Kontracepcijske tabletke

Za dušo in telo.
Zaklenjeno
chiqqa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a chiqqa »

:cry: jz pa nevem kaj nej nardim..čist sm u badu.. pridobila sm na celulitu pa čeprou pimj več vode, delam pilates.. ok ne zdej spet neki kao da ful športam ampk..dejte povedat kaj nej še delam da bo nekak jemanje tabletk pa moje početje proti celulitu to lepo blo enakomerno ne pa da bo še več celulita :cry: pa še naprej jemanja tabletk :cry: to je took grozn, pa k sm drgač baje še preveč suha ..a kašno mam rit.. sploh nevem več kva nej nardim, nemorm vrjet :cry:
urszika
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a urszika »

To je blo men vedno zanimivo ja, kako zlahka dajo ginekologi tabletke. Mislim, sej po eni strani je prov, po drugi pa hja, kaj pa vem. Ker kšne pol tole jemanje tabletk preveč zlahka vzamejo.
Mene zanima če bom šla slučajno nazaj na Logest al bom morala sestri reč da mi da spet un recept a zdravnici?
Sicer pa mam še itak dva mesca časa ker mam še dva pokca za pojest pol bom pa vidla.. Predvsem sm mela problem z mastenjem las in željo po seksu.. ki je ni blo. Če se to nau izboljšal, ne bom dajala 8€ na mesec za tole Yarino :x
sAdie
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a sAdie »

urszika napisal/-a:Predvsem sm mela problem z mastenjem las in željo po seksu.. ki je ni blo. Če se to nau izboljšal, ne bom dajala 8€ na mesec za tole Yarino :x

pa sej to je to - zadnje case sploh punce jamrajo (al pa preberem), da jim ni vec do sexa, da so tecne kr za bv, ...groza :? pa kaj to se je prej tudi dogajalo al smo v neko noro obdobje zmesanih hormonov in 300 vrst razlicnih tabletk padli??!?
poznam ginekologinjo, ki sproba vse zivo, kar pride na trg :roll: idiotizem, ce mene kdo vprasa. Jaz ne vem, zakaj ne dajo punce na test - prevsem jetrnih in krvnih, da bi vsaj ugotovili ali lahko jemlje tabletke? zakaj ne vprasajo po boleznih nasih prednikov (recimo tumorjev, srcnih kapi, visokega pritiska)? niam pojma...dajo vse, samo da ne bo nezazeljene nosecnosti. Malo blesavo, da to pisem, ampak vedno bolj opazam, da smo samo stevilke. :?

urszika pojdi raje do zdravnice, ce je le mozno (moja ma tako guzvo, da ponavadi komuniciramo samo s sestro). Povej ji vse kar te muci :)
I love SISLEY& RW
sAdie
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a sAdie »

chiqqa napisal/-a: ..a kašno mam rit.. sploh nevem več kva nej nardim, nemorm vrjet :cry:

jah, to bo pa tezko cez noc :) rit more bit, kaj ces...je en x moj sosolec reko, da on ze nebo v kosti žgal :rofl: :rofl: Ce se sportas si nardila ze pol zase in predvsem za svoje zdravje :) masiraj predele, kjer se ti zdi, da je "prevec" pa bi skor moglo bit bolje...masaza je najboljsa, po mojem mnenju.
I love SISLEY& RW
urszika
Cosmofrik
Cosmofrik

sAdie napisal/-a:urszika pojdi raje do zdravnice, ce je le mozno (moja ma tako guzvo, da ponavadi komuniciramo samo s sestro). Povej ji vse kar te muci :)

Bom bom, sj se pobrigam zase nč skrbet. Pa tud vprašam, sej zato so pa tm ane (čeprov so te sestre loh tud tečke). :wink:
*hox*
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a *hox* »

ŽuŽa napisal/-a:
*hox* napisal/-a:^^ Tut men se je 1x tko zgodil, da sem 2x uzela mal kasnej, pa ni blo (hvalabogu) nič narobe. :)

Sam a lahko pa je??čeprov ni 12 ur.

Ne vem, v navodilih pri mojih piše, da če jih uzameš v roku 12ih ur naj bi blo pol use uredu. Kere pa maš?
Sunshine
Cosmo administrator
Cosmo administrator
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a Sunshine »

Sadie, če ti je sestra tako svetovala, pa če se ti zdi sami primerno (če se tako počutiš) pol why not, poskusi. Še zmeraj obstajajo tabletke, da se menstruacija pojavi (sicer nisem sigurna kakšna tabletka, vendar vem da so, da ti vzbudijo hormončke, da se zadevica zopet pojavi).
Uporabniški avatar
Zvoncica
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a Zvoncica »

chiqqa napisal/-a::cry: jz pa nevem kaj nej nardim..čist sm u badu.. pridobila sm na celulitu pa čeprou pimj več vode, delam pilates.. ok ne zdej spet neki kao da ful športam ampk..dejte povedat kaj nej še delam da bo nekak jemanje tabletk pa moje početje proti celulitu to lepo blo enakomerno ne pa da bo še več celulita :cry: pa še naprej jemanja tabletk :cry: to je took grozn, pa k sm drgač baje še preveč suha ..a kašno mam rit.. sploh nevem več kva nej nardim, nemorm vrjet :cry:

HM, sej ne vem, če te bo tole kej potolažilo. Meni se je isto naredil celulit, ko sem jedla tablete tri leta. Prej sem ga imela minimalno (očitno dobri geni). Zdej sem že pol leta dol iz tabletk, pa ga imam hvalabogu manj kot prej. Tako da, če boš kdaj nehala jest tabletke, lahko da se bo problem rešil sam od sebe ;)

Sam najbrž jih še ne boš nehala jest, hehe. Btw jaz sem imela Femoden.
alysa
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a alysa »

Hey!

Vse govorite d ste ne vem pridobile na teži, celulit, glavoboli, d vm ni več tok do sexa in tko naprej..nism pa vidla d bi kera napisala d se ji zdi d je utrujena po tabletkah...k jst jemlm logest in bom zdj zamenjala na yasminelle ker se mi zdi da odkar sm začela jemt logest komi preživim dan pokonc :) pa sm športnica drgač in se res velik gibam (tko d ni razlog to d ceu dan preživim na kavču in pol sj veste lenarjenje utruja :D ), spijm ogromno vode in mi res ni jasn zakaj zakaj se komi prebijam skozi dan k sm bla učas polna energije:cry: d ne govorim kok to vpliva na mojo voljo do učenja...
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *purple* »

ja sej kukr vpliva na koga...
jst tud že obupiujem s temi tabletkami...
lih učeri sva ugotovila kakšno je moje počutje..5 minut sem čist vesela, najbolj srečna, že naslednjih 5 minut se kr naki za brezveze pizdim in sem vsa razkurjena, potem sem spet vesela in spet jezna...skratka kar se mi prej nikoli no dogajalo se mi s tabletkami stopnjuje dan za dnem.. :? želja po sexu...rabim mikroskop da jo najdem..no, zdej sva mela malce abstinence pa me je spet zagrabilo, ampak vem da me bo kmal minil...lakota..jem jem in se nič ne najem... :roll: kr skos bi jedla..dobr da doma nimamo nč :D
utrujena..po pravic povdano bi tud jst samo spala, al pa sploh ne morem spat...tud nič se mi ne da...
jah te tabletke so po pravic povedan en velik drek... :twisted:
ampak še vedno nekak boljše od kondomov in metode pazljivosti...prej sm vsak mesec teste kupvala ker sm bla tok paranoična... :?

A KTERA NOSI EURA FLAJŠTRE???
jagodka85
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a jagodka85 »

Sunshine357 napisal/-a:Moja prijateljica jih je nehala jemati, pa ni mela menstruacije par mesecev, pol pa je dobila pri ginekologinji tabletke, ki se se začelo nekaj premikati v tej smeri. Po dobrem letu se ji je stanje normaliziralo.

jz sm nehala jemat tabletke že decembra 2005, od takrat do zdj sm mela pa menstruacijo samo ene 5x, mogoče še clo pretiravam in sm jo mela manjkrat. ginekologinja pa tud nč ne nardi, sam reče, da nj pridem naslednji mesec al pa čez dva meseca, če je naslednji mesec ne dobim. in potem ista zgodba.
ok, sj mi je kul, če je nimam, ker po pravici povedano, se mi ne da še s tem ubadat, sam k vem, da ni vse v redu, če je nimam, pa jo pol enkrat dobim, pol pa spet pol leta nč :roll:
urszika
Cosmofrik
Cosmofrik

jagodka :stumm: Tok časa nazaj pa tolkrat si jo mela samo? Jao mene.. In to je očitno kr stalna praksa če nehaš tabletke jemat.
Sej men tud po eni strani bi blo kul, samo k bi vedla da mora bit nekaj hudo narobe z mojimi hormoni, sej še nisi za menopavzo no :?

*purple* napisal/-a:ampak še vedno nekak boljše od kondomov in metode pazljivosti...prej sm vsak mesec teste kupvala ker sm bla tok paranoična... :?

No to je pa to ane - men so kondomi tok odveč, zgublaš cajt in voljo včasih k se z njim ubadaš, brez tabletk&kondoma pa tud ne bi upala. Zato sm začela s tabletkami - da se nama ne bi blo treba s kondomi ubadat, ker je tok bolj fletno seksat brez une gume :tot:
alysa
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a alysa »

Ja sj glih to je problem ane... d ni neke popolne alternative glede zaščite...in pol sploh ne vem kaj bi nardila... :cry: k kondomi so ful nepraktični (glede zaneslivosti in tko naprej; ne bi se pa rada z morning pilli filala usakič ko npr. pade dol, poč al pa iz same panike d se je kj tazga zgodilo); tabletke majo pa ful stranskih učinkov...ja fino..in kaj nj zdj? :D
chiqqa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a chiqqa »

zgčeda mate use ne probleme jz pa razn povečane teže pa celulita druzga nimam. želja po sexu je čist prevelka, utrujena hmm mogoče zadne čase - pa je to zrt tega lohka? ker prej nism lih bla zaspana ob 5ih popolnde recimop :S pol glede glavobolov, tečnosti..tega jz sploh ne poznam :lol:
urszika
Cosmofrik
Cosmofrik

alysa napisal/-a:..in kaj nj zdj? :D

Abstinenca/celibat! :schlaumeier:
Zaklenjeno