Kontracepcijske tabletke

Za dušo in telo.
Zaklenjeno
majchy84
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a majchy84 »

Jst sem zdj zamenjala Logest z Yasminelle. Pa me neki zanima - a ste mele kakšne probleme ob menjavi? Ker mene je ful začela koža srbet pa vrti se mi, samo ne vem če je to kj povezano z menjavo. Mah, zdj bom pojedla tole škatlico do konca, pol bom pa vidla, kaj bo :roll:
inchy84
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Trbovlje

Neprebrana objava Napisal/-a inchy84 »

Jst mam zdele že drugo škatlico Yasminelle, prej sm prav tako mela logest. Do sedaj nimam nobenih pripomb ... prej nasprotno :P

Bolečine ob menstruaciji sploh niii :jump: (pri logest sm prve 2 dni skos mela bolečine - kr dost me je bolelo) ... do sedaj je to prva tako zelo očitna sprememba ... tut drugač se z temi tabletkami počutm velik boljše :gut:
Somebody save me
I don't care how you do it
Just save, save me
Come on
I've been waiting for you
principesa
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a principesa »

MilkyWay napisal/-a:ja to se je tud meni dogajalo k 1 mesc nism pila tabletk, k sm si uzela mal pawze...mene me je blo ful strah zrd tega...enih 15 dni sm mela fešto, ma ne neprestano in ne močno...sam majhne izcedke...in lih tkrt sm spet zčnla pist tabletke...in sm klicala ginekologinjo in mi je rekla, nej probm uzet dve tabletke hkrati in d bo nehala menstra...pole sm popila dve (eno škatlico sm zrd tega uničla) in mi je nehala...probi tko...pa srečno :wink: :gut:

mogoče sm mal uzadi ampak ne štekam,... :(
no jest sm zj že eno tablco pojedla in se mi to še kr dogaja, tko, da nevem več kaj nj,. al njnasledno tud normalno jem naprej al kaj nj,. dj mal bolj podrobno opiši kako je blo pr teb pa kako si to potem jemala, lahko tud na zasebno čee hočeš,.. tenx :)
muffin
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a muffin »

inchy84 napisal/-a:Jst mam zdele že drugo škatlico Yasminelle, prej sm prav tako mela logest. Do sedaj nimam nobenih pripomb ... prej nasprotno :P

Bolečine ob menstruaciji sploh niii :jump: (pri logest sm prve 2 dni skos mela bolečine - kr dost me je bolelo) ... do sedaj je to prva tako zelo očitna sprememba ... tut drugač se z temi tabletkami počutm velik boljše :gut:

Inchy84, mislm, da sm neki cajta nazaj tebe žicala, da sm sporočiš kako bo :) No, vidm, da bom tut js resničn šla po Yasminelle (če mi bo ginekologinja sploh priporočila te), kr mam tut js take probleme pr Logestih, da me prve dva dni ful boli- in to tko, da ne vem, a morm na wc al je to od mestre :evil: pa brez Nalgesina sploh ne gre tiste dva dni- pa to se mi ne dogaja od začetka, ampak zadn let recimo. Pa tisto tapravo željo po seksu si tut želim nazaj. :twisted:
Sej sva bla s tipom že prejšn tedn zmenena, da greva, pa sva se pol skregala. :? Morm mu spet rečt.
MilkyWay
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: ...en tu corazón..

Neprebrana objava Napisal/-a MilkyWay »

principesa napisal/-a:
MilkyWay napisal/-a:ja to se je tud meni dogajalo k 1 mesc nism pila tabletk, k sm si uzela mal pawze...mene me je blo ful strah zrd tega...enih 15 dni sm mela fešto, ma ne neprestano in ne močno...sam majhne izcedke...in lih tkrt sm spet zčnla pist tabletke...in sm klicala ginekologinjo in mi je rekla, nej probm uzet dve tabletke hkrati in d bo nehala menstra...pole sm popila dve (eno škatlico sm zrd tega uničla) in mi je nehala...probi tko...pa srečno :wink: :gut:

no jest sm zj že eno tablco pojedla in se mi to še kr dogaja, tko, da nevem več kaj nj,. al njnasledno tud normalno jem naprej al kaj nj,. dj mal bolj podrobno opiši kako je blo pr teb pa kako si to potem jemala, lahko tud na zasebno čee hočeš,.. tenx :)

ne ne bom na zasebno, k lhko majo tud druge take probleme :wink: ...

tko je to--->sm pila tabletke Diane35 eno leto in sm se odločla, d bom mela malo pawze- 1 mesec! in menstro sm dobila bol pozno, ni bla po 28 dneh ampak po 30, 31 dneh...in tisti dan, k je menstra začela, sem tud js začela z novo škatlico (kot da jemljem prvič)...tabletke sem pila tisti mesec normalno, usak dan eno (seveda :wink: ), ampak menstra ni in ni nehala...ma ni bla menstra, bli so taki rdeči izcedki, šibki, učasih tud že rjavi, grozno je blo...res mi ni blo ušeč, k nism vedla kej je...
pole sm govorila z mamo, in mi je rekla d je to normalno...d tabletke naredijo menstro na umetno, in d zdej k jih 1 mesc nism pila, je pršlo use za nazaj, k je kao tud telo reagiralo..."okej," sm rekla...sm misnla d bo že nehalo...ma je šlo že 15 dni mimo od pitja tablet, js sm pa mela menstro še vedno...
pole sm bla naveličana tega in sm poklicala ginekologinjo...rekla mi je, d je to normalno (zto k en mesec nism pila tablet) in d če menstra ne neha, nej probam 2 tabletke hkrati popit...in sm še isti dan spila 2 tabletke...drug dan menstre nism več mela...

nevem zkej...verjetno je telo rablo večjo dozo...pojma nimm...je pa rekla ginekologinja, d če menstra še vedno ne zgine, d pridm na pregled...

in ti principesa--->če pa je že tablica šla mimo, počaki d dobiš ta pravo menstro...in na tvojem mestu bi še naprej pila tabletke po 7-dnevnem premoru...če pa še tkrt en bo nehala, pa bi šla na pregled...

js upm d sm ti kej pomagala...srečno***
chiqqa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a chiqqa »

sami problemi..

jz mam pa normalno menstro po 3, 4 dni (prej k nism mela KT je trajala po 6 do 7 dni pa je bla sam drugi dan tko boleča, pa tko po malm bolel ne pa zdej full)..zdej k mam pa KT me pa nkol ne boli, sploh nevem da jo mam :) zgleda mam dost srečo al kaj k vse neki boli pa čeprou mate KT ..lucky me i guess :cool:

a je mogoče da sm zrt kt že ob 5ih popoldne ful zaspana in me že sred šole začne pobirat od zaspanosti :?
MilkyWay
Cosmopsiho
Cosmopsiho

ja sej mene niti pred kt niti po kt ni bolel trebuh :) torej smo že dve srečnice :wink: ...

je pa možno ja chiqqa...zrd tabletk ti kao ful niha razpoloženje...in povečajo zaspanost...zdej pa itk odvisno od osebe...na mene na srečo ne vplivajo tolko...zto sm učasih tud razmišlala, d mogoče na mene sploh več ne delujejo :?
principesa
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a principesa »

MilkyWay napisal/-a:
principesa napisal/-a:

ne ne bom na zasebno, k lhko majo tud druge take probleme :wink: ...

tko je to--->sm pila tabletke Diane35 eno leto in sm se odločla, d bom mela malo pawze- 1 mesec! in menstro sm dobila bol pozno, ni bla po 28 dneh ampak po 30, 31 dneh...in tisti dan, k je menstra začela, sem tud js začela z novo škatlico (kot da jemljem prvič)...tabletke sem pila tisti mesec normalno, usak dan eno (seveda :wink: ), ampak menstra ni in ni nehala...ma ni bla menstra, bli so taki rdeči izcedki, šibki, učasih tud že rjavi, grozno je blo...res mi ni blo ušeč, k nism vedla kej je...
pole sm govorila z mamo, in mi je rekla d je to normalno...d tabletke naredijo menstro na umetno, in d zdej k jih 1 mesc nism pila, je pršlo use za nazaj, k je kao tud telo reagiralo..."okej," sm rekla...sm misnla d bo že nehalo...ma je šlo že 15 dni mimo od pitja tablet, js sm pa mela menstro še vedno...
pole sm bla naveličana tega in sm poklicala ginekologinjo...rekla mi je, d je to normalno (zto k en mesec nism pila tablet) in d če menstra ne neha, nej probam 2 tabletke hkrati popit...in sm še isti dan spila 2 tabletke...drug dan menstre nism več mela...

nevem zkej...verjetno je telo rablo večjo dozo...pojma nimm...je pa rekla ginekologinja, d če menstra še vedno ne zgine, d pridm na pregled...

in ti principesa--->če pa je že tablica šla mimo, počaki d dobiš ta pravo menstro...in na tvojem mestu bi še naprej pila tabletke po 7-dnevnem premoru...če pa še tkrt en bo nehala, pa bi šla na pregled...

js upm d sm ti kej pomagala...srečno***

ja isto si mela k jest, sm da si ti vzela umes 2 tabletki, štekam ja,.no sj jest bom lepo nadeljevala, če bo se uredil super, če ne pa bom šla h ginekologinji kaj pa nj druzga, k je mal zoprna zadeva, en dan je drug dan ni,..
sm skrbi me sm to, k so ene omenle, da če se ti tkole menstra ne ustav, da so tabletke prešibke,.. k če tko pogledaš če so prešibke loh zanosiš, o pa ni glih u mojih načrtih :?
MilkyWay
Cosmopsiho
Cosmopsiho

vš ku...to pa ti zna najbujš svetovat ginekologinja...sorii :? možno tud d so prešibke...
*Aurora*
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: The Promissed Land

Neprebrana objava Napisal/-a *Aurora* »

Pozdravček vsem! To vprašanje verjetno ne sodi ravno najbol sem samo ne vem več kje naj še vprašam preden se obrnem na ginekologa...Logest tabletke jemlem že 3 leta in sm zdej prvič enkrat eno tabletko pozabla (opazla sem šele danes ko sm namesto 4ih tabletk imela v zavojčku še 5)! Ima katera mogoče kaj pojma kolk velika je zdej možnost zanositve pr meni? Me še kar panika kr me malo ščipa v prsih (to sicer traja že 2 do 3 mesece tako da verjetno ni zaradi tega, samo a je možno da zaradi tega zdej ne bi opazla tako očitnega znaka?). No če se katera kaj spozna na to...please help me!
I'm flying again, It's so good to pretend, I'm in love with the end...I just want to be yours!
MilkyWay
Cosmopsiho
Cosmopsiho

ja pole mislim d je odvisno u kjrmu tednu si pozabla spit tableto...ma vrjetno se ne spomneš doro?
*Aurora*
Sramežljivka
Sramežljivka

žal se res ne spomnem...do malo prej sploh nism vedla da sm jo pozabla :) je tud neka fora s temi tedni...če v 1. pozabiš je večja verjetnost kot pa če v 2. (pod pogojem da takoj vzameš pozabljeno tabletko, tud če moraš zato vzeti 2 hkrati...no kar pa js seveda nism). Zgleda mi ne preostane drugega kot pa čakat... :(
I'm flying again, It's so good to pretend, I'm in love with the end...I just want to be yours!
MilkyWay
Cosmopsiho
Cosmopsiho

ja sej pole če ti bo zamujala pa takoj na test...
*Aurora*
Sramežljivka
Sramežljivka

Ja itq test...sam je zanesljiv šele 1 teden po tistem ko ti začne zamujat ( = skor 2 tedna hudih muk). Ma sej v bistvu sm se že ful pozanimala pa bol ko ne vse že vem samo bi rabla sam kake tolažilne besedice, da je ful mala možnost al pa kaj :) ful crazy vem sam je res grozn občutek
chiqqa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a chiqqa »

ne se sekirat.. čpe jemleš 3 leta redno in si lih zdej pozabla eno vrjetno ne bo nč narobe..telo se tut rabi ščistt predn se lahko zanosi (če jz kej prou vem)..tko da ena tabletka UPAM DA ne bo povzročila problemou.

sam ne se sekirat ker pol boš lih zrt tega dobivala navidezno občutlive prsi, kr slabo ti bo ratal pa take..vse je v psihi :wink:
Zaklenjeno