Južnjaki

Vse o politiki od svetovne do domače
Zaklenjeno

Kakšni se vam zdijo 'južnjaki'?

So čist v redu ljudje
48
42%
Na živce mi grejo
49
43%
Nimam mnenja
18
16%

Skupaj glasov: 115

Uporabniški avatar
||MuCkAa
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a ||MuCkAa »

*purple bitch* napisal/-a:samo poglejmo hrvate kako se borjo za vsak košček svojega, za vsako ribo, za vsak kamen...Čeprav gre to nam v slabo, oni delajo čisto prav! skrbijo za svoj anrod, za svojo državo..častijo jo, ponosni so nanjo...

Borijo se za nekaj, kar ni bilo nikoli njihovo. Prej bi se za to lahko borili Italijani...
Sicer pa jim za ponos lahko cestitam, tega nam res primankuje.

Mogoce bi bilo najboljse, da bi v naslednji parlament kandidirala ti? :D
And I''ll take you for who you are
If you take me for everything

I''ll do it all over again...
el bou
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a el bou »

*zeljka* napisal/-a:
el bou napisal/-a:me pa se vedno moti in me bo motil ko bom paglavca ki se je rodil v sloveniji vidla na ulci in bo govoril hrvask, srbsk, bosansk... ce si rojen tle, zivis tle in to, govor slovensk...

s tem se lih nebi strinjala. mislm da ma vsak pravico govort tud materin jezik, seveda doma za svojimi stenami. na ulci se pa strinjam da bi mogl govort državni jezik.

ja doma lahko normalno vsak govori kokr mu pase... ampak ko pa vidm mulcka starga 12 let al pa mal vec, ki je rojen v sloveniji in se dela kao faco in se na pouno vn mece in govori pac juzno mi gre pa na zivce...

al pa nekoga ki zivi v sloveniji ze 20 let, pa se zdej ne zna in noce znat slovensko...
did i dissapoint u - or leave a bad taste in ur mouth...
u_k_i
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a u_k_i »

el bou te razumem. samo meni so bolj smešni froci slovenskih staršev,ki na ulci neki na silo "čefurjad" špilajo... zato k pol so pa cool.
:rofl:

se mi je pa enx v lokalu zgodil, k sem bla z enim kolegom(sm zmeri misnla da je slovenc), da ga je mat klicala in je z njo normalno srbsko govoril, ko je dobil na telefon brata pa v slovenščini..pa je rekel,da zato, ker sta z bratom oba tolk bolj navajena na slovenščino,da se mu zdi čudno,da bi z njim govoril v srbščini.
sanjaj svoje življenje,
a živi svoje sanje
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a Jochie »

el bou napisal/-a:
al pa nekoga ki zivi v sloveniji ze 20 let, pa se zdej ne zna in noce znat slovensko...

je to tvoj ali njegov problem? :D saj se ni prepovedano na ulici pogovarjat v tujem jeziku! :)
Frenkie
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a Frenkie »

Kot da je zdej slovenščina nevem ti kok svetovno znan in uveljavljen jezik, da bi ga moru vsak človek, ki tukaj živi znat govorit.

Če bi se vi preselil nekam daleč v tujino, ali bi se še vedno na cesti z svojimi slovenskimi frendi in sorodniki, pogovarjali v tujem jeziku????

Jst sm 8 let živela v Nemčiji, vendar ko sm šla z svojimi starši nekam v trgovino, smo se vedno v slovenščini pogovarjal, ker mi je totalno glupo, da se z svojimi starši pogovarjam v nemščini :? (čeprav vsi perfekt govorimo nemšk). Povsod v javnosti smo se vedno pogovarjal v slovenščini in mi prov dol visi, kaj so si drugi mislili. Jst mam pravico govort kokr jst hočem in tega mi ne more nihče prepovedat.

Sej ni pomembno kako človek govori ampak kaj govori. Jst mislim, da vsi tisti ki pravite, da vas blazno moti če nekdo po srbsk govori na cesti, je to zaradi tega, ker vam gre ta narod osebno na živce in zaradi tega ne marate nič slišat kar bi blo v povezavi z njihovim izvorom.
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho

du hast recht, frenkie! :D :D :D
Frenkie
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a Frenkie »

Danke Jochie!
Ich weiss doch, dass ich immer recht habe Slika
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Frenkie napisal/-a:Danke Jochie!
Ich weiss doch, dass ich immer recht habe Slika

nicht immer, aber immer öfter! :D :D :D

mater sva čefurja, po jodlarsko tolčeva! :P
el bou
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Frenkie napisal/-a:Kot da je zdej slovenščina nevem ti kok svetovno znan in uveljavljen jezik, da bi ga moru vsak človek, ki tukaj živi znat govorit.

Če bi se vi preselil nekam daleč v tujino, ali bi se še vedno na cesti z svojimi slovenskimi frendi in sorodniki, pogovarjali v tujem jeziku????

Jst sm 8 let živela v Nemčiji, vendar ko sm šla z svojimi starši nekam v trgovino, smo se vedno v slovenščini pogovarjal, ker mi je totalno glupo, da se z svojimi starši pogovarjam v nemščini :? (čeprav vsi perfekt govorimo nemšk). Povsod v javnosti smo se vedno pogovarjal v slovenščini in mi prov dol visi, kaj so si drugi mislili. Jst mam pravico govort kokr jst hočem in tega mi ne more nihče prepovedat.

Sej ni pomembno kako človek govori ampak kaj govori. Jst mislim, da vsi tisti ki pravite, da vas blazno moti če nekdo po srbsk govori na cesti, je to zaradi tega, ker vam gre ta narod osebno na živce in zaradi tega ne marate nič slišat kar bi blo v povezavi z njihovim izvorom.

jz nimam nc proti keremu kol drugmu narodu, ker sem tud jz mal hrvatice... pa tud ce nebi bla, pa kaj, ne moti me noben...

pravim sam da eni se se naucit nocjo, in tud v trgovini in kjerkol pac govorijo po njihovo... pa so v sloveniji ze nevem kok casa...
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho

el bou napisal/-a:
pravim sam da eni se se naucit nocjo, in tud v trgovini in kjerkol pac govorijo po njihovo... pa so v sloveniji ze nevem kok casa...

in kje je tukaj problem??? :D :D :D
el bou
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

jooooooj :D

jah nevem, men se ne zdi vredu...
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho

zakaj se ti ne zdi v redu? :D

vsak ima pravico do uporabe kateregakoli jezika, vprašanje je samo, če ga bodo razumeli! :D
el bou
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

to razumem, sam ko se ti priselis v neko drugo drzavo nej bi se naucil govorit tudi njihov jezik in ga na cesti uporabljal- oz. v uradih, trgovinah in podobno... po mojem mnenju...
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho

el bou, v tujini ni potrebno znati tujega jezika. ampak s tem imas lahko problem oz. stroske:
- če ne govoriš jezika, težko dobiš službo
- če prideš navzkriž z zakonom ter pristaneš na sodišču, so tukaj verjetno stroški sodnega tolmača,
- če te v trgovnin ne razumejo, kaj hočeš, boš težko nekaj kupila
pa še kaj bi se našlo.

tako je priporočljivo obvladati jezik države, v kateri živiš, ni pa to nujno oz. obvezno. znanje le olajša življenje oz. ga neznanje zelo oteži oz. ga postavi v stanje nemogočega.
el bou
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

ja no...

men se se vedno ne zdi kul k vidm mulcka pr 12 k ga na pouno po juzno spreha...
Zaklenjeno