moi T napisal/-a:Joj, jez mam tudi eni vprašanje. Na velikonočni ponedeljek sem pozabla vzet tabletko (prespala sm pr tipu in zato se nism zbudila v svoji postelji, ko takoj zagledam tabletke in jo vzamem tkoj, ko ustanem). U glavnem spomnla sm se, ko sva bla na večerji, to je ob 21h. Potem sm prišla domou in sm jo uzela ob 21.40. In pol sm šla računat, če sm jo vzela v okviru 12 ur al ne. In ne vem! Vem, bedna sm! Tabletko jemljem ob približno enakem času, tako, da ne vem točno, kdaj sm vzela prejšnje 3. Okroh 9h, 10h. Zdej pa je problem. Ker če sm jo vzela ob 9h in potem ob 21.40, je 40 min čez 12 ur, torej... Sm šla pogledat v navodila in piše, da če je čez 12 ur in 1.tedn in če si mel pred tem spolni odnos (midva sva ga mela seveda), vprašaj zdravnika!!! Ojoj, zdej me pa panika grabi! Zdravnika seveda še nism vprašala. Sploh pa mi je bedno spraševat, ker mogoče sm jo vzela v okviru 12 ur, sam kaj ko ne vem točno! Zdej jemljem tabletke normalno naprej in se zravn seveda še sekiram. Kaj mi svetujete, da nardim? Da si grem po test? A test normalno pokaže, če si noseča, tudi če jemlješ kontracepcijske? Joj sej mam filing, da je vse ok, sam useeno... A se zaščita ful zmanjša, če vzameš tabletko malo čez 12 ur?
Joj upam, da nism preveč zakomplicirala. Drugače morm povedat, da jemljem tabletke že 4 leta in se mi kej takega še ni zgodilo!
Hvala vam za odgovore že vnaprej!
Evo še vam sporočam, da sm menstro dns dobila