Glivice

Za dušo in telo.
Odgovori
Uporabniški avatar
TaŠ
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a TaŠ »

Hm a glede glivic ti mora nujno naredit bris preden lahko karkoli ugotovi?? :?
Ko sem bila jaz prvič pri njej zaradi srbenja ipd. je rekla, da mi brisa ne more naredit, ker sem premlada (par tednov pred 16. rojstnim dnevom sem bla)... Se mi pa ponavljajo težave od avgusta (ko sem bila tam) čisto vsak mesec znova.... :( Se pa zdravim s Canestenom, kupila sem tudi Multigyn, pa enkrat sem dobila zraven še eno kapsulo za popit (diflucan semizdi)
MilkyWay
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: ...en tu corazón..

Neprebrana objava Napisal/-a MilkyWay »

^^meni mi brisa ni vzela, da bi to opazla...sam pogledla je, in vidla čudno belo tekočino (al korakoli je že) in sklepala, da so glivice...in mi dala zdravilo...
Uporabniški avatar
TaŠ
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a TaŠ »

Men sam ni logično, kaj ma starost veze z jemanjem brisa... :?
Tam pri njej sem pa itak zmer vsa prestrašena, kje pa upam še kej več kot potrebno uprašat :D

Kakorkoli, eno škatlico Canestena še mam, če se mi spet ponovi, pol grem pa do nje pa bom prosila za kakšno drugo zdravilo.... Za znoret, čisto vsak mesec...!! :roll:
Gost

Neprebrana objava Napisal/-a Gost »

Naceloma bi ginekolog z izkusnjami lahko na prvi pogled ugotovil glivicno vnetje, ampak problem je, da tega mnogi ne znajo, potem predpisujejo razna zdravila, brisa pa ne naredijo, ker je skoda denarja. Obstaja vec vrst glivic in, ce zelis vedeti, katere so 'tvoje', potem je nujen bris pa se ta pogosto sploh ne prikaze realnega stanja. Poleg tega je cisto mogoce, da niti niso glivice, ampak bakterija - tudi to loci le bris, lahko da si preprosto preobcutljiva na razna zdravila, te motijo vlozki/tamponi, spodnje perilo, karkoli je lahko vzrok, ni nujno, da so zmeraj samo glivice, jih pa ginekologi najveckrat kao ugotovijo, ker je pac najlazje na srbenje in izcedek reci, da je glivicno vnetje.

Jaz ti priporocam, da prosis naj ti naredi bris, jamraj na veliko, ne ostat tiho, ker sami od sebe mnogi zdravniki ne bodo naredili nicesar za izboljsanje stanja - zal. Vidijo, da si mlada, da ne upas vprasati ipd., pa te posiljajo domov s canestenom ... ta pa redko komu pomaga :roll:
Uporabniški avatar
SSarchy
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a SSarchy »

Ko sem imela jaz te probleme, mi ni blo potrebno do ginekologa. Pri splošnem zdravniku sem zelo dobro opisala težave (grudičast izcedek s kislim vonjem, nemogoča srbečica, rdeče ustnice in nožnica...) in je takoj vedela, zakaj gre. Dobila sem canesten kompletek (v škatli je mazilo, 3 vaginalne tabl. in tak paličast nastavek, s katerim lahko lažje potisnemo tabl. v nožnico) in že po parih dneh so težave izginile.
Zemlja je velika učiteljica tistim, ki ji znajo prisluhniti. Življenje se tu ne bo končalo, ne glede na to, kaj počne človeštvo. Zemlja bo ostala. Le človeštvo se bo vrnilo v nič, od koder je prišlo, razen če ne bomo spremenili svojih navad!
Gost

SSarchy napisal/-a:Ko sem imela jaz te probleme, mi ni blo potrebno do ginekologa. Pri splošnem zdravniku sem zelo dobro opisala težave (grudičast izcedek s kislim vonjem, nemogoča srbečica, rdeče ustnice in nožnica...) in je takoj vedela, zakaj gre. Dobila sem canesten kompletek (v škatli je mazilo, 3 vaginalne tabl. in tak paličast nastavek, s katerim lahko lažje potisnemo tabl. v nožnico) in že po parih dneh so težave izginile.

Srecna ti, ce ti je to pomagalo :)
Sekhmet
Debatorica
Debatorica
Kraj: Trbovlje

Neprebrana objava Napisal/-a Sekhmet »

MsN napisal/-a:
Sekhmet napisal/-a:Glede izkušenj....zal sm tud sama dala veliko preveč ženskih težav skozi pa še 6 let podlage na tvojo starost mam ;) , sama sem imela razjedice, ko sem imela glivično vnetje. Če pa so te moje t.i. razjedice tvoje t.i. razpokice, tudi okej, nisem špegala z ogledalcem pa SSKJ-ja primerjala s slikovnim gradivom strica gugla.
Plus tega, sem imela zarad glivic prikrito vnetje mehurja in sem imela zarad tega povišano telesno temperaturo. Pa čeprav v knjigi ne piše, da zadeva tako poteka :P

Hotla sem doseč sam to, da je ne boš že zdej napsihirala da ima herpes, potem pa se bo izkazalo, da ni nič tako kritičnega :)

Vrocine nisi imela od glivicnega vnetja, ampak zaradi vnetega mehurja, za katerega je res znacilna vrocina, ampak se polno drugih simptomov, ki jih zenska, ki pozna svoje telo in navade glede odvajanja vode lahko kar hitro prepozna - sploh, ce je vnetje ze zelo napredovalo.

Nisem ji napisala, da ima genitalni herpes, sama je posumila nanj in ja, glede na to, kaksne informacije je dala, obstaja velika moznost, da ga ima. Ce ne, toliko bolje zanjo. Zgolj ugotavljam, nic ne trdim.

Argument glede let pa se mi zdi izredno slab. Starejsa in pametnejsa, ne? Pa saj nismo otroci, da bi tekmovali, kdo vec ve.

Mal te mam dost s temile bednimi, veš :roll:

Prvič, sem napisala, da sem mela vročino zarad mehurja, a nisem?? Vendar če še ne veš, da imaš vnet mehur, veš pa, da so glivice in da imaš vročino, lahko sumiš na povezavo, ane?

In drugič, zakaj argument 6ih let...ker mam tud jst velik težav na tem področju, tako kot praviš ti, da jih imaš in ni šlo za starejša/pametnejša, ampak za to, da sem šest let starejša od tebe in toliko dalj časa že prenašam te muke in sem že marsikaj netipičnega doživela.

Je pa res, da ti očitno vse veš, tako da, se ne bom vtikala vate. Zarad mene lahko postaviš diagnozo komurkoli češ, sam ne psihiraj ljudi, ki so že tako ali tako prestrašeni.

V končni fazi si ji precej jasno nakazala, da ima genitalni herpes in jo je zarad tvoje potrditve po moje skor kap zadela za kompom, ranice na koncu le niso bile ranice, ampak bulice in bejba je po nepotrebnem zgubljala živce :wink:
Ei incumbit probatio qui dicit, non qui negat!
Sekhmet
Debatorica
Debatorica

Picaboo napisal/-a:
Dagi napisal/-a:Drugač pa tiste k mate glivice probejte eno ful fajno kremco od Justa, teatree, neki tacga, če jo mate doma al pa jo lah kje dobite tko,... ful ful pomaga.

U, a ta krema tud prot glivicam pomaga? :eek: To pa nism vedla. Jo mam doma sam nism nikol probala. Kul.

Potrdim :!:

Gre pa za eterično olje od Justa, teatree :wink:
Gost

Sekhmet napisal/-a:
MsN napisal/-a:
Sekhmet napisal/-a:Glede izkušenj....zal sm tud sama dala veliko preveč ženskih težav skozi pa še 6 let podlage na tvojo starost mam ;) , sama sem imela razjedice, ko sem imela glivično vnetje. Če pa so te moje t.i. razjedice tvoje t.i. razpokice, tudi okej, nisem špegala z ogledalcem pa SSKJ-ja primerjala s slikovnim gradivom strica gugla.
Plus tega, sem imela zarad glivic prikrito vnetje mehurja in sem imela zarad tega povišano telesno temperaturo. Pa čeprav v knjigi ne piše, da zadeva tako poteka :P

Hotla sem doseč sam to, da je ne boš že zdej napsihirala da ima herpes, potem pa se bo izkazalo, da ni nič tako kritičnega :)

Vrocine nisi imela od glivicnega vnetja, ampak zaradi vnetega mehurja, za katerega je res znacilna vrocina, ampak se polno drugih simptomov, ki jih zenska, ki pozna svoje telo in navade glede odvajanja vode lahko kar hitro prepozna - sploh, ce je vnetje ze zelo napredovalo.

Nisem ji napisala, da ima genitalni herpes, sama je posumila nanj in ja, glede na to, kaksne informacije je dala, obstaja velika moznost, da ga ima. Ce ne, toliko bolje zanjo. Zgolj ugotavljam, nic ne trdim.

Argument glede let pa se mi zdi izredno slab. Starejsa in pametnejsa, ne? Pa saj nismo otroci, da bi tekmovali, kdo vec ve.

Mal te mam dost s temile bednimi, veš :roll:

Prvič, sem napisala, da sem mela vročino zarad mehurja, a nisem?? Vendar če še ne veš, da imaš vnet mehur, veš pa, da so glivice in da imaš vročino, lahko sumiš na povezavo, ane?

In drugič, zakaj argument 6ih let...ker mam tud jst velik težav na tem področju, tako kot praviš ti, da jih imaš in ni šlo za starejša/pametnejša, ampak za to, da sem šest let starejša od tebe in toliko dalj časa že prenašam te muke in sem že marsikaj netipičnega doživela.

Je pa res, da ti očitno vse veš, tako da, se ne bom vtikala vate. Zarad mene lahko postaviš diagnozo komurkoli češ, sam ne psihiraj ljudi, ki so že tako ali tako prestrašeni.

V končni fazi si ji precej jasno nakazala, da ima genitalni herpes in jo je zarad tvoje potrditve po moje skor kap zadela za kompom, ranice na koncu le niso bile ranice, ampak bulice in bejba je po nepotrebnem zgubljala živce :wink:

Glej, obracas besede, da kar boli.
Preberi se enkrat kaj sva si pisali in mogoce bo tvoj odziv manj napadalen.

Sicer pa hvala bogu za tisto punco, da nima herpesa, zate pa mi je tudi zal, da si imela toliko s tem povezanih tezav. Mislim, da sem z marsikaterim nasvetom tukaj gori ze komu pomagala in ne, diagnoz ne postavljam, ker mislim, da vsaki punci poudarjeno napisem, da naj gre vseeno h ginekologu.
Sekhmet
Debatorica
Debatorica

Kul kul :gut:
fitipaldi
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: domžale

Neprebrana objava Napisal/-a fitipaldi »

prvo kot prvo babe ne se kregat k to nbenmu nč ne pomaga :D

drugo pa a je že kera probala to
http://www.vitagyn-c.si/
Gost

fitipaldi napisal/-a:prvo kot prvo babe ne se kregat k to nbenmu nč ne pomaga :D

drugo pa a je že kera probala to
http://www.vitagyn-c.si/

Jaz sem. Meni se ni zdelo nic posebnega, poskusi, mogoce pa bo tebi ok.
Mi je pa ginekologinja rekla, da vse te novodobne zadevice ala multigyn in vitagyn c pac predstavljajo neko dobro prodajno niso in vprasanje, koliko resnicno pomagajo ... Mogoce ze, veliko pa je tudi na reklami teh novih preparatov, podobno je z intimnimi mili, ki jih reklamirajo kot nekaj nujnega in priporocljivega ob vnetjih, pa marsikateri zenski zadevo samo poslabsajo.
blue eye
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a blue eye »

TaŠ napisal/-a:Men sam ni logično, kaj ma starost veze z jemanjem brisa... :?
Tam pri njej sem pa itak zmer vsa prestrašena, kje pa upam še kej več kot potrebno uprašat :D

Kakorkoli, eno škatlico Canestena še mam, če se mi spet ponovi, pol grem pa do nje pa bom prosila za kakšno drugo zdravilo.... Za znoret, čisto vsak mesec...!! :roll:

Men so se tud skoz nonstop pojavljale..in zdej trkam, je že kr neki časa bolš. Morš vedt da se morta oba s partnerjem zdravt dolg časa-ne tko kot ti reče ginekolginja ampak za vsak slučaj še dalj..-preverjeno

Pa men zlo pomaga uporaba multi gyn gela takoj po seksu..pa če me slučajn kej zasrbi (pač to lahko psiha nrdi) se tud namažem..tko da ga priporočam.

Aja pa kšna bolj kvalitetna intimna mila-meni je ginekolginja priporočila od hygie-in se mi je mogoč tud res zarad tega izboljšal-tko da priporočam, da intimno milo kupiš samo v lekarni, sicer tega majo že v dm-u.
Za dežjem vedno posije sonce!!
Uporabniški avatar
brunett
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a brunett »

Eno vprašanje mam, pred časom sem dobila zdravilo, svečke BETADINE vagitorij 200mg, 4 sem takrat porabla, drugo mi je ostalo, sem pa založla nekam tista "navodila za uporabo" in zdej ne vem točno kaj vse se zdravi s tem. Ve kera od vas mogoče? Hvala.
Gost

brunett napisal/-a:Eno vprašanje mam, pred časom sem dobila zdravilo, svečke BETADINE vagitorij 200mg, 4 sem takrat porabla, drugo mi je ostalo, sem pa založla nekam tista "navodila za uporabo" in zdej ne vem točno kaj vse se zdravi s tem. Ve kera od vas mogoče? Hvala.

Ja uporablja se verjetno za to, za kar si jih prvic uporabljala :roll:

To so svecke proti glivicam, morala bi porabiti vseh 14 ali vsaj 10, vsaj tako je meni bilo receno in mislim, da pise tudi v navodilih.

Navodila za nekatera zdravila so tudi na internetu, posurfaj.
Odgovori