Jaz pravim, da tašča je tašča. Če bi bila mal boljš bi ji mogli dat malo lepše ima....al pa vsaj taščica.
To so mame, ki izgubljajo svoje sinove.
Upam da bom vsaj taščica.
*janch* napisal/-a:Jaz se s fantovo mami dobro razumem. Vsakič, ko pridem k njim, je vsa vesela, vedno me kaj pohvali, rada malo poklepeta z mano. Zadnjič je rekla, da se ji dopadem
ja, men se tud zdi, da se kar fajn štekamo. drugač pa ko pridem k njim, se tud sama nekak potrudm, da steče pogovor, ker se mi zdi da je pol ful bolš, no, valda je bolš če se še kej pomenva zravn pa moj prav da me mata njegova dva rada. hmmm, no, kokrkol, sam da se štekamo aja, pa zanč sta njegovadva pršla k nam na 'obisk'... blo je ok. za začetek
Zame je tašča tašča in vse bomo enkrat....... samo odvisno je od samega posameznika.
Jaz sem morala vezo prekinit, ker enostavno ni šlo dalje in sem na začetku napake iskala pri sebi in ko jih ne najdeš ....... se potem zamisliš lahko si dober in prijazen samo enim je malo mar za to in gledajo samo svoj interes. No seveda prve dve leti je bilo super in vse kar se je dogajaol je bilo za hrbtom a se svoj pravi obraz vsak pokaže. Težko je ustreč nekomu, ki je razočaran nad svojim življenejm in potem želi odločat od drugem in živet življenej naprimer svojih otrok, kar se je zgodilo v mojem primeru...... a je prišlo vse tako daleč da je od njegovega brata punca odšla po dolgoletni vezi, ker ni mogla več in potem se je vse zalilo name in ko ni izhoda je najbolše odit. Ni se dalo nič zmenit in tudi fant ni imel nobenega vpliva, ker je kar naprej grozila pa z vsem možnimi stvarmi in to je tolk stvari da je kar grozno govorit o tem in takih družin se je treba izogibat....... ker pogovor za njih ne obstaja oni znajo samo se kregat in zmerjat in če nisi navajen tega je groza. In upam da kaj takega ne doživim nikol več, ker je težko pustit nekaj in odit, ker tudi če bi se preselila bi mi bila nenehno na vratih in nenehno bi se vemšavala ampak to v takem obsegu oh, da vsakemu sapo vzame....... Sedaj ko se srečama z bivšim dekletom od njegovega brata se samo nasmejema in rečema, ki nama je bila pamet takrat..... Razmevanje mora biti obojestarnsko in če ni potem ne moreš spremeniti pa če narediš karkoli (pospravljaš, drugič zahteva še več, tretjič še več in se nadaljuje.......) to so takšni ljudje, ki so razočarani sami nad seboj ...... in ne podnašajo da bi bili drugi srečni in uživajo da drugim gre slabo, da se lahko norčujejo iz drugih oh groza no. Me je izučilo .....
še moje izkušnje.. zdejšno "taščo" se dobr razumeva...res je da se mi zdi da je mal preveč firbčna, ampak ok->dokler je tko bo že šlo. no je pa res da je še moja babi rekla, da je "tašča" preveč firbčna. dokler pa mam fanta, k ne pleše kokr ona žvižga bom tut to radovednost dala na stran. sej drgač je pa čist nora name.
z "bivšo taščo" pa ni šlo...posedično se je tut zveza končala, ker je biv on mamin sinko, in kar mami reče, to nardi. na žalost sm to prepozn spoznala, ampak lepo je blo dokler je trajal. čeporv je pa res, da k se spomnem za nazaj->kake probleme je delala, še tam k je blo čist jasn, jih je najdla.
no upam, da se moja zdejšna tašča nav kej preveč spremenila. kokr sm rekla->dokler je firbčna je ok. pol k začne napletat zgodbice, k niso nč druzga kt njena domišlija...pol pa rata problem
Zdajšnje tašče še ne poznam, oz. jst jo, ona mene ne in tud nimam nobene želje, da bi se kej kmal spoznali..
Prej sem imela pa sam eno in s tisto...ok sej razumel smo se, ampak je blo vse bolj tko prisiljeno prijazno, se mi zdi, nevem, mogoče, ko sm bla še mlajša, sem se ji lažje prilagajala pa debatirala o njihovih temah, pol mi je pa ratal vse skp ful brezveze, zakaj bi se jst morala tam neki prijazno pa fino delat, sej sm vendar skupaj s svojim fantom, ona pa mi ni nikoli neki dost pomenila. Sej so mi zmeri govoril, kak me majo radi, pa blabla, enako kot mojga fanta, čeprov se je men vedno zdelo, da se peveč vtika v vse, vse je hotela vedet...
Medtem ko moji starši so bli do naju čist drugačni, pač smo bli skupi tok, kot je blo nujno, drgač se pa ni noben v naju vtikal in ko sva bla pr nas, ni noben zahteval od naju, da se pa zdej skupi usedemo na kavč in se pogovarjamo, tako kot dol pri njih. Pa smo se čist ok razumel.
Ma zdaj mislim, da s starši od sedanjega fanta nočem imet nič, dokler dolgo nama bo le zneslo tako, niti si jih ne želim spoznat. On ne živi pri njih, tko da nevem, zakaj bi blo treba takoj neke vezi spletat, ker itak ne vem, ali bova midva ostala skupi.
Imela sem fanta dve leti in pol seveda sem poznala zelo dobro njegovo mami in atija
No zanima me, ko spoznate prvič "bodoča" tasta in taščo. Kako se no nam rekla obnašate ampak tko ane. Ja vem, da bote rekle bodi takšna kot si pa tko naprej ampak mene tko zanima nasplošno. Ker kpo sm jst takrat pri bivšem prišla prvič k njim je imel njegov brat rojstni dan in ko smo pojedl sm šla potem z njim v sobo in ko je ona šla skozi sobo na balkon sem jo vprašala, če ji lahko kaj pomagam. Pa mi je potem bivši reku, da je bla full šokirana glede na to, da sm jo vprašala, če je kaj za pomagat. Kaj naj takrat, ko bom šla k njegovim domačim isto naredim???
Kako narediti dober vtis.
Sama se ne obremenjujem s tem ampak sem tako mimogrede vprašala vsak nasvet pa pride prav.
...poraunej vooolan!!! Bencin, bel dim, črna črta po sredin, okn dol, vroč krom, prletim čez ovink, rada mam k zacvil, rada mam k drsi, rada imam vonj po gumah, naj se kadi...
Perla85 to si pa tako napisala da bolše nebi mogla....... Samo je pa ful smešno ko se sedaj spomniš na to a ne, pa si misliš kake brezvezne fore in iz kakšnih brezveznih stvari so nastajali problemi.....
Samo če je mamin sinček ni varjante da obstane in če se ne zna zase postavit oh ni obstoja samo je pa treba do tega zaključka prit, no res sem imela srečo da sme to sprejela in odšla oh kako bi mi bilo kruto če bi še kak otrok prišel vmes ma bi me razturli..... samo sedaj ful nimam zaupanja in ful sme pazljiva in se sploh ne spuščam v kake debate ali neke "ljubeče zveze" do tažče enostavo je treba držati meje in si ustvarit avtoriteto, drugače ne gre.
No z sedanjo se zelo lepo razumem a seveda sem začela na čisto drugačen način in pristop..... ma na napakah se učiš in nobebnega ne smeš poskušat fascinirat bodi kar si ker se noben ne more pretvarjat dolgo ..........
Tijaa napisal/-a: in se sploh ne spuščam v kake debate ali neke "ljubeče zveze" do tažče enostavo je treba držati meje in si ustvarit avtoriteto, drugače ne gre.
S tem se pa čist strinjam. Nič več, kot je treba, jest ne bom njene hčerke nadomeščala...
Mimi_M imaš prav da tako gledaš na stvari, ker jaz sme prej poskušala ono vse nekaj se menit o stvareh ki me sploh ne zanimajo in kar naprej se prilagajat samo se naveličaš in tudi ko odrasteš in druge stvari doživiš pa se zaposliš in doštudirašš in potem se družiš z drugačnimi ljudmi kot nap. pri 20 letih in niti se ti ni za ubadat z določenimi temami ..... pa zakaj bi se če se ne počutiš dobro samo nesrečni smo potem in potem se pretvarjaš in nekaj bluziš......
Se imam svoje starše in nobenemu ne moremo špilat čistikle ali hišne pomočnice samo da te imam kdo rad to nima smisla.... in ko enkrat nekaj naredi zahtevajo drugič več, tretjič še več ..... tako je no če so takšni ljudje.... so pa tudi izjeme, ki pa jih je malo se vsi so nazunaj sladki in se pretvarjajo...... mi je kolegica pravlja kako ma dobro taščo in kako se razumeta in kako hodita po nakupih samo ko pa ji je pokazala pravi jaz ..... ona ni mogla verjet da je lahko nasedla in ji tako zaupala......terba je ločit to niso nikol starši....
Tud pr men je blo tako...bile sva čist drug tip človeka, ona ful gospodinjski pa to in s punco od drugega sina sta se glede tega ful štekale, jest pa nism o tem mela kej za povedat.
Pa tud ona ni imela pojma o mojem faksu in vse, kar je o tem vedla povedat, je blo: Kdaj boš pa kak izpit imela/nardila? Pa kok imaš še do koca...
In pol sem se ji počas začela prav izogibat, čimmanj sem hodila dol k njim..
Ma se če se pa počutiš ful pod pritiskom in ful te je bilo sram reč če kirega ne narediš in take zadeve se pri meni je bilo tudi tako..... pa nenehno a že ne misliš enkrat končat pa nevem kaj še ....... jaz pa sem že mag. končala pri teh letih pa kar naprej da tisti ki hodimo v šolo smo lenuhi in nočemo delat in živimo na račun delavcev.... se samo to ne traja večno..... jaz sme tidi vedno amnj tja hodla dokler me naenkrat ni zfalilo.... in sem zaključla samo vedno se iz slabih izkušenje treba nekaj naučit da se ne ponavljajo...
Jst se s svojo ful dobro razumem, vedno se slišiva in tko..k sm pri njih kej dobrga skuhamo, na morje gremo skp pa tko..skratka popouna tašča! Sam res pa da mi dans ni na sms odpisala...hmmm
jz se z "bodoco tasco" razumem srednje. cist ok, sam nobenih osebnih pogovorov, vse je bl formalno. pa ne vem, ful me nikol ne vprasa kako sm, moji so ful bl prijazni glede takih stvari. pol pa k sm navajena mojih prijaznih starsev se mi zdijo njegovi bolj hladni.