Kontracepcijske tabletke

Za dušo in telo.
Zaklenjeno
muffin
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a muffin »

astra_mb napisal/-a:to pa ne bo držalo...čisto drugačna sestava je...jaz sem jemala diane...pa so imele preveč stranskih učinkov...potem pa sem dobila yarino...ki je bila "kao" blažja...nekaj mesecev že ja..je pa v yarini in yasminele nek hormon, ki je kao čisto nov...ne vem točno imena...ampak ga v ostalih abletkah sigurno ni..

No tko je tm pisal. Sej zdej enkrat bom šla h ginekologinji pa jo bom vprašala, kr itak hočm druge tabletke.
Ja drgač pa vsebujejo Yarina in Yasminelle hormon, k preprečuje zastajanje vode v telesu, tko da se nej ne bi zredile tiste, k jih jemlejo.
astra_mb
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a astra_mb »

kao naj se ne bi...jaz sem ravno po yarini malo nabacala...pa celulit dobila...pa ne zato ker se nisem gibala in ostali larifari...saj to je bilo okoli 2 kg..samo vseeno...po femodenu sem npr. celo shujšala...čeprav sem bila takrat še preveč suha...
...i still believe in your eyes...
there is no choice, I belong to your life...
because I will live to love you someday...
you'll be my baby and we'll fly away....
urszika
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a urszika »

Vprašanje:
Tiste ki ste menjale tabletke: a vam je kej menstruacija izostala slučajno? Js sm šla z Logesta na Yarino in sm zadnjo tabletko v prvem pokcu Yarine vzela v petek pa še nisem dobila M... A je možno da je to zarad hormonov (a so blažji a kaj?) pa še zbolela sm na hitrco včeraj.. Ker me ful skrbi ker sm prvi teden pozabla tabletko in sm jo vzela po 13 urah (ful dobr ane) pa mela sm spolne odnose dva dni prej :? Sem klicala ginekologinjo pa očitno sestre nočejo telefona dvigat, pa bi samo rada da me kera pomiri za zdej, če ma slučajno iste izkušnje da M ni blo.. Ker bom znorela. Itak moram pa jutr spet ginekologinjo klicat. :?
ŽuŽa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a ŽuŽa »

Novo vprašanje:

Zdle ta ta tedn sm uzela že dve tabletke namest okol 7h zjutri,šele ob 15h popoldne. Sicr to ni več kot 12ur sam usejen. Je loh kej narobe? Hvala vam :bussi:
*hox*
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a *hox* »

^^ Tut men se je 1x tko zgodil, da sem 2x uzela mal kasnej, pa ni blo (hvalabogu) nič narobe. :)
ŽuŽa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a ŽuŽa »

*hox* napisal/-a:^^ Tut men se je 1x tko zgodil, da sem 2x uzela mal kasnej, pa ni blo (hvalabogu) nič narobe. :)

Sam a lahko pa je??čeprov ni 12 ur.
chiqqa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a chiqqa »

nop, če se jz prou zastopm nej bi blo še use dobr če vzameš v roko 12h ur.. zato pa punce: OPOMNILNIK naštimat!!![/b]
sAdie
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a sAdie »

urszika napisal/-a:Vprašanje:
Tiste ki ste menjale tabletke: a vam je kej menstruacija izostala slučajno? Js sm šla z Logesta na Yarino in sm zadnjo tabletko v prvem pokcu Yarine vzela v petek pa še nisem dobila M...

samo ne panike delat - ker pol je od vsega taga nerviranja po nepotrebnem se res nebos dobila :? meni se je tudi to zgodilo...pri logestu 4 dan pavze dobila M, pri Yarini pa komaj 6 oz. 7 dan :? Tak, da nic panicarit...bo prisla, ce si seveda redno jedla tabletke.
I love SISLEY& RW
urszika
Cosmofrik
Cosmofrik

sAdie tnx, jo že mam :D .. al pa :? ubistvu hehe.
Ma skrbel me je ker sm dva dni po spolnem odnosu 13 ur pozabla tabletko grrr. Sm mela alarm pa sm morala izključit ker sm mela predavanje takrat in bi mi vmes zvonilo. Pišuka tri tedne sm se sekirala zarad tega. Sicer pa mi nažalost tud menstruacija ne garantira da ni šlo nič narobe. :(
sAdie
Cosmofrik
Cosmofrik

urszika napisal/-a:sAdie tnx, jo že mam :D .. al pa :? ubistvu hehe.

jeeei :D samo da JE. Ves kaj je najboljse...da si alarm nastelas okol 20h ali 21h...zjutraj lahk pozabis se, je pa res, da mas se cel dan cas - da vzames. Jaz mam raje zvecer - ob 20.00 pa mir :lach: Vse bo ok, nic se ne sekiraj!
I love SISLEY& RW
urszika
Cosmofrik
Cosmofrik

No sej točno ob 20.00 sm mela alarm samo ma filofaks tak bedn urnik pač da mam tud do devetih predavanja :) Tko da sm si pol naštimala za ob sedmih. Zdej si bom morala pa v soboto spet na novo zmislit kdaj naj jemljem, bom morala resno uskladit glede na urnik. Sicer pa vedno zvečer jemljem al pa enkrat sem okol enih popoldne, zjutri pa res ne.. ker tok čudn vstajam, nikol enako, da bi se čudn počutla če bi vsak dan ob drugi uri vzela. :)
sAdie
Cosmofrik
Cosmofrik

ah, te tabletke :roll: mi grejo ze pr uhah ven :? sem se odlocila, da ta mesec ne bom jemala tabletk - pa da vidim, ce bo kaj bolje :wink:
I love SISLEY& RW
Sunshine
Cosmo administrator
Cosmo administrator
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a Sunshine »

Ni nujno, da boš zadovoljan z rezultatom.

Moja prijateljica jih je nehala jemati, pa ni mela menstruacije par mesecev, pol pa je dobila pri ginekologinji tabletke, ki se se začelo nekaj premikati v tej smeri. Po dobrem letu se ji je stanje normaliziralo.
urszika
Cosmofrik
Cosmofrik

Js mam sicer sam en prjatlco za ktero vem da je tabletke, heh, tko da s tem nehanjem nimam izkušenj tko.. Sm pa že rekla da če z Yarino po treh mescih ne bo bolš glede libida da jih neham jemat sploh (nism šur a bom šla na Logest nazaj al ne). Samo me skrbi zarad menstruacije res - sicer je pa to tudi odvisno od človeka (kokr vedno pr tabletkah), al se bo stanje normaliziralo dokaj kmalu ali pa ne.. Se bom pa prej posvetovala z ginekologinjo, ker pomojm ni dobr kar prekinjat tkole za en mesec, ker kaj če ne dobiš M da bi spet začela jemat?
To je moj strah pri nehanju jemanja. + to da se mi libido ne bo povrnu + to da ne bom mogla met otrok (slučaaajno) sam ok.. :)
sAdie
Cosmofrik
Cosmofrik

Sunshine357 napisal/-a:Moja prijateljica jih je nehala jemati, pa ni mela menstruacije par mesecev, pol pa je dobila pri ginekologinji tabletke, ki se se začelo nekaj premikati v tej smeri. Po dobrem letu se ji je stanje normaliziralo.

:? hudica...
en x sem ze mela 2 mesecno pavzo od logesta in sem bla...hja, ko rozica :twisted: pa ta logest me je cisto depremiral...yarina pa po 3 mesecih...ne vem no, a sem se pod vplivom logesta? :lach: v petek bi mogla vzet tabletko...bi al nebi, bi al nebi...

urszika - pa ginekologi tak samo fuflajo nekaj v 3 dni...samo, da te nasopajo s tabletkami pa je...mene je sestra ta teden prepricevala, da naj se jemljem en mesec...v glavnem - lahko recem, da je po yarini bolje kot logest, ampak se zdalec ni to, kar sem si zelela.
I love SISLEY& RW
Zaklenjeno