Kdaj imeti otroka?

Pomoč iz čustvenih stisk.
Odgovori
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *mala* »

~NIA~ napisal/-a:ne sam tko, ko kdaj vidiš, sploh zdej iz mure pa gorenja.. 500€ na mesc.. pa recimo 2 otroka, partner brezposeln alpa neki... pa pač ful skromno živijo.. sicer si ne predstaulam (in upam da mi ne bo nikol treba vedet kako je), sam useen. pomojm jim ni lahko.

Tudi če je eden brezaposlen, dobiva denar od socialne, kar je pa tud neki.
Pa revnejši otroci so vedno imeli posebne ugodnosti v šoli (da pač šola prispevala- ceneje izleti, včasih zastonj malica, itd...)

TOM-Lady napisal/-a:Ja ampak do tega da ima lastno hišo je najverjetneje tudi moral nekaj dosti let žrtvovati marsikaj, razen če jo je podedoval.

Kakor mi doma razlagajo, je bilo včasih veliko lažje graditi hišo. Tudi z najnižje plačanimi službami. Sedaj pa...si sploh ne morem predstavljat kakšen strošek je to (oz. si lahko, pa je taka vsota, da delaš za hišo lih 20 let...)
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
ana27
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a ana27 »

NIA a nisi ti tudi ena izmed tistih, ki praviš, da se da imet otroka med študijem, oz. da preživet?

MALA na državno pomoč se je težko zanašat. Tile ljudje dejansko so reveži kljub precejšnjim ugodnostim. Mislim pa, da bi večina rajši delala in pošteno zaslužila kot živela od socialne pomoči.
Glede hiše se pa strinjam s tabo.
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a sončk »

Mi smo bli vedno socialno ogrožena družina in nikoli nisem dobila ceneje šol v naravi, malca v šoli je bla pa le delno subvencionirana.
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Ja no, šolo v naravi smo imeli samo enkrat (v 4. razredu). Sem pa skoraj vsako leto v osnovni šoli hodila zastonj v kolonije na Debeli Rtič in v Lucijo (resda nismo socialno ogroženi, bogati pa še zdaleč ne, ampak mi vseeno vedno ratalo priti noter- je pa odvisno, če izkoristiš to priložnost, ali ne).
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
kalanhoja
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a kalanhoja »

*mala* napisal/-a:Ja no, šolo v naravi smo imeli samo enkrat (v 4. razredu). Sem pa skoraj vsako leto v osnovni šoli hodila zastonj v kolonije na Debeli Rtič in v Lucijo (resda nismo socialno ogroženi, bogati pa še zdaleč ne, ampak mi vseeno vedno ratalo priti noter- je pa odvisno, če izkoristiš to priložnost, ali ne).

Ampak sedaj je pa neka šola v naravi skoraj vsako leto.
Da si prišla v kolonijo in to zastonj glede na to, da niste socilano ogrožena družina, predvidevam, da je bilo to zate potem iz zdravstvenega vidika. Edin če so tako nepošteni, da ne pretehtajo kdo je bolj socialno ogrožen, ker poznam precej otrok, ki ne more zastonj na morje, starši pa jim morja ne morejo plačati.
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

^^ Imam bratranca in sestrično v nižji stopnji osnovne šole, pa ne hodijo vsako leto nekam v šolo v naravi. V 1. razredu za par dni, pa mogoče v 4.. Bom povprašala :D

Ne vem, js sm vedno notr pršla in ne zaradi zdravstvenih razlogov (razen če je podhranjenost razlog :D). Mogoče pa ni blo tolk kandidatov (sej vemo, kak so eni skrbni za svoje otroke in se bojijo da se jim bo takoj kaj zgodilo, ko ne bodo z njimi).
Uporabniški avatar
pepelčica
Debatorica
Debatorica
Kraj: koper

Neprebrana objava Napisal/-a pepelčica »

^^na naši šoli smo šli v šolo v naravi vsako leto od 4.razreda naprej.
Uspešen moški je tisti, ki zasluži več kot lahko njegova žena zapravi. Uspešna ženska je tista, ki najde takega moža.
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a red_rose »

ja mi tut, vsako leto od 3.! naprej. torej 6x. ampak so meli socialno ogrozeni vedno zastonj, je biu nek sklad in so jim placali

kaj majo pa socialno ogrozeni otroci v osnovni soli veze s temo? ce mas otroka pr 23ih, si bos pa do 31etga leta ko gre otrok prvic v solo v naravo menda ze nasel sluzbo :D
kalanhoja
Kofetarica
Kofetarica

pepelčica napisal/-a:^^na naši šoli smo šli v šolo v naravi vsako leto od 4.razreda naprej.

V naši tudi. Skoraj vsako leto nekam.
kalanhoja
Kofetarica
Kofetarica

red_rose napisal/-a:kaj majo pa socialno ogrozeni otroci v osnovni soli veze s temo? ce mas otroka pr 23ih, si bos pa do 31etga leta ko gre otrok prvic v solo v naravo menda ze nasel sluzbo :D

Kje pa piše, da imaš otroka pri 23ih? Tema je kdaj imeti otroka in ne otrok pri 23ih.
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a red_rose »

ja ja vem ampak se mi zdi da se pogovarjate o tem kok velik stane otrok? velik stane kadarkol ga mas :D

ne vem nisem cist spremljala :D
kalanhoja
Kofetarica
Kofetarica

Res je kadarkoli ga imaš stane velik. Zato se mi pa zdi, da je pametno najprej imet rešeno stanovanjsko vprašanje in redno službo, ker je potem bolj ziher, da nisi kakšen socialni problem.
Drugač pa vsak zase ve koliko zmore in koliko hoče tvegat.
~NIA~
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a ~NIA~ »

-- :)
Zadnjič spremenil ~NIA~, dne 29. Nov. 2010 16:54, skupaj popravljeno 1 krat.
MIS_MAS
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a MIS_MAS »

Kdaj?

- ko si sam dovolj zrel za otroka,
- ko imaš redno službo in s tem posledično tudi redne prihodke,
- če že-resna zveza z tistim s katerim bi rada otroka,
- precem pa 100% prepričanje, da si res želiš otroka, ker to ni začasna želja.
luncca
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a luncca »

Kako pa gledate na to, da gre očka kdaj po svoje žurat, tudi po cel vikend, mamica pa sama doma..pozneje ko je otrok malce starejši pa recimo mamica kam za cel vikend?
Midva z mojim sva ravno padla v to debato (prijatelja, ki imata otroka, mata to tako urejeno, da on hodi okoli žurat, naslednji mesec z nami za cel vikend na Velko planino, ona pa sama doma).
Js sm pač mnenja, da če oba otroka nardita naj bosta tudi oba ob njemu. Sej ne rečem, so obveznosti, pa kdaj pade kkšna pijačka, pa tud če zabluzi za cel večer, samo js definitivno ne bom sama visela z otroki doma, medtem ko njega po cele vikende ne bo. Mojmu seveda to ni jasno, on je mnenja, da pač ni noben od staršev obsojen na večno preživljanje časa z otrokom, da gresta lahko oba kdaj nekam..ja se strinjam samo ne pa po cele vikende. Definitivno pa ne ko je otrok že novorojenček (tako kot pri frendoma) in joka, je bolan itd.
Nevem no sam js to definitivno ne bom prenašala... mogoče to sedaj tako gledam, potem ko bo otrok, bom mogoče z veseljem kam zbežala, če bom lahko, sam skor ne verjamem, ker pač nisem tak tip človeka, nisem tako vzgojena, moja starša nista tega počela in pač mi to ni neki sprejemljivega. Res si ne predstavljam, da bi cel vikend nekje žurala, moj pa sam doma z otrokom...že sedaj skoz mislim na njega, kaj šele ko bi bil otrok...
Odgovori