ženska
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Prelepa Gorenjska

Neprebrana objava Napisal/-a ženska »

Lahko bi bilo. Narobe ne more biti nič, zato ne skrbi. Skrbi pa mene ... Imela sem težave s prebavo (kot sem napisala že zgoraj) in sem dobila krvavitev že, ko sem imela do konca še 7 tabletk. Krvavitev je nato ponehala, takrat, ko pa bi morala biti res krvavitev, pa sem jo imela le en dan. Ima katera izkušnje s čim podobnim???
Lastovica
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Lastovica »

la rožica napisal/-a:NOVO VPRAŠANJE: prestavljanje menstuacije s kt

ker grem kmalu na morje in bi morala m dobit ravno v tem času, me zanima, katera vrjanta za prestavljanje m je bolša in kakšne izkušnje imate z njo..

a) če naredim 7 dnevni premor prej..torej ne vzamem zadnjih nekaj tabletk..
-lahko spustim cel zadnji teden, ali je to preveč?
-se vam je v takšnem primeru m pojavila na isti dan kot
običajno-(npr. 3. dan odmora?)-ali kasneje?

b) če nadaljujem z naslednjo škatlico brez 7 dnevnega premora...
-so se vam v tem primeru pojavile umesne krvavitve?

torej..prosim tiste, ki ste to že počele, da mi poveste vaše izkušnje, mnenja..

lp

jaz celo naslednjo skatlo pojem do konca pa nikol nimam vmesnih krvavitev.
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *purple* »

NOVO!

jst sm zdej nehala jemaz KT ker sm neki zajebala, pa bi rada nasledni mesec an morju bla brez menstre in me zanima kako jst to nardim da si jo sam prestavm ?
Karja
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Karja »

kšn tedn pred začetkom menstre jih začneš jemat in jih pol jemlješ dokler neb rada dobila menstre.

mene pa zanima k vzameš prvo prvo tabletko in morš vzet pru dan menstre, kaj pa če menstro dobiš recmo popoldne pa jih hočeš zjutri jemat? a lahko pol vzameš prvo tabletko drugi dan menstre?
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

a pa je to sigurno tko? :D

ja ti pač lepo zjutri drug dan vzameš a ne...ma sej to niti ni tok važn..jst vzamem en dan zjutri en dan popoldne, druga dan pozabm, tret dan dve :D
pa tud drug dan lohk vzameš, no vsaj jst tko dostkrat nardim da pol kr dve vzamem...
Karja
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Karja »

aja hvala

ja js sm menstro tko prestavla pa je blo vse kul
mily
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a mily »

Menstruacijo se lahko prestavi na dva načina. Lahko predčasno nehaš jemati tabletke (največ en teden manj). Tako si jo prestaviš na prej in imaš potem mir. Lahko pa po končani tablici takoj začneš še naslednjo tablico in ješ koker dolg pač želiš prestaviti menstro. Ampak naj ne bi več kot eno dodatno tablico. To vse ponavadi piše v navodilih. Jst tako ne jem več tabletk, ampak ko pa sem, sem raje en teden manj jemala, ker če sem podaljšala, sem bla cela napihjena. Na morju pa to ni glih lušn.

Karja če dobiš menstro popoldne in bi raje tabletke jemala zjutraj, potem pač naslednje jutro pojej prvo tabletko. Ne bo nič narobe.
Dead_kid
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Dead_kid »

Kolk je narobe, če tabletko vzameš z zamudo 4ih ur?
You migt think i ain't worth a dollar, but i feel like a millionare.
*hox*
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a *hox* »

^^ Mislim, da če se ti to zgodi 1x oz. ne prepogosto ni nič narobe. Meni se je že ene 2x zgodilo, da sem jo zvečer pozabila vzet, pa sem jo potem zjutraj, pa je bilo vse vredu. :)
Angel girl
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Izbrisana land
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a Angel girl »

Dead_kid napisal/-a:Kolk je narobe, če tabletko vzameš z zamudo 4ih ur?

To ni noben problem. Men se velikrat zgodi da jo vzamem urco, dve kasneje, tudi že po 4 ipd se mi je zgodil.
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

mily napisal/-a:Menstruacijo se lahko prestavi na dva načina. Lahko predčasno nehaš jemati tabletke (največ en teden manj). Tako si jo prestaviš na prej in imaš potem mir. Lahko pa po končani tablici takoj začneš še naslednjo tablico in ješ koker dolg pač želiš prestaviti menstro. Ampak naj ne bi več kot eno dodatno tablico. To vse ponavadi piše v navodilih. Jst tako ne jem več tabletk, ampak ko pa sem, sem raje en teden manj jemala, ker če sem podaljšala, sem bla cela napihjena. Na morju pa to ni glih lušn.

Karja če dobiš menstro popoldne in bi raje tabletke jemala zjutraj, potem pač naslednje jutro pojej prvo tabletko. Ne bo nič narobe.

ja ampak jst ne jem več tabletk... :D zdej mi pa ni čist jasno kako deluje to za prestavljat menstro, da jih lkar pač mal u sred začnem jemat :? ...kaj pa zaščita?to verjetno pol ni nobena zaščita a ne?
mily
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a mily »

Aja, pol pa tko povej :) . Klič svojega gin. in mu povej da hočeš prestavit. Dal ti bo tabletke namenjene temu (niso kontacepcijske). Reče se jim Primolut-Nor. Ješ jih lahko 10 dni in to dvakrat na dan po eno tabletko. Itak jih je po 20 pakiranih. Začneš jih pa jesti mislim da ene 3 dni pred pričakovano menstruacijo. Sej ti bo razložu.
Uporabniški avatar
little bee
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a little bee »

ok sej mogoe bo mal glupo izpadlo sam vseeno vprašam...

vem, da v primeru, če jemlješ določene tablete ne morš darovat krvi. kontracepcijske tablete valda na to nč ne vplivajo ne?! ali pač?
Zaklenjeno