kako varni so kondomi?

Zadovolj(e)n/a v postelji.
Odgovori
Uporabniški avatar
Sandraaa
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Sandraaa »

nastasja napisal/-a:
Sandraaa napisal/-a:Ja meni tudi ni bilo. In ker je bila še premlada da bi mela otroka je šla na splav. Še zdaj ma posledice ( nočne more ) pa je tega minilo že 1 leto.

ojoj :( Kolko pa je bila stara, če lahko vprašam?

No drugače midva uporabljama samo kondome, ker sem jaz mela ene probleme s tabletkami, pa mi jih je ginekologinja odsvetovala.

Stara je bila 15 pa pol. Poznam pa eno, ki je rodila pri 15ih in ima zdaj luškano staro eno leto deklico. Samo je pa res da onadva nista mela niti kondomov in niti ni ta punca jemala kontracepcijske. :?
[She.]
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Bora Bora

Neprebrana objava Napisal/-a [She.] »

^^ sam maš pa same fain izobražene in kolegice :) Pa nč slabega ne mislim s tem.
..quello che c'e' in fondo al cuore non muore mai.. :*
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *purple* »

[She.] napisal/-a:^^ sam maš pa same fain izobražene in kolegice :) Pa nč slabega ne mislim s tem.

kako pa lahko kaj dobrega misliš s tem?

izobrazba gor ali dol.Se zgodi, da ene iz različnih razlogov ne jemlejo kontracepcijskih in da tud kondoma ni vedno zraven.Pa eni tud ne jemlejo nč pa jim useeno ratuje.Tko kot da bi rekla, da so neizobražene tiste ki se ravnajo po varnih dnevih.pač.
jst mam tud kolegico ki je rodila pri 17ih pri 16 pa zanosila...Ja pa in?mislm, da nbenmu nč ne manjka in tud njej se njen otrok ne zdi kot plod neizobrazbe ali česa podobnega.

drgač so se pa kondomi tud men zamerl...že kr neki jih je počl :?
[She.]
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Bora Bora

Neprebrana objava Napisal/-a [She.] »

JE blo mal u hecu mišljeno mal pa res, kr nevem kko lahko pr 15 sexaš brez zaščite, razn če so starši celi veseli in si želijo vnučke.
In izobražene nism misnna u tem smislu da nimajo šole al kej podobnega, ampak o da če že sexajo naj se mal pozanimajo o zadevah.
..quello che c'e' in fondo al cuore non muore mai.. :*
Gost

Neprebrana objava Napisal/-a Gost »

*purple* napisal/-a:
[She.] napisal/-a:^^ sam maš pa same fain izobražene in kolegice :) Pa nč slabega ne mislim s tem.

kako pa lahko kaj dobrega misliš s tem?

izobrazba gor ali dol.Se zgodi, da ene iz različnih razlogov ne jemlejo kontracepcijskih in da tud kondoma ni vedno zraven.Pa eni tud ne jemlejo nč pa jim useeno ratuje.Tko kot da bi rekla, da so neizobražene tiste ki se ravnajo po varnih dnevih.pač.
jst mam tud kolegico ki je rodila pri 17ih pri 16 pa zanosila...Ja pa in?mislm, da nbenmu nč ne manjka in tud njej se njen otrok ne zdi kot plod neizobrazbe ali česa podobnega.

drgač so se pa kondomi tud men zamerl...že kr neki jih je počl :?

Če se zareš poglobiš v teorijo varnih dni, potem moraš biti kar precej logičen tip, dosleden in organiziran - tukaj ne govorim o tistih, ki varne dneve določijo kar na pamet preko koledarčka, ampak je za pravo štetje varnih dni pomembno dosledno merjenje temperature, opazovanje izcedka in svojega telesa. In če želiš furati kaj takega, moraš biti kar precej na tekočem s temi stvarmi, torej ne vem zakaj neizobraženost.

Sicer pa je v 21. stol. večji problem na področju spolnosti neodgovornost do sebe in drugih kot splošna neinfromiranost. Ker informacije o seksu in zaščiti so povsod. Problem nastane, ko vsi vse vejo, pa potem kljub temu ne posežejo po ustrezni zaščiti in se zgodijo nezaželene nosečnosti ter bolezni. Na tem mestu pa se človek čisto zares vpraša, kaj je narobe z določenimi posamezniki :stupid:
Kika
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a Kika »

*purple* napisal/-a:jst mam tud kolegico ki je rodila pri 17ih pri 16 pa zanosila...Ja pa in?mislm, da nbenmu nč ne manjka in tud njej se njen otrok ne zdi kot plod neizobrazbe ali česa podobnega.

iz tega, da jih sam poznaš, pojma nimaš al jim kaj manjka ali ne. za zaprtimi vrati se marsikaj dogaja.

iskreno pa tut dvomim, da je punca bla pr 16 pripravljena na otroka.

najlaži je ocenjevat od daleč... pa dost ot :)
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a jullia_ »

MsN napisal/-a:
Če se zareš poglobiš v teorijo varnih dni, potem moraš biti kar precej logičen tip, dosleden in organiziran - tukaj ne govorim o tistih, ki varne dneve določijo kar na pamet preko koledarčka, ampak je za pravo štetje varnih dni pomembno dosledno merjenje temperature, opazovanje izcedka in svojega telesa. In če želiš furati kaj takega, moraš biti kar precej na tekočem s temi stvarmi, torej ne vem zakaj neizobraženost.

Sliši se že fajn, ampak nekako dvomim, da so tiste 15letnice res počele vse to. Se pa ne strinjam s besedo "neizobraženost", pomoje je bolj na mestu izraz "gola neumnost", ker je punca skoraj za ziher vedela, kako se zanosi, pa tega pač ni resno jemala.
Uporabniški avatar
Sandraaa
Sramežljivka
Sramežljivka

Saj lahko da majo otroci tudi take starše, da jim glede tega nič ne povejo. Otroka je pa lahko sram vprašat. Nikoli neveš. In pol se odpravijo imet spolne odnose in brez zaščite .. pa se zgodi.
ŽuŽa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a ŽuŽa »

Sandraaa napisal/-a:Saj lahko da majo otroci tudi take starše, da jim glede tega nič ne povejo. Otroka je pa lahko sram vprašat. Nikoli neveš. In pol se odpravijo imet spolne odnose in brez zaščite .. pa se zgodi.

Men starši niso nč od tega povedal, pa sem vseeno vedla da je treba uporabit zaščito-no sicer nisem seksala že pri 15-tih pa vseeno.
Smo mel pa v šoli kakšna predavanja, plus sama sem se pozanimala. Sicer pa o zaščiti pred seksom obveščajo že na vsakem koraku, tko da ne morš tuki krivde valit na starše. In sem 100% da je punca pri 15.tih dobro vedla kaj je to kondom :!:
Prov spomnem se svoje 1 leto mlajše sestrične ki mi je pri njenih 15 letih usa vesela priskakljala na eni žurki povedat da ni noseča. Ni uporabla kondoma nič, sam dol se je dala. Brez pameti. In to ne sam enkrat! :wall:
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a red_rose »

ja js se tut nisem NIKOL s starsi o tem menla, pa sem pomoje ze tam nekje u cetrtem, petem razredu vedla DOVOLJ, da ne bi zanosla (sploh pa dovolj, da sploh seksala nisem :D ) pol smo pa itak meli v soli predavanja, pa razne knjige, internet...se mi zdi da je ogromno literature, in sploh ni vse na starsih...v mojem primeru so bli pravzaprav zanemarljivi glede teh stvari =)
Uporabniški avatar
Sandraaa
Sramežljivka
Sramežljivka

Poznam primer, ko je dobila punca v 7 razredu menstruacijo in mislila da umira. :?
Gost

Neprebrana objava Napisal/-a Gost »

jullia_ napisal/-a:
MsN napisal/-a:

Sliši se že fajn, ampak nekako dvomim, da so tiste 15letnice res počele vse to. Se pa ne strinjam s besedo "neizobraženost", pomoje je bolj na mestu izraz "gola neumnost", ker je punca skoraj za ziher vedela, kako se zanosi, pa tega pač ni resno jemala.

Pa saj nisem nikjer napisala, da je to počela tista punca, ki je potem zanosila. Pri 15ih se česa takega zaradi nerednega ciklusa itak ne moreš iti.
p!ka
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: Šaurini

Neprebrana objava Napisal/-a p!ka »

ŽuŽa napisal/-a:Prov spomnem se svoje 1 leto mlajše sestrične ki mi je pri njenih 15 letih usa vesela priskakljala na eni žurki povedat da ni noseča. Ni uporabla kondoma nič, sam dol se je dala. Brez pameti. In to ne sam enkrat! :wall:

Men je kolegica pr 16ih s poudarkom, da hodi na zdraustveno šolo (pač sklepam, da pol bi automatsko mogla vedet kaj ja in kaj ne, če hoče bit zdraunica), pšla cela vesela povedat, da na srečo pa ni noseča, ker je njen tip vedu oz. čuti, da ne bo spustiu nič vanjo. Zlasala bi jo.... :motz:
...Voli me iz inata
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam

Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
bas razlog za to nemas...
p!ka
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a p!ka »

...
Zadnjič spremenil p!ka, dne 18. Dec. 2008 14:44, skupaj popravljeno 1 krat.
...Voli me iz inata
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam

Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
bas razlog za to nemas...
p!ka
Cosmofrik
Cosmofrik