Kontracepcijske tabletke

Za dušo in telo.
Zaklenjeno
blue eye
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a blue eye »

amital napisal/-a:js sem tudi na logestu, pa se je tudi pojavila težava pri sexu oz. ne lubi se mi.. možno da so krive tabletke ali pa te smotane glivice ki se ponavljajo.. :?
pa tudi spala bi cele dneve.. sama kemija je v tabletkah, a kaj ko so tako nujno potrebne...:(

Jest tud opažam to..ma jest jih bom kmal nehala jemat, sploh tud ne mislm zamenjat, sam k so pa po en stran fajn k veš točn kdaj dobiš menstro, pa še zaščita itak...
Za dežjem vedno posije sonce!!
ŽuŽa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a ŽuŽa »

sam mene še usejen zmer skrbi...kaj pa če:( Čeprow jih redno jemljem me je še vedno strah, d sm pa mogoče jst un 0,01% :( Sam ei a kera ve je ta 0,01% mišljen za tiste k so redno jemale (vsak dan) al tiste k so mogoče spustile 1dan? Lp*
Uporabniški avatar
amital
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a amital »

blue eye napisal/-a:
amital napisal/-a:js sem tudi na logestu, pa se je tudi pojavila težava pri sexu oz. ne lubi se mi.. možno da so krive tabletke ali pa te smotane glivice ki se ponavljajo.. :?
pa tudi spala bi cele dneve.. sama kemija je v tabletkah, a kaj ko so tako nujno potrebne...:(

Jest tud opažam to..ma jest jih bom kmal nehala jemat, sploh tud ne mislm zamenjat, sam k so pa po en stran fajn k veš točn kdaj dobiš menstro, pa še zaščita itak...

morma najdit rešitev :) ko katerih drugih tud ne bi poskusla, vsaj ne zdaj takoj... vsi ti različni hormoni, ne vem..

ŽuŽa, pomoje so tu vse ženske vključene..
vse se zgodi z razlogom, tako kot se tudi vse vrača in vse plača
Lastovica
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Lastovica »

MsN napisal/-a:Zgolj v razmislek... Kaj pa, ce upad libida ni posledica jemanja kt? Kaj, ce kaj ne stima v zvezi, mogoce je kriva depresija, kaksne druge tezave. Ne vem, ali gre vse povezati s kt, sploh ker ne moremo nicesar dokazat... :wink:

Jaz nisem v zvezi :)
majchy84
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a majchy84 »

Jst mam tud ful manjšo željo po seksu pa tud jem Logest. Ne vem, zdj jih jem 4 leta skor, prej so mi ble ful uredu, zadnje čase se mi pa zdi da mi ne ustrezajo več. Mejbi bi mogla zamenjat :? Pa tud jst sem samska, tko da upad libida nima zveze s problemi v zvezi :)
Uporabniški avatar
any_any
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a any_any »

Zdej k sm brala malo vase poste sm zacela se jaz razmisljat. Tabletke Logest jemljem ze 3 leta in sele zdej sem zacela razmisljati, da mogoce je pa to krivo za nezeljo po seksu. Joj. K ce ne mene fant ful privlaci in to, pa tudi pogovarjala sva se o tem pa nekako si sploh ne morem pomagat.

Kako pa zgleda to menjavanje tabletk? Pac recem ginekologinji in ko koncam zdejsnji paketek potem po premoru nadaljujem kar z novimi?

Koliko pa to menjavanje sploh vpliva na zdravje? Hocem reci, a lahko pusti kaksne hujse posledice za naprej? Kaj ce je vec hormonov ti lahko bolj zmesa sistem?
Gost

Neprebrana objava Napisal/-a Gost »

Kako to pa da tiste, ki nimate stalnega partnerja jemljete kt?
Sicer pa, ce si samska je nekako logicno, da potreba seksa ni tako zelo izrazita, ker so v ospredju druge zadeve pa za neko urejeno spolno zivljenje zenska (ponavadi) potrebuje cas in blizino s partnerjem, takrat se razvije tudi konkretna zelja po seksu...
Uporabniški avatar
amital
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a amital »

MsN napisal/-a:Kako to pa da tiste, ki nimate stalnega partnerja jemljete kt?
Sicer pa, ce si samska je nekako logicno, da potreba seksa ni tako zelo izrazita, ker so v ospredju druge zadeve pa za neko urejeno spolno zivljenje zenska (ponavadi) potrebuje cas in blizino s partnerjem, takrat se razvije tudi konkretna zelja po seksu...

ko sem še bila samska, sem jih začela jemat zaradi premočnih menstruacij pa bolečin v teh dnevih, tudi zaradi "posušitve" mozoljev.. predvsem sem pa hotela menstro kontrolirat..
tud sama ne bi pomislila na upad libida, dokler nisem tu prebrala, pol se pa poštudira, pa se zave da zgleda da je problem v tabletkah..

any_any, naj bi menjavanje tabletk potekalo tako kot si napisala, samo ne vem če je ravno najboljše za zdravje
vse se zgodi z razlogom, tako kot se tudi vse vrača in vse plača
mily
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a mily »

Hja, s temlem libidom je verjetno tko, da je tko kot pri vseh stvareh odvisno od ženske kako sprejema vse. Jaz sem imela včasih Minulet in misem imela nobenih težav z libidom, lani sem pa dobla Yarino in mi je libido padu čist na nulo. Pa ko sem jih jemala nisem niti tako čutila, šele potem, ko sem nehala s tabletkami sem občutila razliko.
***Ally***
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Maribor

Neprebrana objava Napisal/-a ***Ally*** »

any_any napisal/-a:Zdej k sm brala malo vase poste sm zacela se jaz razmisljat. Tabletke Logest jemljem ze 3 leta in sele zdej sem zacela razmisljati, da mogoce je pa to krivo za nezeljo po seksu. Joj. K ce ne mene fant ful privlaci in to, pa tudi pogovarjala sva se o tem pa nekako si sploh ne morem pomagat.

Kako pa zgleda to menjavanje tabletk? Pac recem ginekologinji in ko koncam zdejsnji paketek potem po premoru nadaljujem kar z novimi?

Koliko pa to menjavanje sploh vpliva na zdravje? Hocem reci, a lahko pusti kaksne hujse posledice za naprej? Kaj ce je vec hormonov ti lahko bolj zmesa sistem?

Glede menjavanja tabletk ni panike...jaz sem zamenjala Diane35 za Logest, ker so manj močne. Ko sem nehala z zadnjo škatlico Diane sem nadaljevala z Logestom in to je bilo to. Nisem imela nobenih težav. Edino pri tebi je mogoče problem, ker so Logest že itak tabletke s ful malo hormoni in ne vem če obstajajo še kakšne z manj, mogoče Yarina ali Yasminelle.
steLLcy
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: CeLjE

Neprebrana objava Napisal/-a steLLcy »

Pomoč

Sicer domnevam, glede na to, da sem na ženskem forumu, da se je o tem že veliko govorilo, ampak se mi tud sanja ne kje, zato bom kr vprašala.

Torej, kako že naredim, da si malce podaljšam menstruacijo, ker jo bom dobila ravno na datum, ko ni najboj zaželjena.
Zdej mi pa vsaka drugače pove:
- takoj po vseh vzetih tabletkah začnem jest novo škatlco in jo pojem do konca (sam, a nisem potem malce dolgo brez menstruacije?)
- po vzetih vseh tabletkah pojem tolikšno število tabletk iz nove šlatle, da mi pokrije dni, ko nočem menstruacije (sam a potem to napol pojeto škatlo kar stran vržem?)

Hvala vam za odgovore. :)
Waiting in the queue oh whoopee doo
Lastovica
Kofetarica
Kofetarica

MsN napisal/-a:Kako to pa da tiste, ki nimate stalnega partnerja jemljete kt?

Zato, ker jih pac jem ze 6 let in pol neprekinjeno. In ker mi ful ustreza, da tocno vem kdaj dobim menstruacijo, da jo imam sam 3 dni, pa se to cist malo, da nimam nobenih krcev in PMS-ja. Pa tud zdi se mi blesavo, da bi jih jedla, pa takoj ko ne bi mela vec tipa prenehala, pa cez pol leta spet zacela pa cez 4 mesce spet prenehala. Pa tako dalje.
Lastovica
Kofetarica
Kofetarica

steLLcy napisal/-a:Pomoč

Sicer domnevam, glede na to, da sem na ženskem forumu, da se je o tem že veliko govorilo, ampak se mi tud sanja ne kje, zato bom kr vprašala.

Torej, kako že naredim, da si malce podaljšam menstruacijo, ker jo bom dobila ravno na datum, ko ni najboj zaželjena.
Zdej mi pa vsaka drugače pove:
- takoj po vseh vzetih tabletkah začnem jest novo škatlco in jo pojem do konca (sam, a nisem potem malce dolgo brez menstruacije?)
- po vzetih vseh tabletkah pojem tolikšno število tabletk iz nove šlatle, da mi pokrije dni, ko nočem menstruacije (sam a potem to napol pojeto škatlo kar stran vržem?)

Hvala vam za odgovore. :)

Al eno al drugo. Je vseeno. Jaz ponavadi tud drugo skatlo pojem do konca. Ce pa iz nove skatle pojes sam par tablet, pa ostale pac v kos vrzes. Ne vem v cem je problem.
steLLcy
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: CeLjE

Neprebrana objava Napisal/-a steLLcy »

Lastovica napisal/-a:Ne vem v cem je problem.

Pač vprašam, ker se nebi rada igrala z njimi, že tko mam grozn rešpekt pred njimi. :D

Problem je pa tud, ker dobim le tri škatlice za tri mesece. Ne morm kr stran metat pol škatle, a veš...
No, pol bom pa kr celo še drugo takoj za to pojedla. Upam, da bo kul. :)
Waiting in the queue oh whoopee doo
***Ally***
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Maribor

Neprebrana objava Napisal/-a ***Ally*** »

Lahko poječ celo ali pa si ostanek shraniš, če si boš še kdaj želela prestaviti. Jaz tudi dobim po 3 škatlice ampak pač grem malo prej pa rečem da sem si prestavljala.
Zaklenjeno