Kontracepcijske tabletke

Za dušo in telo.
Zaklenjeno
Tigi
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: kjer diši po bencinu in zažganih gumah...
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a Tigi »

Amital po kokem času si naredila premor? In za koliko časa ga boš?
...poraunej vooolan!!! Bencin, bel dim, črna črta po sredin, okn dol, vroč krom, prletim čez ovink, rada mam k zacvil, rada mam k drsi, rada imam vonj po gumah, naj se kadi...
Uporabniški avatar
amital
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a amital »

okol 2 leti in pol sem jih jemala, zdaj jih pa že od januarja ne več. verjetno bom mela do poletja pavzo, pol pa na neke druge, s čim manj hormoni.
mi je ginekologinja tudi rekla, da sploh ni treba pavze ker ni take doze hormonov, da bi se lahko nehalo. samo vseeno zgleda nimajo takega šibkega vpliva, menstruacija me zabava..
vse se zgodi z razlogom, tako kot se tudi vse vrača in vse plača
Mimi_M
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Primorska

Neprebrana objava Napisal/-a Mimi_M »

jaz dobivam menstruacijo že več kot pol leta po prenehanju jemanja točno na 28. ali 29. dan, brez izjeme,
je pa dosti šibkejša kot med jemanjem Cilesta, to me ful čudi.

In še to me ful moti, ker imam skor en teden prej tak rjav izcedek, za katerga sploh ne vem, kaj je - menstra al samo njena najava... :evil:
astra_mb
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a astra_mb »

mimi..meni jaz imam tudi tako..28 ali 29 dan..pa tudi bolj šibko kot s tabletami..izcedka prej pa nimam...
sem pa imela tudi pred jemnajem zmeraj na dan točno..včasih celo na uro...pa mi je zdaj isto ostalo...čeprav imam včasih prve dni zelo močne bolečine...ampak to ni nič v primerjavi s tem, da sem prej imela pa vse dneve pokvarjene...
...i still believe in your eyes...
there is no choice, I belong to your life...
because I will live to love you someday...
you'll be my baby and we'll fly away....
girl007
Debatorica
Debatorica
Kraj: Kranj
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a girl007 »

Jest sm tud s prenehanjem nehala kake pol leta nazaj in se prov super počutim.

Pred jemanjem sem imela hude bolečine in zelo močno krvavitev. Sem mislila da jih bom po prenehanju spet imela, pa jih nimam. Prov super je. Pa tudi točno dobim na 28. dni. Pa tudi ni močna krvavitev, ampak je taka kot je bila med jemanjem tabletk. :D

Tudi koža se mi je izboljšala.

Tud jest sm mislila kakpn bavbav bo druga zaščita pa je prov fajn. Tud kakovost sexa je boljša kot pa med jemanjem. :P
LJUBEZEN je tista gonilna sila, ki dela dan drugačen in življenje lepše, ljubezen je nekaj skrivnostnega, lepega in nerazložljivega.
alysa
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a alysa »

girl007 napisal/-a: Prov super je. Pa tudi točno dobim na 28. dni. Pa tudi ni močna krvavitev, ampak je taka kot je bila med jemanjem tabletk. :D

Tud jest sm mislila kakpn bavbav bo druga zaščita pa je prov fajn. Tud kakovost sexa je boljša kot pa med jemanjem. :P

Am a ni tko d bi menstra mogla bit na 21 dni in ne na 28? mislm a ni naraven ciklus 3 tedne? čist tko prašam...kr pr tabletkah je pač na 21 dni...

pa še to - k si rekla d je druga zaščita prov fajn? kaj pa uporablata? kondome al kj druzga? K jst bi tut nehala z jemanjem tabletk, sam k tok ne vem kero kontracepcijo nj drgač mava..in se mi useen zdijo tabletke glede tega najbolš :?
"Love is like a butterfly - hold it too tight, it will crush, hold it to loose, it will fly"
choco.cat
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a choco.cat »

Je imela še katera vmesne krvavitve ko je prešla z enih tabletk na druge (ki imajo manj hormonov)?
Upam da se bo to do naslednjega meseca uredilo, če ne bom menjala nazaj.
I laugh at gilded butterflies.
inchy84
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Trbovlje

Neprebrana objava Napisal/-a inchy84 »

Jst sm iz logesta šla na yasminelle ... zdej jih jem že drugi mesec in do sedaj nism mela nobenih vmesnih krvavitev ...
Somebody save me
I don't care how you do it
Just save, save me
Come on
I've been waiting for you
Mimi_M
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Primorska

Neprebrana objava Napisal/-a Mimi_M »

alysa napisal/-a:
Am a ni tko d bi menstra mogla bit na 21 dni in ne na 28? mislm a ni naraven ciklus 3 tedne? čist tko prašam...kr pr tabletkah je pač na 21 dni...

Ciklus traja 28 dni s tem, da se dan, ko dobiš menstruacijo, šteje za 1. dan ciklusa, to, kolk časa ti traja menstruacija, pa nima veze s samim ciklusom.
Primer: dobiš 5. v mescu, če dobiš na 28 dni to pomeni, da bo naslednja 3. v naslednjem mesecu :)
girl007
Debatorica
Debatorica
Kraj: Kranj
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a girl007 »

Prvi dan menstruacije je začetek celotnega menstrualnega ciklusa. Ciklus traja povprečno 28 dni, a le 10-15% ciklusov je natanko tako dolgih. Ciklus ima normalno dolžino, če traja najmanj 25 in največ 36 dni. :D

Ja kondome imava zdaj. Pa je prov kul.
LJUBEZEN je tista gonilna sila, ki dela dan drugačen in življenje lepše, ljubezen je nekaj skrivnostnega, lepega in nerazložljivega.
~NIA~
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a ~NIA~ »

vprašanje: oziroma več njih:
1. pred enim tednom (u petk) sm šla na ultrazvok za ledvice, mehur itd.. a mislte da če bi blo kej narobe (beri: da bi bla noseča) bi ona to tam vidla in mi sploh povedala?
2. v nedeljo sm dobila menstruacijo in pol sva se dala dol. Po 'pravilih' nej bi jo mela do dons oz.do jutr še mal, ampak je že učeri je nism mela nč več :/ -a je mogoče da je je blo tok hitr konc tut zarad tega kr sva se prvi dan dala dol al mogoče ne?
3. v kolikem času se pokaženjo znaki nosečnosti? (recimo da bi zanosila v petek in v nedeljo dobila M še nebi bla tok šibka -da bi se tok hitr pokazalo?)
:?
choco.cat
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a choco.cat »

inchy84 napisal/-a:Jst sm iz logesta šla na yasminelle ... zdej jih jem že drugi mesec in do sedaj nism mela nobenih vmesnih krvavitev ...
Jaz tudi iz Logest na Yasminelle. Jemljem jih že 2tedna in mam vmesne krvavitve. Pa nisem pretežka, da bi bil to problem (50kg mam).
I laugh at gilded butterflies.
chiqqa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a chiqqa »

~NIA~ napisal/-a:vprašanje: oziroma več njih:
1. pred enim tednom (u petk) sm šla na ultrazvok za ledvice, mehur itd.. a mislte da če bi blo kej narobe (beri: da bi bla noseča) bi ona to tam vidla in mi sploh povedala?
2. v nedeljo sm dobila menstruacijo in pol sva se dala dol. Po 'pravilih' nej bi jo mela do dons oz.do jutr še mal, ampak je že učeri je nism mela nč več :/ -a je mogoče da je je blo tok hitr konc tut zarad tega kr sva se prvi dan dala dol al mogoče ne?
3. v kolikem času se pokaženjo znaki nosečnosti? (recimo da bi zanosila v petek in v nedeljo dobila M še nebi bla tok šibka -da bi se tok hitr pokazalo?)
:?

to kar je odebeljen - nima veze z dolžino menstre

to kar je poštevno - pokažejo se (bruhanje, slabost itd.) po kšnih 3 mescih al več.. pomoje je prvi znak to d ati zaostane mesntra.. pa res ne se sekirat ker pol ti bo lih ZARAD tega :D

ps: a nimaš ti KT itaq?
~NIA~
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a ~NIA~ »

^^ ja mam, sej zato! Kr sm zmer mela tko da sm v nedeljo dobila in v četrtk je blo mogoče še mal, zdej pa že v sredo ni blo nč več.
A bi blo možno da, če bi zanosila 2 dni pred nedeljo (ko sm dobila M) da bi mi že v tok kratkem času menstra izostala?
Kr mi je res čudn da traja tok mal, sej sm mela iste tablete kot skos!
astra_mb
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a astra_mb »

nia...če že dolgo jemlješ tablete...se nimaš kaj za bat...
sploh pa 2 dni pred menstruacijo...saj če se ti je za en dan skrajšala menstruacija..ni to nič takšnega...če si prejšnje dneve imela normalno..
sploh pa si s tabletami zaščitena še med premorom..tako, da po mojem ni nič narobe...
...i still believe in your eyes...
there is no choice, I belong to your life...
because I will live to love you someday...
you'll be my baby and we'll fly away....
Zaklenjeno