Kontracepcijske tabletke

Za dušo in telo.
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
moi T
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Lj med tednom, med vikendi pa...

Neprebrana objava Napisal/-a moi T »

moi T napisal/-a:Joj, jez mam tudi eni vprašanje. Na velikonočni ponedeljek sem pozabla vzet tabletko (prespala sm pr tipu in zato se nism zbudila v svoji postelji, ko takoj zagledam tabletke in jo vzamem tkoj, ko ustanem). U glavnem spomnla sm se, ko sva bla na večerji, to je ob 21h. Potem sm prišla domou in sm jo uzela ob 21.40. In pol sm šla računat, če sm jo vzela v okviru 12 ur al ne. In ne vem! Vem, bedna sm! Tabletko jemljem ob približno enakem času, tako, da ne vem točno, kdaj sm vzela prejšnje 3. Okroh 9h, 10h. Zdej pa je problem. Ker če sm jo vzela ob 9h in potem ob 21.40, je 40 min čez 12 ur, torej... Sm šla pogledat v navodila in piše, da če je čez 12 ur in 1.tedn in če si mel pred tem spolni odnos (midva sva ga mela seveda), vprašaj zdravnika!!! Ojoj, zdej me pa panika grabi! Zdravnika seveda še nism vprašala. Sploh pa mi je bedno spraševat, ker mogoče sm jo vzela v okviru 12 ur, sam kaj ko ne vem točno! Zdej jemljem tabletke normalno naprej in se zravn seveda še sekiram. Kaj mi svetujete, da nardim? Da si grem po test? A test normalno pokaže, če si noseča, tudi če jemlješ kontracepcijske? Joj sej mam filing, da je vse ok, sam useeno... A se zaščita ful zmanjša, če vzameš tabletko malo čez 12 ur?

Joj upam, da nism preveč zakomplicirala. Drugače morm povedat, da jemljem tabletke že 4 leta in se mi kej takega še ni zgodilo!

Hvala vam za odgovore že vnaprej!

Evo še vam sporočam, da sm menstro dns dobila :). Hvala za vso pomoč... Čeprav po eni strani bi kr mela mulčka, sam kaj ko še nisva finančno zmožna :cry:
muffin
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a muffin »

Js pa v petek končn začnem jemat Yasminelle. Upam, da se mi bo želja po seksu popraula :roll:
xtina
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a xtina »

imam problem....narocena sem bila za recept ze prejsno sredo vendar ni delala....se vedno ne dela..do ponedeljka...jaz pa moram jutri zaceti z novimi tabletkami...ampak jih nimam...
Prijateljica pravi da mi lahko da svoje ampak jaz imam Harmonet ona pa Cliest....lahko vseeno vzamem nekaj njenih dokler ne dobim svoje ginekologinje ali to ni primerno?
Kika
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a Kika »

a nima enga, da jo nadomešča? če ma, pejt h njemu. če pa ne, pa ne vem... jst se raj mal prej zmislm pa grem po tablete- zihr je zihr ;) ne vem, če se je lih za špilat z drugimi tabletami kr mal tko...
xtina
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a xtina »

Kika napisal/-a:a nima enga, da jo nadomešča? če ma, pejt h njemu. če pa ne, pa ne vem... jst se raj mal prej zmislm pa grem po tablete- zihr je zihr ;) ne vem, če se je lih za špilat z drugimi tabletami kr mal tko...

noben jo sploh ne nadomesca, bla sm tam zaprto, klicem non stop zasedeno....ma klicala sm en mesec prej da bi se rada narocila...mi da datum, pridem tja in pise ne dela...mislm halo no...
muffin
Kofetarica
Kofetarica

Kaj pa tvoj osebni zdravnik? Js sm pr svoji zmer brez problema dobila.
Kika
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

muffin napisal/-a:Kaj pa tvoj osebni zdravnik? Js sm pr svoji zmer brez problema dobila.
točno tako. če je nuja, ti jih lah predpiše tut osebni zdravnik, to sm tut jst že slišala. tko da hvala, da si nas spomnla muffin ;)
Uporabniški avatar
schpeltza
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a schpeltza »

Vprašanje:
Ali je pri vseh tabletkah možnost povišanja krvnega tlaka? Jest imam v zadnejm mesecu občasno povišan krvni tlak in mi je rahlo čudno, ker ga do sedaj nisem skoraj nikoli imela!
"Nicht die Schönheit entscheidet, wen wir lieben, sondern die Liebe entscheidet, wen wir schön finden." (Sophia Lauren)
bolhica
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: somewhere
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a bolhica »

tabletk nisem jemala 2 tedna in pol (prej sem jih redno jemala eno leto), lahko normalno začnem jemati tabletke že danes ali moram počakati??
... ι αм ωнαт ι αм ...
Kika
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

schpeltza napisal/-a:Vprašanje:
Ali je pri vseh tabletkah možnost povišanja krvnega tlaka? Jest imam v zadnejm mesecu občasno povišan krvni tlak in mi je rahlo čudno, ker ga do sedaj nisem skoraj nikoli imela!
možnost je pri vseh, kolikor vem jaz. ampak različne dellujejo na različnih organizmih različno, tko da je čist možno, da ti ga katere druge ne bojo. kar se pa plačljivih tiče pa ne vem. mogoče so te kej bl spešl :) pozanimi se pr zdravniku ;)
Kika
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

bolhica napisal/-a:tabletk nisem jemala 2 tedna in pol (prej sem jih redno jemala eno leto), lahko normalno začnem jemati tabletke že danes ali moram počakati??
začneš jih lahko jemat s prvim dnevom menstre. tko kr nekje vmes ni fajn.
Uporabniški avatar
schpeltza
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a schpeltza »

Kika napisal/-a:
schpeltza napisal/-a:Vprašanje:
možnost je pri vseh, kolikor vem jaz. ampak različne dellujejo na različnih organizmih različno, tko da je čist možno, da ti ga katere druge ne bojo. kar se pa plačljivih tiče pa ne vem. mogoče so te kej bl spešl :) pozanimi se pr zdravniku ;)

sem bom pozanimala, sicer so pa pri meni tudi drug dejavniki za povišanje tlaka (kajenje, sol...)
"Nicht die Schönheit entscheidet, wen wir lieben, sondern die Liebe entscheidet, wen wir schön finden." (Sophia Lauren)
muffin
Kofetarica
Kofetarica

Glede pritiska je pomoje čis odvisn od osebka. Men ga je zadnč namerla 120/60. Me prou zanima kaj pomen to, da je ta spodn tok nizek (optimalno bi biu okol 80) :?
MilkyWay
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: ...en tu corazón..

Neprebrana objava Napisal/-a MilkyWay »

muffin napisal/-a:Glede pritiska je pomoje čis odvisn od osebka. Men ga je zadnč namerla 120/60. Me prou zanima kaj pomen to, da je ta spodn tok nizek (optimalno bi biu okol 80) :?

js ga mam vedno tko nizkega, al pa še bolj...pa mi nč ne rečejo...na sistematskem sm mela tpčno 120/60, in je rekla d je dobro...tko d mislim d se ni treba sekirat :wink:

mam pa eno uprašanje...a je 7-dnevni premor med tabletkami tud zaščita? al je takrat doro še kondom uporablt??(lhko je že bla to uprašanje, ma ne gledam usega v nazaj)...to vedno pozabim prašt ginekologinjo...
Uporabniški avatar
moi T
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Lj med tednom, med vikendi pa...

Neprebrana objava Napisal/-a moi T »

Xtina: pr osebnem zdravniku jih dobiš 100%, tko da kar dirkaj tja! :) Drgač pa vem, da se da tudi u kki lekarni zment, pa te zapišejo, pa pol drugč prnesš recept...
Zaklenjeno