Kdaj imeti otroka?
Mislim, da je precej drugače, če mora službeno kam (najbrž nima izbire in res mora it), ali pa če žura cel vikend, medtem ko mora mamica doma sama pazit otroka. Pa kot je rekla, ni problem v občasnem žuru, tudi do jutranjih ur, ne pa cel vikend oz. vsak vikend. Tega tudi jaz ne bi prenašala. Res, da nista starša obsojena, da sta ves čas z otrokom, ampak zakaj naj bi to pomenilo, da oče lahko gre, mami naj pa ostane doma. Me zanima, kako bi taki "očetje" gledali, če bi bile vloge obrnjene in mamice po cele vikende ne bi bilo.
Drugače pa, čas za otroka (vsaj zame) je takrat, ko si ga resnično želiš, imaš izpolnjene osnovne pogoje (partnerja, s katerim si oba želita otroka, živita na svojem, imata reden dohodek). Jaz osebno bi ga imela že zdaj, ampak to, kot trenutno kaže, še nekaj let ne bo možno.
Drugače pa, čas za otroka (vsaj zame) je takrat, ko si ga resnično želiš, imaš izpolnjene osnovne pogoje (partnerja, s katerim si oba želita otroka, živita na svojem, imata reden dohodek). Jaz osebno bi ga imela že zdaj, ampak to, kot trenutno kaže, še nekaj let ne bo možno.
meni se zdi, da je pomembnejše vprašanje KDO naj ima otroka, kot pa KDAJ.
sama bi mnogim zakonsko prepovedala imeti otroke, saj še za vzgajanje živali niso primerni.
sama tudi nebi imela otroka še med študijem, nikakor pa ni res, da se nebi dalo preživeti tako ali drugače.
sploh pa... otrok je pomembna prelomnica. obstaja zaščita! tu ni izgovora (razen, če ženska zanosi kljub tabletkam; že za počen kondom obstaja rešitev).
sama bi mnogim zakonsko prepovedala imeti otroke, saj še za vzgajanje živali niso primerni.
sama tudi nebi imela otroka še med študijem, nikakor pa ni res, da se nebi dalo preživeti tako ali drugače.
sploh pa... otrok je pomembna prelomnica. obstaja zaščita! tu ni izgovora (razen, če ženska zanosi kljub tabletkam; že za počen kondom obstaja rešitev).
sAv€ ENErgy, plaY in The D@rk.
Tko kot je rekla, neki je službeno, ko pač nimaš izbire, neki je pa da hočeš mal zbežat od otroka (tako je moj rekel) in greš za cel vikend žurat. Mislim, tip lahko zbeži, mamica pa ne more, vsaj dokler se otrok doji... Pač zgleda odvisno od človeka do človeka kako to gleda... Kot sm rekla, jasno ne da ne boš zdej dokler se otrok ne osamosvoji vsa večer doma..sej potem, ko je malce stareši ga pustiš starim staršem in greš kam... sam da pa mamica z novorojenčkem sama vikende preživlja, očka ga pa žura je pa zame nesprejemljivo... Ne mi rečt, da je njemu, ki je vmes 8 ur v službi še tistih par ur doma z otrok tooook težko, da si mora cel vikend frej vzet.... namesto, da bi vsaj takrat otroka prevzame, da si lahko mamica vzame oddih, se stušira in naredi kaj zase....
Mah, to niso tako črnobele zadeve. Če ima recimo neka moška klapa vsakoletno tradicijo, da grejo zadnji vikend v avgustu skupaj jadrat, verjetno tip zato še ne bo slab fotr, ker ga dva dni ne bo.
Če pa to, da si človek vzame čas zase, pomeni, da vsak mesec nekam spizdi za par dni, je pa to drugače.
Ti pa resno premisli, preden boš imela s tem tipom otroka, ker imata očitno precej različne poglede na to vprašanje in bosta težko našla nek skupni jezik, ne da bi se on počutil utesnjenega ali ti zapuščeno.
Če pa to, da si človek vzame čas zase, pomeni, da vsak mesec nekam spizdi za par dni, je pa to drugače.
Ti pa resno premisli, preden boš imela s tem tipom otroka, ker imata očitno precej različne poglede na to vprašanje in bosta težko našla nek skupni jezik, ne da bi se on počutil utesnjenega ali ti zapuščeno.
Odvsino kam gre za vikend, s kom, zakaj in kako pogosto. Če mora it službeno skoraj nima druge izbire. Je pa treba nekaj vedeti, če nekdo načrtuje družino ne more bit potem ves čas odsoten od nje. Če gre npr. enkrat na leto nekam smučat s kolegi se mi tudi zdi sprejemljivo, če se pa odsotnost pojavlja bolj pogosto pa je zame nesprejemljivo. Otrok je odgovornost in je zanj treba skrbeti, biti z njim in kdor leta vikende okoli se mi ne zdi dovolj zrel za vlogo očeta.
-
- Cosmopsiho
- Kraj: Lj
Mislim da v njunem razmerju še marsikaj ne štima poleg njegovega bluzenja. Razen če je ona tako dobra igralka, da zna prikrivat to njeno naklonjenost le do denarja.
Zanimivo kako ene napišete primer, šele v naslednjem postu pa malo več poveste in takrat rata vse kristalno jasno in logično
Zanimivo kako ene napišete primer, šele v naslednjem postu pa malo več poveste in takrat rata vse kristalno jasno in logično

But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
*mala* napisal/-a:Mislim da v njunem razmerju še marsikaj ne štima poleg njegovega bluzenja. Razen če je ona tako dobra igralka, da zna prikrivat to njeno naklonjenost le do denarja.
Ni bila zgodba izpostevljena kot tema tukaj, da bi 2 strani pisala o nekomu drugemu.
Mimi_M napisal/-a:mateja79 napisal/-a:... a je bil njen cilj imeti fanta in po možnosti njega, ker ima precej denarja in tako vse to prenaša samo, da ga je dobila čeprav ji to ni všeč.
Ta fant jo lahko kadarkoli zapusti, otrok ali celo dva nista nobeno zagotovilo, da bosta vedno skupaj.
To ne verjamem, ker on je zaljubljen vanjo bolj kot ona vanj. On ima s tem, ko ima njo vse.