Izpit za avto

Klepetalnica, info, humor in ogromno drugih zanimivih reči...
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
*ka!a*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a *ka!a* »

^^ ej sam mirna poskušej bit. Predn oz. k se boš usedla u auto, samo globok vdihn pa si reč: bo kar bo, znam, naučila sm se ....
res pomaga, men je, sicer šele v 2. pa vendar :)

želim ti velik sreče pa da boš finofajn vozila!
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a Tamala_mrha »

lolitaa napisal/-a:
Tamala_mrha napisal/-a: Dober voznik je tisti, ki se mu ni težko usest v avto in peljat nekam, kjer ne poznaš ceste oz. terena. :wink:

Ja, ampak prou odvisno kako bo peljal.Lahko da nima strahu pred vožnjo, vozi pa obupno. :)

Tudi to je res. Sto ljudi sto čuda.
Uporabniški avatar
black_bird
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: far away

Neprebrana objava Napisal/-a black_bird »

*ka!a* napisal/-a:^^ ej sam mirna poskušej bit. Predn oz. k se boš usedla u auto, samo globok vdihn pa si reč: bo kar bo, znam, naučila sm se ....
res pomaga, men je, sicer šele v 2. pa vendar :)

želim ti velik sreče pa da boš finofajn vozila!

Hvala :) Saj bom se potrudla, da bom mirna, sam včasih živci podzavestno delajo :) Hvala še enx ka!a
Uporabniški avatar
*ka!a*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a *ka!a* »

o, ja poznam to :) . Ej, sej bo šlo, res. :cool: Ob kateri uri pa maš glavno?
Uporabniški avatar
black_bird
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: far away

Neprebrana objava Napisal/-a black_bird »

ob 13.00 :) Upanje mam itak v sebi ne....saj ma vsak :) Sam pol se pa začneš zavedat kake bedarije lahko zafuraš...... :) Na 0.3 whiskyja pa bom itak šla :)
MilkyWay
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: ...en tu corazón..

Neprebrana objava Napisal/-a MilkyWay »

*hox* napisal/-a:^^ Ooo, jaaa! Nabijajo te ure kokr se le da. Moj inštruktor je biu celo toook pametn, da mi je reku, da moram met med prvo in drugo glavno vožnjo (prvič sem pač padla) obvezno najmanj 6 ur, da je tako pravilo. :stupid:

Ja seveda! Pa naj se zmislijo še med društvenim izpitom in med republiškimi testi še dodatnih 10 ur... Ah jadno! Moj sošolc je delu 4x glavno, pa vmes sploh ni več imel voženj, ker je itak vozil znat, samo na glavni je vedno kej zaje*u...
Uporabniški avatar
theNinna
Debatorica
Debatorica
Kraj: Prlekija

Neprebrana objava Napisal/-a theNinna »

black_bird napisal/-a:ob 13.00 :) Upanje mam itak v sebi ne....saj ma vsak :) Sam pol se pa začneš zavedat kake bedarije lahko zafuraš...... :) Na 0.3 whiskyja pa bom itak šla :)

e stara, kda narejiš grema na liter Jacka :D Vso srečo !!! :razz:
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *purple* »

Tamala_mrha napisal/-a:Nima to veze v katerem kraju delaš izpit oz. voziš prej. Če si dober voznik, povsod lahko narediš hitro izpit. Jaz sem ga v prvo, dosti pa je odvisno tudi od volje inštruktorja in pa kolikor je pošten glede plačevanja... eni hočejo nabirat ure in s tem več zaslužijo, četudi kdaj kdo še za brezveze vozi. Jaz sem naredila nekje z 30 urami - se ne spomnim več, poznam pa take, ki so naredili z 18 urami, pa se zdaj ne znajo vozit. Eni so prepočasi, drugi se vozijo kot da bi bili sami na cesti in ogrožajo vse po vrsti, tretji pa imajo strah pred vožnjo. :? Jaz sem izpit delala v mestu, ampak ne v kaki Lj ali Mb, pa se že dolgo vozim sama v Lj in Mb ko kaj moram it. Dober voznik je tisti, ki se mu ni težko usest v avto in peljat nekam, kjer ne poznaš ceste oz. terena. :wink:

no no, prosim, ne mi trdit nekej za Ljubljano ker nikakor ni enako če furaš v nekem zabačenem kraju, kot pa v večjem mestu.
dober voznik ali ne, veš kolk je vatošol, ki morajo po navodilih svojih šefov nabijat ure in use.Pa ni samo nabijanje ur, v Ljubljani je recimo mal več zajebanih delov, katere je treba pač tud po večkrat it skozi, da so jasni.
pa še zanima me kje ma Bovec avtocesto naprimer??jst sm na avtocesti, da sem se utrenirala tko kot naj bi se mogla, preživela 5 ur vožnje, kar je že pet ur več.pa še enosmerne, semaforji, zajebani konci, utrjevanje, itn....Ni tega tko mal kot v malih krajih, kjer kumi da majo semafor.In se tega seveda ne da primerjat.
drgač pa jst še zmeri mislm, da je 20-30 ur velik premal.ti že znaš furat avto, ampak marsikej se pa v teh urah ne naučiš.In dober voznik si po določeni kilometrini in če spoštuješ cestno prometne predpise.zame niti jaz, niti usak ki pride z avtošole, ne zna vozt tko kot je treba.Niti useh refleksou še ni razvitih.
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a ..Evelyn.. »

+ si v Ljubljani in večjih krajih lahko na cesti 45min in narediš kaj? Nič, ker je gužva za popizdit :D
It was forever..but it didnt last long..
lolitaa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a lolitaa »

*purple* napisal/-a:drgač pa jst še zmeri mislm, da je 20-30 ur velik premal.ti že znaš furat avto, ampak marsikej se pa v teh urah ne naučiš.In dober voznik si po določeni kilometrini in če spoštuješ cestno prometne predpise.zame niti jaz, niti usak ki pride z avtošole, ne zna vozt tko kot je treba.Niti useh refleksou še ni razvitih.

Ja, sej tudi po 40-urah vožnje ne znaš furat avto tko k je treba.V avto šoli je njihova naloga da te naučijo vozit avto in mislim da po 20-ih urah vsak normaln človek bo znal tolk vozit da gre lahko sam na cesto.
I wanna wake up in a city, that doesn't sleep.
Yazmeen
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a Yazmeen »

V avtošoli te prov napiflajo vse une relacije, kamor greš ponavad na glavno, pa za silo te naučijo vozt in pol, če se ti us*rje, da nardiš izpit v prvo, se greš lahko sam ubit na cesto :D Jst sm šele pol vidla, da ubistvu še nimam pojma in šele pol se je zame začelo pravo učenje vožnje.
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *purple* »

glede na stanje na cestah, zgleda da ne.
marsikdo bi rabu še kšnih dodatnih 50 ur, glede na to kolk je useh nesreč in usega.
sicr pa u ljubljani je 20 ur bistveno premalo.Tle maš sto in eno stvar za vedet in za čez it.Sploh use proge za glavno, tega je pa ful velik in ponavad so lih tam kakšne cake, katere kandidati spregledajo in potem padejo.pa miljon peščev, pa kolesarjev, pa svega i svašta.jst se nebi upala, pri 20 urah sama furat po cesti.Pri mojih 50 pa mislm da sm se kr ok navadla usega(ljubljanskih posebnosti) in sm se brez težav in brez strahu sama usedla za volan in šla.
je pa res tud odvisn kašn člouk si in kok si upaš in kok te je strah.jst mam ful rada vožnjo, sploh če sama furam in zmeri furam po svojih zmožnostih in me ni ničesar strah.No, na to da bo kdo vame prletu skor da ne morem uplivat, useen pa lohk uplivam na to kaj jst delam po cesti.In seveda je dost odvisno od inštruktorja.jst sm mele ful ok inštruktorja in morm rečt, da me je kr navadu usega in strah zbil z mene.
in ko je vidu, da mi kšn križišče al pa kej ni jasno do potankosti, sva se šla pelat tja dokler mi ni blo popolnoma jasno, četud sm mu rekla da mi je jasno pa je vidu da neki cincam.in taki inštruktorji se mi zdijo prav.Tud med obema glavnima mi ni reku, da morm še furat, pa sm šla odfurat še dve urce umes, da mal ponoviva kje sm ga prej usrala.
*hox*
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a *hox* »

..Evelyn.. napisal/-a:+ si v Ljubljani in večjih krajih lahko na cesti 45min in narediš kaj? Nič, ker je gužva za popizdit :D

In pol vprašaš inštruktorja, kaj je bil namen te ure, ker si se celih 45 min s polžjo hitrostjo premikala od semaforja do semaforja in reče: "danes si vadila speljevanje". Juhuuu, 5 ur pred glavno sem vadila speljevanje. :stupid:

Naj omenim še to, da res nikoli nisem imela problemov pri speljevanju.
°PeeKaBoo°
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: LJuBLjaNa

Neprebrana objava Napisal/-a °PeeKaBoo° »

...
Zadnjič spremenil °PeeKaBoo°, dne 16. Jan. 2010 23:09, skupaj popravljeno 1 krat.
....DeViLiSh LiTTLe AnGeL....
Uporabniški avatar
keepsake
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a keepsake »

*purple* napisal/-a:pa še zanima me kje ma Bovec avtocesto naprimer??jst sm na avtocesti, da sem se utrenirala tko kot naj bi se mogla, preživela 5 ur vožnje, kar je že pet ur več.pa še enosmerne, semaforji, zajebani konci, utrjevanje, itn....Ni tega tko mal kot v malih krajih, kjer kumi da majo semafor.In se tega seveda ne da primerjat.

men ni čist jasn kaj maš za delat 5 ur na avtocesti :gruebel: ampak ok... Seveda ne morš primerjat Bovca in Ljubljane... Niso pa vsa mesta ki niso glavna zadeva 'z enim semaforjem pa pašniki ob cesti'
Jez se ne spomnim točno kolko ur sm mela, več kot 30 jih pa ni bilo. Prvič sem padla izpit zaradi prevoženega stop znaka, ki je bil zaraščen z grmovjem. Drugi dan ko sem imela izpit v roki sem šla brez problema z avtom v Ljubljano, na njihove dvopasovnice, enosmerne, čuda enih semaforjev, čudnih križišč in nesposobnih voznikov.

Je pa res, da se zares funkcionalno vozit naučiš šele ko si sam na cesti že z izpitom v denarnici. No ja, eni se tud takrat ne :lol:
ena kolegica je še pol leta po narejenem izpitu prestavljala točno na tistih km/h, kakor so jo učili v avtošoli... Da verjetno njen avto ni enak tistemu se ji ni dal na noben način dopovedat :roll:
I can''t wait! To look for bees, climb our trees, and carve our names in three inches deep
Zaklenjeno