Kontracepcijske tabletke
pri nas se je logest plačeval pred dvemi leti nazaj in sicer za obdobje 6 mesecev, zdaj pa jih krije zavarovalnica. pri nas je treba plačati kt Yarina, fora je v zavarovanju saj mislim (nisem prepričana) da ti krije zavarovalnica kt do enega 25-ga leta pol pa ti tudi sam ginekolog ne predpiše več kt ampak le na tvojo voljo. tako je meni moj G rekel, da je ena meja v jemanju kt potem pa je treba zamenjati kontracepcijo.
to pa ne bo najbolj držalo...sploh ni nobene meje...kolikor jaz vem lahko dobiš tabletke , ki so na zeleni recept torej brezplačne oziroma, ki so nekaj za doplačat...pri katerihkoli letih...kot tudi yarino in yasminele, ki so cele za plačat...ni logike, da bi ti zdravnik postavljal mejo...saj je to tvoja odločitev, če se giftaš al ne...ne glede na leta...
potem bi si ji morale ženske, ki že imajo otroke pa ne načrtujejo več same kupovat...ni logike..res ne...ali pa je ta doktor malo čuden, ki je to izjavil..
potem bi si ji morale ženske, ki že imajo otroke pa ne načrtujejo več same kupovat...ni logike..res ne...ali pa je ta doktor malo čuden, ki je to izjavil..
...i still believe in your eyes...
there is no choice, I belong to your life...
because I will live to love you someday...
you'll be my baby and we'll fly away....
there is no choice, I belong to your life...
because I will live to love you someday...
you'll be my baby and we'll fly away....
ja ma jih zavarovalnica ne krije kt, isto kot sedaj ki nebo krila kadilcem ipd...
Kontracepcijskih tablet ne smete jemati, če
- kadite in ste starejši od 35 let. takrat definitivno ne dajo več kt in je treba potem dati lai maternični vložek, ipd... ženske ki so rodile in ki ne želijo več imeti otrok jim ginekolog da maternični vložek ponavadi, tiste ki se odločijo da jih zares nebodo več imele. ženske ki s eodločijo da otroko sploh ne želijo pa ponavadi grejo na sterilizacijo
pri nas yarino moraš plačati celo ceno. tako kot yasminele. zdarvniki pa predpišejo kt saj na vsak recept kt dobijo provizijo
Kontracepcijskih tablet ne smete jemati, če
- kadite in ste starejši od 35 let. takrat definitivno ne dajo več kt in je treba potem dati lai maternični vložek, ipd... ženske ki so rodile in ki ne želijo več imeti otrok jim ginekolog da maternični vložek ponavadi, tiste ki se odločijo da jih zares nebodo več imele. ženske ki s eodločijo da otroko sploh ne želijo pa ponavadi grejo na sterilizacijo

pri nas yarino moraš plačati celo ceno. tako kot yasminele. zdarvniki pa predpišejo kt saj na vsak recept kt dobijo provizijo

Ko gres v lekarno, z receptom ali brez njega, dobis v vsakem primeru racun. Placas le v primeru, da nimas recepta oz. ga imas, ampak ni zelen, ampak bel. Cisto mogoce je, da se je v lekarni farmacevtka kaj zmotila, namrec jaz sem pred enim tednom dobila isti racun, placala pa nisem nic, ker sem imela zeleni recept.
Tisto, da lahko kt brezplacno dobivas le do 25ga leta je pa spet kr nekaj, namrec poznam ogromno zensk po stiridesetem, ki jemljejo kt pa jih dobijo na recept in nic ne placajo.
-
- Cosmopolitanka
- Kraj: Izbrisana land
- Kontakt:
Račun že dobiš. Samo piše spodaj, da je plačilo 0,0€. Če pozorno pogledate tudi na tem računu piše, da se nekaj odšteje. No, tu bi se moral odšteti cel znesek.
Jaz samo upam, da ta "novost" še ne bo kmalu prišla na Dolenjsko.
--- Evil Is Just A Point Of View ---
--- Don't tell me the sky is the limit, there are footprints on the moon! ---
--- Don't tell me the sky is the limit, there are footprints on the moon! ---
Maychy napisal/-a:Račun že dobiš. Samo piše spodaj, da je plačilo 0,0€. Če pozorno pogledate tudi na tem računu piše, da se nekaj odšteje. No, tu bi se moral odšteti cel znesek.
No hvala bogu vsaj ena ki je dejansko pregledala račun....
Pa še to vrjamem da nobena še ni videla kako se streže stvari v lekerani in da frmacevtka ne utipka nobenega zneska ampak gre vse preko kode ki je na škatlici!
Tukaj je jasno napisano osnovno zdravstveno zavarovanje in koliko oni krijejo!
Sicer pa nima smisla tukaj kar koli razlagati, glede na to da je ena že začela z belimi in zelenimi recapti,ko da bi bla prvošolček

In ja vedno se dobi račun mislim sej nisem šla prvič v lekarno da mi ene pišete take fore, da se resnično lahko samo za glavo primem!

najprej imej sebe rad in potem te bodo imeli tudi drugi
Nincy ne se razburjat no :knuddel:
Tudi jaz sem pogledala tvoj račun, in je res čisto lepo napisano, kolk je treba doplačat in koliko krije zavarovanje. Mi pa res ni čisto jasno, ker na mojem računu pač piše, da zavarovanje krije vse, in je za plačat pač 0 evrov.
Nevem, sem že enkrat prej slišala, da je blo za nekatere tabletke potrebno doplačilo. Drugače je pa možnost, da so za doplačat tiste tabletke, za katere obstajajo kao cenejši nadomestki. Mi je ena kolegica rekla, ki je prej skoz uporabljala ene in iste tabletke, da ji je G. predpisala, kar ene druge, cenejše..samo nevem koliko je zdej res na tem..
Vglavnem..bi blo za raziskat
Tudi jaz sem pogledala tvoj račun, in je res čisto lepo napisano, kolk je treba doplačat in koliko krije zavarovanje. Mi pa res ni čisto jasno, ker na mojem računu pač piše, da zavarovanje krije vse, in je za plačat pač 0 evrov.
Nevem, sem že enkrat prej slišala, da je blo za nekatere tabletke potrebno doplačilo. Drugače je pa možnost, da so za doplačat tiste tabletke, za katere obstajajo kao cenejši nadomestki. Mi je ena kolegica rekla, ki je prej skoz uporabljala ene in iste tabletke, da ji je G. predpisala, kar ene druge, cenejše..samo nevem koliko je zdej res na tem..
Vglavnem..bi blo za raziskat

Najbolje, da se konkretno pozanimaš na zavarovalnici. Iz računa vidim, da ti obvezno zavarovanje krije 13.24€, doplačala si pa 3.74€. Kaj pa prostovoljno dodatno zavarovanje? Mogoče je to haklc. Si imela potrjeno zdravstveno kartico?
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
NOVO VPRAŠANJE:
sm začela brat temo pa je tega čist preveč bom pa kr vprašala. nasledn vikend greva s fantom na počitnce in sm ugotovila da bom lih menstro mela. ker je cel point teh počitnc da sva mal sama pa seveda da lahko končno po dolgem času sexava brez da naju kdo mot je to mejčkn problem. in zdej sm se spomnla da bi lahko menstro prestavla in bi blo mogoče clo najbol če bi jo kr zdej dobila da nebi predolg tabletk jemala. a je to možno da bi dons naprimer nehala jemat, drgač bi mogla v soboto zadno vzet pa v nedelo začet s premorom ali je boljše da preprosto nadaljujem s tabletkami do konca počitnic. koliko pa lahko jemleš tabletke mislim kkšn tedn že samo kej več pa kako?? k nebi se rada igrala s zdravjem?? no če bo kera mogoče vedela bi res prosila za nasvet. hvala
sm začela brat temo pa je tega čist preveč bom pa kr vprašala. nasledn vikend greva s fantom na počitnce in sm ugotovila da bom lih menstro mela. ker je cel point teh počitnc da sva mal sama pa seveda da lahko končno po dolgem času sexava brez da naju kdo mot je to mejčkn problem. in zdej sm se spomnla da bi lahko menstro prestavla in bi blo mogoče clo najbol če bi jo kr zdej dobila da nebi predolg tabletk jemala. a je to možno da bi dons naprimer nehala jemat, drgač bi mogla v soboto zadno vzet pa v nedelo začet s premorom ali je boljše da preprosto nadaljujem s tabletkami do konca počitnic. koliko pa lahko jemleš tabletke mislim kkšn tedn že samo kej več pa kako?? k nebi se rada igrala s zdravjem?? no če bo kera mogoče vedela bi res prosila za nasvet. hvala