Fitness [Združene teme]

Vse od navijačev pa tja do primarnega športnega užitka.
Odgovori
Uporabniški avatar
Foxy-lady
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Foxy-lady »

Po treningu pa res en cas ne morem nic jesti :)

No, jaz sem zacela s fitnesom. Imam 3x na teden zaenkrat. Nisem si mislila, da je to tak fajn :D

Trening imam ponavadi popoldan, zdaj pa me zanima, kdaj je najboljsi cas za fitnes, ali je to zjutraj, zvecer?

Aloha proteinski sejk? Je to spet kaksen prasek za kupit, ki ga potem zmesas s tekocino?
***Ally***
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Maribor

Neprebrana objava Napisal/-a ***Ally*** »

^^ ja je ja...ker tako kakovostnih beljakovin ne moreš dobiti iz hrane (v takšnem prašku je cca 70% beljakovin).

Če si ravno začela še ni treba takoj letet v trgovino po to, ampak po treningu MORAŠ jesti (ker si moraš napolniti glikogenske rezerve). Poskusi z banano za začetek.
Houd de wereld tegen
Nu$k@
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a Nu$k@ »

pa ne kupuj poceni stvari, če misliš kupit, ti priporočam da daš malo več denarja. v hervisu vem da so mel kašne pol leta nazaj ene tapocen, pa mi je brat, ki se spozna na te zadeve reku da je tist slabš, k če bi pico čez pojedu.
Aloha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Havajsko otočje

Neprebrana objava Napisal/-a Aloha »

Sladko priporočam kokos od XXXL Sports Nutritions :gut: ...
Nenormalno dobra papica :D .
Smell the warm and salty air... see a wave reflect a beam... stop and find a pretty shell... make it real your summer dream...
Uporabniški avatar
Foxy-lady
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Foxy-lady »

Aloha kje to kupujes?

Narocate kaj prek interneta te zadeve? Jaz sem si enkat nede fat burnerje kupila, ampak jih nisem dolgo "koristila". Pa enkrat, ko sem se bila na Pilatesu sve z mamo tudi neke beljakovinske praske kupile v dm-u. En je bil z okusom vanilije, pa je bil vredu, drugi je bil ogaben v 3 krasne.
Uporabniški avatar
kajira
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a kajira »

mene tudi zanima, kje so dobijo okusni in kvalitetni beljakovinski napitki. koliko je to sploh zdravo?
***Ally***
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

je zdravo, če to "potrebuješ"...to so čisto naravne beljakovine
nekateri zagovarjajo tezo, da bi morali vsi kot dodatek k prehrani uporabljati beljakovinske napitke, jaz je ne...mislim pa, da pri malo bolj resnem ukvarjanju s športom na neki točki brez tega ne moreš več doseči optimalnih rezultatov
polek tega je pomembno ugotoviti, ali potrebujemo beljakovine s hitrim ali postopnim sproščanjem (hitro sproščanje - po treningu za regeneracijo, počasno sproščanje - nadomestek obroka, pred spanjem...) in temu primerno kupiti beljakovinski pripravek
paziti je potrebno tudi na sestavo - kvalitetni praški imajo čez 70% beljakovin, vendar so zelo dragi...za neprofesionalno uporabo je dovolj dobro vse nad 60%

močno pa odsvetujem fat burnerje

jaz kupujem v maxximum shopu
Houd de wereld tegen
Nu$k@
Debatorica
Debatorica

***Ally*** napisal/-a:je zdravo, če to "potrebuješ"...to so čisto naravne beljakovine
nekateri zagovarjajo tezo, da bi morali vsi kot dodatek k prehrani uporabljati beljakovinske napitke, jaz je ne...mislim pa, da pri malo bolj resnem ukvarjanju s športom na neki točki brez tega ne moreš več doseči optimalnih rezultatov
polek tega je pomembno ugotoviti, ali potrebujemo beljakovine s hitrim ali postopnim sproščanjem (hitro sproščanje - po treningu za regeneracijo, počasno sproščanje - nadomestek obroka, pred spanjem...) in temu primerno kupiti beljakovinski pripravek
paziti je potrebno tudi na sestavo - kvalitetni praški imajo čez 70% beljakovin, vendar so zelo dragi...za neprofesionalno uporabo je dovolj dobro vse nad 60%

močno pa odsvetujem fat burnerje

jaz kupujem v maxximum shopu

optimalnih rezultatov nemorjo dosežt brez tega vrhunski športniki!! in telo nas, nevrhunskih športnikov nikakor ne potrebuje toliko beljakovin kot jih dobiš s temi šejki!! vprašte rekreativne maratonce, če se poslužujejo kakšnih kemičnih preparatov (pa tist k lahko teče 30km, je zame športnik).
Aloha
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Verjem, da za rast mišic beljakovine SO pomembne.
In tista količina, k jo dobiš iz hrane je zlo mejhna, za vidne rezultate športanja čist premejhna.

Proteini kot dodatek h večji telesni aktivnosti so čist sprejemljivi, u bistvu zaželeni, še nism slišala nobenga, da bi jih odsvetovau.

Foxy-lady, za tele dotične (kokos) ne vem, kje se jih dobi, me z njimi oskrbuje moj dečko, k jih naroča prek frenda, vem pa, da so dost dragi (čez 50 eurou 750g, če jemleš predpisane merce trikrat dneuno, zmanka u desetih dneh), majo pa štacune s športno prehrano čuda teh zadeu, tko da je treba tja stopt pa uprašat prodajauca, kaj se ti (glede na to, kaj bi rada in kaj počneš) najbl splača.

Je pa dostkrat tko, da so tiste najbl učinkovite in zdrave zadeve tut najbl neokusne (mela proteine čiste sirotke, aaaa, daula sm ob goutanju, ampak usen uspela skonzumirat ceu lambr tega :D ).
Smell the warm and salty air... see a wave reflect a beam... stop and find a pretty shell... make it real your summer dream...
***Ally***
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Nu$k@ napisal/-a:optimalnih rezultatov nemorjo dosežt brez tega vrhunski športniki!! in telo nas, nevrhunskih športnikov nikakor ne potrebuje toliko beljakovin kot jih dobiš s temi šejki!! vprašte rekreativne maratonce, če se poslužujejo kakšnih kemičnih preparatov (pa tist k lahko teče 30km, je zame športnik).

maraton (tek) je aerobna aktivnost (ni namenjena pridobivanju mišične mase) ampak kljub temu poznam ogromno tekačev in kolesarjev, ki vsakodnevno konzumirajo beljakovinske pripravke, ker so nujno potrebni za regeneracijo...vbistvu ne poznam nobenega, ki si ne bi pomagal vsaj z beljakovinskimi čokoladicami (že če pogledaš na dejstvo, da številne tekaške in kolesarske prireditve sponzorira powerbar, ti bo kmalu jasno)
in še enkrat, to ni noben kemičen pripravek, gre za sirotko (whey) oziroma iz nje izvlečene beljakovine v suhi obliki ( to niso steroidi :? ), enako kot so v šumečih tabletah skoncentrirani vitamini
zraven tega, jaz ne hodim na fitnes malo postopat, na orbitrek in naredit 20 trebušnjakov (kot marsikdo)...nisem profesionalna športnica (ne ukvarjam se s športom za denar), ampak kljub temu resno delam in zase vem, kaj so moji optimalni rezultati
Houd de wereld tegen
Aloha
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Heh, Ally, si me zdej spomnla na eno kolegico (anti športnica cela), k je enkrat (k sm šele začela s fitnesom) čist vn padla, da kok so pa proteini nevarni, da to pa sploh ni dobr, ... in bl k sm ji dopovedvala, da ne vem, kje je to pobrala, bl je ona zatrjevala, da je tm en trener reku, pa en kolega od kolega, tralala ...
In ja, sm na konc pogruntala, da je očitno mela u mislih steroide, govorila pa o proteinih :lach: .
Nu$k@
Debatorica
Debatorica

če se človek odloči, da bo spremenil svoj življenski stil in se začel športat je to ogromna sprememba za telo. če se začne športat, zdravo prehranjevat rabi telo da se navadi na to, kasneje pa pridejo na vrsto proteini in fatburnerji. itak tisti športniki, ki trenirajo na polno rabjo vse to, ker pač nimajo časa za regeneracijo mišic. ti beljakovinski napitki so pa nezdravi za ledvica, povzročajo osteoporozo, povzročajo sladkorno bolezen in lahko tudi raka. že to ti dovolj pove, da če imaš ledvične kamne nesmeš niti mleka pit. jah...

premalo beljakovin v hrani? za vegeterjanke najbrž res, jaz pa jih dobim dovolj.

a pa veste da fatburnerji vsebujejo nek moški hormon, po katerem dekleta lahko dobijo temne dlake na nezaželjenih delih telesa?

da profesionalni športniki športajo za denar, se pa tud zelo grdo sliš. pač... kul jim je športat in ker so tako dobri, dobijo denar. (ne poznam človeka, ki bi se odloču da bo na polno trenirov zato, da bo mev ful keša). sploh so pa slovenski športniki slabo plačani (razen Majdičke, ki si po mojem mnenju vse to zasluži.)
***Ally***
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

profesionalni športnik = nekdo ki se preživlja izključno s športom (taki so v Sloveniji načeloma zaposleni pri policiji oz. vojski)

amater = športnik, ki se s tem ne preživlja (zaposlen, študent...)

fat burner = naprimer l-karnitin, pomaga pri izgorevanju telesne maščobe

beljakovinski pripravek = beljakovine, pomagajo pri regeneraciji in pridobivanju mišične mase

najprej si je treba pojme razjasnit!
pa napisala sem že, da tudi jaz fat burnerjev ne priporočam (pa ne zaradi dlak :roll: :eek: :? ) ampak zato, ker se jih ponavadi napačno uporablja - namenjeni so izgorevanju maščobe po hujšanju oziroma ko se le-to ustavi, so zgolj pripomoček v končni fazi in niso primerni za začetek hujšanja

aja še to: problem v ledvičnih kamnih je kalcij in če ima nekdo kamne se mora izogibat stvarem, ki imajo veliko kalcija, ne pa beljakovinam
Houd de wereld tegen
Aloha
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Moram komentirat. Punce, najprej se pozanimite o tem, kaj je res in kaj ne, pol pa šele širte informacije naokol.

Kr tole s fat burnerji, moškimi hormoni in dlakami je ceu kiks.

STEROIDI so tisti, k se jih uporabla za povečanje mišične mase in usebujejo moški hormon testosteron (ker ma za posledico lahko tut omenjene dlake).
PROTENI pa so tisti, k se uporablajo za zmanšanje maščobe (s tem gre stran tut malčk mišic) in ne usebujejo nobenga moškega hormona.

Se prau - trditev o povezavi fat burnerjeu in večje poraščenosti ne drži.

In pa ja, čist preveč ljudi meša tele fitnes pojme med sabo (predusm fat burner, protein, steroid) in pol se razburja tm in takrat, k ni treba.
Nu$k@
Debatorica
Debatorica

pa ti veš kaj so: l-carnitiv, l-holin, inostiol,... in kaj povzročajo??

prevelik vnos beljakovin je zelo nezdrav. kaj povzroča, sem napisala v prejšnem postu. pa se najprej pozanimejte pri kakšnem zdravniku, pol pa govorte da ni res.

copypaste:
Kadar je konzumirana večja količina beljakovin, kot jih telo lahko predela in uporabi, se pojavi zastrupitev - toksikoza, zaradi velike količine dušika v krvi; ta ekstra dušik se v mišicah akumulira kot kinotoxin in povzroča kronično utrujenost. Proteinoza ali akutna beljakovinska zastrupitev povzroča glavobole, in splošne bolečine. Različni simptomi beljakovinske zastrupitve, kot na primer vnetje v ustni votlini, vnetje ustnic, grla, zaletavosti in lahkomiselnosti, so zelo podobni simptomom, ki se navezujejo na alergije. V bistvu so tako imenovane alergije povzročene ravno z beljakovinsko zastrupitvijo. Visoko beljakovinska dieta uničuje sistem žlez z notranjim in zunanjim izločanjem, močno preobremenjuje jetra vrši močan pritisk na adrenalne žleze in ledvici, ki skušata odstraniti strupe, ki nastanejo kot produkt tovrstne hrane. Simptomi artritisa izginejo pri večini ljudi, ki sprejmejo nizko-beljakovinsko dieto. Zaradi teh kot tudi drugih razlogov se beljakovinski dodatki ne bi smeli uporabljati. Ti dodatki "oskrbujejo telo" z ogromno količino dušika, porušijo ravnovesje in vplivajo na izgubo in pomanjkanje drugih hranilnih snovi. Telo se trudi izločiti beljakovine, ki jih ne more uporabiti - ki so v teh dodatkih in pojavljati se začnejo posamezna vnetja. Vsi beljakovinski dodatki so izdelani iz fragmentirane hrane, kot sojin prah, jajca v prahu, kravje mleko v prahu. Če zaužijemo tovrstno hrano, le ta poruši ravnovesje in vpliva na izgubo ali pomanjkanje drugih hranljivih snovi in s tem moti hranljivo ravnovesje v telesu. Takšna ne-hrana je MRTVA, saj so bili v njej uničeni vsi vitalni sestavni deli, še preden je sploh prišla v prodajo. Tako jajca v prahu vzrok zaprtju, soja v prahu vsebuje encime, ki onemogočajo absorbcijo nekaterih amino kislin; uporaba mleka v prahu povzroča tvorbo sluzi v telesu.
Odgovori