Kontracepcijske tabletke

Za dušo in telo.
Zaklenjeno
Gost

Neprebrana objava Napisal/-a Gost »

sAdie napisal/-a:
choco.cat napisal/-a:Pa mislim, da če zdrava ženska, ki ne kadi, nima visokega pritiska in preveč kg jemlje tablete z najmanj možnimi hormoni, ni nekega zelo velikega tveganja za resne bolezni.

Ja, na splosno sem zdrava, ne kadim, mam zelo nizki pritisk in nekak normalno tezo pa se vseeno ni blo nic boljse s tabletkami (z manj hormoni). Zdaj pa mi osebni zdravnik ponuja antidepresive. Yeah, right...Pa ni sans, da jih se kdaj jem :/ cel sistem se mi je podrl...bolezni je dandanes se prevec, morda se jih ljudje ne zavedamo kaj prevec.
Good luck vsem!

Kaj pa bi bilo boljse s tabletami? Moras vedet, da vsako dekle na dodatne hormone reagira drugace...
Ne vidim pa povezave med kt in antidepresivi... Zakaj bi to to predpisal, razen, ce imas psihicne tezave... potem verjamem, da so se pri jemanju kt se bolj izrazile.
mononoke
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a mononoke »

Jz nism imela nikoli problemov z depresijo, ko sm pa prvič začela jemat KT se je po približno pol leta pojavila ful močna depresija, skoz mi je šlo na jok, vsaka stvar me je prizadela. Sem menjala tabletke, nič boljše. Šele, ko sem jih prenehala jemat se je stanje zlo hitr popravl.

Sebe res tok poznam, da točno vem kdaj so ble krive tabletke kdaj pa jz sama. Je pa res, da če si slabe volje tabletke to spotencirajo x100! Vsaj pri meni.

Pa men se ne zdi nelogično, da je sAdie doktor antidepresive predlagu.

Lp
Damyanchyka
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Poletje

Neprebrana objava Napisal/-a Damyanchyka »

jst pa zdej opažam da k jih jem (4mesce) .. da me tut velik stvari prizadane..k me prej niso..pa ful se več jokam..učas se sploh ne spomn da bi se za take pi*darije kukr se zdej..a se to kdaj ustav?(mislm možno je da se pač telo prvaja na use skup..? )..al nej preneham z jemanjem..zdej jemlem 4škatlco..pa bo itaq treba it po nove..bo treba kej prašat kako je s tem..k učas si prou podobna nism.. :?
Angel girl
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Izbrisana land
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a Angel girl »

Tabletke imajo res svoje dobre in slabe lastnosti, zdej pa katere prevladajo potem, da se odločiš jih jemat al ne. Jst sem imela z enimi res take težave, te sedaj so ok.
astra_mb
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a astra_mb »

MsN napisal/-a:
sAdie napisal/-a:
choco.cat napisal/-a:Pa mislim, da če zdrava ženska, ki ne kadi, nima visokega pritiska in preveč kg jemlje tablete z najmanj možnimi hormoni, ni nekega zelo velikega tveganja za resne bolezni.

Ja, na splosno sem zdrava, ne kadim, mam zelo nizki pritisk in nekak normalno tezo pa se vseeno ni blo nic boljse s tabletkami (z manj hormoni). Zdaj pa mi osebni zdravnik ponuja antidepresive. Yeah, right...Pa ni sans, da jih se kdaj jem :/ cel sistem se mi je podrl...bolezni je dandanes se prevec, morda se jih ljudje ne zavedamo kaj prevec.
Good luck vsem!

Kaj pa bi bilo boljse s tabletami? Moras vedet, da vsako dekle na dodatne hormone reagira drugace...
Ne vidim pa povezave med kt in antidepresivi... Zakaj bi to to predpisal, razen, ce imas psihicne tezave... potem verjamem, da so se pri jemanju kt se bolj izrazile.

jaz sem bila čisto zdrava..nisem kadila...pa sem se full slabo počutila...
predvsem psihično..kaj imajo kt z antidepresivi?pripeljejo te do njih...to imajo...se popolnoma strinjam s sadie...ker se je meni zgodilo čisto isto...
...i still believe in your eyes...
there is no choice, I belong to your life...
because I will live to love you someday...
you'll be my baby and we'll fly away....
choco.cat
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a choco.cat »

Jaz še vedno pravim, da veste v kaj ste se spuščale z jemanjem tabletk. Pač probaš najt takšne ki ti maksimalno ustrezajo, če ne pa jih pač ne jemlješ. Vsi stranski učinki so navedeni v navodilih.
I laugh at gilded butterflies.
Gost

Neprebrana objava Napisal/-a Gost »

choco.cat napisal/-a:Jaz še vedno pravim, da veste v kaj ste se spuščale z jemanjem tabletk. Pač probaš najt takšne ki ti maksimalno ustrezajo, če ne pa jih pač ne jemlješ. Vsi stranski učinki so navedeni v navodilih.

Tocno tako. Dvomim, da bi depresija prisla samo in zgolj zaradi kt... Najlazje je rect tabletke so krive, vse ostale notranje dileme pa zapostavit...
No, ne poznamo cele zgodbe. Punce, ki ste prenehale, kul, hvala, ker delite posledice z nami, ampak ene ste kar posplosile, kako slabe so kt... Pa ni res, vsaj dokler jih mnoge punce vredu prenasajo.
sAdie
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a sAdie »

MsN napisal/-a:Kaj pa bi bilo boljse s tabletami? Moras vedet, da vsako dekle na dodatne hormone reagira drugace...

verjemi, da vem, da lahko vsako telo odreagira drugace... me je pa sokiralo, da bi mi dali kr antidepresive (btw: se zdalec nisem depresivna oseba)! Sem pa sama pr sebi ugotovila, da to nekak nisem jaz :/ Dohatrco sem vprasala ali je mozno, da je prislo slabo pocutje in nasplosna nezainteresiranost od tabletk pa je rekla, da ja in da je takih punc vsaj 80 %.
Tako da...pac, da ne bo izpadlo, kot da komu kaj gnajvim al pa kaj...pac odlocitev je na vsakem posamezniku :) Poste v to temo pa pisem izkljucno v premislek...:wink:
Diane so baje v razsvetljenih drzavah ze prepovedali, seveda za Slovenke so dost dobre.

astra_mb napisal/-a:jaz sem bila čisto zdrava..nisem kadila...pa sem se full slabo počutila...
predvsem psihično..kaj imajo kt z antidepresivi?pripeljejo te do njih...to imajo...se popolnoma strinjam s sadie...ker se je meni zgodilo čisto isto...

upam, da si ze sla cez vse to...:)
I love SISLEY& RW
choco.cat
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a choco.cat »

MsN napisal/-a:Tocno tako. Dvomim, da bi depresija prisla samo in zgolj zaradi kt... Najlazje je rect tabletke so krive, vse ostale notranje dileme pa zapostavit...
No, ne poznamo cele zgodbe. Punce, ki ste prenehale, kul, hvala, ker delite posledice z nami, ampak ene ste kar posplosile, kako slabe so kt... Pa ni res, vsaj dokler jih mnoge punce vredu prenasajo.
No jaz zdaj nevem kako je z to depresijo. Pač pravim da mi je smešno kako se tu pritožujete, ampak nihče vas pa ni silil, da jeste tablete.
Seveda je dobro 2x premislit, preden začneš z jemanjem, to se strinjam, ampak kot pravim, vsaka vnaprej ve, da je edina res pozitivna stvar tablet zaščita. Sej zato so pa narjene.
I laugh at gilded butterflies.
*hox*
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a *hox* »

Mam en problemček, in sicer: KT jem že 6 mesecev in do zdej je blo vedno vse lepo in prav. Dans sem pa dobila menstruacijo, kljub temu, da sem pojedla komi pou tablice tabletk. A je to kej narobe? :?
Angel girl
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Izbrisana land
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a Angel girl »

To se mi zdi malo čudno. Jep mogoče poleg KT trenutno še kakšne antibiotike ali kakšna druga zdravila?
alysa
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a alysa »

Jst sm jemala tabletke en let pa pou in sm šla za 2 mesca na morje takoj po maturi in sm dobila in julija in avgusta menstro tko po 1 tedn prehitr oz. med ciklusom...pa sm prašala ginekologinjo pa je rekla d to ni nč hudga - d sta kriva menjava okolja pa stres (pač zard marture) - tko d če si trenutno pod kakim stresom al pa je prišlo do kakih večjih sprememb v tvojem življenju je to čist normalno... telo na take stvari pač reagera...
"Love is like a butterfly - hold it too tight, it will crush, hold it to loose, it will fly"
urszika
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a urszika »

Js mam pa zdej tretji in zadnji mesec Yarine poskusno, sm bla že odločena da jih bom nehala jemat, samo ne vem če ne bi šla pač nazaj na Logest.

Malo sm se ustrašla, ko je ena znanka pri petindvajsetih dobila raka na dojki.. In se širi. :? Seveda so sprva zdravniki govorili da je ona še premlada za kaj takega, ampak glej hudiča ane. In glede na to da ne kadi in ne pije ji je rekel zdravnik da je skoraj zagotovo zaradi tabletk tole.. Ne me zdej za besedo zagrabit al pa napast, pač to je kemija in mora človk priznat da res nikol ne ve. Sicer če se je to njej zgodil ne morem reč da se bo meni tudi, al pa kateri drugi, ampak če loh čimbolj zmanjšam možnosti za kej tazga jih pa bom ane.
*hox*
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a *hox* »

Angel girl napisal/-a:To se mi zdi malo čudno. Jep mogoče poleg KT trenutno še kakšne antibiotike ali kakšna druga zdravila?

Ne, nič druzga ne jem.

alysa napisal/-a: tko d če si trenutno pod kakim stresom al pa je prišlo do kakih večjih sprememb v tvojem življenju je to čist normalno... telo na take stvari pač reagera...

Nisem pod nobenim stresom in že dolgo časa ni prišlo do nobene večje spremembe v mojem življenju.

:gruebel:
@smrketka@
Debatorica
Debatorica
Kraj: ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a @smrketka@ »

obvezno pejt k ginekologinji. edin ona ti zna pomagat, mi pa kle samo ugibamo
Zaklenjeno