Kontracepcijske tabletke

Za dušo in telo.
Zaklenjeno
Angel girl
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Izbrisana land
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a Angel girl »

Jst bi šla tudi na tvojem mestu h ginekologinji ;)

Tista zgodba o 25letnici in raku na dojkah-sem jo tudi že jaz slišala od ene druge punce, mogoče gre za isto osebo. Men se sliš grozno!
Uporabniški avatar
Marguerite
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Novo mesto

Neprebrana objava Napisal/-a Marguerite »

Ciao punce!
KT torej niso le za kontracepcijo, temvec tudi za ureditev ciklusa? kako ginekolog ve katere KT so najbolj primerne zate? :oops:
ze nekaj casa imam kar neurejen ciklus, a je splosna zdravnica rekla da to ni nic hudega, da se bo ze uredilo... prvega obiska ginekologa se pa ne veselim prevec... :? kaksen predlog? naj se malo pocakam ali se kar napotim h Gju?
You've got a fast car But is it fast enough so we can fly away? <3
Angel girl
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kontakt:

Marguerite koliko si stara?
Uporabniški avatar
Marguerite
Sramežljivka
Sramežljivka

februarja sem bila 17...
Angel girl
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kontakt:

Marguerite napisal/-a:Ciao punce!
KT torej niso le za kontracepcijo, temvec tudi za ureditev ciklusa? kako ginekolog ve katere KT so najbolj primerne zate? :oops:
ze nekaj casa imam kar neurejen ciklus, a je splosna zdravnica rekla da to ni nic hudega, da se bo ze uredilo... prvega obiska ginekologa se pa ne veselim prevec... :? kaksen predlog? naj se malo pocakam ali se kar napotim h Gju?

Kdaj si dobila menstruacijo? Si še mlada in v teh letih je lahko vse kar zmešano, enkrat je tako, drugič drugače, se spreminja. Če jemlješ KT točno veš kater dan dobiš menstruacijo, mogoče kar na uro po nekem času hehe. Količina izločene krvi se zmanjša, zmanjšajo se krči, itd. Imajo kar dobre učinke imajo pa tudi slabe. Odvisno zakaj bi se odločila jemati KT. Zaradi same kontracepcije ali zaradi vseh teh naštetih učinkov. Ginekolog ti predpiše tiste, katere se mu zdijo najbolj primerne zate, lahko tudi predlagaš oz se skupaj zmenita katere boš jemala.
Če že imaš spolne odnose, potem obvezno obišči ginekologinjo, če ne pa se počasi pripravi, da boš šla. Sicer je pa prav tam najboljši naslov za vsa možna vprašanja in odgovore.
Zakaj se ne veseliš obiska, saj ni nič groznega. No ja, ni se ti treba česarkoli veselit, vendar ni pa nič takega, pač kar je treba.
Uporabniški avatar
Marguerite
Sramežljivka
Sramežljivka

ful hvala za tak obsezn odg. menstruacijo sm dobila pr 15ih..sam useen je tezku cakat da se uredi... :? KT bi jemala za ureditev, ceprav ne bi bilo slabo tudi za kontracepcijo, ker se pripravljam na prvi spolni odnos :) tako da bolje preventiva kot kurativa :) ne vem od kje tak odpor do obiska, najbrz je to le negativni transfer, ki ga oddajajo punce, ki se prav tako bojijo :)
skratka, najlepsa ti hvala...
bom temeljito premislila o obisku :)

predlaga katera kaksnega super ginekologa v Novem mestu:) ?

lp, Margie
Angel girl
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kontakt:

Nič se ne boj, ker gre konec koncev zate! Najbolje je, da greš prej tja, se vse pomeniš, ginekologinja ti bo svetovala kaj in kako.
Varno in veliko užitkov ;)
Uporabniški avatar
densy
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a densy »

novo vprašanje

zamenala sem tabletke in sedaj mam yarino, ki je pa za plačvat.. pa me zanima, če se da vzet samo eno škatlco, pa nevem, da ti na recept označ, pa pol nasledn prideš še po eno.. sj razumete kaj mislm ane.. ker nimam trenutno tok keša, da bi šla jutr kr po tri škatlce :?
urszika
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a urszika »

To se pa dobi prav poseben recept, bele barve je, pol ti da pa lekarnar zadi štempiljko kdaj si pršla iskat pa kok ti je dal škatlic. Za zelen recept pa ne vem, če maš lekarno v domačem kraju no al pa tud tko bi se mrbit dal zmenit..
astra_mb
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a astra_mb »

densy napisal/-a:novo vprašanje

zamenala sem tabletke in sedaj mam yarino, ki je pa za plačvat.. pa me zanima, če se da vzet samo eno škatlco, pa nevem, da ti na recept označ, pa pol nasledn prideš še po eno.. sj razumete kaj mislm ane.. ker nimam trenutno tok keša, da bi šla jutr kr po tri škatlce :?

lahko samo eno....itak dobiš štampiljko..tako, da lahko drugič dve vzameš...
...i still believe in your eyes...
there is no choice, I belong to your life...
because I will live to love you someday...
you'll be my baby and we'll fly away....
choco.cat
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a choco.cat »

densy napisal/-a:novo vprašanje

Jaz sem dobila recept za 12 škatlic in lahko kupujem vsako posebaj. Pa nisem dobila nobene štampiljke, to je vse napisano v računalniku, torej na tvoji kartici.
I laugh at gilded butterflies.
deborah
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Kranj

Neprebrana objava Napisal/-a deborah »

amm, mene pa zanima če kera ve kk je z jemanjem antibiotikov in KT. jemlem KT Stedirl-m in zdj pa še antibiotike Ospen 1500. Kaj zdj? je varno al ne? me zanima če ma kera izkušne s tem...
Kika
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a Kika »

deborah napisal/-a:amm, mene pa zanima če kera ve kk je z jemanjem antibiotikov in KT. jemlem KT Stedirl-m in zdj pa še antibiotike Ospen 1500. Kaj zdj? je varno al ne? me zanima če ma kera izkušne s tem...
kot že miljonkat povedano, zaščita se ZMANJŠA. koliko, je pa odvisno od organizma. zato je priporočljivo uporabljat pragradno metodo še neki časa po tem, ko nehaš jest antibiotike.
Uporabniški avatar
ice-red
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: primorska

Neprebrana objava Napisal/-a ice-red »

Kika napisal/-a:
deborah napisal/-a:amm, mene pa zanima če kera ve kk je z jemanjem antibiotikov in KT. jemlem KT Stedirl-m in zdj pa še antibiotike Ospen 1500. Kaj zdj? je varno al ne? me zanima če ma kera izkušne s tem...
kot že miljonkat povedano, zaščita se ZMANJŠA. koliko, je pa odvisno od organizma. zato je priporočljivo uporabljat pragradno metodo še neki časa po tem, ko nehaš jest antibiotike.

se strinjam z zgoraj napisanim. 14 dni nazaj sem mela jest enak problem. in sm šla prebrat listk ka pride zravn table, in tam jasno piše vse kako in kaj.
alysa
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a alysa »

Hey!

Zdj k ste pisale te debate glede št. škatlc plačljivih kontracepcijskih - jst sm dobila recept za yasminelle pa mi je rekla una v lekarni kao kok škatlc mi da, pa sm rekla da dve (ker sva se zmenile z ginekologinjo d nej najprej probam dve, pa bom vidla če bo kj bol k sm menala tabletke) in mi je teta dala štempl na zadno stran recepta tko k ste rekle...a zdj lahko jst dobim na isti recept še eno škatlco al morm po nov recept?
"Love is like a butterfly - hold it too tight, it will crush, hold it to loose, it will fly"
Zaklenjeno