Kdaj imeti otroka?

Pomoč iz čustvenih stisk.
Odgovori
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a red_rose »

:gut:

mi smo meli ena predavanja kao obvezna in kaj se je zgodilo? polovica folka v zadnjih klopeh tam sploh ni hotla bit in so motli predavanje, da se je mogu profesor razjezit kot v neki osnovni soli :roll: kaj naj vsi trpijo zarad nedoraslosti nekaterih? ce ti ni za it na neko predavanje ti pac ni, saj si si sam kriv oz. jaz sem mnenja da so profesorji krivi ker predavanje ni dovolj zanimivo ali koristno (ampak to je ze druga tema...)
Uporabniški avatar
haylee
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a haylee »

Mene je mela mami pri 20ih, sestro pa pri 22. Ko sem bla stara 1 leto, se je vpisala na faks in do 26tega leta drugič diplomirala. Tko da vse se da če se hoče. Študij jo je stal kake ure spanja, ampak skos govori, da ni mogla vrjet kok se človek v takih situacijah organizira. Ko sva midve zaspale, se je vsedla za knjigo in intenzivno študirala od prve do zadnje minute, ko sva spale. Je rekla, da ji na misel ni prišlo, da bi šla spat al pa gledat tv in da se je uspela velik več naučit v tistih 2h urcah, kot se je v srednji šoli v celem dnevu.
Uporabniški avatar
Roisin
Debatorica
Debatorica
Kraj: ankaran

Neprebrana objava Napisal/-a Roisin »

haylee napisal/-a:Študij jo je stal kake ure spanja, ampak skos govori, da ni mogla vrjet kok se človek v takih situacijah organizira.

se strinjam. večina ljudi, ki ima več obveznosti, je bolj organizirana. zato, ker pač mora biti. mamice študentke se pač učijo takrat, ko otrok zaspi al pa ko ga dajo v varstvo za nekaj ur. je pa res, da ne uspe vsem. moja starša sta tudi doštudirala ob otroku, nekateri pa obupajo in pustijo faks.

mi smo imeli na faksu ogromno dela. bila je tud ena študentka z otrokom, ampak je cele dneve na faksu visela, tako da je otroka dala v varstvo. jst pa vem, da bi bla rada vsaj prvih nekaj let večino časa z otrokom (vsaj popoldneve in večere) in ne bi hotla, da mi ga drugi vzgajajo.
sanjaanja
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Gorenjska, Starost: 30 let

Neprebrana objava Napisal/-a sanjaanja »

*mala* napisal/-a:
mateja79 napisal/-a:Tudi meni je šola vzela cele dneve, tako da si tega sploh ne predstavljam. Očitno takoimenovani težki faksi nimajo obveznih predavanj in vaj.

Očitno ti takoimenovani težki faksi pričakujejo od študentov da so dovolj zreli in odrasli, da sami presodijo na kaj bi bilo pametno hoditi in kaj je le "izguba časa". Ne pa da nas silijo da visimo na faksu in gledamo v zrak (ko pa direkt iz skript, ki so po možnosti na spletu).

Očitno potem nanje hodijo samo nezreli študenjtje, ker je zanje vse izguba časa. Se pa spet vprašam kakšni predavatelji so to, da predavajo vse direkt iz skript?
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a jullia_ »

Mislim, da je bolj smotrno to slednje vprašanje. Če mi prfoks ne ponudi dovolj kvalitetnih predavanj, da bi od njih odnesla nekaj več, kot pa piše v knjigi, potem pomoje ni odraz moje nezrelosti, če me ni v predavalnici.
Prej bi se lahko reklo, da je to dokaz moje pameti, ker ne mislim vlagat v pridobitev določenega znanja več, kot je potrebno, če lahko določeno stvar enako dobro naštudiram doma v krajšem času in hkrati ne plačujem par evrov na dan zato, da sem na faksu (prevoz + hrana)
Noelia
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Noelia »

Roisin napisal/-a:se strinjam. večina ljudi, ki ima več obveznosti, je bolj organizirana. zato, ker pač mora biti. mamice študentke se pač učijo takrat, ko otrok zaspi al pa ko ga dajo v varstvo za nekaj ur. je pa res, da ne uspe vsem. moja starša sta tudi doštudirala ob otroku, nekateri pa obupajo in pustijo faks.

mi smo imeli na faksu ogromno dela. bila je tud ena študentka z otrokom, ampak je cele dneve na faksu visela, tako da je otroka dala v varstvo. jst pa vem, da bi bla rada vsaj prvih nekaj let večino časa z otrokom (vsaj popoldneve in večere) in ne bi hotla, da mi ga drugi vzgajajo.

Kot sem že rekla, da se, a zakaj bi si naredili kaj takšnega? Se mi zdi, da so za marsikoga otroci postali nujno zlo, ki ga ne vedo kam vtaknit in ga pač imajo čim prej, da bo potem mir in se bodo lahko posvetili karieri. Ko bo moj otrok rojen se hočem posvetiti njemu ne pa misliti na izpite, hoditi na predavanja in čakati kdaj bom imela čas za knjige. »Obdobje dojenčka« se že tako prehitro konča in se nikoli več ne vrne.
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *mala* »

sanjaanja napisal/-a:
*mala* napisal/-a:
mateja79 napisal/-a:Tudi meni je šola vzela cele dneve, tako da si tega sploh ne predstavljam. Očitno takoimenovani težki faksi nimajo obveznih predavanj in vaj.

Očitno ti takoimenovani težki faksi pričakujejo od študentov da so dovolj zreli in odrasli, da sami presodijo na kaj bi bilo pametno hoditi in kaj je le "izguba časa". Ne pa da nas silijo da visimo na faksu in gledamo v zrak (ko pa direkt iz skript, ki so po možnosti na spletu).

Očitno potem nanje hodijo samo nezreli študenjtje, ker je zanje vse izguba časa. Se pa spet vprašam kakšni predavatelji so to, da predavajo vse direkt iz skript?

Predavajo iz SVOJIH skript, ki so jih sami napisali (nekatere so že kot knjige izdane, nekatere še bodo), ne nekih random knjig. Sicer pa profesor pravi, da je namen skripte, da nam ni treba pisat pri predavanjih, da naj raje poslušamo, ker drugače je vse skupaj prehitro in lahko le pišeš celo uro s svetlobno hitrostjo (po 4 strani v eni uri vsaj). Seveda pove tudi več in si zabeležiš v skripto, razloži, če ga prosimo; ampak na ustnem izpitu je dovolj znanje skripte. In seveda boš nekaj odnesel od ure, ampak ni primerjave z vajami (kjer če zamudiš, nimaš pojma za kaj se gre...).

Sicer pa glede na to, kakšen nered je na faksih, kjer vse obvezno, kjer šudentje v zadnjih vrstah poslušajo mp3, so na FB, debatirajo kera fešta je bla včeraj- ni primerjave. Lahko prideš pogledat za primerjavo, kako to zgleda, ko so na predavanjih študentje, ki jih dejansko zanima kaj se predava.

Meni osebno se ne splača vozit v Lj zaradi par ur predavanj, medtem ko vaj ne zamudim za nič.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
snezinka*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a snezinka* »

Jah, se mi zdi, da smo že dovolj odrasli, da lahko presodimo, ali bi hodili na predavanja ali ne, toda ko gre za vaje, se mi pa zdi, da je nujno, da so obvezne, sploh ko gre za Bf, Fkkt, Farmacija, ipd.. No, jaz sem bolonjc na Bf-ju, predavanja niso obvezna, toda vaje so, kar je logično - kako bo nek mikrobiolog/biolog/... lahko karkoli počel, če nima pojma o tem, kako pripravit eno raztopino/mikroskopirat, ipd. Poleg tega je še ogromno terenskih vaj. Pač ni to za vse faxe enako, na žalost. Tako da ja, v takih primerih je verjetno malo težje bit še mamica, je pa vedno tako, da se vse da, če se hoče.
TOM-Lady
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a TOM-Lady »

Mislim, da je odločitev kdaj imeti otroka, čist odločitev vsakega posameznika. In tukaj ne moremo ravno soditi primernost ljudi za takšno odločitev glede starosti, statusa, ali je to študent, ali zaposlen. Vsak posameznik se znajde po svoje, če se le da, vendar pa obstajajo tudi takšni, ki se ne. verjamem, da partnerja, ki imata redno zaposlitev (in normalne plače), lažje preživljata otroka, vendar kljub temu mislim, da se pa lahko tudi partnerja s statusom študenta, ali da je vsaj eden izmed njiju zaposlen, kljub temu normalno preživljata z otrokom vred. Je pa čist odvisno, kako vsak posameznik gleda na to. So nekateri, ki izkoriščajo državo ter starše, koliko je mogoče pa se nekak na ta način preživljajo skupaj z otrokom, obstajajo pa tudi tisti, ki se zaradi želje po otroku, brez nekega izkoriščanja države in staršev znajdejo po svoje.
Vsak pač naredi po svoje. Marsikatera študentka oziroma punca pri recimo 24-25ih je včasih bolj zrela in odgovorna do otroka, kot kakšna 30, 40 letnica. In eno je ali se ti za otroka odločiš, zato ker ga ima soseda, pa kolegica, in ker je to "samoumevno za družbo", da po X letih načrtuješ družino, ali se ti odločiš zanj iz želje po materinstvu. Ti dve odločitvi pa se zelo razlikujeta, kot se potem v takšnem primeru razlikuje tudi odnos do otroka in sama vzgoja otrok.
Veličina ni v tem, da nikoli ne padeš, pač pa v tem, da se po padcu vedno znova pobereš!
nivea9
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a nivea9 »

jullia_ napisal/-a:Mislim, da je bolj smotrno to slednje vprašanje. Če mi prfoks ne ponudi dovolj kvalitetnih predavanj, da bi od njih odnesla nekaj več, kot pa piše v knjigi, potem pomoje ni odraz moje nezrelosti, če me ni v predavalnici.
Prej bi se lahko reklo, da je to dokaz moje pameti, ker ne mislim vlagat v pridobitev določenega znanja več, kot je potrebno, če lahko določeno stvar enako dobro naštudiram doma v krajšem času in hkrati ne plačujem par evrov na dan zato, da sem na faksu (prevoz + hrana)

To se pomoje vsak strinja. Ampak a se ni brezveze vpisat na takšen faks kjer nič ne odneseš od predavanj. Jaz sem od predavanj kar precej odnesla.
ana27
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a ana27 »

Veliko je napisanega kdaj si katera želi imeti otroka. Ampak to so mnenja punc. Kdaj si pa vaši fantje želijo imeti otroka? Mislite, da bodo oni istočasno kot ve pripravljeni na otroka? Vprašanje se mi je porodilo, ker je fant moje prijateljice končal njuno 3 leta trajajočo vezo, ko mu je ona omenila, da si želi imeti otroka. Ampak stara sta 28 let, da ne bo kdo mislil, da sta kakšna najstnika. Kaj si mislite o tem dogodku?
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a red_rose »

jah cudno, da se nista o tem nikoli prej pogovarjala?
moj je 22, pa se veckrat pogovarjava o dojenckih, veckrat tut sam omeni..da bi ga v nekaj letih mel :P (sem zaradi njega sploh jaz zacela razmisljat o tem :D ) vcasih me prav preseneti, ko mu v oceh vidim kako si ga zeli =) no je pa res da ze skupaj zivima, on dela...
ne bi se pa nikol odlocla za to sama ali ga v kaj silila, otroka bova nardila ko boma prepricana da si ga oba dovolj zeliva ;) ceprav pri fantih je vcasih tak, da jih je mogoce tega zelo strah, te odgovornosti, potem pa so cisto navduseni ko pride dojencek :D (samo to je tveganje, ko lahko pa da ne bo navdusen=))
~NIA~
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a ~NIA~ »

---;)
Zadnjič spremenil ~NIA~, dne 03. Sep. 2010 12:39, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

ana27 napisal/-a:Veliko je napisanega kdaj si katera želi imeti otroka. Ampak to so mnenja punc. Kdaj si pa vaši fantje želijo imeti otroka? Mislite, da bodo oni istočasno kot ve pripravljeni na otroka? Vprašanje se mi je porodilo, ker je fant moje prijateljice končal njuno 3 leta trajajočo vezo, ko mu je ona omenila, da si želi imeti otroka. Ampak stara sta 28 let, da ne bo kdo mislil, da sta kakšna najstnika. Kaj si mislite o tem dogodku?

Bivši ni hotel niti o hipotetičnih otrokih čez 15 let nič slišat. Pravzaprav je čisto siten ratal vsakič, ko sem samo pogledala kakšnega dojenčka :)

Zdajšnji me pa kar malo psihira, ker stalno nekaj fantazira o naraščaju. (mja, nikoli mi ni prav :) )
Itak resno še nisva o tem razpravljala v teh parih mesecih, ampak tako po ovinkih je pa že pokazal, da enkrat v prihodnosti ima v načrtu podmladek. Če ga tako od oka ocenim, bi rekla, da jih bo hotel imet še pred 30im, ker je tak precej družinski tip človeka.
Pa precej bolje zna ravnat z malčki kot jaz, to me malo skrbi. On jih je pač navajen, ker je že stric, jaz sem pa še čisto neizkušena na tem področju.
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

nivea9 napisal/-a:
jullia_ napisal/-a:Mislim, da je bolj smotrno to slednje vprašanje. Če mi prfoks ne ponudi dovolj kvalitetnih predavanj, da bi od njih odnesla nekaj več, kot pa piše v knjigi, potem pomoje ni odraz moje nezrelosti, če me ni v predavalnici.

To se pomoje vsak strinja. Ampak a se ni brezveze vpisat na takšen faks kjer nič ne odneseš od predavanj. Jaz sem od predavanj kar precej odnesla.

Jah, kako naj bom pravnica brez narejene pravne fakultete? :)

In to, da bolj malo (ne nič) odnesem od predavanj, še ne pomeni, da mi faks ni nič dal. V teh treh letih sem že ogromno znanja pridobila. Samo raje sama študiram, kot da bi mi isto gradivo nekdo posredoval.
Mogoče tudi zato, ker sem izrazito vizualen tip in moram itak videt stvar napisano, da si jo zapomnim. Moj kolega je recimo čisto drugačen in si bistveno več povedanega zapomni. Jaz pa potem doma zapiske berem in imam občutek, da stvar prvič vidim :)
Odgovori