Kontracepcijske tabletke

Za dušo in telo.
Zaklenjeno
laram
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a laram »

Lastovica napisal/-a:
S*c*O*r*P*i*C g*I*r*L napisal/-a:no jaz pa jem logest...in hm....bi lahko rekla...da sem kar malo neka depresivna...pa slabe volje....pa tudi tolke želje niam več po sexu..kaj je to vse mogoče....hehe....nevem...jaz za to pač tablete krivim...

Hvala lepa! Pri meni je isto. Prokleti Logest.

Še ena tukaj. ... pa večkrat se zalotim, da menjavam razpoloženje iz minute v minuto. Grozaa.
S*c*O*r*P*i*C g*I*r*L
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: kjerkoli kadarkoli

Neprebrana objava Napisal/-a S*c*O*r*P*i*C g*I*r*L »

ja pa kaj ni ta logest z najmanj hormonov....in bi tako moral povzročit najmanj težav...ne pa da dobim celo kopico sprememb....:(
Ko se rodiš,so vsi veseli,
Ko umreš,so vsi žalostni,
Ko živiš,jim je VSEENO!
S*c*O*r*P*i*C g*I*r*L
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: kjerkoli kadarkoli

Neprebrana objava Napisal/-a S*c*O*r*P*i*C g*I*r*L »

S*c*O*r*P*i*C g*I*r*L napisal/-a:ja pa kaj ni ta logest z najmanj hormonov....in bi tako moral povzročit najmanj težav...ne pa da dobim celo kopico sprememb....:(

pa doma sem tečna...fantu skoz težim...pa brez volje sem....hate meeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!....pa ziher da so za to krive tablete...ker prej sem bla čist ok....
Ko se rodiš,so vsi veseli,
Ko umreš,so vsi žalostni,
Ko živiš,jim je VSEENO!
Uporabniški avatar
*Selena*
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a *Selena* »

Evo jst sem učeri nehala z jemanjem tabletk, jemala sem jih 5 let (3 leta Diane 35, 2 leti Logest). Tko da zdej upam da se bom kej bolš počutila oz. da ne bom vsak dan zmatrana, zaspana in zatežena :D :?
legally blonde
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a legally blonde »

*Selena* napisal/-a:Evo jst sem učeri nehala z jemanjem tabletk, jemala sem jih 5 let (3 leta Diane 35, 2 leti Logest). Tko da zdej upam da se bom kej bolš počutila oz. da ne bom vsak dan zmatrana, zaspana in zatežena :D :?

Js tut, js tut :D sm sicer sam eno leto jemala Logest, ampak sm bla ful bl zaspana pa tecna pa sploh drgacna k ponavad, tko da jih zdej en mesc ne jemlem pa se velik bols pocutm, menstruacijo sm pa tut cist normalno dobila nazaj, se tko tocna je bla k ce bi mela se vedno tabletke :)
Uporabniški avatar
*Selena*
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a *Selena* »

Tut jst upam, da mi ne bo M kej zamujala al pa da bo karkoli narobe :? sam baje je tko, da če je bla pred jemanjem tabletk dokaj redna da tut pol po prenehnju ni problemov
Gost

Neprebrana objava Napisal/-a Gost »

Meni se tudi zdi, da mi logest po letu in pol jemanja vec ne ustreza... ampak ne vem s katerimi tabletami bi ga zamenjala, ce sploh :? Verjetno imajo vsake neke stranske ucinke... Da bi pa popolnoma prenehala z jemanjem kt pa ne pride v postev.
el bou
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a el bou »

jz jih tud jemlem ze 2 leti pa se mal pa sm tud ful zmatrana oz.zaspana skos, pa slabe volje kr naenkrat... bad... sam fnt ve da je zarad tablet pa nekak tolerira pa prezivi te moje trenutke...

sam men gre pa ze mal na zivce... nehat jemat pa nocm... mam pa logest...
did i dissapoint u - or leave a bad taste in ur mouth...
tameya
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Maribor

Neprebrana objava Napisal/-a tameya »

Jaz tut jemlem logest kako leto pa pol in ugotavljam iste stranske učinke... Full menjavam razpoloženja, včasih sem fuul občutljiva in se za brezveze zjočem, da ne govorim o želji po seksu... SKORAJ JE NIMAM VEČ!!!!! :cry: In jaz VEM da je to od tabletk, ker prej sem bla čisto nasprotje... :roll: Pa tut fant to opaža in sva že oba zaskrbljena... Nimam pojma kaj naj naredim. Razmišljam da bi jih nehala jemat... Samo kaj pa pol? Spet kondomi? Ajajaj :? In kaj če se stanje po prenehanju jemanja ne izboljša? Ker baje je možno tudi to...
Gost

tameya napisal/-a:Jaz tut jemlem logest kako leto pa pol in ugotavljam iste stranske učinke... Full menjavam razpoloženja, včasih sem fuul občutljiva in se za brezveze zjočem, da ne govorim o želji po seksu... SKORAJ JE NIMAM VEČ!!!!! :cry: In jaz VEM da je to od tabletk, ker prej sem bla čisto nasprotje... :roll: Pa tut fant to opaža in sva že oba zaskrbljena... Nimam pojma kaj naj naredim. Razmišljam da bi jih nehala jemat... Samo kaj pa pol? Spet kondomi? Ajajaj :? In kaj če se stanje po prenehanju jemanja ne izboljša? Ker baje je možno tudi to...

Mogoce pa bi bilo dobro, da jih menjas s katerimi drugimi. Ceprav mene to zelo mika, ampak me poleg skrbi, da so vse kt isto sranje in bilo katere bom imela, vsake bodo imele neke stranske ucinke... Vse, kar je dobrega v kt je to, da si brez skrbi kar se tice zascite in tudi m. je redna kot urica, stranski ucinki pa so vse hujsi.... :?
jagodka85
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a jagodka85 »

jz sm logest kt jemala tri leta in sm mela stranske učinke, kot so: slabo počutje, zaspanost, menjavanje razpoloženja... spolna sla mi je delvala čist ok :D sam mi zdj bol :P .... ne vem no, full hitr so me lh razdražl, pa čeprou za brezvezne stvari... čeprou smt aka šezdj, sam sm bla prej hujš... logest za moje pojme niso ok... sicer majo pa vrjetno različen vpliv na različne ljudi
Uporabniški avatar
bubbles
Debatorica
Debatorica
Kraj: heaven

Neprebrana objava Napisal/-a bubbles »

ok, jst pa prov ne razumem, kako lahko tok jamrate zarad tabletk, ampak da bi jih pa nehale jemat to pa ne! mislm, nihanje razpoloženja, izginotje spolne sle, depresije... to men baš niso neki lahkotni stranski učinki. jst sem jih iz teh razlogov nehala jemat in to ne po parih letih. sploh si ne predstavljam, da bi mogla te zadeve zdej še par let trpet! in kondomi niti slučajno kondomi niso tok grozni (če se pa v glavi že prej odločiš, da so, pol so pa itak drugje problemi). pa halo? sej gre ja za vaše zdravje in počutje tukej!
...just breathe...
Gost

bubbles napisal/-a:ok, jst pa prov ne razumem, kako lahko tok jamrate zarad tabletk, ampak da bi jih pa nehale jemat to pa ne! mislm, nihanje razpoloženja, izginotje spolne sle, depresije... to men baš niso neki lahkotni stranski učinki. jst sem jih iz teh razlogov nehala jemat in to ne po parih letih. sploh si ne predstavljam, da bi mogla te zadeve zdej še par let trpet! in kondomi niti slučajno kondomi niso tok grozni (če se pa v glavi že prej odločiš, da so, pol so pa itak drugje problemi). pa halo? sej gre ja za vaše zdravje in počutje tukej!

Kar se mene osebno tice zgolj razmisljam o drugih opcijah glede zascite, nisem v depresiji in na sreco me tudi pomanjkanje spolne sle ne tezi. Moj problem je predvsem pms, ki je veliko bolj izrazit kot preden sem jemala kt.

Vsaka zenska se odloca sama oz. v povezavi s partnerjem in ni kar tako enostavno po dolocenem casu prenehat s kemijo, preklopit na kaj drugega... Sploh, ce imas zdaj urejeno m. in prakticno minimalne krce. Tako da je treba postavit na tehtnico kako in kaj... kaj se bolj splaca, kaj lahko 'potrpis' in kaj ne. Vse vrste zascite imajo neke + in -. Ti lazje zivis s kondomi, jaz pa pac s kt in rahlimi problemi povezanimi s tem :wink:

Sicer pa je jasno, da vse kt ne pasejo vsaki, tako da se mogoce splaca povprasat pri ginekologu po teh novih kt in poskusit.
el bou
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a el bou »

jah oprosti z kondomi je cist drugac, in men ni vsec... pa cist prevec kondomov bi slo pol pr nama...

in to da sm na trenutke pac razdrazljiva in tecna, lazji prezivim kt neredne menstruacije, krce, itd...
did i dissapoint u - or leave a bad taste in ur mouth...
Uporabniški avatar
bubbles
Debatorica
Debatorica
Kraj: heaven

Neprebrana objava Napisal/-a bubbles »

MsN napisal/-a:Kar se mene osebno tice zgolj razmisljam o drugih opcijah glede zascite, nisem v depresiji in na sreco me tudi pomanjkanje spolne sle ne tezi. Moj problem je predvsem pms, ki je veliko bolj izrazit kot preden sem jemala kt.

Vsaka zenska se odloca sama oz. v povezavi s partnerjem in ni kar tako enostavno po dolocenem casu prenehat s kemijo, preklopit na kaj drugega... Sploh, ce imas zdaj urejeno m. in prakticno minimalne krce. Tako da je treba postavit na tehtnico kako in kaj... kaj se bolj splaca, kaj lahko 'potrpis' in kaj ne. Vse vrste zascite imajo neke + in -. Ti lazje zivis s kondomi, jaz pa pac s kt in rahlimi problemi povezanimi s tem :wink:

Sicer pa je jasno, da vse kt ne pasejo vsaki, tako da se mogoce splaca povprasat pri ginekologu po teh novih kt in poskusit.

to se strinjam, da je treba pretehtat + in -. zato sem tut konkretno napisala tiste -, ki so skupno taki, da res ne razumem vztrajanja (se pravi skupek depresije, pomanjkanja libida, nihanja razpoloženja). če bi mela jst težave "samo" pri pms-ju, bi tko kot ti vztrajala še naprej. :)
...just breathe...
Zaklenjeno