Kontracepcijske tabletke

Za dušo in telo.
Zaklenjeno
***Ally***
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Maribor

Neprebrana objava Napisal/-a ***Ally*** »

Bom kar tu vprašala...razmišljam da bi prenehala s tabletkami (vnetja, drugi stranski učinki..), pa me zanima če je že katera nehala z jemanjem in kakšne so bile posledice...
Houd de wereld tegen
Uporabniški avatar
LaBonita
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a LaBonita »

***Ally*** napisal/-a:Bom kar tu vprašala...razmišljam da bi prenehala s tabletkami (vnetja, drugi stranski učinki..), pa me zanima če je že katera nehala z jemanjem in kakšne so bile posledice...

jaz sem ravnokar nehala po štirih letih...zdaj teče 4 teden odkar jih ne jemljem...počutim se dosti boljše, edino menstruacije še nisem dobila...glivice pa se mi tudi niso pojavile, ker drugače sem jih zadnje pol leta imela vsaki mesec...
mislim da bom probala živet brez tabletk kolikor dolgo se bo le dalo...pri meni je namreč problem ta, da sem imela izredno močne menstruacije, ki jih je spremljalo bruhanje itd. potem pa so mi tabletke to stvar uredile....zdaj pa nevem kako bo...

aja pa še nekaj...voda se mi ne zadržuje več v telesu, kot se mi je med jemanjem tabletk...drugih problemov sicer nisem imela, ta pa me je precej motil ker sem bila kot balonček...
***Ally***
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Maribor

Neprebrana objava Napisal/-a ***Ally*** »

LaBonita napisal/-a:jaz sem ravnokar nehala po štirih letih...zdaj teče 4 teden odkar jih ne jemljem...počutim se dosti boljše, edino menstruacije še nisem dobila...glivice pa se mi tudi niso pojavile, ker drugače sem jih zadnje pol leta imela vsaki mesec...
mislim da bom probala živet brez tabletk kolikor dolgo se bo le dalo...pri meni je namreč problem ta, da sem imela izredno močne menstruacije, ki jih je spremljalo bruhanje itd. potem pa so mi tabletke to stvar uredile....zdaj pa nevem kako bo...

aja pa še nekaj...voda se mi ne zadržuje več v telesu, kot se mi je med jemanjem tabletk...drugih problemov sicer nisem imela, ta pa me je precej motil ker sem bila kot balonček...

Pa si ginekologu povedala da boš nehala, ali preprosto nisi šla po nov recept?
Jaz jem tabletke tudi že 4 leta in se mi zdi da delam telesu ogromno škodo...skoz imam vnetja, glavobole (ki so baje lahko tudi posledica jemanja tabletk), da o vodi niti ne govorim. Se mi zdi da bi bilo po toliko letih boljše malo narediti premor...
Houd de wereld tegen
Uporabniški avatar
LaBonita
Komunikatorka
Komunikatorka

***Ally*** napisal/-a:
LaBonita napisal/-a:jaz sem ravnokar nehala po štirih letih...zdaj teče 4 teden odkar jih ne jemljem...počutim se dosti boljše, edino menstruacije še nisem dobila...glivice pa se mi tudi niso pojavile, ker drugače sem jih zadnje pol leta imela vsaki mesec...

Pa si ginekologu povedala da boš nehala, ali preprosto nisi šla po nov recept?
Jaz jem tabletke tudi že 4 leta in se mi zdi da delam telesu ogromno škodo...skoz imam vnetja, glavobole (ki so baje lahko tudi posledica jemanja tabletk), da o vodi niti ne govorim. Se mi zdi da bi bilo po toliko letih boljše malo narediti premor...

ne mu nisem povedala...tabletke imam še na zalogi, tako da jih bom kasneje začela ponovno jemat....ko pa bom šla naslednjič ginekologu, mu bom povedala koliko časa sem imela premor, da si bo zabeležil v kartoteko...tudi meni se je zdelo da je po štirih letih čas da preneham jemat, čeprav mi je ginekolog rekel da lahko jemljem 8 let brez problema....ampak mislim da je to predolga doba, vsaj zame ker sem imela ful glivice (posledica dolgotrajnega jemanja KT - pisalo v navodilih)
pa tisto nabiranje vode v telesu me je ful motilo
Uporabniški avatar
Maychy
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Se selim...

Neprebrana objava Napisal/-a Maychy »

***Ally*** napisal/-a:Bom kar tu vprašala...razmišljam da bi prenehala s tabletkami (vnetja, drugi stranski učinki..), pa me zanima če je že katera nehala z jemanjem in kakšne so bile posledice...

Jaz sem jih sedaj že 2gič nehala jest (čist za brezveze sicer, ampak ajde) in nisem imela ne z njimi, ne brez njih nobenih težav. Edino takoj ko sem jih nehala je bilo obakrat čisto malo menstruacije, druga pa ful močna. Potem pa se je stanje normaliziralo.

Če imaš težave s tabletkami bi ti svetovala, da poskusiš še katere druge (če jih nisi že) in če ti nobene ne ustrezajo se ne boj prenehanja jemanja. Po določenem času se telo vrne v stanje, kakršno je bilo pred začetkom jemanja.

Ginekologinji pa tudi jaz nisem ničesar omenjala. 1x me ni bilo po tabletke, naslednjič pa sem samo rekla, da bi rada recept in ga dobila brez vprašanj.
--- Evil Is Just A Point Of View ---

--- Don't tell me the sky is the limit, there are footprints on the moon! ---
urszika
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a urszika »

Ally, js sm jih mesec nazaj približno nehala jemat po skoraj dveh letih.. Šla sem kao povedat ginekologinji, pa jim je dol visel tam, tko da sm se mal tumpasto počutla k sm tja hodila sploh..
Jemala sm Logest, pol pa zadnje tri mesece Yarino. Lasje so se mi mastili, tečna sm bla, teža pa itak groza tole.. Poleg tega mi ni blo do seksa, kar se je zdej kar popravlo (čeprov zdej moram pa s kondomom).
Učeri sm prvič dobila menstruacijo brez KT po dolgem času. Blo je grozno. Take krče sm mela, skor sm bruhala.. res sm pozabla kako je to brez tabletk met menstre.
Sicer pa js ne vem a bom še kdaj jemala... po eni strani je dobr k ni treba za kondome skrbet, pa veš kdaj boš dobil M.. po drugi so mi pa zadnje pol leta ble nadloga. Bomo vidl. Za zdej se dobr počutm. :wink:
cejlon
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a cejlon »

Ufff ...

Vidim tukaj, da imate kar probleme z glivicami (tukaj še ena) ... Zdravim jih na vse mogoče načine, vendar so se mi sedaj pojavile skoraj vsak mesec (že eno leto je tako), sedaj imam novo zdravljenje in če po tem ne bo bolje oz. popolnoma konec s tem, sem razmišljala da bi prenehala še s KT. Je možno, da KT povzročajo glivice? Sicer jemljem tabletke dobro leto in pol, glivice pa so se začele pred slabim letom.
Zanima me še, če samo kondom potem ne vpliva na vnetja ali lahko uporabljam kakšno drugo kontracepsijsko sredstvo (obliži) ... Če ima katera izkušnje s tem, bi bila zelo hvaležna za kakršenkoli nasvet.

Uživajte ...
Uporabniški avatar
LaBonita
Komunikatorka
Komunikatorka

cejlon napisal/-a:Ufff ...

Vidim tukaj, da imate kar probleme z glivicami (tukaj še ena) ... Zdravim jih na vse mogoče načine, vendar so se mi sedaj pojavile skoraj vsak mesec (že eno leto je tako), sedaj imam novo zdravljenje in če po tem ne bo bolje oz. popolnoma konec s tem, sem razmišljala da bi prenehala še s KT. Je možno, da KT povzročajo glivice? Sicer jemljem tabletke dobro leto in pol, glivice pa so se začele pred slabim letom.
Zanima me še, če samo kondom potem ne vpliva na vnetja ali lahko uporabljam kakšno drugo kontracepsijsko sredstvo (obliži) ... Če ima katera izkušnje s tem, bi bila zelo hvaležna za kakršenkoli nasvet.

Uživajte ...

jaz sem malo bolj zgoraj napisala glede glivic - meni so se pojavljale pol leta vsak mesec, v navodilih KT pa mi je pisalo da so ponavljajoče se glivice posledica jemanja KT...čeprav sem vprašala ginekologa in je le-ta to trditev zanikal , verjamem da drži...sedaj v 4 tednih odkar jih ne jemljem se mi glivice niso pojavile....tako da je res....drugače pa sem jemala Harmonet 4 leta in to je dosti časa.....
cejlon
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a cejlon »

LaBonita napisal/-a:
cejlon napisal/-a:Ufff ...

Uživajte ...

jaz sem malo bolj zgoraj napisala glede glivic - meni so se pojavljale pol leta vsak mesec, v navodilih KT pa mi je pisalo da so ponavljajoče se glivice posledica jemanja KT...čeprav sem vprašala ginekologa in je le-ta to trditev zanikal , verjamem da drži...sedaj v 4 tednih odkar jih ne jemljem se mi glivice niso pojavile....tako da je res....drugače pa sem jemala Harmonet 4 leta in to je dosti časa.....

Sedaj sem zamenjala KT, pa da vidim če bo kaj drugače. Samo nekako močno dvomim ... Sicer pa uporabljam že miljon zadev za odpravo glivic (lahko pogledaš v temo Glivice), well, we'll see :S
Uporabniški avatar
Aphrodite
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Aphrodite »

hej!

js jemljem Logest šele prvi mesec in bom dobila menstruacijo ko bom na morju...zanima me, če si jo lahko prestavim tako, da jih jemljem še dalje...npr. še 10 dni naprej...sej, tako se menstruacije prestavlja, samo mene zanima, če bo kaj narobe, glede na to, da sem šele začela z njimi (jemljem jih 17 dni) in da bi jih jemala naprej brez premora...

hvala za odgovor

LP
linnka*
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a linnka* »

^Ne vem kako bi ti odgovorila.
Je pa meni ginekologinja rekla, ko sem jo po dveh letih jemanja vprašala kako je s tem prestavljanjem, da je vsako prestavljanje obremenitev za telo in da naj to nardim le če je res nujno.
Damyanchyka
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Poletje

Neprebrana objava Napisal/-a Damyanchyka »

a je če šaltaš na druge tabletke u začetku isto procentna zaščita.. :?: pa po kukih dneh ti pokaže test nosečnosti točno..pač k ti menstra zamuja al lahk tut prej :?:
moncy
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a moncy »

živjo. mene pa zanima kolko cajta prej moraš začet jemat tabletke da lahko prestaviš menstruacijo?
hvala za odgovor
Zoey
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Zoey »

moncy napisal/-a:živjo. mene pa zanima kolko cajta prej moraš začet jemat tabletke da lahko prestaviš menstruacijo?
hvala za odgovor

Saj v bistvu sam nadaljuješ z jemanjem naslednje škatlice. Ali jih bi jih jemala sam zato da bi prestavla menstruacijo?
Če kontracepcijskih še nisi jemala jih 1. moraš začeti vsekakor šele na na prvi dan menstruacije in ne pred njo;če pa jih že jemlješ pa tako ali tako samo nadaljuješ z naslednjo škatlico. Za samo prestavitev menstruacije pa drugače dobiš posebne tabletke,ki jih začneš jemat 4 dni pred menstruacijo.
*hox*
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a *hox* »

moncy napisal/-a:živjo. mene pa zanima kolko cajta prej moraš začet jemat tabletke da lahko prestaviš menstruacijo?
hvala za odgovor

Ko sem js jedla te samo za prestavit, sem mogla začet približno 3 dni prej. Drugače ti pa itak v lekarni povejo, ko jih greš iskat, al pa zdravnica ki ti napiše recept. :) Pa verjetno tudi v navodilih piše. ;)
Zaklenjeno