Kontracepcijske tabletke
br0ken heart napisal/-a:Se eno vprasanje, ce katera ve. Kako pa je z zanositvijo po jemanju tabletk? Recimo da neham jesti tabletke, in se odlocim za otroka.. Bo zaradi jemanja tabletk potem kaj "narobe"? So kaksni stranski ucinki prisotni po jemanju KT v nosecnosti?
No ce ima katera s tem izkusnje, lepo prosim za kak odgovor
Hvala!
jah 2 meseca po jemanju naj ne bi bilo priporočljivo zanosit. dgač uradna verzija je, da nej bi pol bla ženska še bl plodna in to. kašna bo pa neuradna, bomo pa vsaka pr seb vidle, ko bo čas za to

te ta nove tabletke naj sploh ne bi bile toliko nevarne za otroka..tudi če katera zanosim kljub tabletkem...se da to vse rešit...potrebno je pač uživat velike doze folne kisline...se pa baje priporoča kake 3-6 mesecev počakat po jemanju...včasih pa so bile tabletke bolj močne kot danes..pa so morale ženske tud splave delat zaradi tega...ali pa otrok ni bil normalen...
to so moje informacije..koliko držijo ne vem...mislim pa, da kar v veliki meri...
to so moje informacije..koliko držijo ne vem...mislim pa, da kar v veliki meri...
...i still believe in your eyes...
there is no choice, I belong to your life...
because I will live to love you someday...
you'll be my baby and we'll fly away....
there is no choice, I belong to your life...
because I will live to love you someday...
you'll be my baby and we'll fly away....
- br0ken heart
- Komunikatorka
Hvala za dogovore. Sem vprasala tudi enega ginekologa in je celo rekel, da bi naj tabletke po 3 mescih (ko jih nehas jemati) zelo pripomogle z zanositvi.
Je pa od kolegice sestra zanosla kljub tabletkam, s tem da sploh ni vedela da je noseca in jih je dalje normalno jemala.. In ima zdaj 2 leti staro puncko, ki je zdrava ko riba
Je pa od kolegice sestra zanosla kljub tabletkam, s tem da sploh ni vedela da je noseca in jih je dalje normalno jemala.. In ima zdaj 2 leti staro puncko, ki je zdrava ko riba

Hello, 911. I''m on fire!
br0ken heart napisal/-a:Hvala za dogovore. Sem vprasala tudi enega ginekologa in je celo rekel, da bi naj tabletke po 3 mescih (ko jih nehas jemati) zelo pripomogle z zanositvi.
tukaj pa se meni poraja eno vprašanje...recimo če med jemanjem KT narediš nosečniški test...a ti pokaže lahko negativno, tudi če si noseč, pač zaradi tega, ker ti KT pomešajo hormone pa to? a katera ve?
- br0ken heart
- Komunikatorka
LaBonita napisal/-a:br0ken heart napisal/-a:Hvala za dogovore. Sem vprasala tudi enega ginekologa in je celo rekel, da bi naj tabletke po 3 mescih (ko jih nehas jemati) zelo pripomogle z zanositvi.
tukaj pa se meni poraja eno vprašanje...recimo če med jemanjem KT narediš nosečniški test...a ti pokaže lahko negativno, tudi če si noseč, pač zaradi tega, ker ti KT pomešajo hormone pa to? a katera ve?
hmm nebi vedla.. ta ki sem jo omenla je se normalno 1 M mela.. in seveda zato ni niti pomislila da bi lahko bla noseca.. naslednji mesec pa M ni blo, naredla je test in je pokazal pozitivno.. ko pa je sla k G ji je pa reko da je noseca ze 2 mesca

Hello, 911. I''m on fire!
-
- Cosmopolitanka
- Kraj: Poletje
- br0ken heart
- Komunikatorka
- metuljčica*
- Cosmofrik
ženska napisal/-a:Jaz sem imela dva tedna nazaj neke težave z želodcem. tabletke sem jemala normalno, ampak zgleda, da se niso dobro prebavile. Rahlo sem začela krvaveti že ko sem jih imela še 7 do konca, zdaj, ko pa bi res morala imeti krvavitev, je pa ni od nikoder. Upam, da bo vse OK. Najbrž pride malo z zamudo.
Tole se je tud meni ta ta mesec zgodilo, en teden pred pred začetkom pavze sm začela že krvavet, mi ni blo nič jasno oz. mi še vedno ni. Mogoče katera ve bolj natančen razlog? Sem klicala ginekologinjo pa mi je samo rekla da če se bo nadaljevala krvavitev oz. če ne bo prenehala naj se nujno oglasim. Da je možno da so se ta mesec malo hormoni poigrali z mano. Jemljem KT že 9 mesecev tako da vmesne krvavitve ne bi smele bit kot pri začetku jemanja.
lp
NOVO VPRAŠANJE: prestavljanje menstuacije s kt
ker grem kmalu na morje in bi morala m dobit ravno v tem času, me zanima, katera vrjanta za prestavljanje m je bolša in kakšne izkušnje imate z njo..
a) če naredim 7 dnevni premor prej..torej ne vzamem zadnjih nekaj tabletk..
-lahko spustim cel zadnji teden, ali je to preveč?
-se vam je v takšnem primeru m pojavila na isti dan kot
običajno-(npr. 3. dan odmora?)-ali kasneje?
b) če nadaljujem z naslednjo škatlico brez 7 dnevnega premora...
-so se vam v tem primeru pojavile umesne krvavitve?
torej..prosim tiste, ki ste to že počele, da mi poveste vaše izkušnje, mnenja..
lp
ker grem kmalu na morje in bi morala m dobit ravno v tem času, me zanima, katera vrjanta za prestavljanje m je bolša in kakšne izkušnje imate z njo..
a) če naredim 7 dnevni premor prej..torej ne vzamem zadnjih nekaj tabletk..
-lahko spustim cel zadnji teden, ali je to preveč?
-se vam je v takšnem primeru m pojavila na isti dan kot
običajno-(npr. 3. dan odmora?)-ali kasneje?
b) če nadaljujem z naslednjo škatlico brez 7 dnevnega premora...
-so se vam v tem primeru pojavile umesne krvavitve?
torej..prosim tiste, ki ste to že počele, da mi poveste vaše izkušnje, mnenja..
lp
..grešiti je človeško, občutek pa je božanski..
Jaz sem nadaljevala z naslednjo škatlico. Želela sem jo prestaviti za 10 dni, ampak sem jih jemala raje 14 dni, zato da se mi ni zmešal razpored dnevov (npr. navajena sem bila, da zadnjo tabletko vzamem v ponedeljek in sem želela da tako tudi ostane po prestavitvi). Menstruacijo sem dobila tako kot ponavadi. Nisem imela vmesnih krvavitev, so me pa malo boleli jajčniki oz. sem imela tak občutek kot da bi menstruacijo dejansko imela.
-
- Cosmopolitanka
- Kraj: Poletje
metuljčica* napisal/-a:br0ken heart napisal/-a:Damyanchyka napisal/-a:ja sam a je ona kej umes zafrknla z jemanjem..? faaak no
ne
Mogoče je pa jemala kakšne antibiotike. Ti tako zmanjšajo učinkovitost KT.
Ja pa sej..sej jst tut dvomem da lahko kr tko zanosš če res REDNO jemleš pa use tku k treba..ne vem no..se pa presirjem k kej tazga slišm