Kontracepcijske tabletke

Za dušo in telo.
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
densy
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a densy »

kaatjaa napisal/-a:Jz sm pa brez tabletov ostala :cry: kao zarad pritiska, sam ga nimam to je sam strah pred ginekologom.

a to je ginekolog na pregledu ugotovu al kaj?
kaatjaa
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a kaatjaa »

Ja pol sm sla pa k osebnmu zdravniku pa mi je use pregledala pa nč. :cry:
choco.cat
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a choco.cat »

kaatjaa napisal/-a:Ja pol sm sla pa k osebnmu zdravniku pa mi je use pregledala pa nč. :cry:
Naj ti osebni zdravnik npiše potrdilo, da je vse ok in ga nesi ginekologu in ti bo mogoče predpisal spet KT.
I laugh at gilded butterflies.
kaatjaa
Sramežljivka
Sramežljivka

choco.cat napisal/-a:
kaatjaa napisal/-a:Ja pol sm sla pa k osebnmu zdravniku pa mi je use pregledala pa nč. :cry:
Naj ti osebni zdravnik npiše potrdilo, da je vse ok in ga nesi ginekologu in ti bo mogoče predpisal spet KT.

Ja sj točno to zdj razmišlam, da morem nekak nazaj dobit tablete. Samo mam pa še en problem, da mam neki s srcem in grem na preiskave, tko da morem prašat kardiologa, če to kej vpliva. Uglavnem kr neki :cry: goza je da sm brez tablet! Škoda k ne obstajajo tabletke za moške :D
tinchy18
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Zasavje

Neprebrana objava Napisal/-a tinchy18 »

Ja fajn bi bilo da bi obstajale KT za moške... bi ženske dosti tegob si prihranile... :cool:
Uporabniški avatar
metuljčica*
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a metuljčica* »

Sam vprašanje, če bi jih moški hotli jemat. Pa tud kolk žensk bi se zanesl nanje, da jih redno jemljejo in ne pozabljajo. Moj je že bolj pozabljive sorte :D
Uporabniški avatar
miska20
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: prelepa Dolenjska

Neprebrana objava Napisal/-a miska20 »

moj je tut pozabljiv...ne vem, kak bi se on na to vsak dan spomnu....pa še ob približno enaki uri :D
tinchy18
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Zasavje

Neprebrana objava Napisal/-a tinchy18 »

jaz bi se že potrudila pa ga spomnila vsak dan... samo da jih meni ne bi bilo treba jemat :D

drugače me pa zanima, če se zaščita kaj zmanjša, če jih ne jemlješ vsak dan ob istem času... ker jaz jih kdaj ob 10ih zjutraj kdaj pa ob 17ih popoldan...ubistvu takrat ko se spomnim...
×ChocoLate.×
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a ×ChocoLate.× »

tinchy18 napisal/-a:jaz bi se že potrudila pa ga spomnila vsak dan... samo da jih meni ne bi bilo treba jemat :D

drugače me pa zanima, če se zaščita kaj zmanjša, če jih ne jemlješ vsak dan ob istem času... ker jaz jih kdaj ob 10ih zjutraj kdaj pa ob 17ih popoldan...ubistvu takrat ko se spomnim...

Če vzameš tabletko v 12h urah od prejšnje, potem ni panike. Če pa je vmes več kot 12h, pa zaščita ni več 100% oz. rabš še dodatno kontracepcijo :)
choco.cat
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a choco.cat »

kaatjaa napisal/-a:
choco.cat napisal/-a:

Ja sj točno to zdj razmišlam, da morem nekak nazaj dobit tablete. Samo mam pa še en problem, da mam neki s srcem in grem na preiskave, tko da morem prašat kardiologa, če to kej vpliva. Uglavnem kr neki :cry: goza je da sm brez tablet! Škoda k ne obstajajo tabletke za moške :D
Ja škoda. Škoda predvsem da jih zdaj ne ješ, pa jih boš mogoče čez 1 mesec spet začela, skratka cela zmeda. Jaz vem zase, da bi mi čisto zmedlo cel organizem, če bi mogla zdaj kr nehat in pol mogoče spet začet in sem in tja.
Ti se le pozanimaj pri kardiologu, upam da ti bo dovolil :wink:
I laugh at gilded butterflies.
kaatjaa
Sramežljivka
Sramežljivka

ja mam ga tam okoli 120-130, 80-95. Taspodnji je mal preveč. Upam, da jih dobim nazaj.
chiqqa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a chiqqa »

tinchy18 napisal/-a:Ja fajn bi bilo da bi obstajale KT za moške... bi ženske dosti tegob si prihranile... :cool:

sej obstaja oz. obstajajo inekcije k nej bi si jih ubrizgal enkrt na mesc. :wink:

sam da ni tok razširjen ker pač 'kr nej ženske trpijo' :roll:
kaatjaa
Sramežljivka
Sramežljivka

chiqqa napisal/-a:
tinchy18 napisal/-a:Ja fajn bi bilo da bi obstajale KT za moške... bi ženske dosti tegob si prihranile... :cool:

sej obstaja oz. obstajajo inekcije k nej bi si jih ubrizgal enkrt na mesc. :wink:

sam da ni tok razširjen ker pač 'kr nej ženske trpijo' :roll:

A pa to obstaja tle pri ns v Sloveniji? Kolk pa je zanesljivo to?
chiqqa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a chiqqa »

http://www.rtvslo.si/zabava/modload.php?&c_mod=rnews&op=sections&func=read&c_menu=1&c_id=343

Znanstveniki so razvili moško kontracepcijsko sredstvo, ki naj bi bilo 100-odstotno učinkovito in brez stranskih učinkov.

Moškim je dana možnost hormonske zaščite, sestavljene iz dveh delov: implanta, ki vsebuje testosteron in vsajen pod kožo zadostuje za štiri mesece, ter injekcije progestina - hormona, ki ga najdemo v kontracepcijskih tabletah.

Injekcijo si je potrebno vbrizgati trikrat mesečno.

Kljub spodbudnim rezultatom testov pa bodo moški še vedno postopali naokrog s kančkom strahu pred neljubim dogodkom, saj izdelka še ne bo tako kmalu na lekarniških policah.

:wink: :wink:

no, kaj pravte :)
Tr|n|ty
Debatorica
Debatorica
Kraj: soncna dolina

Neprebrana objava Napisal/-a Tr|n|ty »

Če bi bla jst tip, bi blo tole no-go zame, ker jst pa injekcije :nein: :pale: :buhu:
Zaklenjeno