Kontracepcijske tabletke

Za dušo in telo.
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
amital
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a amital »

zdaj ko sem pustla logest so menstre ful močnejše, vložke mi premoči, hlače so krvave.. samo s tem sem se sprijaznila, rajš mam daljšo menstro kot pa prej 2-3 dni čisto šibko, vsaj toliko da se telo mali ščisti.
kondome je pa tk smotano uporabljat, pa pazit pa vse..
vse se zgodi z razlogom, tako kot se tudi vse vrača in vse plača
freaky
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a freaky »

Js mela 1 leto pa pol Logest. Ko sem jih jemala, nism opazla nobenih stranskih učinkov. Ko sm brala, da se po tabletkih zlo zmanjša libido, sm si misla de je to en larifari. Zdj ko sm jih pa nehala, sm pa opazla zelo velko spremembo. Prej sploh nism mela nobene želje po seksu, nč se mi ni dal, glih tuk de sva mal. Zdj bi pa kr skos, večkrat na dan. Tko de neki že more bit na tem. Šla bi nazaj na tabletke (seveda ne na Logest), sam se bojim teh stranskih učinkov. Pa tut te ta nove (Yasminelle) so samoplačniške in ker sem še dijakinja bi bil to velik strošek. Kondomi mi pa niso glih kul, dostkrat se strgajo, zato tut bol zaupam v tabletke. Ampk te stranski učinki mi tut niso najbl ušeč...zdj pa res ne vem kaj naj naredim :(
How many years can some people exist before they're allowed to be free?
The answer, my friend, is blowin' in the wind.
Uporabniški avatar
g00fy_qa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a g00fy_qa »

Uf zdaj pa je še mene začelo skrbeti da mogoče kaj name deluje pa ne čutim. :? Željo po seksu mam normalno bi rekla.. :razz: Me pa vseeno zanima če bi se kaj spremenilo če bi nehala jest Logest?

A ni tko da mladim puncam svetujejo da nekje dve leti po začetku jemanja tabletk to nekoliko prekineš.... Da se pol kasneje ne zgodi da ne moreš zanositi?
As the shadow follows the body,
As we think, so we become.
freaky
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a freaky »

Itak je odvisn od vsakega posameznika. Name so očitno delovale negativno, vsaj Logest. Kako bo z drugimi, bomo pa vidl.
How many years can some people exist before they're allowed to be free?
The answer, my friend, is blowin' in the wind.
laram
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a laram »

freaky napisal/-a:Js mela 1 leto pa pol Logest. Ko sem jih jemala, nism opazla nobenih stranskih učinkov. Ko sm brala, da se po tabletkih zlo zmanjša libido, sm si misla de je to en larifari. Zdj ko sm jih pa nehala, sm pa opazla zelo velko spremembo. Prej sploh nism mela nobene želje po seksu, nč se mi ni dal, glih tuk de sva mal. Zdj bi pa kr skos, večkrat na dan. Tko de neki že more bit na tem. Šla bi nazaj na tabletke (seveda ne na Logest), sam se bojim teh stranskih učinkov. Pa tut te ta nove (Yasminelle) so samoplačniške in ker sem še dijakinja bi bil to velik strošek. Kondomi mi pa niso glih kul, dostkrat se strgajo, zato tut bol zaupam v tabletke. Ampk te stranski učinki mi tut niso najbl ušeč...zdj pa res ne vem kaj naj naredim :(

No, pri meni je isto ... le da sem opazila stranske učinke. To plus en kup drugih ... in sem raje brez tablet, kot pa vse to sranje. :roll: Ker me res jezi do konca.

Ne, tablet še nisem menjala, ker isto nevem kaj lahko pričakujem od drugih ... za samoplačniške pa se tudi ne morem samo tako odločiti, ker še ne služim. Na žalost.
Očitno se bomo posluževali druge zaščite, kakorkoli, da je tečna.

Tako, da sem zdaj v veselm pričakovanju pozitivnih rešitev, hehe. :)
rebel*
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: :)

Neprebrana objava Napisal/-a rebel* »

wannabe napisal/-a:
freaky napisal/-a:Prej sploh nism mela nobene želje po seksu, nč se mi ni dal.

Uf, js mam pa tabletke pa lih zdej čutim večjo željo po sexu! :cool:

sej piše u navodilih, da lah se ti zveča al pa zmanjša želja po seksu...

Mene pa zanima, če je katera od vas kadilka in jemlje KT...:?:
Kr eni celo paniko zaganjajo zarad tega (js bom začela zdej tabletke in kadim), moja sestra recimo jih pa jemlje, pa tud kadi, pa nima nobenih problemov... Sm pa brala nekje da lah povzroči ta kombinacija trombozo...
...ljubiti...
......biti....
........iti...
.........ti...
muffin
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a muffin »

Ja sam res ni dobr ful kadit pa jemat KT- mislm da lih zard teh strdkov pa tromboze. Sicr js tut kadim, ampak najbrž zanemarljivo mal u primerjavi s tistimi, k jih skrbi, da bi jim KT+cigareti škodval.
Uporabniški avatar
Ljubljančanka
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a Ljubljančanka »

A je slučajno katera jedla Yarino in potem probala Yasminelle? Me zanima koliko razlike se čuti med njima, glede na to da imasta praktično enako sestavo.
Jaz grem danes po Yasminelle, če ne drugega, vam jaz poročam kako bo he,he. Samo zaenkrat še niti enih tabletk nisem prebavljala.
jullia
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a jullia »

muffin napisal/-a:Ja sam res ni dobr ful kadit pa jemat KT- mislm da lih zard teh strdkov pa tromboze. Sicr js tut kadim, ampak najbrž zanemarljivo mal u primerjavi s tistimi, k jih skrbi, da bi jim KT+cigareti škodval.

itak ni ful dobr kadit :) sicer pa mislim, da če nisi prav posebej nagnjen h krvnim strdkom, te tam do 30ga leta nima kaj skrbet. no ja, ima te skrbet glede drugih stvari, ampak to ni stvar te teme :)
renatka_
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a renatka_ »

Ni priporočljivo kadit, ampak jst kadim že od prej še preden sm mela tabletke in tut ko sm jih začela jemat nism nehala. Pa ni blo nikol nč narobe.

Zdej pa nehujem kadit mi je skor že 100% ratal :oops:
Prikazala se mi je Marija-nije baš neka pićka.
sarci*
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Lj - Bežigrad

Neprebrana objava Napisal/-a sarci* »

Mene pa nekej ful zanima..
iz 13. - 14. ponoci sem dobila M., pa se nisem vzela (prve) kontracepcijske tbl. Jo lahko jutri zjutraj vzamem? Bo vse kul?
laram
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a laram »

sarci* napisal/-a:Mene pa nekej ful zanima..
iz 13. - 14. ponoci sem dobila M., pa se nisem vzela (prve) kontracepcijske tbl. Jo lahko jutri zjutraj vzamem? Bo vse kul?

To boš zdaj prvič začela z tabletkami, ne?
Mislim, da bo vse ok ... ker se mi zdi, da lahko vzameš tabletko tja do prvih 3 dni menstrucaije ...
Uporabniški avatar
Maychy
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Se selim...

Neprebrana objava Napisal/-a Maychy »

Res je. Samo prvih 7 dni raje vseeno še uporabljaj dodatno zaščito. Better safe then sorry.
--- Evil Is Just A Point Of View ---

--- Don't tell me the sky is the limit, there are footprints on the moon! ---
Uporabniški avatar
metuljčica*
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a metuljčica* »

Jaz imam pa eno vprašanje. Pač mi je ginekologinja rekla, da naj se po Yarini ali Yasminelle ne bi zredile (ker po drugih KT naj bi telo zadrževalo več vode), da pa so samoplačniške.
Tiste, ki jih imate - samo za informacijo me zanima, koliko stanejo?
Hvala za odg.
Uporabniški avatar
g00fy_qa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a g00fy_qa »

metuljčica* napisal/-a:Jaz imam pa eno vprašanje. Pač mi je ginekologinja rekla, da naj se po Yarini ali Yasminelle ne bi zredile (ker po drugih KT naj bi telo zadrževalo več vode), da pa so samoplačniške.

Se ne strinjam da vse druge zadržujejo vodo in povzročajo da se zrediš. :roll: To je odvisno od tvojega telesa kak reagira na tabletke. Jaz mam Logest, ne plačujem nič, pa tudi zredila se v dobrem letu nisem popolnoma nič.
As the shadow follows the body,
As we think, so we become.
Zaklenjeno