Kontracepcijske tabletke

Za dušo in telo.
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
bubbles
Debatorica
Debatorica
Kraj: heaven

Neprebrana objava Napisal/-a bubbles »

el bou napisal/-a:jah oprosti z kondomi je cist drugac, in men ni vsec... pa cist prevec kondomov bi slo pol pr nama...

in to da sm na trenutke pac razdrazljiva in tecna, lazji prezivim kt neredne menstruacije, krce, itd...

je razlika, seveda, ne pa tko ogromna.
sej odločitev je itak tvoja. :)
ampak jst razmišljam v tej smeri, da če maš na izbiro depresivna stanja (plus nihanje razpoloženja plus zmanjšan libido) al pa kondome, sploh ni za razmišljat, da skenslam tabletke.
je pa res, kondomi so za plačat, ampak se da kupit tut pakunge, ko je pač not več kondomov in je mal cenejš. jst osebno rajš dam za kondome, kot da sem še naprej depresivna.
...just breathe...
el bou
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a el bou »

ma jz nisem depresivna, sam mal bl razdrazljiva ucasih, pa mal zaspana....

da bi pa kej mn rada sexala, pa sploh ne :)

tko da se ni tok hudo :)
did i dissapoint u - or leave a bad taste in ur mouth...
Uporabniški avatar
bubbles
Debatorica
Debatorica
Kraj: heaven

Neprebrana objava Napisal/-a bubbles »

aaa, pol sploh ni panike ;)
jst sem misla na primer tkole kot je napisala tameya par postov zgori. :)
...just breathe...
el bou
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a el bou »

ah ne, tooook hudo ni... sm bl explozivna, razdrazljiva pa tecn ucas, ampak ostalo je pa use kr uredu :)
did i dissapoint u - or leave a bad taste in ur mouth...
Uporabniški avatar
*Selena*
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a *Selena* »

Jst sem tut nehala s tabletkami zarad vsesplošnega počutja. Zdej nekomu se to ne zdi tak problem, ampak jst če sm zaspana pa depresivna mi to pol vpliva tut na učenje in na vse ostalo..
jokica
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: za 9 gorami

Neprebrana objava Napisal/-a jokica »

ma ne vem...
lej jest mam FUL probleme za katere ni rečeno da so povezani s tabletkami... vrjetno so malo... ampak so do te meje, da lahk prživim... recimo... brez si sploh ne predtsvljam, ker imam bolestne krče z drisko, bruhanjem in seveda posledično mi ne primejo nobeni tableti in sm kar nekjkrat morala obiskati urgenco...
pretehtaš pluse in minuse, ki so in se odločiš... Jaz jez predzadnje tablete, ki so v tem sklpu še mogoče, zamnjala sem jih celo rajžo... pa nimam problemov kot pišete ostale večinom... No PMS je malo bolj izrazit, ker v tistem času pač pade nivo hormonov, ampak preživiva... oba.
Imam pač problem vmesnih krvavitev in to močnih ter dolgotrajnih... pa še ugotavljajo kaj mi je ;)
Zakaj moški ne vrjamejo ženskam?
Kdo bi vrjel človeku, ki krvavi vsak mesec pa ne umre
nikita..
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a nikita.. »

Hey!

Js mam en velik problem.Js sm zdele do decembra na nizozemskem in mi do takrat da pridem domou glih ena skatlica tabletk zmanka (yarina).
Tuki ih je skor nemogoce dobit prenehat jemat za en mesec pa glih ne bi rada k sm ze prej enkrat pa ni dobro da veckrat take premore delas.
A je katera da ma iste in bi mi ih mogoce po nevem kakem nakljucju lohk poslala?
~-~> Sticks and stones can break my bones,
but words will never hurt me <~-~
ancy007
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: gorenjska

Neprebrana objava Napisal/-a ancy007 »

če maš še kšn dan cajta, bi lahk šla do osebnega zdravnika (tam kjer maš svojo kartoteko) da ti on predpiše recept, ampk ti za samo eno škatlico.
jst sm tud enkrat mela tako krizo.sicer me je zdravnica čudn gledala, ampk predpisala je pa še zmer. drgač ti to lahko podpiše samo osebni zdravnik, vsaj men so rekl da recmo dežurn ti tega ne more oz. ne sme predpisat
ancy007
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: gorenjska

Neprebrana objava Napisal/-a ancy007 »

aja a ti si zdele že na nizozemskem.ja to je pa drugač pol ja.ja kle ti pa jst ne morm pomagat k mam druge tabletke.
drgač pa naslednič probej že mal prej vse skupi preračunat, k drgač maš pa same probleme, ane
u_k_i
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a u_k_i »

nikita.. napisal/-a:Hey!

Js mam en velik problem.Js sm zdele do decembra na nizozemskem in mi do takrat da pridem domou glih ena skatlica tabletk zmanka (yarina).
Tuki ih je skor nemogoce dobit prenehat jemat za en mesec pa glih ne bi rada k sm ze prej enkrat pa ni dobro da veckrat take premore delas.
A je katera da ma iste in bi mi ih mogoce po nevem kakem nakljucju lohk poslala?

zakaj pa ne bi šou kdo od tvojih (domačih, prjateljic) jih iskat? pa jim magar pošleš kartco oni pa teb kartico pa tabletke...
sanjaj svoje življenje,
a živi svoje sanje
Uporabniški avatar
Sp3lca
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Sp3lca »

Spet eno vprašanje..
Že kakšno leto približno jemljem tabletke Cilest (dokaj močne, ker sem prej imela zelo hude menstruacije). Pred 2 dnevoma pa je nastal problem. Tabletke sm normalno jemala (in podaljšala za 2 dni- tega ne počnem redno, ampak je tako naneslo, da sm to "morala" narediti) po 2 dnevih pa sem na hlačkah dobila tak črno-rjav izcedek, ki je imel notr kot nekakšne grudice (podobno se mi včasih zgodi na 1 dan menstruacije, ker se mi začne "lupit" maternica) potem sem tablete nehala jemat.. še 1 dan sem imela ta čudn izcedek potem pa sem dobila normalno menstruacijo (ki hudičevo boli). Zdej pa me zanima, če je to pač bla neka umesna krvavitev, ki se je slučajno zgodila, ali je to, da so mi začele tabletke popuščat pa je pršla menstra (čeprav je bil izcedek črno-rjav) ali je to neki tretjega?
(Upam, da je katera kaj razumela... Hvala že naprej za kak odgovor :wink: )
And if your head explodes with dark forebodings too
I'll see you on the dark side of the moon.
jullia
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a jullia »

sicer ne jemljem cilesta, lahko pa dam en splošen odgovor. nekaj strani nazaj so punce pisale, da vse sploh ne rata prestavit menstruacje, ker jim tabletke enostavno ne primejo. verjetno se je tudi tebi to zgodilo, ker se mi zdi kar malo neverjetno naključje, da bi ravno zdaj dobila vmesno krvavitev (ki sploh ni vmesna, če je bila menstruacija na vrsti).
jokica
Komunikatorka
Komunikatorka

mah s cilestom je tak....
jaz sicer nisem nikol mela problemov s prestavljanjem... kolegica, ko ma pa isto Cilest, pa ma ful probleme in se ji VEDNO ko je to hotel narest pojav en tak izcedek... tak da ja baje do tega lahk pride... ampak baje ni treba zganjat kake panike... o tem smo ze neki tud pisale...
Uporabniški avatar
Sp3lca
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Sp3lca »

Res hvala za odgovora.. Ste me kar potolažle :wink:
And if your head explodes with dark forebodings too
I'll see you on the dark side of the moon.
jokica
Komunikatorka
Komunikatorka

jao babuške, če je kira spremljala mojo štorijo neki strani nazaj....
nej povem... novičke...
še zdej nism šla na odvzem brisa, ker nekak ni vse ok :)
oki po prvi škatli Cilesta ja blo spet vse ok... in zdej druga škatla... je pa problem... oz. sm ene 2 dni... ostale dni imam močan rjavkast sluzast izcedek... in kaj so spet premal te tabletke (pa a niso kao take z mal večjo dozo Cilest)... nč itak morm zdej it do ginekologa, ker tole je obup... ker tud sexala nisem ze skori cel mesec, ker ne vem vec a nej a nej ne... a bo slabs, da nau se moj kej dobu... bla bla bla... itak se se kej javm :D
Zaklenjeno