Kontracepcijske tabletke

Za dušo in telo.
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
schpeltza
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a schpeltza »

MilkyWay napisal/-a:mam pa eno uprašanje...a je 7-dnevni premor med tabletkami tud zaščita? al je takrat doro še kondom uporablt??(lhko je že bla to uprašanje, ma ne gledam usega v nazaj)...to vedno pozabim prašt ginekologinjo...

to pa tut mene zanima
"Nicht die Schönheit entscheidet, wen wir lieben, sondern die Liebe entscheidet, wen wir schön finden." (Sophia Lauren)
Uporabniški avatar
moi T
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Lj med tednom, med vikendi pa...

Neprebrana objava Napisal/-a moi T »

Joj ste smešne ene ^^ kaj nč ne bereste??? :roll: Itak, da drži zaščita tudi med 7-dnevnim premorom!!! Že stokrat povedano!
~NIA~
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a ~NIA~ »

a si lahk menstro prestaviš tud tak da PREJ nehaš jemat tablete? da jih namest 21 dni jemleš 15?
Sam pol pa nisi zaščiten ko nehaš jest po 15-ih dneh ane? Kr če v 21-dnevnem ciklusu kšno pozabiš lahko to vpliva še na pretekle dni, če si mela spolne odnose in ne sam na naslednje-če jih boš mela?
MilkyWay
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: ...en tu corazón..

Neprebrana objava Napisal/-a MilkyWay »

moi T napisal/-a:Joj ste smešne ene ^^ kaj nč ne bereste??? :roll: Itak, da drži zaščita tudi med 7-dnevnim premorom!!! Že stokrat povedano!

o pardon k ne berem prejšnjih postov, k se mi ne da iskat po useh teh straneh :wink:

Nia--->ni priporočljivo nehat jemat prej tabletk, k pole ni zaščite (tko ku si rekla)...zakej pa ne bi rajši podalšala tolko kukr rabiš?
urszika
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a urszika »

Vprašanje:

Jaz bi rada po skoraj dveh letih jemanja prenehala s tabletkami.. Ampak bom šla povedat, da ne bom kar nehala po recepte hodit. Nej se pogovorim z ginekologinjo a lahko samo sestri povem? Kaj priporočate. Dejstvo je, da bom težko dobila termin za pregled ker sem včeraj vzela zadnjo tabletko in bi morala v petek že novo.. Kaj pa če ginekologinjo "ujamem" med pregledi ko bo frej?
Angel girl
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Izbrisana land
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a Angel girl »

Hm, ja jst bi povedala medicinski sestri pač da si se odločila za prenehanje, kaj ona predlaga-da se pogovoriš še z ginekologinjo ali ne? Pomojem bi blo dobro da se, ubistvu ti pa kej dost tudi ne bo povedala če mene prašaš. Če si se tko odločila, je to tvoja stvar. Pomojem te bo opozorila na ostalo zaščito in to je to.
Te lahko vprašam, zakaj si se odločila za prenehanje jemanja?
urszika
Cosmofrik
Cosmofrik

Hej, hvala za odgovor :D Bom rekla najprej sestri ja, sej bi šla že dans če bi bus pršou :roll: ..

Odločla sm se da preneham, ubistvu me je tud fant podprl, ker ne vplivajo najboljš name. So fizični učinki, npr. hitreje se mi lasje mastijo in mi izpadajo, ful manj mi je do seksa, kile lih ne pripisujem tabletkam no.. Pa strašil so me najprej na sistematskem da tabletke povzročajo loh kake anomalije, če ne clo raka. Pa še zgodba tiste znanke o kateri sm že pisala (čeprov to je blo bolj postranskega pomena, me je pa vseen zadel...)
Pol se mi pa tud počas dozdeva da mi psiho mal uničuje.. Skoz sm tečna, znorim takoj, doma me majo že dost.. To prej tabletkami nism bla nikol tolk, sej sm bl zatežena po naravi ampak tkole pa res še ni blo. Sploh nimam kontrole nad sabo. Tudi fantu težim, hitr začnem jokat in morit, ne vem no.. Bom probala nehat jemat da se mi telo prepuca in da vidim a sm u resnici tok smotana a je blo to od hormonov tud mal :)
Dejstvo je, da to je dejansko kemija in čeprov mam tabletke po eni strani čist rada in mi jih je kr težko opustit, bom probala - če bom zdržala brez njih pol aleluja (motita me edino dve stvari - da se mi menstruacija ne bo uredila in seks s kondomom.. ampak se bo dal prežvet) :wink:
Angel girl
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kontakt:

Mislim, da nas je vseeno veliko, ki nekako razmišljamo vseeno o prenehanju jemanja KT. Jst sm na to že tolikokrat pomislila, ampak enostavno se ne morem spraviti k temu. Meni je najboljša stvar pri tem, da točno vem kdaj bom dobila menstruacijo in dejansko je veliko bolj šibka kot je bila včasih. Mela sj take krče zmeri, da sm cel dan ležala v postli, lil je iz mene, čist sm bla fertik. Zdej s tabletkam tega ni in mi je res boljše. Sploh si ne upam pomislit kakšen pms bi mela brez tabletk :?
Ampak vseen so pa tuki tud slabe stvari, ki si jih že sama napisala in mogoče se bom enga dne tud jst odločla da preneham s to zadevo.

Koliko časa jih pa ti jemleš zdej in katere?
urszika
Cosmofrik
Cosmofrik

Ja ta menstra mene tud mede (ker sm mela prej neurejeno zdej pa vem kdaj pride).. pa mene je tud bolel, po cel dan, sam kaj čmo.

Jemala sm Logest od avgusta leta 05, tri mesece nazaj mi je napisala recept za Yarino (ker sm ji opisala mastne lase pa nič želje po seksu). Ampak sm mela z Yarino take zbrke kot z Logestom nikol prej - pri vsaki tablici je blo nekaj, enkrat sm vzela v soboto tabletko za petek in sm pol izenačla in očitno vzela dve tableti en dan, pa se sploh nisem spomnila.. Pol ene dvakrat sm jo pozabla clo (kar sm Logest sam enkrat v vsem tem času, ker sm sobo prenavljala in popokala vse vn in sm bla prezaposlena)... Res mi niso ble Yarina usojene. Da ne omenim da se mi tko fizično kot psihično nč ni spremenil.

Js samo upam, da bom dobila normalno menstruacijo ko bom nehala jemat in da bom vidla kakšne rezultate. Če bom npr. ratala manj tečna, bolj pozitivna itd, potem gotovo ne bom šla nazaj. Če bom pa ista, kot zdaj bom pa malo premislila.. Ampak to bom pustila kar dolgo, da se telo sčisti (vsaj pol leta ali eno leto).

Sej mogoče bodo moji pozitivni rezultati druge opogumili, kaj pa veš :D
Angel girl
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kontakt:

Ti nam samo poročaj, kako se stvari odvijajo po prenehanju, potem bomo pa vidli kok bomo ostale pogumne ;)
urszika
Cosmofrik
Cosmofrik

Bom poročala, zdele še počakam na menstruacijo po tabletkah, pol bomo pa vidl kako bo naprej (kdaj bom dobila naravno itd). :wink:
bolhica
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: somewhere
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a bolhica »

Kika napisal/-a:
bolhica napisal/-a:tabletk nisem jemala 2 tedna in pol (prej sem jih redno jemala eno leto), lahko normalno začnem jemati tabletke že danes ali moram počakati??
začneš jih lahko jemat s prvim dnevom menstre. tko kr nekje vmes ni fajn.

pol zdej morm cel mesc čakat??
... ι αм ωнαт ι αм ...
Angel girl
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kontakt:

Zakaj jih pa nisi jemala zdej vmes?
Ja pomojem moraš tudi počakat 1. dan menstruacije, ne moreš kar vmes enkrat začet.
bolhica
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: somewhere
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a bolhica »

ma nsim mela menstre zj k bi jo mogla met, pa sm nardila test da ni slučajn kej ful anrobe, pa je bil negativn..zj sm pa šla po tabletke pa nevem kaj narest.. :?:
... ι αм ωнαт ι αм ...
Uporabniški avatar
Scaramouche
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: In the middle of nowhere

tromboza

Neprebrana objava Napisal/-a Scaramouche »

drage moje, js sem pa mela trombozo 2 leti nazaj. pozna katera katero ki jih kljub trombozi lahko je? te z nizko vrednostjo hormona yasminelle.. so nevarne??
Bye, Bye***
Zaklenjeno