Tašče in tasti!

Pomoč iz čustvenih stisk.
Odgovori
sweet_kitty
Debatorica
Debatorica
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a sweet_kitty »

Jst jih poznam tud že kr dovg časa, pa sva skupi zdej slabo leto. Oba, mami in oči, sta res ful uredu, so me vzel za svojo :). Njegova mami mi je še eno darilce pod smrekco nastavla :razz: . Se mi pa zdi da je tašča ful premočan izraz, sej je sam od fanta mami :).
Ni moj trip v svetu sanj-
Moj trip je lajf!
Uporabniški avatar
dumbo
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: ko prideš not - levo :)

Neprebrana objava Napisal/-a dumbo »

Jaz sem starše mojega lubija spoznala, še preden sva "uradno" postala par. Videla pa sem ju že prej, in sicer ko sva šla v kino .... to je bilo samo na hitro, niti pozdravili se nismo. Ko pa sma bila skupaj kakih 14 dni, pa sem bila povabljena k njim na kosilo.
Oba sta mi tudi čestitala za nov let. Lubijeva mama mi je celo dala lupčka :oops:, edino oče je malo zadržan, pa me na čase malo postrani gleda.

Kako olajšati prvo srečanje?
Bodi to kar si, nasmejana, pa malo bolj prijazna in pripravljena pomagati. Če boš tako naredila, ne moreš zgrešit.

On je moje spoznal na Silvestra. Tega sem se bala ko hudič križa (2 uri prej sem bila nonstop na stranišču - bemti živčki), ampak se je vse izteklo tak kak se mora.
Moja 2 sta sedaj videla, da ni vse skupaj za lase privlečeno, in da je že resna zveza. Pa mislim, da sta ga tudi sprejela, kajti mama je prvič začela uporabljat dvojino, ko se pogovarjama (npr.: prej je bilo: "kam greš?" ; sedaj pa je "kam gresta?"), pa mi je zelo všeč.
Pa tudi pomagala nama bo, da bi prišla do malo cenejšega apartmaja na morju, za krajše počitnice v poletju.
Bil je navaden dan in Marko Polo je odšel odkrivat Kitajsko. Kaj boš počel ti?
el bou
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a el bou »

jz sm tud njegove, in on moje spoznala se preden sva bla sploh skupi...

ker mamo vsi vikende v kranjski, in enak stare mlajse bratce in sestrce, k so se tud tm spoznal..

tko da najprej sva se mi2 tm spoznala, in bla prjatla... pol njegov bratec in moja sestrica... pol pa se najini starsi... in seveda mi2 z njimi...

no cez neki cajta sva pa skp pristala, tko da nit ni blo problemov...

vsi se razumemo, jz z njegovimi, on z mojimi, in moji z njegovimi...

mene tud njegova mami stalno lupcka, pa mi ful neki kupuje,... prjazna je... fotr hoce da skp ksno slikco skp nariseva, k on rise, jz pa tud mal..

no moji so pa tud ful prjazni do njega..

super nam je hvala bogu :D
did i dissapoint u - or leave a bad taste in ur mouth...
Tigi
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: kjer diši po bencinu in zažganih gumah...
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a Tigi »

No jaz sem njegove starše spoznala na 1.1.
Takrat sem pri njih prespala, ker je malo daleč doma in me je pogrešu tko, da sem šla k njemu domov. Lepo so me sprejeli. Njegova mami je rekla, da nej jo tikam a tega res nam mogla.

Bila sem in bom taka kot sem. Zakaj bi dajala masko gor po nepotrebnem. Seveda sem bila dobre volje in mela sem res veliko tremo.

Po telefonu sva se pogovarjala in slišala njegovo mami, ki je rekla a nimam jst kao zdej v kratkem rojstnega dne. Pa sm mu rekla zakaj je povedu. Pol sm pa slišala k mu je zašepetala, da mi bo spekla torto. Joj k mi ni treba čist nč dat sm mu rekla. Naj se ne obremenjujejo in se me delajo stroškov an.

Upam, da se bomo zastopl.

So full dobri an.
...poraunej vooolan!!! Bencin, bel dim, črna črta po sredin, okn dol, vroč krom, prletim čez ovink, rada mam k zacvil, rada mam k drsi, rada imam vonj po gumah, naj se kadi...
Hanči banči
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Gorenjska

Neprebrana objava Napisal/-a Hanči banči »

jst pa moja tašča se super razumeva, sprejel so me za svojo tko da se mamo fajn tud pogovarjava se lahko o vsemu tko da morm rečt da mam res srečo da mam tko fajno taščo :lol:
Uporabniški avatar
Zvoncica
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a Zvoncica »

Hely_3 napisal/-a:No jaz sem njegove starše spoznala na 1.1.
Takrat sem pri njih prespala, ker je malo daleč doma in me je pogrešu tko, da sem šla k njemu domov. Lepo so me sprejeli. Njegova mami je rekla, da nej jo tikam a tega res nam mogla.

Bila sem in bom taka kot sem. Zakaj bi dajala masko gor po nepotrebnem. Seveda sem bila dobre volje in mela sem res veliko tremo.

Po telefonu sva se pogovarjala in slišala njegovo mami, ki je rekla a nimam jst kao zdej v kratkem rojstnega dne. Pa sm mu rekla zakaj je povedu. Pol sm pa slišala k mu je zašepetala, da mi bo spekla torto. Joj k mi ni treba čist nč dat sm mu rekla. Naj se ne obremenjujejo in se me delajo stroškov an.

Upam, da se bomo zastopl.

So full dobri an.

tale tvoja "bodoca" tasca pa zgleda res faca, pa ful se je pripravljena potrudit da se bo s tabo dobr razumela :)
Tijaa
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Tijaa »

Oh to pa je res lepo ...... in taka pozornost ................. pa da ti torto speče za roj. dan sanjsko...... in naj le ostane tako eni ljudje so res uredu in se znajo potrudi in posvetit nekomu in kako je lepo to prebrat....... vse se pokaže že na malenkostih....... :blume:

lp vsem
el bou
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a el bou »

men pa to njegova babica nardi... :D
did i dissapoint u - or leave a bad taste in ur mouth...
MIGRENA
Cosmofrik
Cosmofrik
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a MIGRENA »

Men je pa to že totalno prevelka pozornost - da mi "tašča" po recimo enmu tednu, ko me spozna speče torto :? ... take zadeve mene čist preveč dušijo :?
Ljubav je kao šah, uvjek te zajebe neki konj dok osvajaš kralja.
Tigi
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: kjer diši po bencinu in zažganih gumah...
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a Tigi »

Sej nevem kako bo.

Ampak slišala sem po telefonu. Pa rekla sem njemu, da mi nč ni treba res ne.

Bomo vidl kako bo vnaprej. Je pa res čisto preprosta nč vzvišena. Drugačna je res od prejšnje "bodoče" tašče.

Bomo vidl upam, da se bova res razumeli.
...poraunej vooolan!!! Bencin, bel dim, črna črta po sredin, okn dol, vroč krom, prletim čez ovink, rada mam k zacvil, rada mam k drsi, rada imam vonj po gumah, naj se kadi...
Mimi_M
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Primorska

Neprebrana objava Napisal/-a Mimi_M »

MIGRENA napisal/-a:Men je pa to že totalno prevelka pozornost - da mi "tašča" po recimo enmu tednu, ko me spozna speče torto :? ... take zadeve mene čist preveč dušijo :?

Mene tud. Pa skoz celo razmerje sem imela občutek, da hoče tašča preveč bit "del naju", nevem, preveč vsiljivo je že bilo na trenutke..pa prav s takimi zadevami..Men pač ni pasal.
FemmeFatal
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a FemmeFatal »

Hely_3 napisal/-a:Je pa res čisto preprosta nč vzvišena. Drugačna je res od prejšnje "bodoče" tašče.

Joj, kolk je blo men vsec to, da je "tasca" preprosta zenska in ne afna, kakrsna je bila bivsa. Kasneje pa mi je tako zelo presedlo! Sicer name ni nikoli nic direkt letelo, ampak ko je za prijateljico rekla, naj rajsi dela kot pa na aerobiko hodi, sem prvic pomislila, da preprostost ni vedno dravno vrlina. Ne pravim pa, seveda, da bo s tvojo enako.

Res, tasce se lahko grozno obrnejo. Moja je ohinsploh ponosina na to, da ima lepe roze, zna delat to in ono, da je kot mala deklica garala pri sorodnikih na kmetiji, da se je svojemu mozu podrejala na vseh koncih in krajih. In to mi govori, ces, ti mestna deklica pa nisi nic od tega. Itak, ce imam pa IQ visji od sobne temperature!!!! Zakaj hudica bi bila ponosna na to, da sem mozeva copata?! Sej je full prijazna, res krasna, ampak takele stvari se mi pa res bezvezne zdijo in se je ze dooolgo izogibam, da ji ne bi kdaj kaj prevec rekla.
Mimi_M
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Primorska

Neprebrana objava Napisal/-a Mimi_M »

FemmeFatal napisal/-a:
Res, tasce se lahko grozno obrnejo. Moja je ohinsploh ponosina na to, da ima lepe roze, zna delat to in ono, da je kot mala deklica garala pri sorodnikih na kmetiji, da se je svojemu mozu podrejala na vseh koncih in krajih. In to mi govori, ces, ti mestna deklica pa nisi nic od tega. Itak, ce imam pa IQ visji od sobne temperature!!!! Zakaj hudica bi bila ponosna na to, da sem mozeva copata?! Sej je full prijazna, res krasna, ampak takele stvari se mi pa res bezvezne zdijo in se je ze dooolgo izogibam, da ji ne bi kdaj kaj prevec rekla.

Jooj, kot da bi brala o svoji bivši tašči! Tud jest sem se ji začela izogibat, kadar se je le dalo, ampak tud zato, ker nisem več uživala v tisti tumač prijaznosti, ko hoče bit neka prijateljica nama s fantom, mislim, prov prehudo, no. Ona je še zmeri njegova mama in ne del najine "klape", s katero si bom jest delila vse svoje skrivnosti in načrte za danes, jutri...
Pa tako kot si ti rekla, glavne so bile rože in recepti, pa kdaj bo komu kej skuhala in spekla...mene pa je znala vprašat sam to, kdaj imam kakš izpit, če se kej učim in kok imam še do konca, češ, a boš vendar kmal končala tist faks (šola, po njeno), da greš že končno delat!?
Kunigunda
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: SG
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a Kunigunda »

Hey!

bom kar v to temo dala, da ne bom nove odpirala!lepo bi vas prosila za pomoč!Pišem namreč seminarsko z naslovom Tabu tašče, pa bi vas prosila, če bi se lahko katera vzela par minutk časa in odgovorila na mojo anketo!Odgovarjajte pa prosim samo take, ki ste ali poročene, ali živite v izvenzakonski skupnosti, ali pa ste že več let v resni zvezi!Seveda so k odgovarjanju vabljeni tudi predstavniki moškega spola!Najlepše se vam že vnaprej zahvaljujem za pomoč! :flehan:

Anketa:

1. starost:

2. spol: M Ž

3. izobrazba:

4. stan:
a.) poročen
b.) izvenzakonska skupnost
c.) vezan

5. V kakšnem odnosu ste s starši svojega partnerja?

6. Živite skupaj s svojimi starši ali starši svojega partnerja?

7. Če da, bi si želeli, da bi bili na svojem?

8. Kako pogosto imate stike s svojimi ali partnerjevimi starši?

9. Zaznavate kakšne probleme v odnosu s svojo taščo?

10. Se vam zdijo šale na račun tašč smiselne in resnične?

11. Se vam zdi pregovor, da se tašča ne spominja, da je bila nekoč tudi sama snaha, resničen?

12. Se vam zdi, da je bolje, če starši in njihovi poročeni otroci ne živijo skupaj (oz.rek, da naj tašča živi vsaj tako daleč, da ne more k tebi v copatih)?

13. Se vam zdi, da se tašča preveč vtika v vaše življenje?

14. Mislite, da imajo bolj konflikten odnos s taščo moški ali ženske?Zakaj?

15. Se vam zdi, da lahko svoji tašči zaupate in jo lahko smatrate kot vašo prijateljico?Zakaj da oz.ne?

16. Kaj bi spremenili v svojem odnosu s taščo?

17. Za tiste, ki ste poročeni: Se je vaš odnos s taščo kaj spremenil odkar ste se poročili?Če se je, kako?

18. Kakšen je odnos vašega partnerja z vašo materjo?

19. Imate otroke?

20. Če da, ali se stari starši vmešavajo v vzgojo vaših otrok?

21. Menite, da so bili odnosi med taščo/tastom in partnerjem njunega sina/hčere v preteklosti bolj zaostreni kot danes?

Še enkrat hvala
:oops: :wink:
Obiščite me na: http://lena.rebootcomic.com
LARIKA
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a LARIKA »

Anketa:

1. starost: 25 let

2. spol: Ž

3. izobrazba: konfekcijski tehnik-zaenkrat

4. stan:
a.) poročen DA
b.) izvenzakonska skupnost
c.) vezan

5. V kakšnem odnosu ste s starši svojega partnerja?
hja no lahko bi bili boljši :?

6. Živite skupaj s svojimi starši ali starši svojega partnerja?
Skupaj z moževimi starši

7. Če da, bi si želeli, da bi bili na svojem?
Komaj čakam da bova na svojem, ker bom drugače kar na psihiatriji pristala

8. Kako pogosto imate stike s svojimi ali partnerjevimi starši?
Zame prepogoste

9. Zaznavate kakšne probleme v odnosu s svojo taščo?
DA in to precej oz veliko preveč

10. Se vam zdijo šale na račun tašč smiselne in resnične?
Odvisno od vica

11. Se vam zdi pregovor, da se tašča ne spominja, da je bila nekoč tudi sama snaha, resničen?
DA

12. Se vam zdi, da je bolje, če starši in njihovi poročeni otroci ne živijo skupaj (oz.rek, da naj tašča živi vsaj tako daleč, da ne more k tebi v copatih)?
Seveda, to je celo zelo priporočljivo- moja bo mogla obut kar čevljein it na avtobus

13. Se vam zdi, da se tašča preveč vtika v vaše življenje?
DA

14. Mislite, da imajo bolj konflikten odnos s taščo moški ali ženske?Zakaj?
Ženske,ker tašča ne more sprejet dejstva da je njen sin poročen,da bo zanj skrbela druga ženska, in ker ne verjame da bo vedno tako preskrbljen kot bi ona za to poskrbela( da ne bo lačen, da bojo cunje oprane,stanovanje pospravleno,...)

15. Se vam zdi, da lahko svoji tašči zaupate in jo lahko smatrate kot vašo prijateljico?Zakaj da oz.ne?
NE, preveč sva si različne in hkrati podoben :eek:

16. Kaj bi spremenili v svojem odnosu s taščo?
VSE

17. Za tiste, ki ste poročeni: Se je vaš odnos s taščo kaj spremenil odkar ste se poročili?Če se je, kako?
DA, na slabše

18. Kakšen je odnos vašega partnerja z vašo materjo?
Odličen

19. Imate otroke?
Ne še

20. Če da, ali se stari starši vmešavajo v vzgojo vaših otrok?
Ne,ker ne bojo imeli te prilike

21. Menite, da so bili odnosi med taščo/tastom in partnerjem njunega sina/hčere v preteklosti bolj zaostreni kot danes?
Odvisno od situacije
Zadnjič spremenil LARIKA, dne 10. Jan. 2006 15:06, skupaj popravljeno 1 krat.
Ženske moramo biti lepe, da nas moški ljubijo, in neumne, da lahko ljubimo njih.
Coco Chanel
Odgovori