Priznam da...#18

Pomoč iz čustvenih stisk.
Zaklenjeno
CaliLove*
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a CaliLove* »

Da sem (spet) tako jezna na njih, da mi kar vre. Da me se kar nategujejo in se povrh vsega se lazejo - ko bi vsaj priznali napako in se opravicili, kot vsak normalen biznis, bi se sprejela in niti ne bi bila jezna (ali pa se vsaj lagali dosledno, da jih ne bi dobila na lazi). Da jih mam toook poln kufer, sam kaj ko rabim se to zadnjo stvar od njih, da jih potem lahko posljem nekam. Da bi jim sla najraje sredi noci pisarne do tal pozgat. Da vem, da to ne bi resilo nic, ampak zadovoljstvo bi imela pa ogromno.

Da sem od vsega tega bullshita pod velikim stresom. Da je poleg tega se vroce za popizdit. Da bi sla na koncert, ampak moram bit ob 5h zjutri ze v sluzbi. Awesome.
I can explain it to you. But I can't understand it for you.
Uporabniški avatar
somebody
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a somebody »

^^ Exit: čestitam!

* najrajši bi prekočila tale mesec.
* mi gre na živce, ker nam obljubijo roke in potem ni nič iz tega. kaj naj zdaj? pol leta v luft gledam?
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a ..Evelyn.. »

-tudi jaz čestitam Exit, priznam, da mi ni blo do tega, ker je tako pljuvala čez svojo diplomo, im a little bias here :D na uspešen magister!
-se me mačk izogiba, ker ne mara krtačenja, pa še zdaj to maziljenje hehe, čist mu uniči jutro
-pogrešam mami, ampak ji privoščim te odmore, ker jih res rabi
-a sm že napisala sm, da komi čakam oktober? :D
-sem včer končno začela brat knjigo Igra prestolov pa sm že ena tistih dušbegov, ki opaža vse nepravilnosti v povezavi s serijo.. :D mah dobr, nič takega sicer, samo mi je pa res čudno zakaj so v seriji prikazali prvi seks med Khalom in Daenerys kot neko trpinčenje, ko je ona jokala medtem, ko jo on zverinsko poriva, v knjigi je pa ona like: "oh do me". :D čemu je blo tega treba..
-grem čez dvajset minut na kosilo h kolegici, jajčevciii <3
It was forever..but it didnt last long..
Sarissima
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Sarissima »

..Evelyn.. napisal/-a:-sem včer končno začela brat knjigo Igra prestolov pa sm že ena tistih dušbegov, ki opaža vse nepravilnosti v povezavi s serijo.. :D mah dobr, nič takega sicer, samo mi je pa res čudno zakaj so v seriji prikazali prvi seks med Khalom in Daenerys kot neko trpinčenje, ko je ona jokala medtem, ko jo on zverinsko poriva, v knjigi je pa ona like: "oh do me". :D čemu je blo tega treba..

:D I know that feel bro :D
*Lani*
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a *Lani* »

..Evelyn.. napisal/-a:sem včer končno začela brat knjigo Igra prestolov pa sm že ena tistih dušbegov, ki opaža vse nepravilnosti v povezavi s serijo.. :D mah dobr, nič takega sicer, samo mi je pa res čudno zakaj so v seriji prikazali prvi seks med Khalom in Daenerys kot neko trpinčenje, ko je ona jokala medtem, ko jo on zverinsko poriva, v knjigi je pa ona like: "oh do me". :D čemu je blo tega treba..

Da me zanima, kaj ti je v tem prizoru tako drugačnega. Kolikor se jaz spomnim knjig, je Daenerys v knjigi prestrašena in prične jokati, isto tako kot v nadaljevanki, edino, da se v knjigi prizor konča pred opisom posilstva, ki sledi. :/
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho

^Ni res, na začetku ji solze tečejo, on jih obriše, potem ko se jo začne dotikat in jo gleda pol ure, ji ustreza, pred spolnim odnosom pa jo Khal celo vpraša: "Ne?" in ona reče: "Da" in porine njegov prst v svojo mokroto. :D To ni niti približno isto kot prizor na tvju, kjer je res prikazano vse kot posilstvo, ko ona joče. V knjigi je dejansko tako kot da pač je na začetku prestrašena, on jo pa potem tako vzburi, da sama hoče nadaljevanje.
*Lani*
Debatorica
Debatorica

Da to vem, a da, kolikor se jaz spomnim knjige, ima ona v njej okoli 13 let, je neizkušena in je v neprivilegiranem položaju, medtem ko ima on okoli 30 let, je izkušen in je na izredno privilegiranem položaju, ki mu dopušča, da se dogovori z njenim bratom, da se bo poročil z njo. Ona je pri tem že celo otroštvo, zlasti pa med pripravami na poroko, prepričevana in zastrahovana s strani vseh, predvsem pa brata, njenega edinega družinskega člana, da je to, da se poroči, njena naloga, kot je njena naloga tudi to, da poskrbi, da bo mož zadovoljen s tem, kar mu ponudi, saj bo drugače propadel dogovor med njenim možem in bratom, kar ji je večkrat pojašnjeno, da bo imelo za posledico, da jo bo brat kaznoval, če je že ne bosta kaznovala mož in brat. Ko torej na poročno noč nakaže možu, da mu dovoli in si želi, da bi imel spolni odnos z njo, po tem, ko je vse to izrecno prikazano, kot je izrecno prikazano tudi to, da je izredno prestrašena in prične jokati, ko pomisli na spolni odnos z možem, se mi zdi izredno nepozorno to njeno željo pripisati izključno temu, da si moža želi, in ne predvsem temu, da je ona v tem prizoru, v tej knjigi prestrašena, pretresena, neizkušena, neprivilegirana, neodrasla oseba, ki je bila vzgojena s tem namenom, da se bo nekoč poročila z nekom, ki ji ga bo brat izbral, in ki si krvavo želi preživeti, preživetje pa vidi tudi v tem, da se prilagodi možu in njegovim željam in se v ta namen tudi potrudi najti nekakšen užitek v njih. Jaz tu ne vidim ničesar drugega kot posilstvo, ki je kompleksno prikazano, a ki je vseeno posilstvo. :/ :/
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Cel tvoj sestavek spodbije to, da je poudarjeno, da je ona na koncu "MOKRA" (rezultat vzburjenja ženske) in to, da Khal njo vpraša (poudarjeno v knjigi, da ona ve, da je to vprašanje) če lahko seksata. In to, da ona njegov PRST vzame in ga da vase, ne pa se uleže in pač prepusti "posilstvu", je tudi podatek, da ji čisto paše. Cel sestavek gre tako: jok, nelagodje, on se jo začne nežno dotikat, jo opazovat, tu njen strah izgine, ko ugotovi, da je ne bo zverinsko posilil (kot v seriji), jo posadi v svoje naročje in vpraša če lahko seksata, ona postane zaradi dolge predigre (poudarjeno, da jo dolgo časa samo opazuje in se jo dotika po prsih) "zrajcana" in mokra, nato pa celo sama nadaljuje tako kot njej ustreza. Khal jo vmes celo masira :D In če citiram: "Dany je bila zardela in zasopla, srce ji je prhutalo v prsih. Z ogromnimi dlanmi je objel njen obraz in zazrla se mu je v oči. "Ne?" je rekel in vedela je, da je to vprašanje. Vzela je njegovo dlan in jo povedla navdzol k mokroti med svojimi stegni. "Da" je zašepetala, ko je vase vtaknila njegov prst." Čemu bi avtor opisoval njeno zardevanje, zasoplost, mokroto med nogami, Khalovo vprašanje, Khalovo nežnost in dolgo predigro, Khaleesino iniciativo za prste v "mokroto", če bi želel povedat, da je Khaleesi prestrašena in posiljena? Ne vem kdo je "nepozoren".
Kakorkoli, v naslednjem poglavju je poudarjeno, da je pri spolnih odnosih Khal nasilen, v prvem spolnem odnosu pa nikakor ne. Serija je ubistvu potem prikazala njun prvi spolni odnos kot takšen, ki ga avtor opisuje kasneje v knjigi, ne pa kot prvi spolni odnos. Malo si pomešala, malo si pristranska zaradi svoje časovne in kulturne umestitve in malo preveč kompliciraš. In vse to, kar si napisala, je zagotovo res, ampak to o čemur tu pišemo - prikaz prvega spolnega odnosa med khaleesi in khalom v seriji in knjigi, je popolnoma različen. In kljub vsemu ustrahovanju in trpljenju, ki ga Khaleesi mora trpeti, je več kot nazorno napisano, da je ta spolni odnos potem potekal s privolitvijo, željo in celo nežnostjo.
Pa da mal preneham z OT-jem:
-priznam, da sm danes drugič verjetno jedla fige sveže (nikol me niso vlekle) in so kr okusne :D
Uporabniški avatar
Mishela
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a Mishela »

ni glih posilstvo, je pa tudi res, da si spolnega odnosa ni želela, vsaj na začetku ne :D
pol pa itak podleže njegovih dotikom, itd. in ne more več presodit da prvotno tega ni želela :D
(aja, nisem brala knjige, tak da se opravičujem, če se vmešavam z napačno prestavo ;D )

priznam da:
*se je grozno težko učit doma, ko ti starši vedno znova nalagajo hišna opravila, ki morajo očitno biti takoj opravljena
*prestavljam pohod na pohorje že 3 dni :roll:
*se menim na fb z enim, ampak ne morem ugotovit ali je pač čudn, sramežljiv, nima časa ali preprosto noče mojega prijateljstva
*sem bla včeraj na fitnesu do 23h ;D mislim, da je bilo to najdlje do zdaj
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *mala* »

screw you, dvojni posti :D
Zadnjič spremenil *mala*, dne 04. Sep. 2013 17:42, skupaj popravljeno 1 krat.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *mala* »

* da sem si mislila isto kot Evy, ko brala ta odlomek (zakaj ne bereš v angleščini?? se mi zdi, da se lepše vse tole bralo, kot sedaj v slo :) )

* da je super, I adore him in da sm k ena zmešana najstnica :hearts:
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
*Lani*
Debatorica
Debatorica

..Evelyn.. napisal/-a:Cel tvoj sestavek spodbije to, da je poudarjeno, da je ona na koncu "MOKRA" (rezultat vzburjenja ženske) in to, da Khal njo vpraša (poudarjeno v knjigi, da ona ve, da je to vprašanje) če lahko seksata. In to, da ona njegov PRST vzame in ga da vase, ne pa se uleže in pač prepusti "posilstvu", je tudi podatek, da ji čisto paše.

Da se mi ne zdi, da karkoli, kar si omenila, nasprotuje temu, da je to bilo posilstvo. To, da je postala mokra, še najmanj, ker je dokumentirano, da lahko osebe med posilstvom postanejo ne samo mokre, ampak tudi doživijo orgazem, kar je nekakšen obrambni mehanizem v trenutku posilstva, ki žrtvam posilstva žal pozneje pogosto povzroči občutek krivde, da so se tako odzvale na posilstvo, in občutek, da so zato same krive, da so bile posiljene. Tudi to, da jo on enkrat vmes vpraša, ko je nikoli prej nič ni vprašal, niti ko je bila prestrašena in je pričela jokati ne, in ona odgovori pritrdilno, se mi ne zdi, da kakorkoli nasprotuje temu, saj je, kot sem že izpostavila, ona v primerjavi z njim na zelo neprivilegiranem položaju iz večih vidikov, kar se med drugim vidi tudi iz tega, da mu v tem prizoru vedno prisluhne, ko ji naroči, da naj si ne zakriva prsi in naj ne joka, tudi ko si tega sama ne želi narediti. Poleg tega je bila celo življenje in tudi neposredno pred tem dogodkom ustrahovana in postavljena v položaj, kjer je bila popolnoma odvisna od tega, kako jo drugi doživljajo in se odzivajo nanjo. Ne predstavljam si, da bi v tem položaju lahko ona njega odklonila in ne izgubila še tistih malo pravic, ki jih je imela, in zato te privolitve ne dojemam kot neizsiljeno, navdušeno privolitev, temveč kot izsiljeno privolitev, ki izhaja iz njene postavljenosti v okoliščine, v katerih ji je bilo izredno oteženo ne dati privolitve, in iz njene odločitve, da v takih okoliščinah vzame vajeti v svoje roke in si izbere najmanj neprivlačno opcijo od vseh neprivlačnh opcij, ki jih ima na izbiro. Ti tu ne vidiš nobenih elementov posilstva ali jih vidiš, ampak se ti kot celota ne zdi, da tvorijo posilstvo? Jaz ta prizor vsekakor vidim kot kompleksen, a ga tudi vidim kot prizor posilstva. :) :/

Da upam, da lahko piševa v to temo, dokler mnenja priznavava. :)
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Slika Slika

Agree to disagree (btw sem vedela, da boš omenila to o mokroti, vem, zato pa je nadaljevanje posta tako dolgo, ker dokaz ni samo en :D). Ne da se mi več. Čar individualnih interpretacij pač...
Sarissima
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Sarissima »

..Evelyn.. napisal/-a:Slika Slika

:lol:

In ja, se strinjam z agree to disagree verzijo od evy :D. Če ne drugo, ga v vseh naslednjih knjigah (potem ko dobi vpliv, moč privilegiram polažaj karkoli pač že si nakladala) spominja kot moškega, ki ji (je?) pomenil vse. Nisem psihologinja ampak sklepam, da bo tvoj naslednji come back, da se vse žrtve posilstva navežejo na posiljevalce ali kej podobnega, tako da bo to moj edini post na to temo :D .
*Lani*
Debatorica
Debatorica

Jaz se isto strinjam. :P Itak mi ni čar v tem, da vidimo vsi isto, ampak v tem, da si lahko pojasnimo kaj vidimo in da se lahko med prebiranjem pojasnil vprašamo, če ima kdo drug tudi prav, do katere mere ima prav, če nam ta njegov prav približa še kakšen dodaten element knjige in tako dalje. :P :)
Zaklenjeno