Kontracepcijske tabletke
blue eye... ubistvu sm zamenjala ginekologa, ker sem pri prvi dobivala samo Canesten, pa se pregledala me ni...
ta nova se je zdej kr fino zavzela in resnicno poskusa najdet kaj mi je narobe... npr prejšnja ni ugotovila, da imam zarastnilno na maternici (sicer hvala bogu nic hujsega), pa da mogoče niso glivice (ker to zdej že vemo da niso)... s tableti je pa tak... da je ok mam ze 6te, pa ucas tud jest pomislm, da bi jih nehala... sej jo vceraj prašala, ker sama ne bi prenehla ker imam ful močne menstrucije in noro boleče... pa je rekla da je tko, da pac ocitno mam močno presnovo in močan hormonski sitem (izloča se mi baje mal smešna količina hormonov, ampak ni še čist izven mej normale)... tak da iščeva neke tabletke, ki bi mi odgovarjale. do sedaj sem bila ful zadovoljna z stederil m, ki ga baje gredo iz tržišča, in moram najdet ene nove...
sm pa mal po netu srfala, pa spašvala še eno kolegico k se specializira na ginakologijo, pa vse, pa vsi pravjo, da ja 2 tabletki ampak več ko 2-3 dni ne smeš...
tud sama upam na najboljše rezultate. aja, če voda in bris ne bosta ničesar pokazala me bodo vzeli na ginkološki oddelek...
ta nova se je zdej kr fino zavzela in resnicno poskusa najdet kaj mi je narobe... npr prejšnja ni ugotovila, da imam zarastnilno na maternici (sicer hvala bogu nic hujsega), pa da mogoče niso glivice (ker to zdej že vemo da niso)... s tableti je pa tak... da je ok mam ze 6te, pa ucas tud jest pomislm, da bi jih nehala... sej jo vceraj prašala, ker sama ne bi prenehla ker imam ful močne menstrucije in noro boleče... pa je rekla da je tko, da pac ocitno mam močno presnovo in močan hormonski sitem (izloča se mi baje mal smešna količina hormonov, ampak ni še čist izven mej normale)... tak da iščeva neke tabletke, ki bi mi odgovarjale. do sedaj sem bila ful zadovoljna z stederil m, ki ga baje gredo iz tržišča, in moram najdet ene nove...
sm pa mal po netu srfala, pa spašvala še eno kolegico k se specializira na ginakologijo, pa vse, pa vsi pravjo, da ja 2 tabletki ampak več ko 2-3 dni ne smeš...
tud sama upam na najboljše rezultate. aja, če voda in bris ne bosta ničesar pokazala me bodo vzeli na ginkološki oddelek...
Zakaj moški ne vrjamejo ženskam?
Kdo bi vrjel človeku, ki krvavi vsak mesec pa ne umre
Jokica, jst sm mela tut grozne probleme s temi tabletkami... No ne tolk grozne kot ti, ampak vseen... Moje prve tabletke so ble Diane35. prej sm mela dost močno menstruacijo, ki je trajala 6 dni
. Pol se je to normaliziral na 4 dni take normalne menstruacije, ampak pojavlu se je rjav sluzast smrdljiv izcedek. Hodila sm h ginekologinji, ji morila skor vsak teden, ona pa mi je vztrajno dajala svečke pa kremo canesten. Ko mi je blo dost, sm zamenjala ginekologinjo, ki mi je zamenjala tabletke. Dobila Logest. Mela menstruacijo 2 krat mesečno skor 4 mesce, ker mi ni "znala" pomagat. Tko je rekla. Spet zamenjala zdravnico. Šla v hrastnik. Ginekologinja 1A. V 14ih dneh mi je nardila ne vem kolk testov in dala Femoden. Od takrat naprej nimam nikol nobenih problemov (tok tok tok) 

Never pick a fight with an ugly person, they've got nothing to loose.
ja sej dejansko je tko, da smo zdej začel s testi... in bomo vidl ka bo...
sam jest mam s tabletki ene 6-7 dni menstruacije, kr dost močne tist srednje močna neki tazga... pa se zmer dokaj boleče, sam se dejansko zdej da živet (v tistmu času lahk pozabm na šport k preveč boli)....
bomo vidl čez 14 dni ka bo...
sam jest mam s tabletki ene 6-7 dni menstruacije, kr dost močne tist srednje močna neki tazga... pa se zmer dokaj boleče, sam se dejansko zdej da živet (v tistmu času lahk pozabm na šport k preveč boli)....
bomo vidl čez 14 dni ka bo...
ma ja ze ene 2 meseca nazaj, ko sem sla po recept so mi hotl dat rigevidon, k so kao iste (sam one dodatke majo kr neki), pa sm ze vedla da teh ne prenašam najbolš... pol sm našla v eni lekarni še stederil m... pol so ble na trziscu, ampak kao se neki pocasi umikajo... pomoje je tko najbols, da ce so ti dobre ustrajej dokler lahk oz. dokler bodo... sej ves kako je to... velik se govori pa mal nardi 

Jaz pa že približno pol leta jemljem Lindynette 20 in moram reči, da so super, nobenih stranskih učinkov, česarkoli ... Edino založenost po lekarnah je malo boga ... Namreč zgodilo se mi je, da ko sem z receptom prišla v lekarno, mi je nadvsem ustrežljiv farmacevt rekel, da jih nimajo sedaj, lahko mi da pa kakšne druge, da jih imajo res veliko zalogo drugih ... Pa, a niso normalni ali kaj? Pa ne more, kar drugih potem dat ... No, potem sem mu razložila (kar bi moral seveda vedeti), da ne more kar drugih nadomestit, brez predhodnjega dogovora z ginekologom ... 

jokica napisal/-a:cejlon... aja? kaj pa generična zdravila?
npr... Microgynon=Stederil M=Rigevidon...
Jah, ja, samo jaz sem že tretjič zamenjala KT, zaradi stranskih učinkov in ob vsaki menjavi so bili problemi (od glivic dalje) ... Tako da glede na sestavo ne vem če je čisto enaka ... Raje ostanem pri točno teh, ki so mi trenutno res super ...

shania napisal/-a:Sem slišala, da če imaš napačne tabletke, če imaš veliko stranskih učinkov, da lahko kljub temu zanosiš, a je to res? Meni ravno izostaja menstruacija, v torek nehala jemat, pa še nič ni
Če ti tablete ne ustrezajo, jih zamenjaj. Drugač pa je šele četrti dan premora, tak da brez panike, jaz jo vedno dobim četrti dan zvečer al pa peti dan. Malo še počakaj, saj bo, pa čim manj živčna bit. Če ne bo, pa pojdi h ginekologu pa povej kako je na stvari.
Btw, kakšni pa so stranski učinki pri tebi?
Neka ti Bog podari krila
neka ti nebo podari spas
da pjevaš, pjevaš svima
da zauvijek čuju tvoj glas
Toše R. I. P.
Zdej jih ni več toliko, samo od časa do časa mi je slabo, pa apetit se mi je povečal, nihanje razpoloženja. Na začetku pa sem imela čisto vse od napisanega pri stranskih učinkih na tistem listu, razen bruhala nisem
Torej slabost, glavobol, totalno nihanje razpoloženja, izcedek rjav po spolnem odnosu (to imam še tudi zdaj včasih), težko dihanje, težko prenašanje leč, boleče dojke...

Srečo lahko najdemo v navadnem zrncu.
Saj če nisi tablete izbruhala, pol ne bi smelo bit težav. Saj bo prišla menstra, ne boj se. Ampak vseeno, če se ne počutiš v redu, pomeni da ti tablete ne ustrezajo. Jaz bi jih na tvojem mestu menjala. Katere pa maš? Pa kako dolgo jih že jemlješ?
Neka ti Bog podari krila
neka ti nebo podari spas
da pjevaš, pjevaš svima
Toše R. I. P.
Ne vem no ... jaz vem da sem po prvi škatlici Diane 35 morala it na pogovor h ginekologu, če je kao vse ok, pa če mi tablete ustrezajo, pa če mam kake stranske učinke itd.
Jaz ti svetujem da jih menjaš če nisi zadovoljna. Čeprav jaz pri sebi tud opazim depresijo občasno, pa nihanje razpoloženja, pa mogoče kak glavobol včasih. Pa bom vidla, se mi ne zdi to tak kritično.
Jaz ti svetujem da jih menjaš če nisi zadovoljna. Čeprav jaz pri sebi tud opazim depresijo občasno, pa nihanje razpoloženja, pa mogoče kak glavobol včasih. Pa bom vidla, se mi ne zdi to tak kritično.
Neka ti Bog podari krila
neka ti nebo podari spas
da pjevaš, pjevaš svima
Toše R. I. P.